Gazete Vatan Logo

Öldürmeden beni kurtarın

Malatya’da yaşayan ve 15 yıldır eşinden şiddet gördüğü için ayrılmak isteyen 2 çocuk annesi Sevkan O. (30), eski eşi tarafından ölümle tehdit edildiğini iddia etti. Koruma kararı bulunan Sevkan O., ‘Can güvenliğim yok, hâlâ sesim çıkıyorken beni duyun’ diyor

Sevkan O. 15 yaşındayken Özkan O. ile kaçtı. Kaçtığı günden itibaren her gün şiddet gördüğünü söyleyen Sevkan O., ne zaman ailesini aramak istese Özkan O.’nun tehdit ettiğini ve bu yüzden gidemediğini iddia etti. Eşinin kendisini tehdit etmek için 15 yaşındaki kızını dövmeye başlaması üzerine dayanamadığı söyleyen Sevkan O. 2017 Eylül ayında babasını arayarak yardım istedi. 14 yaşında bir kızı ve 3 yaşında erkek çocuğunu alan Sevkan O. Malatya’daki ailesinin yanına sığındı. 30 Ekim 2017 tarihinde boşanma davası açması üzerine Özkan O.’nun telefonla defalarca ölümle tehdit ettiğini söyleyen Sevkan O. yaşadıklarını şu sözlerle anlattı: Kaçtığımızda o 25 yaşındaydı ben 15. Çocuktum bir hata yaptım. Kurtulmak istediğimde ailemle tehdit edildim. Mecburen kaldım. Ama şiddet çocuklarıma sıçrayınca dayanamadım. İlk ayrıldığımda üstüne benzin döküp kızımın önünde kendini yaktı. 3 ay hastanede tedavi gördü. Çıktıktan sonra yine bizi tehdit etmeye başladı. Evimizin önünde kurşun yağdırdı. 3 gün sonra babamın iş yerini kundakladı. Bir de hiçbir şey yapmamış gibi mesaj atıp, ‘Geçmiş olsun, isterseniz bana çaya gelin. Sohbet edelim’ dedi. Polise şikayette bulunduk. ‘Sitenin kamera görüntüleri alın’ dedik ama polis, ‘Kalsın şimdi, siz müsait olduğunuzda güvenlik kayıtlarını flaşa atıp, mermiler ile bize getirirsiniz’ dediler. Bunun üzerine annemle mermiler ve kamera kayıtlarıyla gittik ama şikayet için yeterli delil yok diyerek bizi gönderdiler.

Haberin Devamı

53 bin şiddet mağduru kadın

Ankara Barosu tarafından 2011 yılında fiziksel, psikolojik, ekonomik ve cinsel şiddete maruz kalan kadın, çocuk ve LGBTİ bireylere hukuki destek için kurulan Gelincik Merkezi, 7’nci yılını, geçtiğimiz hafta düzenlenen etkinlikle kutladı. Merkezin çalışmaları hakkında bilgi veren Gelincik Merkezi Başkan Yardımcısı Avukat Gülfem Yüksel, “7 yılda Türkiye genelinde 53 bin kadın merkeze başvuru yaptı. 3 bin 926 mağdura avukat ataması yapıldı” dedi.

2017 yılında 260 kadının öldürüldüğünü belirten Yüksel, “Bunların 17’sinin intihar ettiği söylenildi. Bu rakam, kadın cinayetleri açısından çok büyük. Cinsel istismar, maalesef ülkemizde giderek artıyor. Bununla ilgili ve çocuklara istismar için bize başvuran kadınlarımız var. Bunların yanında ensest vakaları da artmış durumda. Bu kişilere de hukuki yardımda bulunuyoruz. Gönüllü avukatlarımızla davalarını takip ediyoruz” dedi.

Haberin Devamı

‘Polis, her şikayette bulunana yardımcı mı olacağız dedi’
“Şikayetimizde ısrarlı olunca bir kez karakola götürüldü ve ifadesi alınıp serbest bırakıldı. İtiraz ettik ama polis bize, ‘Herkes şikâyet etmeye geliyor. Her şikâyette bulunana hemen yardımcı mı olacağız, gözaltı mı yapacağız? Bekleyin’ dedi. Savcılık 6 ay koruma kararı çıkardı. Bir kez kararı ihlal etti ve 3 gün nezarette tutuldu. Şimdi de karşı binada oturan akrabasına yerleşti. Her gün tehdit ediliyorum. Hâlâ sesim çıkıyor, yardım isteyebiliyorum. Sesimin karanlığa gömülmesine izin verilmesin. Bile bile ölüme terk edilmek istemiyorum. Devletten yardım bekliyorum.”

Haberin Devamı