Lodos

Lodos

Son dakika lodos haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan lodos ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını lodos haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Lodos

haberleri sayfasında son dakika yaşanan lodos gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.107 lodos haberi bulunmuştur. Tüm lodos haberleri aşağıda listelenmiştir.
Balayında ölen çiftin kaldığı otelin sahibinin ilk duruşmadaki ifadesi ortaya çıktı
Balayında ölen çiftin kaldığı otelin sahibinin ilk duruşmadaki ifadesi ortaya çıktı Kapadokya'ya balayı için giden Kader (24)-Mutlu Akbaş (27) çiftinin konakladıkları odada karbonmonoksit gazından ölümüyle ilgili davanın ilk duruşmasında, 3 sanıktan 1'i olan, tutuklu otel sahibi Emin Ağmaz (48), kiralama yoluyla işletmeciliğini yaptığı otelin yapısal sorunlarını bilmediğini ileri sürerek tahliye talep etti. Talebin reddedildiği duruşma, 22 Şubat'a ertelendi.
25.01.2024 Gündem
Tekirdağ'da sahil yine yosunla kaplandı
Tekirdağ'da sahil yine yosunla kaplandı Tekirdağ'da lodos sonrası Süleymanpaşa ilçesi sahili, yine yosunla kaplandı.
16.01.2024 Gündem
'Balık sezonunda sıcaklığa bağlı olarak bir kayma görüyoruz'
'Balık sezonunda sıcaklığa bağlı olarak bir kayma görüyoruz' Çanakkale'de, balık tezgahlarında deniz suyu sıcaklığının yüksek olması nedeniyle beklenen bolluk yaşanmadı. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Adnan Ayaz, "Balıklar üremek için su sıcaklığıyla birlikte hareket ediyor. Yaptığımız bir proje ile hamsinin yumurtasının ekim ayının sonunda bitmesi gerekirken, aralık ayı içinde hamsi yumurtalarına rastladık. Bu da yaklaşık 1,5 ay kadar bir kayma olduğunu, gösteriyor. Göçleri ne düzeyde etkilediği konusunda yapılmış net çalışma olmamasına karşın gözlemlere dayalı baktığımızda balık sezonunda bu sıcaklığa bağlı olarak bir kayma görüyoruz" dedi.
4.01.2024 Gündem
Kar tatili! Yarın hangi illerde okullar tatil edildi
Kar tatili! Yarın hangi illerde okullar tatil edildi Yarın okulların tatil olup olmayacağı ile ilgili son gelişmeler öğrenciler tarafından merak ediliyor. Meteoroloji bugün 4 il için sarı uyarıda bulundu. Yarın sağanak yağışın olması bekleniyor. Olumsuz hava koşulları sonrasında bazı illerde okullar edilmişti. Peki yarın okullar tatil mi, kar tatili var mı? 4 Aralık'ta okullar tatil olacak mı?
3.12.2023 Gündem
Karadeniz gazından ekonomiye dev katkı
Karadeniz gazından ekonomiye dev katkı Karadeniz'de son 3 ayda üretilen doğalgaz 284 milyon metreküpü aşarken, ekonomiye katkısı 4.3 milyar TL oldu. Günlük 1.5 milyon hanenin ihtiyacı karşılandı.
29.11.2023 Ekonomi
Lodos nedeniyle denizle kara birleşti, 7 tekne battı
Lodos nedeniyle denizle kara birleşti, 7 tekne battı Tuzla'da lodos nedeniyle 7 balıkçı teknesi battı. Kuvvetli rüzgar nedeniyle oluşan dev dalgalar nedeniyle denizle kara birleşti.
