Maaş Kesintisi

Maaş Kesintisi

Son dakika maaş kesintisi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan maaş kesintisi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını maaş kesintisi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Maaş Kesintisi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan maaş kesintisi gelişmeleri de dahil olmak üzere 335 maaş kesintisi haberi bulunmuştur. Tüm maaş kesintisi haberleri aşağıda listelenmiştir.
Trafiğe kaydı yapılan taşıt sayısı Mart ayında yüzde 17,1 arttı
Trafiğe kaydı yapılan taşıt sayısı Mart ayında yüzde 17,1 arttı TÜİK verilerine göre Mart ayında 226 bin 617 adet taşıtın trafiğe kaydı yapıldı.
25.04.2024 Ekonomi
SGK tek tek tespit ediyor! Önce maaş kesintisi yapılıyor sonra ödenen paralar faizi ile alınıyor
SGK tek tek tespit ediyor! Önce maaş kesintisi yapılıyor sonra ödenen paralar faizi ile alınıyor Boşandığı eşi ile birlikte yaşadığı tespit edilen kişilere bağlanan dul ve yetim aylığı kesiliyor. Ödenmiş olan maaşların tamamı yasal faizi ile birlikte geri alınıyor. SGK ise böyle bir yola başvurmuş kişilere ağır bir suçlama ile dava açıyor.
25.04.2024 Gündem
Halka arz için rekor başvuru! Hedeflenenden 4.4 kat fazla
Halka arz için rekor başvuru! Hedeflenenden 4.4 kat fazla Çimento üreticisi Limak Şirketler Grubu’nun halka arz edeceği iştiraki Limak Doğu Anadolu Çimento’nun, 14-16 Şubat tarihlerinde gerçekleşen talep toplama sürecinde hedefin 4.4 katı başvuru geldiği açıklandı.
20.02.2024 Ekonomi
SGK tarafından tespit ediliyor! Önce maaş kesintisi yapılıyor sonra ödenen paralar faizi ile alınıyor
SGK tarafından tespit ediliyor! Önce maaş kesintisi yapılıyor sonra ödenen paralar faizi ile alınıyor Boşandığı eşi ile birlikte yaşadığı tespit edilen kişilere bağlanan dul ve yetim aylığı kesiliyor. Ödenmiş olan maaşların tamamı yasal faizi ile birlikte geri alınıyor. SGK ise böyle bir yola başvurmuş kişilere ağır bir suçlama ile dava açıyor.
20.02.2024 Gündem
SGK harekete geçti! Ödenen paralar faizi ile birlikte geri alınıyor, tespit edildi
SGK harekete geçti! Ödenen paralar faizi ile birlikte geri alınıyor, tespit edildi Son dönemde ölüm aylığı almak için anlaşmalı boşanan kişiler yakın takibe alındı. Kuruma 81 ilden binlerce ihbar geliyor. Genellikle ihbar ve şikayetlerin yakın aile bireyleri tarafından yapıldığı belirtiliyor. Peki boşanılan eş ile birlikte yaşamak istisnasız maaş kesintisi sebebi mi?
27.11.2023 Çalışan Hakları
Emekli ve memur maaşlarıyla ilgili flaş detay! Kesinti yapılıyor
Emekli ve memur maaşlarıyla ilgili flaş detay! Kesinti yapılıyor Emekli ve memur maaşlarıyla ilgili son dakika açıklaması geldi. Emekli ve memurların ilgilendiren maaş kesintisi detayı ortaya çıktı. Emekli aylığı bağlananlar yeniden çalışması durumunda sosyal güvenlik destek primi kesiliyor. İşçi olarak çalışanlardan prim, memurların da emekli aylığından kesinti yapılıyor. İşte memur ve emeklinin bilmesi gereken tüm detaylar...
24.07.2023 Emekli
PKK’dan İsveç’te küstah eylem! Her kesimden tepkiler peş peşe geldi
PKK’dan İsveç’te küstah eylem! Her kesimden tepkiler peş peşe geldi İsveç’te terör örgütü PKK/YPG yandaşları Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a benzetilen bir cansız mankeni başkent Stockholm’deki belediye binasının önünde ayaklarından astı. Dışişleri Bakanlığı, İsveç’in Ankara Büyükelçisi’ni bakanlığa çağırarak sert dille uyardı. Olay her kesimden büyük tepki çekti. Kınama mesajları yayınlandı.
