Liseye Geçiş Sınavı

Liseye Geçiş Sınavı

Son dakika liseye geçiş sınavı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan liseye geçiş sınavı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını liseye geçiş sınavı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Liseye Geçiş Sınavı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan liseye geçiş sınavı gelişmeleri de dahil olmak üzere 143 liseye geçiş sınavı haberi bulunmuştur. Tüm liseye geçiş sınavı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Lise yüzdelik dilimleri 2023! Yüzdelik dilim nedir, LGS yüzdelik dilimleri ne olur, kaç olmalı, liselerin yüzdelik dilimleri değişir mi? Okul yüzdelik dilim 2023!
Lise yüzdelik dilimleri 2023! Yüzdelik dilim nedir, LGS yüzdelik dilimleri ne olur, kaç olmalı, liselerin yüzdelik dilimleri değişir mi? Okul yüzdelik dilim 2023! Liseye Geçiş Sınavı (LGS) sonuçları açıklandı. Gözler tercih tarihine çevrilirken LGS yüzdelik dilim ve taban puanları için yapılan araştırmalar arttı. Yüzdelik dilim, öğrencinin Türkiye genelinde ya da bulunduğu ilde sahip olduğu sıralamanın yüzde olarak ifade edilmesidir. Peki, 2023 LGS yüzdelik dilimleri ne olur, nasıl olur? Okul yüzdelik dilim ne zaman açıklanacak, liselerin yüzdelik dilimleri değişir mi?
23.06.2023 Eğitim
LGS ile ilgili son dakika gelişmesi! Ve başladı!
LGS ile ilgili son dakika gelişmesi! Ve başladı! LGS giren öğrencilerle ilgili son dakika gelişmesi. Yüz binlerce öğrenciyi yakından ilgilendiriyor. Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında düzenlenen merkezi sınav sonuçlarına göre öğrenci alan devlet okullarına tercihler bugün başladı. Öğrenciler, 20 Temmuz günü saat 17.00’ye kadar tercih yapabilecekler. Yerleştirme sonuçları ise 25 Temmuz’da açıklanacak. LGS sınav puanlarıyla Anadolu, fen, sosyal bilimler başta olmak üzere, mesleki ve teknik Anadolu liselerinin Anadolu teknik programları ile özel program ve proje uygulayan ortaöğretim kurumlarına öğrenci alınacak. Öğrenciler, LGS kapsamında devlet okulları arasında merkezi sınav puanı, yerel yerleştirme ve pansiyonlu okullar olmak üzere 3 grupta tercih yapacaklar.
4.07.2022 Eğitim
LGS sonuçları saat kaçta, hangi gün açıklanacak? LGS 2022 sonuçları meb.gov.tr'den sorgulanacak!
LGS sonuçları saat kaçta, hangi gün açıklanacak? LGS 2022 sonuçları meb.gov.tr'den sorgulanacak! Yüz binlerce öğrencinin gözü LGS sonuçlarında! 1 milyon 38 bin 492 kişi katılım sağladığı Liseye Geçiş Sınavı (LGS) için sonuçlar bekleniyor. MEB tarafından sonuçların açıklanmasının ardından adaylar için tercih süreci başlayacak. LGS sonuçlarının ne zaman açıklanacağı hakkında yapılan açıklamalar yakından takip ediliyor. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer daha önce yaptığı açıklamada sonuç tarihini paylaşmıştı. Peki, LGS sonuçları ne zaman açıklanacak? LGS sonuçları saat kaçta, hangi gün açıklanacak? LGS 2022 sonuçları meb.gov.tr sorgulama ekranı!
29.06.2022 Eğitim
MEB son dakika olarak duyurdu! Sistem tamamen değişti, dün itibarı ile...