29.11.2023 Gündem
Bursa'da lodos etkili oldu; ağaçlar devrildi, uçan çatı parçası otomobilin üzerine düştü
Bursa'da lodos etkili oldu; ağaçlar devrildi, uçan çatı parçası otomobilin üzerine düştü Bursa'da, saatteki hızı 70 ile 95 kilometre hıza ulaşan fırtınada, kentteki birçok binanın çatısı uçarken, ağaçlar yollara devrildi. Osmangazi ilçesinde 250 yıllık çınar ağacı kökünden koptu, Kestel'de akülü sandalye şarj istasyonu devrildi. Bursa Valiliği, Yıldırım, Osmangazi, Nilüfer, Kestel ve Gürsü ilçelerinde okulların 1 günlük tatil edildiğini açıkladı. 
29.11.2023 Gündem
Rüzgarlı havada kombi kapatılır mı? Şiddetli lodosta kombi kullanılır mı?
Rüzgarlı havada kombi kapatılır mı? Şiddetli lodosta kombi kullanılır mı? Marmara'da yaşanan şiddetli lodos hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Hanelerde kullanılan kombiler için tehlikeli havalar başladı. Pek çok uzmana göre rüzgarlı havalarda kombinin kullanımı tehlike arz ediyor. Kombi, doğal gaz kullanımı ve sıcak su ihtiyacını karşılamak için kullanılan ısıtma cihazıdır. Peki şiddetli rüzgarda kombi kullanılır mı?
28.11.2023 Gündem
Bursa Valiliği duyuruyu yaptı: Şiddetli lodos geldi, 29 Kasım Bursa okullar tatil mi edildi?
Bursa Valiliği duyuruyu yaptı: Şiddetli lodos geldi, 29 Kasım Bursa okullar tatil mi edildi? Bursa'da şiddetli fırtına gece saatlerinden itibaren başladı. Tüm yurtta etkisini sürdüren olumsuz hava koşulları özellikle Marmara'da etkili oluyor. Kar yağışının etkili olduğu illerde eğitime ara verilmişti. İstanbul ve Bursa'da fırtına ve rüzgarın giderek şiddetini artırması üzerine Bursa Valiliği'ndan tatil duyurusu geldi mi sorusu da gündem oldu. Öğrencilerin, velilerin ve öğretmenlerin beklediği haber geldi. Peki Yarın Bursa'da okullar tatil mi?
28.11.2023 Gündem
Pazar günü kar yağacak mı? 26 Kasım (yarın) İstanbul’da var mı? 26 Kasım Pazar günü İstanbul hava durumu…
Pazar günü kar yağacak mı? 26 Kasım (yarın) İstanbul’da var mı? 26 Kasım Pazar günü İstanbul hava durumu… Kış soğukları kendini hissettirmeye başladı. Meteoroloji'den yapılan uyarıda Marmara’nın kuzeyi, Güney ve Kıyı Ege, Batı Akdeniz, Batı Karadeniz kıyıları ile Çanakkale, Bursa, Eskişehir, Karabük ve Kastamonu çevrelerine sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı olacağı bildirildi. Meteoroloji'den yapılan uyarıda sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiğini belirtirken “Pazar günü kar yağacak mı, yarın (26 Kasım) İstanbul’da var mı? Sorularına yanıt aramaya başladı.
25.11.2023 Gündem
Fırtına Ege ve Karadeniz'i vurdu! Balık fiyatlarına zam geldi
Fırtına Ege ve Karadeniz'i vurdu! Balık fiyatlarına zam geldi Türkiye’nin dört bir yanında günlerdir etkili olan sağanak yağış ve fırtına balık tezgahlarını da vurdu. Fırtınada denize açılamayan balıkçı tekneleri barınaklarda havaların düzelmesini beklerken, balık fiyatlarında ise artış yaşandı.
25.11.2023 Yaşam
Bayraktar TB3 SİHA 5. uçuş testini başarıyla tamamladı
Bayraktar TB3 SİHA 5. uçuş testini başarıyla tamamladı Baykar’ın milli ve özgün olarak geliştirdiği Bayraktar TB3 SİHA, ilk defa iniş takımları kapalı uçtuğu 5. test uçuşunu başarıyla tamamladı.