13.01.2023 Gündem
Virüs alarmı verildi! O tarihe kadar maske uyarısı geldi
Virüs alarmı verildi! O tarihe kadar maske uyarısı geldi Türkiye genelinde geçtiğimiz kasım ayından bu yana birçok kişiyi hasta eden, ancak son on gündür azalma gözlenen viral hastalıklar yeniden tırmanışa geçti. Acil servisler ve polikliniklerde hasta yoğunluğu yine yükselişe geçerken, uzmanlar çocuklar başta olmak üzere, 65 yaş üzeri vatandaşlar ile kronik hastalığı olan kişileri etkileyen viral salgının mart ayının sonuna kadar devam edeceğini belirtiyor ve “Mart sonuna kadar maske, mesafe ve hijyene uyulmalı” diyor.
13.01.2023 Gündem
Maaş kesintisi ile ilgili flaş 'belge şartı' detayı
Maaş kesintisi ile ilgili flaş 'belge şartı' detayı Tüm çalışanları çok yakından ilgilendiriyor. Pek çok çalışan, 'İşveren ücret kesintisi yapabilir mi?' sorusuna yanıt arıyor. Maaş kesintisi ile ilgili dikkat çeken bir açıklama geldi. Kesinti için 'belge şartı' aranıyor. İşte milyonlarca kişinin merak ettiği konun detayları...
13.01.2023 Çalışma Hayatı
SGK harekete geçti! Ödenen paralar faizi ile birlikte geri alınıyor, tespit edildi
SGK harekete geçti! Ödenen paralar faizi ile birlikte geri alınıyor, tespit edildi Son dönemde ölüm aylığı almak için anlaşmalı boşanan kişiler yakın takibe alındı. Kuruma 81 ilden binlerce ihbar geliyor. Genellikle ihbar ve şikayetlerin yakın aile bireyleri tarafından yapıldığı belirtiliyor. Peki boşanılan eş ile birlikte yaşamak istisnasız maaş kesintisi sebebi mi? Haksız yere ölüm aylıklarının kesilme ihtimali var mı? Böyle bir durumda nasıl bir yol izlenir? 'Fiilen birlikte yaşama'nın kanıtı nedir? SGK uzmanı merak edilenleri yanıtladı. İşte detaylar…
14.11.2022 Gündem
Çalışanlar için flaş tazminat kararı! İşveren en az 1 yıllık para ödeyecek
Çalışanlar için flaş tazminat kararı! İşveren en az 1 yıllık para ödeyecek Emsal niteliğinde tazminat kararı verildi. İş güvenliği uzmanı, çalıştığı yerdeki ölüm tehlikesini işverene iletti, ancak gerekli önlemler alınmadı. Bunun üzerine uzman, tespit ettiği hayati eksikleri Çalışma Bakanlığı'na bildirdi. Bunu duyan işveren ise, uzmanı işten attı. Ardından iş mahkemesinin yolunu tutarak tazminat alacağının tahsilini isteyen çalışan için Yargıtay'dan emsal karar çıktı.
21.10.2022 Çalışan Hakları
Çalışanlar istifa etse de kıdem tazminatını alacak! Çoğu kişi bu haktan habersiz, kritik detay
Çalışanlar istifa etse de kıdem tazminatını alacak! Çoğu kişi bu haktan habersiz, kritik detay İşyerlerinde gerekli tedbirlerin alınmaması sebebiyle her yıl çok sayıda kişi bedenen engelli hale geliyor ya da hayatını kaybediyor. Bu nedenle önlemlerin işverence alınmadığı ve işçinin tehlike altında olduğu bir durumda çalışanlar da kendi haklarını araştırıyor. Haklı sebeple işçinin çalışmaktan kaçındığı zaman maaşını almaya devam edip edemeyeceği, işçinin istifası ile kıdem tazminatı hakkı da merak edilenler arasında bulunuyor. Uzman isimden konuya ilişkin çok önemli açıklamalar geldi, kritik detaylara yer verildi.
Son dakika maaş kesintisi kararı! SSK ve Bağ-Kur'luları kapsıyor, 2 yıl sınırı bulunuyor
Son dakika maaş kesintisi kararı! SSK ve Bağ-Kur'luları kapsıyor, 2 yıl sınırı bulunuyor SGK resmen duyurdu. Maaşlar kesiliyor. Tek tek açıklandı. SSK ve Bağ-Kur'lu olarak çalışırken ya da bu kurumlar üzerinden emekli olduktan sonra vefat eden kişilerin yakınlarına dul ve yetim maaşı bağlanıyor. Ancak bu aylıklar bazı durumlarda kesiliyor.