MEB son dakika olarak duyurdu! Sistem tamamen değişti, dün itibarı ile... Yüz yüze eğitime ara mı verilecek? Bakan Özer duyurdu. Uzaktan eğitim ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Milyonlarca öğrenciyi ilgilendiriyor. MEB tarafından tek tek açıklandı. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer hem veliler hem de öğrencilerce merak edilen sorunun yanıtını verdi. Özer, yaptığı açıklamada, “Uzaktan eğitimle ilgili hangi güçlü platformu sunarsanız sunun okulun yerini hiçbiri tutamaz. Çünkü okul aynı zamanda öğrencilerimizin sosyalleştiği yerdir. Psikososyal gelişimlerini sağladıkları yerlerdir. Ortak çalışma yaptıkları ve akran eğitimlerini yaptıkları yerlerdir. Dolayısıyla bu süreçte kararlı bir şekilde adım atmaktan dolayı büyük mutluluk duyuyorum. Dün itibarı ile sistemde bir değişiklik oldu. İki vaka olması durumunda artık sınıfların 10 gün kapalı kalması ile ilgili uygulama yürürlükten kaldırıldı. Artık okullarımızda kapanan sınıf diye bir şey olmayacak. Sadece vakası olan öğrenci veya öğretmen kendisini izole edecek. Daha sonra PCR testi yaptırarak ya da belli bir süre sonra yüz yüze eğitime katılabilecek” diye konuştu. LGS ile ilgili de önemli değerlendirmelerde bulunan Bakan Özer, Liseye Geçiş Sınavı'nda herhangi bir değişiklik olmayacağının altını çizdi.
3.03.2022 Eğitim
LGS ile ilgili flaş açıklama! Son 2 gün...
LGS ile ilgili flaş açıklama! Son 2 gün... Liseye Geçiş Sınavı (LGS) tercihlerine son iki gün kaldı. Öğrenci ve ailelere bu konuda uyarılarda bulunan Müdür Yardımcısı Saadet Süslü, “Özellikle son 2 gündeki telaşımız herhangi bir öğrencimizin şu an için hiçbir okula kayıtlı olmaması veya tercih yapmamış olmasıdır. Veliler özellikle bu konuya dikkat etsin. Bu dönemde öğrenci ve veliler ya bir özel ortaöğretim kurumuna kayıtlı olsun ya da resmî okullara kayıt için tercih yapsın” açıklamasını yaptı.
14.07.2021 Eğitim
LGS’de dil bilgisi çıkacak mı 2021, dil bilgisi kalktı mı? 2021 LGS konuları nelerdir?
LGS’de dil bilgisi çıkacak mı 2021, dil bilgisi kalktı mı? 2021 LGS konuları nelerdir? Liseye Geçiş Sınavı (LGS) 6 Haziran 2021 Pazar günü yapılacak. Sınav tarihine az bir süre kala sınava girecek adaylar, sorumlu oldukları konuları araştırırken, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, katıldığı bir TV programında “Türkçe’de dilbilgisi sorusu sorulmayacak. Sınavda muhakeme ve tahlili ölçmeye dönük sorular olacak.” ifadesini kullanınca arama motorlarına yönelen adaylar, LGS’de dil bilgisi çıkacak mı 2021, dil bilgisi kalktı mı? 2021 LGS’de çıkacak konular nelerdir? gibi sorulara yanıt aramaya başladı. İşte detaylar…
13.03.2021 Eğitim
LGS’de başarılı olan öğrencilere burs imkanı
LGS’de başarılı olan öğrencilere burs imkanı Liselere Geçiş Sınavı’nda (LGS) başarılı olan öğrencilere İTÜ ETA Vakfı Doğa Koleji yüzde 100’e varan oranda burs desteği vereceğini açıkladı. Aileler, çocukları için kolejin çağrı merkezini arayarak, yeni dönem eğitim bursuna yönelik bilgi alabilir.
19.07.2020 Eğitim
Özel lise taban puanları ve kayıtları 2020! Özel lise kontenjanları ve taban puanları açıklandı! 2020 LGS özel lise taban puanları
Özel lise taban puanları ve kayıtları 2020! Özel lise kontenjanları ve taban puanları açıklandı! 2020 LGS özel lise taban puanları LGS sonuçlarının MEB tarafından ardından özel okulların taban puanları ve kontenjanları araştırılmaya başlandı. Özel okullar LGS puanları esas alınarak, kendi yönetmeliklerine göre öğrenci alıyor. Peki özel lise kayıtları ne zaman, nasıl yapılacak? Özel lise taban puanları ve kontenjanları…
17.07.2020 Eğitim
LGS sonuçları ne zaman açıklanacak? LGS tercihleri nasıl yapılacak?
