Laçin Koridoru

Laçin Koridoru

Son dakika Laçin koridoru haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Laçin koridoru ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Laçin koridoru haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Laçin Koridoru

haberleri sayfasında son dakika yaşanan laçin koridoru gelişmeleri de dahil olmak üzere 23 laçin koridoru haberi bulunmuştur. Tüm laçin koridoru haberleri aşağıda listelenmiştir.
Karabağ'da operasyon! Ermeniler ayrılıkçılar Azerbaycan'ın şartlarını kabul etti silah bıraktı
Karabağ'da operasyon! Ermeniler ayrılıkçılar Azerbaycan'ın şartlarını kabul etti silah bıraktı Azerbaycan'ın dün Karabağ'da başlattığı antiterör operasyonu başarılı bir şekilde devam ediyor. Şuşa şehrini ateş altına alan Ermeni Silahlı Kuvvetleri sivil yerleşim yerlerine çekilerek, sivilleri çatışmalara çekmeye çalıştığı belirtildi. Azerbaycan Savunma Bakanlığı, "Yasa dışı Ermeni silahlı gruplarına ait mermilerle dolu 6 'Ural' markalı kamyon ve 4 adet havan topu Silahlı Kuvvetlerimiz tarafından ele geçirildi." açıklamasını yaparken Karabağ'daki Ermeni ayrılıkçıların silah bıraktığı ve Azerbaycan'ın şartlarını kabul ettiği bildirildi. Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Ermenistan unsurlarının silahlarını bıraktığını ve silahsızlandırıldığını duyurdu. Kremlin Sözcüsü Peskov “Azerbaycan hukuken kendi topraklarında operasyon yapıyor" dedi.
20.09.2023 Dünya
Karabağ'da peş peşe patlamalar! Azerbaycan Savunma Bakanlığı terörle mücadele operasyonları başlatıldığını duyurdu
Karabağ'da peş peşe patlamalar! Azerbaycan Savunma Bakanlığı terörle mücadele operasyonları başlatıldığını duyurdu Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Karabağ'da terörle mücadele operasyonları başlatıldığını duyurdu. Karabağ’da mayın patlaması sonucu 2 kişinin ölmesinin ardından olay yerine giden polis aracının geçişi sırasında mayın patlamış 4 polis ölmüştü. Operasyonlar sürerken Azerbaycan Savunma Bakanı, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler ile telefon görüştü. Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Maria Zaharova'dan operasyonla ilgili yorumlar gelirken Ermenistan Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklama ise Erivan'ın 'U' dönüşünü gözler önüne serdi. Fransa Dışişleri Bakanlığından Azerbaycan'ın Karabağ'da başlattığı terörle mücadele operasyonuna dair yapılan açıklamada, "Fransa, bu kabul edilemez saldırıya bölgenin güvenliğine yönelik oluşturduğu risklerle orantılı olarak güçlü bir yanıt verilmesi için Avrupalı ve ABD’li ortaklarıyla yakın iş birliği içinde çalışıyor” ifadeleri kullanıldı. BM Güvenlik Konseyi de acil toplantıya çağırıldı. Azerbaycan Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan açıklamada, Karabağ’daki terörle mücadele operasyonun sona ermesini tek yolunun, Karabağ’daki yasadışı Ermeni silahlı güçlerin teslim olması ve Karabağ’daki sözde rejimin feshedilmesi olduğu bildirildi.
19.09.2023 Dünya
Ermenistan, Laçın sınır kontrol noktasına saldırdı: 1 asker yaralandı
Ermenistan, Laçın sınır kontrol noktasına saldırdı: 1 asker yaralandı Ermenistan askerlerinin Laçın’daki sınır kontrol noktasındaki Azerbaycan askerlerine ateş açması sonucu 1 asker yaralandı.
15.06.2023 Dünya
Aliyev ve Paşinyan arasında 'Zengezur Koridoru' tartışması
Aliyev ve Paşinyan arasında 'Zengezur Koridoru' tartışması Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan arasında Yüksek Avrasya Ekonomi Konseyi toplantısında “Zengezur Koridoru” tartışması yaşandı. Aliyev, Paşinyan’ın ithamlarına verdiği cevapta, "Azerbaycan hiçbir koridoru kapatmadı. Bu platformu asılsız suçlamalar için kullanmaya gerek yok" dedi.
25.05.2023 Dünya
Azerbaycan, Laçın Koridoru'nun başlangıcındaki sınır kontrol noktasına bayrak dikti
Azerbaycan, Laçın Koridoru'nun başlangıcındaki sınır kontrol noktasına bayrak dikti Azerbaycan, Laçın Koridoru'nun başlangıcında kurduğu sınır kontrol noktasında Azerbaycan bayrağını göndere çekti.