12.09.2022 Çalışma Hayatı
EYT'de müjdeli haber! Tarih belli oldu, emeklilikte yaşa takılanlar için son dakika gelişmesi
EYT'de müjdeli haber! Tarih belli oldu, emeklilikte yaşa takılanlar için son dakika gelişmesi Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesi ile ilgili son dakika gelişmesi. EYT'de milyonların beklediği adımlar atılıyor. EYT düzenlemesinde geri sayım başladı. Emeklilikte yaşa takılanlar ile ilgili son dakika gelişmeleri vatandaşlar tarafından yalından takip ediliyor. Yaklaşık bir milyon EYT'liyi ilgilendiren yasa düzenlemesinin önümüzdeki aylarda Meclis'e gelmesi bekleniyor. AK Parti'den EYT müjdesi geldi. Emeklilikte yaşa takılanlar sorunun çözümü için masada çeşitli formüller bulunurken, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ çalışmaların hızlandığını belirtti. Hamza Dağ EYT sorunun çözüleceği tarihi de açıkladı. İşte son dakika haberinin detayları...
31.07.2022 Çalışan Hakları
EYT son dakika! Müjdeyi verdi, tarih belli oldu! Emeklilikte yaşa takılanlar için flaş gelişme
EYT son dakika! Müjdeyi verdi, tarih belli oldu! Emeklilikte yaşa takılanlar için flaş gelişme Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesi ile ilgili son dakika gelişmesi. EYT'de milyonların beklediği adımlar atılıyor. EYT düzenlemesinde geri sayım başladı. Emeklilikte yaşa takılanlar ile ilgili son dakika gelişmeleri vatandaşlar tarafından yalından takip ediliyor. Yaklaşık bir milyon EYT'liyi ilgilendiren yasa düzenlemesinin önümüzdeki aylarda Meclis'e gelmesi bekleniyor. AK Parti'den EYT müjdesi geldi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ EYT ile ilgili sevindiren gelişmeyi açıklayarak tarihi duyurdu. İşte son dakika haberinin detayları...
30.07.2022 Çalışan Hakları
EYT son dakika! Emeklilikte yaşa takılanlar için flaş gelişme! Müjdeyi verdi, prim ve yaş...
EYT son dakika! Emeklilikte yaşa takılanlar için flaş gelişme! Müjdeyi verdi, prim ve yaş... Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesi ile ilgili son dakika gelişmesi. EYT'de milyonların beklediği adımlar atılıyor. EYT düzenlemesinde geri sayım başladı. Emeklilikte yaşa takılanlar ile ilgili son dakika gelişmeleri vatandaşlar tarafından yalından takip ediliyor. Yaklaşık bir milyon EYT'liyi ilgilendiren yasa düzenlemesinin önümüzdeki aylarda Meclis'e gelmesi bekleniyor. Bakan Bilgin resmen duyurdu. Emeklilikte Yaşa Takılanlarla (EYT) ilgili en kritik açıklama Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'den geldi. EYT dosyasının önlerinde olduğunu ve ileriki günlerde tamamlanacağını söyleyen Bakan Bilgin, “Türkiye’nin her sosyal meselesi bizim önümüzdedir. Bunların üzerinde çalışıyoruz, bunların üzerinde çözüm yolları üretiyoruz. Formüller buluyoruz. En uygununu tamamladığımız gün, daha önce 3600’de yaptığımız gibi, asgari ücrette yaptığımız gibi onlarla ilgili açıklama yapacağım. EYT var, EYT’yi tamamladığımız gün, onları açıklayacağım” dedi. Peki masada hangi formüller var? İşte son dakika haberinin detayları...
28.07.2022 Çalışan Hakları
EYT ve EPT ile ilgili son dakika gelişmesi! Yeni formül ortaya çıktı, yaş vre prim...
EYT ve EPT ile ilgili son dakika gelişmesi! Yeni formül ortaya çıktı, yaş vre prim... Emeklilikte yaşa takılanlar ile ilgili son dakika gelişmeleri vatandaşlar tarafından yalından takip ediliyor. EYT düzenlemesinde geri sayım başladı. EYT'de milyonların beklediği adımlar atılıyor. Yaklaşık bir milyon EYT'liyi ilgilendiren yasa düzenlemesinin önümüzdeki aylarda Meclis'e gelmesi bekleniyor. Peki masada hangi formüller var? Birçok kişi emeklilikte yaşa takılanların durumunu araştırırken EPT de gündeme geldi. Emeklilikte prime takılanlar, yani emeklilik için yaş şartını tamamlamış ancak yeterli prim gününe sahip olmayanların durumu da gündemde. İşte EYT ve EPT ile ilgili son dakika gelişmelerinin ayrıntıları...