LGS sonuçları ne zaman açıklanacak? LGS tercihleri nasıl yapılacak? Milyonlarca öğrencinin gözü açıklanacak LGS sınavı sonuçlarında. Öğrenciler ve veliler için Liseye Geçiş Sistemi (LGS) sonuçlarının açıklamasının ardından tercih süreci başlayacak. Peki, LGS sonuçları ne zaman, nerede açıklanacak? LGS tercihleri nasıl yapılacak? İşte Liseye Geçiş sınavı sonuçları ile ilgili detaylar...
16.07.2020 Eğitim
LGS başvuru kılavuzu güncellendi! LGS sonucu ne zaman açıklanacak?
LGS başvuru kılavuzu güncellendi! LGS sonucu ne zaman açıklanacak? Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Liseye Geçiş Sınavı (LGS) kılavuzunun güncellendiği ve sınav sonucunun 16 Temmuz'da açıklanacağını duyurdu.
6.05.2020 Eğitim
MEB Mayıs ayı örnek sorular 2020 – 1000 soruluk LGS Mayıs ayı örnek soruları 2020
MEB Mayıs ayı örnek sorular 2020 – 1000 soruluk LGS Mayıs ayı örnek soruları 2020 Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "LGS’ye hazırlanan gençler, mayıs ayı çalışma destek paketi yayında. 8. sınıf ilk dönem müfredat ve kazanımlarından oluşan pakette bu kez 1000 soru var" müjdesi verdi. İşte MEB Mayıs örnek sorular 2020…
7.05.2020 Gündem
ÖSYM sınav görevli ücretleri 2020 | Sınav görevli ücretleri ne kadar oldu?
ÖSYM sınav görevli ücretleri 2020 | Sınav görevli ücretleri ne kadar oldu? ÖYSM 2020 sınav görevli ücretleri ne kadar oldu? Sorusu 2020 yılı maaş artışı sonrası merak edilip, araştırılmaya başlandı. Ek ders görev ücretlerine 2020 ocak ayıyla itibaren zam geldi. Öğretmenlerin 2020 MEB sınavlarındaki oturum başına salon başkanı ve gözetmen ücretleri belli oldu. Millî Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen sınavlarda görev alan eğitimciler, sınav görevi karşılığında ek ders ücreti almaktadır. Peki, Sınav görevli ücretleri ne kadar oldu? İşte 2020 ÖSYM sınav görevli ücreti…
17.01.2020 Çalışan Hakları
MEB LGS yeni soru kitapçığını yayınlandı
MEB LGS yeni soru kitapçığını yayınlandı Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında 7 Haziran 2020'de yapılacak merkezi sınava yönelik hazırlanan aralık ayı örnek soru kitapçığı yayınlandı.
24.12.2019 Eğitim
Milli Eğitim Bakanı Selçuk duyurdu! Önümüzdeki yıl başlıyor
Milli Eğitim Bakanı Selçuk duyurdu! Önümüzdeki yıl başlıyor Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, bu yıl yapılacak Liseye Geçiş Sınavı’na (LGS) 700 bin fazla artışla 1 milyon 900 bin civarında öğrencinin girme olasılığı nedeniyle derslik sayısının arttırılacağını söyledi. TBMM Genel Kurulu’nda, milletvekillerinin sorularını yanıtlayan Selçuk, “Önümüzdeki yıl yaklaşık 20 bin yeni dersliğimiz hayata geçecek” dedi. Bakan Selçuk, Şubat 2020’de 750 engelli öğretmen ataması yapılacağını da açıkladı.
17.12.2019 Eğitim
2020 LGS sınav takvimi belli oldu mu? | LGS’ye kaç gün kaldı?
2020 LGS sınav takvimi belli oldu mu? | LGS’ye kaç gün kaldı? 2020 LGS sınav takvimi belli oldu mu? LGS’ye kaç gün kaldı? Soruları ÖSYM 2020 sınav takviminin açıklanmasından sonra en merak edilen sorular arasındaki yerini aldı. LGS adayları arama motorlarından sınav tarihlerini araştırmaya başladı. Peki, 2020 LGS sınav takvimi belli oldu mu?
