Lgbti

Lgbti

Son dakika LGBTİ haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan LGBTİ ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını LGBTİ haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Lgbti

haberleri sayfasında son dakika yaşanan lgbti gelişmeleri de dahil olmak üzere 104 lgbti haberi bulunmuştur. Tüm lgbti haberleri aşağıda listelenmiştir.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan muhalefete tepki: Bu öyle bir masa ki 7 ayağı birbirine dolaştı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan muhalefete tepki: Bu öyle bir masa ki 7 ayağı birbirine dolaştı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti'nin İzmir mitinginde açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bay bay Kemal bulduğu herkese bir cumhurbaşkanlığı yardımcılığı hediye etti, böyle devlet yönetilir mi? Bu millet, bu muhteşem katılım sana yürü Kemal demeyecek. Bu masa öyle bir masa ki, görünürdeki 7 ayağının hepsi de birbirine dolaşmış durumda. Birinin söylediğini öteki yalanlıyor. Böyle masa olur mu?" dedi.
29.04.2023 Gündem
Mesut Özil olayı nedir? Dünya Kupası'nda neden Mesut Özil fotoğrafı gösterildi? Mesut Özil Almanya Milli Takımı’ndan neden ayrıldı?
Mesut Özil olayı nedir? Dünya Kupası'nda neden Mesut Özil fotoğrafı gösterildi? Mesut Özil Almanya Milli Takımı’ndan neden ayrıldı? FIFA'nın ‘One Love’ kol bandı yasağını protesto eden Alman Milli Takımı oyuncularına Katarlı taraftarların Mesut Özil'in fotoğraflarıyla karşılık vermesi 2022 Dünya Kupası'na damga vurdu. Mesut Özil'in Almanya Milli Takımı’nı neden bıraktığı merak konusu oldu. Peki, Mesut Özil olayı nedir? Mesut Özil Almanya Milli Takımı’ndan neden ayrıldı? İşte detaylar…
28.11.2022 Şampiy10
Bakan Soylu: LGBTİ’ye alıştırıp gençliğimizi elimizden alacaklar
Bakan Soylu: LGBTİ’ye alıştırıp gençliğimizi elimizden alacaklar İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Türkiye'nin teknoloji alanında Avrupa ile arasındaki farkı kapattığını belirterek, bu ilerlemeye engel olmaya çalışan Avrupa ülkelerinin LGBTİ'yi yaygınlaştırmak istediğini söyledi. Soylu, “LGBTİ midir nedir, cinsiyetsizliği bu ülkenin üzerine salmak istemeleri bundandır. Önce alıştıracaklar sonra çoluğumuzu çocuğumuzu elimizden alacaklar" dedi.
27.08.2022 Siyaset
Bakan Soylu: Bunun adı vatana ihanettir
Bakan Soylu: Bunun adı vatana ihanettir İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Bizim jürimiz millet olursa, biz ancak yol alabiliriz. Batı tapınakçıları var bizim memlekette. Altılı mutabakatlarını bile büyükelçilere gönderiyorlar. Birkaç tanesi ifşa oldu diye başka bir büyükelçiye gönderiyorlar. Bunun adı vatana ihanettir" dedi.
31.03.2022 Siyaset
Burçin Terzioğlu'ndan olay açıklama: Tacize uğramıştım!
Burçin Terzioğlu'ndan olay açıklama: Tacize uğramıştım! 'Yalancı' dizinde rol alan güzel oyuncu Burçin Terzioğlu, bomba açıklamalarıyla olay oldu.
1.11.2021 Magazin
Kabe fotoğrafının yere serilmesi soruşturması: 3 yıla kadar hapis istemi
Kabe fotoğrafının yere serilmesi soruşturması: 3 yıla kadar hapis istemi Boğaziçi Üniversitesi'nde Kabe fotoğrafının yere serilmesine ilişkin yürütülen soruşturma tamamlandı. Savcılıkça, 2'si tutuklu 7 öğrenci hakkında "Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme" suçundan 1'er yıldan 3'er yıla kadar hapis istemiyle iddianame düzenlendi.
26.02.2021 Gündem
Kabe fotoğrafının yere serilmesi soruşturmasında flaş gelişme
Kabe fotoğrafının yere serilmesi soruşturmasında flaş gelişme Boğaziçi Üniversitesi önünde Kabe fotoğrafının yere serilmesine ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alınan 4 şüpheliden 2'si "halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve alenen aşağılama" suçundan tutuklanırken, 2'si adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
30.01.2021 Gündem
Boğaziçi provokasyonunda flaş gelişme! İstanbul Valiliği duyurdu...
Boğaziçi provokasyonunda flaş gelişme! İstanbul Valiliği duyurdu... Gelen son dakika haberine göre; Boğaziçi Üniversitesi önünde kabe fotoğrafının yere serilmesine ilişkin yürütülen soruşturmada gözaltına alınan şüpheliler sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevkedildi.
30.01.2021 Gündem
İlçe karıştı! 'Polis eşliğinde dışarı çıkıyorum'
İlçe karıştı! 'Polis eşliğinde dışarı çıkıyorum' Kocaeli’nin Karamürsel ilçesinde 4 yıldır fotoğrafçılık yapan Başak Onay (27) geçtiğimiz günlerde Onur Haftası’na dikkat çekmek için 29 ve 18 yaşındaki iki erkek modelin birlikte fotoğrafını çekti.
19.07.2020 Yaşam
Bakan Soylu: Peygamber Efendimize hakaret eden pislik alındı