27.07.2022 Çalışma Hayatı
EYT son dakika! Emeklilikte yaşa takılanlar için müjde! Formül belli oldu, prim, yaş ve maaş...
EYT son dakika! Emeklilikte yaşa takılanlar için müjde! Formül belli oldu, prim, yaş ve maaş... Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesi ile ilgili son dakika gelişmesi. EYT'de milyonların beklediği adımlar atılıyor. EYT düzenlemesinde geri sayım başladı. Yaklaşık bir milyon EYT'liyi ilgilendiren yasa düzenlemesinin önümüzdeki aylarda Meclis'e gelmesi bekleniyor. Peki masada hangi formüller var? Uzman isim tek tek açıkladı. Öte yandan Emeklilikte Yaşa Takılanlarla (EYT) ilgili en kritik açıklama Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'den geldi. EYT'liler nasıl bir düzenleme yapılacağını merak ediyor. Masadaki formüllere göre, emeklilikteki yaş sınırının düşürülmesi, kadın ve erkek sigortalılar için prim şartlarının yeniden düzenlenmesi gündemde. İşte EYT ile ilgili son dakika gelişmelerinin ayrıntıları...
24.07.2022 Çalışan Hakları
EYT son dakika! Emeklilikte yaşa takılanlar için flaş gelişme! Müjdeyi verdi, yaş ve prim...
EYT son dakika! Emeklilikte yaşa takılanlar için flaş gelişme! Müjdeyi verdi, yaş ve prim... Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesi ile ilgili son dakika gelişmesi. EYT'de milyonların beklediği adımlar atılıyor. EYT düzenlemesinde geri sayım başladı. Bakan Bilgin resmen duyurdu. Emeklilikte Yaşa Takılanlarla (EYT) ilgili en kritik açıklama Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'den geldi. Bakan Bilgin, Önümüzdeki günlerde geçici işçiler sorunu, kamudaki muhtelif sözleşme biçimleri var, onların sorunları, EYT, bütün bu sorunlar çözülecek sorunlardır ve bunları Türkiye çözecek güçte olan bir ülkedir. Onun için geleceğe ümitle bakıyoruz. Bu ümidimizi çalışmamızla, gayretimizle milletimizle bütünleşerek ileriye taşıyacağız" ifadelerini kullandı. Öte yandan Yüz binlerce EYT'li ise nasıl bir düzenleme yapılacağını merak ediyor. Masadaki formüllere göre, emeklilikteki yaş sınırının düşürülmesi, kadın ve erkek sigortalılar için prim şartlarının yeniden düzenlenmesi gündemde. İşte EYT ile ilgili son dakika gelişmelerinin ayrıntıları...
20.07.2022 Çalışan Hakları
3600 ek gösterge ve öğrenci affı ile ilgili son dakika gelişmesi!
3600 ek gösterge ve öğrenci affı ile ilgili son dakika gelişmesi! Memur maaşları, emekli aylık ve ikramiyeleri ile ilgili son dakika kararı! Kritik gelişme sonrası milyonlarca kişinin maaşında büyük artış yaşanacak. AK Parti tarafından 3600 ek gösterge ve öğrenci affını da içeren 57 maddelik yasa teklifini TBMM’de kabul edildi. 3600 ek gösterge düzenlemesi 5 milyon 300 bin memur ve emeklisini kapsayacak. Peki kimin maaşı ne kadar artacak? 3600 ek gösterge düzenlemesi sonrasında emekli ikramiyelerinde 50 bin liraya varan artış görülecek. İşe 3600 ek gösterge ile ilgili yaşanan son dakika gelişmeleri...
30.06.2022 Memur
Asgari ücret zammında son dakika gelişmesi! Ve belli oluyor, tarih ve saat verildi, temmuz zammında kritik gün...
Asgari ücret zammında son dakika gelişmesi! Ve belli oluyor, tarih ve saat verildi, temmuz zammında kritik gün... Asgari ücret zammında son dakika gelişmeleri yaşanmaya devam ediyor. Emekli ve memur maaşlarına gelecek temmuz zamları ve artan enflasyonla birlikte asgari ücrete de ara zam beklentisi oluştu. Açıklamalar art arda geldi, detaylar netleşmeye başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘vatandaşı enflasyona ezdirilmeyeceğiz’ mesajı sonrası başta Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı olmak üzere birçok ilgili kurumu harekete geçirdi. Bu doğrultuda Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 29 Haziran Çarşamba günü saat 14.00'te Çalışma Bakanlığı'nda toplanacak. Masada ise çeşitli formüller yer alıyor. Peki asgari ücrete zam gelecek mi? Asgari ücret zammı ne zaman açıklanacak? Net ve brüt 2022 asgari ücret ne kadar olacak? İşte asgari ücret zammı 2022 temmuz son dakika gelişmeleri...