13.12.2019 Eğitim
'Heyecanla LGS’nin bitmesini beklerken'
'Heyecanla LGS’nin bitmesini beklerken' Komedyen Tolga Çevik'in oğlu Tan, Liseye Geçiş Sınavı'na girdi. Oğlunu sınavın olacağı okula götüren Tolga Çevik ise büyük heyecan yaşadı.
1.06.2019 Magazin
LGS'ye sayılı günler kala uyarı geldi!
LGS'ye sayılı günler kala uyarı geldi! Öğrencilerin heyecanla bekledikleri LGS'ye sayılı günler kaldı. Eğitimci Sündüs Demirdağ Tunçer, 'Öğrenciler kendilerini rahat hissedecekse son güne kadar soru çözebilirler'dedi.
29.05.2019 Eğitim
İBB açıkladı! İstanbullulara müjde üstüne müjde
İBB açıkladı! İstanbullulara müjde üstüne müjde İstanbul genelindeki öğrencilerin kullandığı mavi kart öğrenci aylık abonman ücreti 40 liraya indirildi. 19 Mayıs ve Ramazan Bayramı boyunca toplu ulaşım ücretsiz oldu. İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, su fiyatlarında konutlarda yüzde 46'ya varan, iş yerlerinde yüzde 10 indirim sağlayan kararı kabul etti.
15.05.2019 Gündem
LGS başvurularında son gün!
LGS başvurularında son gün! Adayların merakla beklediği LGS'nin başvuruları bugün sona eriyor. MEB başvuru süreci ile ilgili bilgilerin yer aldığı kılavuzu geçtiğimiz günlerde yayınlamıştı.
14.04.2019 Eğitim
İki aylık sıkı çalışma fark yaratabilir
İki aylık sıkı çalışma fark yaratabilir Liseye Geçiş Sınavı (LGS) için başvurular 14 Nisan’da bitecek. 1 Haziran’da yapılacak LGS sonucunda 1526 liseye 139 bin 120 öğrenci sınavla alınacak. Son iki aylık çalışmanın büyük fark yaratacağının altını çizen uzmanlar, öğrencilere bundan sonraki süreçte konu tekrarlarına başlayıp bol bol deneme sınavı çözmelerini öneriyor.
9.04.2019 Eğitim
Milyonlarca aday sınav gününü bekliyor! Son başvuru...
Milyonlarca aday sınav gününü bekliyor! Son başvuru... LGS başvuruları 3 Nisan'da başlamıştı. 14 Nisan'da başvurular bitiyor.
8.04.2019 Eğitim
LGS için üçüncü örnek soru kitapçığı yayımlandı! LGS ne zaman?
LGS için üçüncü örnek soru kitapçığı yayımlandı! LGS ne zaman? Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), 1 Haziran'da yapılacak Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınava yönelik üçüncü örnek soru kitapçığı yayımlandı.
25.12.2018 Gündem
LGS nakil başvurusu nasıl yapılır? 2. Nakil başvuruları
LGS nakil başvurusu nasıl yapılır? 2. Nakil başvuruları Liseye Geçiş sınavı tercih sonuçları ardından nakil başvuruları hız kesmeden devam ediyor. Herhangi bir liseye yerleşemeyen adaylar LGS 2. nakil başvurusuna hak kazandı. Peki LGS 2. nakil başvurusu nasıl yapılır?
17.08.2018 Gündem
Tek suçu şüphelinin karısına "benzemek" oldu
Tek suçu şüphelinin karısına "benzemek" oldu Eskişehir'de alkollü bir kişinin "karısı zannederek" sokak ortasında darbedip, zorla bir araca bindirmeye çalıştığı genç kız, yaşadığı travmayı halen atlatamadı.
7.08.2018 Yaşam
LGS nakil başvuruları ne zaman başlıyor? Geri sayım başladı...
LGS nakil başvuruları ne zaman başlıyor? Geri sayım başladı... Liseye Geçiş Sınavı nakil işlemleri için öğrenciler arayışa geçti. 2018 LGS nakil başvuruları ne zaman başlıyor? Binlerce adayın merakla beklediği nakil işlemleri için MEB'den açıklama geldi...
3.08.2018 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Liseye Geçiş Sınavı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki liseye geçiş sınavı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.