26.04.2023 Dünya
ABD'den skandal açıklama: Azerbaycan’ın Laçın Koridoru'na kontrol noktası kurmasından rahatsızız
ABD'den skandal açıklama: Azerbaycan’ın Laçın Koridoru'na kontrol noktası kurmasından rahatsızız ABD Dışişleri Bakanlığı, "ABD, Azerbaycan'ın Laçın Koridoru’nda bir kontrol noktası kurmasının barış sürecine güven tesis etme çabalarını baltalamasından derin endişe duymaktadır” dedi.
23.04.2023 Dünya
Azerbaycan ve Ermenistan liderleri Münih’te bir araya geldi
Azerbaycan ve Ermenistan liderleri Münih’te bir araya geldi Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken’ın arabuluculuğuyla Almanya’nın Münih şehrinde bir araya geldi.
18.02.2023 Dünya
Rusya'dan Türkiye ve Suriye açıklaması: Hazırlıklar yapılıyor
Rusya'dan Türkiye ve Suriye açıklaması: Hazırlıklar yapılıyor Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov düzenlediği basın toplantısında Türkiye ve Suriye Savunma Bakanlarının Rusya'nın aracılığıyla görüştüğünü hatırlatarak, "Şimdi de dışişleri bakanlarının bir araya geleceği görüşmenin hazırlıkları yapılıyor" dedi.
18.01.2023 Dünya
Putin: Aliyev ve Paşinyan ile üçlü görüşme yapmayı başardık
Putin: Aliyev ve Paşinyan ile üçlü görüşme yapmayı başardık Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan ile görüşme gerçekleştiren Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, "Aliyev ve Paşinyan ile üçlü görüşme yapmayı başardık" ifadelerini kullandı.
27.12.2022 Dünya
6 yaşındaki çocuğa istismar davası! AK Parti'li Çelik: Örtbas eden kim varsa hesap verecek
6 yaşındaki çocuğa istismar davası! AK Parti'li Çelik: Örtbas eden kim varsa hesap verecek AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, partisinin MKYK toplantısının gündemine ilişkin basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.
22.12.2022 Gündem
Azerbaycanlılar 30 yıl sonra Laçın'e döndü! İlham Aliyev: Azerbaycan Ordusu şehirde konuşlandırıldı...
Azerbaycanlılar 30 yıl sonra Laçın'e döndü! İlham Aliyev: Azerbaycan Ordusu şehirde konuşlandırıldı... Azerbaycan ordusu Laçın şehrine konuşlandı. Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, bugün açıklama yaparak 30 yıl aradan sonra Azerbaycanlıların Laçın'e geri döndüğünü duyurdu. Rusya ve Ermenistan'la 3'lü imzalanan bildiriye göre boşaltılan Laçın'ın Zabuh ve Sus köyleri, Azerbaycan ordusunun kontrolüne geçti. 
26.08.2022 Dünya
Laçın şehri nerede, Azerbaycan kontrolüne mi geçti? Laçin koridoru nedir?
Laçın şehri nerede, Azerbaycan kontrolüne mi geçti? Laçin koridoru nedir? Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, "Azerbaycanlılar, Laçın şehrine döndük. Azerbaycan Ordusu Laçın şehrinde konuşlandırıldı. Zabuh ve Sus köyleri kontrol altına alındı" dedi. Peki, Laçın şehri nerede, Laçın şehri nerede nedir?
26.08.2022 Dünya
Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan dünyaya duyurdu! Zengezur Koridoru'na yeşil ışık...
Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan dünyaya duyurdu! Zengezur Koridoru'na yeşil ışık... Azerbaycan karşısında Karabağ'da tarihi bir hezimete uğrayan Ermenistan'dan bölgenin hem çehresini hem de kaderini değiştirecek kara ve demir yolu anlaşmalarına yeşil ışık geldi. Başbakan Paşinyan'ın bizzat yaptığı açıklamayla anlaşmanın Ermenistan ve Türkiye ilişkilerini normalleştirmek adına büyük bir adım atılacağını ifade etti.
16.10.2021 Dünya
Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev'den Fransa'ya sert tepki: Marsilya'yı versinler!
Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev'den Fransa'ya sert tepki: Marsilya'yı versinler! Tarihi Laçın ilinin 28 yıl sonra yeniden alınmasının ardında ulusa seslenen Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, "Fransa Senatosunun bizim meselemizle ne ilgisi var? Çok istiyorlarsa versinler Marsilya'yı Ermeniler orada kendilerine devlet kursun." ifadelerini kullandı.
1.12.2020 Dünya
Azerbaycan ordusu 28 yıldır işgal altında bulunan Laçın'a girdi