Bakan Soylu: Peygamber Efendimize hakaret eden pislik alındı İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, sosyal medyada, Hz. Muhammed ile ilgili hakaret içeren bir karikatürü paylaşan kişinin gözaltına alındığını bildirdi.
14.07.2020 Gündem
LGBT'nin açılımı nedir?
LGBT'nin açılımı nedir? LGBT her yıl Haziran ayı sonunda yapılan Onur Yürüşü ile gündeme gelmektedir. Onur Yürüyüşüne katılan birçok aktivist, gey topluluğu kullanım şeklinin eksik olan bir tanımlama olduğunu düşünüp, LGBT topluluğu kullanımına geçmiştir.
16.02.2022 Yaşam
Trans birey belediyede şoför oldu
Trans birey belediyede şoför oldu LGBTİ aktivisti olan trans birey Niler Albayrak, Avcılar Belediyesi’nde şoför olarak işe alındı. Pazartesi günü direksiyon başı yapacak olan Albayrak, “Transların seks işçiliğine mahkûm edilemeyeceğini göstermiş oldum” dedi. Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli ise “Eşitlik ilkesine her zaman olduğundan daha çok ihtiyacımız var” diye konuştu.
5.01.2020 Gündem
Vatikan: Bireyler kendi cinsiyetini seçemez
Vatikan: Bireyler kendi cinsiyetini seçemez Vatikan, modern cinsiyet teorisini kınadığı bir kitapçıkta, bireylerin kendi cinsiyetini belirleyebileceğini savunan yaklaşımı "doğayı yok etme çabası" olarak niteledi.
11.06.2019 Dünya
Kainat Güzellik Yarışması’na ilk kez bir transseksüel katılıyor
Kainat Güzellik Yarışması’na ilk kez bir transseksüel katılıyor Angela Ponce, Kainat Güzellik Yarışması’na katılacak ilk trans birey de olacak. Yarışma kuralları 2012’de değiştirilmiş ve LGBTİ bireylere de katılım hakkı verilmişti.
4.07.2018 Magazin
İstanbul'da izinsiz gösteriye polis müdahalesi
İstanbul'da izinsiz gösteriye polis müdahalesi Uyarıya rağmen dağılmayan LGBTİ üyelerine müdahale eden polis, bazı şüphelileri gözaltına aldı.
1.07.2018 Gündem
Öldürmeden beni kurtarın
Öldürmeden beni kurtarın Malatya’da yaşayan ve 15 yıldır eşinden şiddet gördüğü için ayrılmak isteyen 2 çocuk annesi Sevkan O. (30), eski eşi tarafından ölümle tehdit edildiğini iddia etti. Koruma kararı bulunan Sevkan O., ‘Can güvenliğim yok, hâlâ sesim çıkıyorken beni duyun’ diyor
8.04.2018 Yaşam
Sex and the City dizisinin oyuncusu Cynthia Nixon New York Valisi olmaya aday
Sex and the City dizisinin oyuncusu Cynthia Nixon New York Valisi olmaya aday ABD yapımı Sex and the City dizisinin yıldız oyuncusu Cynthia Nixon, New York Valisi olabilmek için seçimlere adaylığını koyacağını açıkladı.
20.03.2018 Magazin
Londra Moda Haftası’ndan 5 sıra dışı trend
Londra Moda Haftası’ndan 5 sıra dışı trend Londra’da düzenlenen Sonbahar-Kış 2018 defileleri gelecek sezon için önemli trendleri işaret ediyor. Londra’da beş gün süren moda maratonundan geriye bakın neler kaldı.
22.02.2018 Arşiv
Bu kabare ezber bozuyor
Bu kabare ezber bozuyor 38 yaşındaki trans kadın oyuncu Seyhan Arman, yıllardır tiyatroya emek verdi.
2.02.2018 Magazin
Flaş açıklama: Eşcinsel evliliği onaylıyorum
Flaş açıklama: Eşcinsel evliliği onaylıyorum Filipinler Devlet Başkanı Rodrigo Duterte, eşcinsel evlilikleri onayladığını açıkladı.
17.12.2017 Dünya
Mısır'da eşcinsellere operasyon! Otele çağırıp tutukladılar
Mısır'da eşcinsellere operasyon! Otele çağırıp tutukladılar Güvenlik güçleri eşcinseller tarafından kullanılan Grindr isimli randevulaşma uygulamasını kullanarak otel odalarına çağırdıkları eşcinsel erkekleri tutukladı. Operasyonlarda toplam 57 erkek tutuklandı. Grindr internet sitesine girmek isteyenlerin sitenin anasayfasında Mısır'da polisin üye gibi davranarak erkekleri tutukladığına dair bir uyarı ile karşılaştıkları görüldü.
29.10.2017 Dünya
Elif Şafak'tan bomba itiraf: Biseksüelim!
Elif Şafak'tan bomba itiraf: Biseksüelim! Ünlü yazar Elif Şafak'tan bir itiraf geldi, Şafak biseksüel olduğunu açıkladı.
15.10.2017 Magazin
Sonuna kadar Aynur’un arkasındayım
Sonuna kadar Aynur’un arkasındayım Lezbiyen ilişki yaşadığı kızın ailesi tarafından hastanelik edilen üniversiteli Aynur’un annesi Nevin O: “Yavrumdan utanmıyorum bilakis medeni cesaretinden dolayı gurur duyuyorum...”
30.09.2017 Yaşam
YPG’nin eşcinsel ordusu
YPG’nin eşcinsel ordusu DEAŞ’a karşı PKK’nın Suriye kolu YPG ile birlikte savaşan TQILA isimli grup bölgedeki ilk eşcinsel LGBTİ askeri birliği oldu.
26.07.2017 Dünya
Yürüyüşün yıldızı Chelsea
Yürüyüşün yıldızı Chelsea ABD’nin New York kentinde yaklaşık 40 bin kişinin katılımıyla devasa bir ‘onur yürüyüşü’ düzenlendi.
26.06.2017 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Lgbti ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki lgbti haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.