28.06.2022 Ekonomi
İdari izin nedir, Kurban Bayramı idari izni kimleri kapsıyor, özel sektörü kapsar mı? Özel sektör idari izinde maaş kesintisi olur mu?
İdari izin nedir, Kurban Bayramı idari izni kimleri kapsıyor, özel sektörü kapsar mı? Özel sektör idari izinde maaş kesintisi olur mu? Kurban Bayramı hazırlıkları devam ederken, idari izin konusu Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamaları ardından gündem oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kabine Toplantısı ardından yaptığı Kurban Bayramı tatil süresi açıklamasın ardından "İdari izin özel sektörü kapsıyor mu, Kurban Bayramı idari izin kimleri kapsıyor? idari izin nedir?" sorularına yanıt aramaya başladı.
28.06.2022 Çalışma Hayatı
Asgari ücret zammı ile ilgili yeni rakamlar ortaya çıktı! Yüzde 41...
Asgari ücret zammı ile ilgili yeni rakamlar ortaya çıktı! Yüzde 41... Asgari ücret zammı ile ilgili milyonlarca çalışan gelişmeleri yakından takip ediyor. Yılda bir kez belirlenen asgari ücret ile ilgili bu sene ikinci kez zam yapılması gündemde. Konu ile ilgili açıklamalar peş peşe geliyor. Temmuz ayında memur ve emeklilere yapılacak zamma paralel olarak, olası asgari ücret zammı için enflasyon farkı formülü ortaya çıktı. Enflasyon farkı ödemesinin masada olduğu belirtilirken, devreye girmesi ile birlikte asgari ücretin ne kadar olacağı da merak ediliyor. İlk rakam ortaya çıktı. Eğer formül gerçeğe dönerse temmuz ayında asgari ücrette ikinci zam ile birlikte 1744 lira artış olmuş olacak. Fakat zam yapıldığı takdirde, aralık ayındaki asgari ücret toplantısında bu senenin ikinci yarısındaki enflasyon oranı dikkate alınacak. İşte asgari ücret ile ilgili son gelişmeler ve açıklamalar...
26.05.2022 Çalışan Hakları
O emeklilere maaş kesintisi uyarısı! SGK harekete geçti, 1 ay süresi var...
O emeklilere maaş kesintisi uyarısı! SGK harekete geçti, 1 ay süresi var... SGK harekete geçti. Yüz binlerce kişiyi çok yakından ilgilendiriyor. SGK, emekli maaşı aldığı halde yurtdışında çalışmaya başlayan Türk vatandaşlarını mercek altına aldı. SGK, emekli maaşlarıyla ilgili yazısında, aylık bağlanmasıyla ilgili sakıncalı durumları sıraladı. SGK, 'kasıtlı ve kusurlu davranışta' bulunanların maaşlarının kesileceği belirtiliyor. Öte yandan SGK, yurtdışı sürelerini borçlanarak Türkiye’den emekli olan gurbetçileri de uyarmıştı. Yabancı ülkede 6 aydan fazla yaşamaları durumunda çalışmadıklarını ve sosyal yardım almadıklarını belgelemeleri gerekiyor.
25.05.2022 Emekli
Maaş kesintisiyle ilgili flaş iade kararı!
Maaş kesintisiyle ilgili flaş iade kararı! Maaş kesintisi ile ilgili önemli bir karara imza atıldı. Kesinti yapılan tutarın iade edilecek.  Kahramanmaraş İdare Mahkemesi, Cumhurbaşkanlığı genelgesiyle pandemi döneminde idari izne ayrılan kanser hastası aile hekimi Arzu Can Emlik'in maaşından yapılan kesintinin 3'üncü kez iadesine karar verdi. Kahramanmaraş Tabip Odası Başkanı Lütfi Tiyekli, sadece kentte bugüne kadar 30 dava açıldığını ve hepsini doktorların kazandığını belirtirken, genelgeye ve mahkeme kararlarına rağmen kesintilerin devam ettiğini söyledi.
16.05.2022 Çalışan Hakları

Benzer Haber Etiketleri

Maaş Kesintisi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki maaş kesintisi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.