10.11.2023 Bilim ve Teknoloji
İstanbul için alarm verildi! Meteoroloji saat verip açıkladı: Kuvvetli olacak
İstanbul için alarm verildi! Meteoroloji saat verip açıkladı: Kuvvetli olacak Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğü, Marmara Bölgesi'nde yarın kuvvetli rüzgar ve fırtına beklendiğini duyurdu.
10.11.2023 Yaşam
Bayraktar TB3 SİHA uçuş testini başarıyla tamamladı
Bayraktar TB3 SİHA uçuş testini başarıyla tamamladı Baykar’ın milli ve özgün olarak geliştirdiği Bayraktar TB3 SİHA, Marmara bölgesini etkisi altına alan ve 130 km/sa hıza ulaşan lodos fırtınasının zorlu koşullarında gerçekleştirdiği 5 saatlik 3. test uçuşunu başarıyla tamamladı.
4.11.2023 Bilim ve Teknoloji
Meteoroloji son dakika uyardı! İstanbul için alarm verildi, çok kuvvetli olacak
Meteoroloji son dakika uyardı! İstanbul için alarm verildi, çok kuvvetli olacak Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) 12 il için sarı kodlu uyarıda bulundu. MGM kuvvetli yağış ve kuvvetli rüzgara karşı uyarıda bulunurken hava sıcaklıkları yurt genelinde mevsim normalleri üzerinde seyredecek. İşte İstanbul, Ankara ve diğer illerde beklenen hava durumu...
3.11.2023 Yaşam
Sinop hamsisi azaldı: Kilosu 60 lira
Sinop hamsisi azaldı: Kilosu 60 lira Geçen günlerde kilosu 30 liraya kadar düşen hamsi, yeniden 60 liraya yükseldi.
30.10.2023 Ekonomi
Geçmeyen ağrılara neden oluyor: Uzman isim tetikleyicileri tek tek açıkladı!
Geçmeyen ağrılara neden oluyor: Uzman isim tetikleyicileri tek tek açıkladı! Şiddetli baş ağrısı olarak bilinen migren kişinin sosyal hayatını büyük oranda etkiler. Birkaç gün boyunca süren migren atakları baş ağrısı, zonklayıcı ya da keskin olarak özellikle şakak bölgesinde görülür. Migren atakları kiminde yılda 1-2 defa, kiminde ise ay içerisinde defalarca görülebilmektedir. Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Dilek Necioğlu Örken, konuyla ilgili merak edilenleri açıkladı.
9.08.2023 Sağlık
İstanbul’un 2050 yılına kadar süresi var! Herkes depremi beklerken başka bir gerçek ortaya çıktı
İstanbul’un 2050 yılına kadar süresi var! Herkes depremi beklerken başka bir gerçek ortaya çıktı İklim değişikliği ve buzullardaki erimeler, okyanus ve denizlerdeki suyun yükseklik seviyelerini her geçen gün artırıyor. Müsilaj felaketini hatırlatan Boğaziçi Üniversitesi İklim Politikaları Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Levent Kurnaz, 2050 yılını işaret etti ve İstanbul için kritik bir uyarıda bulundu.
16.04.2023 Yaşam
Beylikdüzü sahilinde çökmeler artarak devam ediyor! Uyarı geldi
Beylikdüzü sahilinde çökmeler artarak devam ediyor! Uyarı geldi İstanbul Beylikdüzü Gürpınar sahilindeki yürüyüş yolunda çökmeler artarak devam ediyor. Sahil şeridinin üst kısımlarının heyelan alanı olduğunu belirten İstanbul Üniversitesi- Cerrahpaşa Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi, Zemin Mekaniği Uzmanı Prof. Dr. Süleyman Dalğıç, "Kuzey Anadolu fay hattı buraya yaklaşık 15 kilometre uzaklıkta. Olası büyük bir depremde bu sahil şeridimiz çok daha büyük zarar görebilir. Bu nedenle buralarda acil önlemler alınması gerekiyor. Burada tsunami olayını da bekleyebiliriz ama tsunamiden ziyade bu sahilde sıvılaşma olayı var. Sıvılaşmaya bağlı olarak da burası yaklaşık 1.5 metre daha denize doğru kayacaktır" dedi.