Azerbaycan ordusu 28 yıldır işgal altında bulunan Laçın'a girdi Azerbaycan ordusunun 28 yıldır işgal altında bulunan Laçın'a girdiği açıklandı.
30.11.2020 Dünya
Rusya Devlet Başkanı Putin'den Dağlık Karabağ açıklaması!
Rusya Devlet Başkanı Putin'den Dağlık Karabağ açıklaması! Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rus Barış Güçleri’nin Dağlık Karabağ’daki durumuna ilişkin yaptığı toplantıda, “Umarım artık ‘Dağlık Karabağ Sorunu’ ifadesini kullanmayacağız” dedi.
14.11.2020 Dünya
Nahçıvan Azerbaycan koridoru nedir? Türkiye Kafkasya ve Orta Asya'ya açılıyor!
Nahçıvan Azerbaycan koridoru nedir? Türkiye Kafkasya ve Orta Asya'ya açılıyor! Azerbaycan ordusunun 44 gün süren Dağlık Karabağ harekatından zaferle çıkması masada da büyük bir galibiyete neden oldu. Azerbaycan-Ermenistan arasında yapılan anlaşmaya göre Azerbaycan’la Nahçıvan’ı birleştiren yeni bir koridor oluşturulacak. Stratejistlere göre Nahçıvan Azerbaycan koridoru Türkiye'nin Kafkasya ve Orta Asya’ya ticaret yapması açısından büyük bir gelişme. Peki, Nahçıvan Azerbaycan koridoru nedir? Nahçıvan Azerbaycan koridoru Türkiye'ye ne kazandıracak? İşte Nahçıvan Azerbaycan koridoru hakkında merak edilenler...
11.11.2020 Gündem
‘Ermeniler o bölgeleri iade edecek’
‘Ermeniler o bölgeleri iade edecek’ Rusya hükümetinden adını açıklamayan bir kaynak “Ermenistan, Karabağ etrafında kontrol ettikleri bölgelerin büyük bir kısmını Azerbaycan’a iade edecek” dedi.
11.11.2015 Dünya
Aliyev'in 3 şartı
Aliyev'in 3 şartı Azerbaycan'ın olası Türk-Ermeni uzlaşmasına karşı 3 şartı var
10.04.2009 Dünya
Aliyev'den Türkiye'ye rest
Aliyev'den Türkiye'ye rest Azerbaycan Cumhurbaşkanı İstanbul'da yapılacak Medeniyetler İttifakı zirvesine gelmeyi reddetti
29.09.2021 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Enflasyonla mücadelemize güç aktaracağız
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Enflasyonla mücadelemize güç aktaracağız Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in daveti üzerine Nahçıvan’a günübirlik çalışma ziyaretinde bulundu. Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ile baş başa görüşen Cumhurbaşkanı Erdoğan önemli açıklamalarda bulundu. Kritik ziyaret sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı.
26.09.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'kimyasal iddiasına sert tepki!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'kimyasal iddiasına sert tepki! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan ziyareti dönüşünde uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, TSK'nın kimyasal silah kullandığına yönelik iddialara "Arkadaşlar hemen süratle davaları açtılar ve bunun peşini kesinlikle bırakmayacağız. Bu, bunların namussuzluklarındandır, ahlaksızlıklarındandır. Bunlar ilk defa da bu iftiraları atıyor değiller. Bunlar densizdir, bunlar ahlaksızdır" sözleriyle yanıt verdi. Erdoğan, siyasetteki hamburger tartışmasına ilişkin "Kılıçdaroğlu’nun bizzat kendinden duymamış olsak ben bile 'gerçekten böyle bir şey oldu mu' derdim. Ama maalesef kendinden dinledik. Bunu bizzat kendisi söyleyince gerçekten ben de şok oldum" dedi.
21.10.2022 Siyaset
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan çok önemli Karabağ açıklaması! Bu sabah imzalandı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan çok önemli Karabağ açıklaması! Bu sabah imzalandı Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, AK Parti TBMM Grup Toplantısı'nda konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye, anlaşmanın uygulanmasını gözetmek ve denetlemek üzere bölgede kurulacak ortak barış gücünde Rusya'yla birlikte yer alacak. Ateşkesin kontrolü ve denetimi için oluşturacağımız Ortak Türk-Rus Merkezi ile ilgili mutabakat zaptı bu sabah imzalandı." dedi.
11.11.2020 Siyaset

Benzer Haber Etiketleri

Laçin Koridoru ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki laçin koridoru haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.