Gazete Vatan Logo

Londra Moda Haftası’ndan 5 sıra dışı trend

Londra’da düzenlenen Sonbahar-Kış 2018 defileleri gelecek sezon için önemli trendleri işaret ediyor. Londra’da beş gün süren moda maratonundan geriye bakın neler kaldı.

Londra Moda Haftası’ndan 5 sıra dışı trend

Gökkuşağı geçidi

Christopher Bailey’in tasarımcılığını üstlendiği Burberry LGBTİ haklarını gündeme getiren gökkuşağı desenli tasarımlarını kullanmaktan çekinmedi. Mary Katrantzou da bol canlı rengi yine aynı amaçla bir araya getiren isim oldu.

Volümlü tasarımlar

Özel tasarım ama normalden daha şaşalı ve büyük görünen tasarımlar Londra’da öne çıkan bir diğer trend oldu. Mulberry de önümüzdeki mayıstaki kraliyet düğününe hazırlanır gibiydi.

Brokar

İngiliz kraliyet ailesinden günümüze brokar oldukça tarz değiştirdi. Erdem, Roland Mouret ve Preen gibi markalar brokarı metalik versiyonlarıyla koleksiyonlarında oldukça fazla kullandı.

Tartan ve ekose

İngiliz denince akla ilk gelen kumaş gelecek sezon da hükmünü sürderecek. Emilia Wickstead ve Simone Rocha gibi ünlü tasarımcılar memleketlerine olan bağlılıklarını sezon modasıyla birleştirdiler.

Baştan ayağa siyah

Sonbahar ve kış sezonunun vazgeçilmez tercihi siyah, Chalayan ve Christopher Kane koleksiyonlarında yine başroldeydi.

Göze çarpan 7 defile

JW Anderson

Haberin Devamı

JW Anderson kat katkumaşları tercih etmiş, koleksiyonda yer alan en basit parçadan en komplikesine uçuşan kumaşlara yer vermişti.

Simone Rocha

Feminen çizgilerin hakim olduğu koleksiyonda fiyonk detayı ve tüller dikkat çekiciydi.

Erdem

Markanın sonbahar kreasyonunda Erdem Moralıoğlu aristokrat bir ailenin evlenmeden önce podyuma bir kez daha çıkmak isteyen İrlandalı kızı hayata taşıdı. Parlak taşlar ve pastel tonların canlı renklerle birleşimi kreasyona stil katmıştı.

Mary Katrantzou

Viktorya döneminden ilham alan elbiseler ile Gustav Klimmt baskılı kumaşlar sahte kürklerle kombinlendi. Dijital baskının annesi haline gelen Katrnatzou fırfırları da unutmamıştı.

Gareth Pugh

90’lar demişken Gareth Pugh’un devasa vatkalarından da bahsetmek olmaz. 80’ler sonu 90’lara girmeden önceki dönemin metalik, deri, yüksek bel ve vatka dörtlemini yakalayan Pugh 90’lar çocuklarını biraz gerse de renk paleti oldukça rahatlık verici.

Chalayan

Siyah, bordo ve kahveler Hüseyin Çağlayan’ın ana renklerini oluşturdu. Tasarımları belirgin bir volüm taşıyan Çağlayan bu kez rahatlığa ve maksi eteklere değer verdiğini gösterdi.

Haberin Devamı

Bora Aksu

Londra Moda Haftası’nın vazgeçilmezi olan Bora Aksu, Margaret Ann Bulkley’den esinlendiği defilede sonbahar adeta renklendi. Fırfırlar kadın koleksiyonunda feminenliği bir adım yükseğe taşıdı.

***************

Soğukta en yakın dostunuz

Kış sporu tutkunlarının vazgeçilmezi The North Face, dağlardaki sert hava koşullarına karşı geliştirdiği Fuseform ve Gore-Tex teknolojileriyle kayak sporcularının yanı sıra snowboard severlerin pistteki her hareketine kolaylık sağlıyor.

Belçika’dan gelen mutluluk

Çikolata tutkunla-rına eşsiz lezzetler sunan Chocolate Planet, İstanbul Şaşkın Bakkal’da ilk şubesini açtı. Belçika’dan gelen malzemelerle Türk ustaların ellerinde hayat bulan lezzetler iştah kabartıyor.

Sofistike ve çarpıcı bir koleksiyon

Ceylan Ateş’in özel olarak tasarladığı masa ve sandalyeler ev ve ofislerinize konfor ve şıklık getirecek. Ceylan Ateş’in yeni sandalyesi Mira rahatlığıyla dikkat çekiyor.

Haberin Devamı

Penti’den yakışan hareket

Geçtiğimiz yıllarda kış günlerinde köpeklere ve kedilere kapılarını açan Penti, mağazalarına kedi evleri eklmeye başladı. Penti, hayvan sevgisini mağaza ziyaretçilerine aşılamayı hedefliyor ve farkındalık yaratmayı amaçlıyor.

Çocuklar Hilton’da sanatla buluşuyor

Hilton İstanbul Bosphorus’ta yer alan ARP Gallery, yarın saat 11.00’da başlayacak Çocuk Müzayedesi ile aileleri ağırlıyor. Resim sevgisini çocuklara erken yaşta kazandırmayı hedefleyen müzayedede 52 tablo yer alacak. Çocuk müzayedesinde resimler sembolik ücretlerle satışa çıkacak.