13.04.2023 Gündem
Aşırı yağış sonrası İskenderun sahil kesiminde deniz taştı yollar su altında kaldı
Aşırı yağış sonrası İskenderun sahil kesiminde deniz taştı yollar su altında kaldı Hatay'ın İskenderun ilçesinde depremde zeminde çökme ve sıvılaşma meydana gelen, dün gece de sağanak ve lodos nedeniyle su altında kalan sahil şeridinde tahliye çalışmaları sürüyor.
30.03.2023 Yaşam
İstanbul'da lodos oyun parkındaki şişme kaykayı devirdi: 3 çocuk yaralı
İstanbul'da lodos oyun parkındaki şişme kaykayı devirdi: 3 çocuk yaralı İstanbul Pendik'te Ardahan Tanıtım Günleri'nin yapıldığı alanda şişme oyun parkındaki kaykay ile bazı stantlar şiddetli lodos nedeniyle devrildi. Kaykay üzerindeki 3 çocuk yaralandı.
11.03.2023 Yaşam
İstanbul vapur seferleri iptal mi, 11 Mart vapur seferleri yapılıyor mu? İstanbul’da iptal edilen vapur seferleri hangileri, seferleri neden iptal edildi?
İstanbul vapur seferleri iptal mi, 11 Mart vapur seferleri yapılıyor mu? İstanbul’da iptal edilen vapur seferleri hangileri, seferleri neden iptal edildi? İstanbul vapur seferleri iptal mi, 11 Mart vapur seferleri yapılıyor mu? Sorusunun yanıtı merak ediliyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün uyarısının ardından sabah İstanbul'da etkili olan lodos nedeniyle, İstanbul'da Şehir Hatları'ndaki bazı seferler iptal edildi. Peki, İstanbul’da iptal edilen vapur seferleri hangileri? Seferler başladı mı, İstanbul vapur seferleri ne zaman başlayacak? İşte İptal edilen vapur seferleri…
11.03.2023 Gündem
İDO, BUDO ve Şehir Hatları'nın bazı seferi iptal edildi
İDO, BUDO ve Şehir Hatları'nın bazı seferi iptal edildi Bursa Deniz Otobüslerinin (BUDO) ve İstanbul Deniz Otobüslerinin (İDO) seferlerinden bazılarının, olumsuz hava koşulları nedeniyle iptal edildiği duyuruldu. Kent genelinde etkili olan lodos nedeniyle bazı vapur seferleri de yapılamıyor.
11.03.2023 Gündem
Soğuk ve yağışlı hava dalgası başlıyor! Çok kuvvetli geliyor, Meteoroloji son dakika il il açıkladı
Soğuk ve yağışlı hava dalgası başlıyor! Çok kuvvetli geliyor, Meteoroloji son dakika il il açıkladı Soğuk ve yağışlı hava dalgası etkisini gösterecek. Yağmur, kar bitti derken kuvvetli şekilde geri dönüyor. Lodos uyarısı yapılırken, ülkemizin Balkanlar üzerinden gelecek yağışlı havanın etkisi altına gireceği tahmin ediliyor. Tarih belli oldu. Meteoroloji güncel 5 günlük hava durumu için haritayı paylaşırken, ayrıca bir açıklamada da bulundu. Hangi illerde hava nasıl olacak? Son dakika hava durumu tahminleri...
10.03.2023 Gündem
İskenderun’da deniz taştı, caddeler göle döndü
İskenderun’da deniz taştı, caddeler göle döndü Hatay’ın İskenderun ilçesinde deniz suyu taştı. Kentte meydana gelen depremin ardından dikkat çeken deniz taşmasının lodos kaynaklı olduğu belirtildi.
5.03.2023 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Lodos ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki lodos haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.