Kuşu

Kuşu

Son dakika kuşu haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan kuşu ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını kuşu haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Kuşu

haberleri sayfasında son dakika yaşanan kuşu gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.046 kuşu haberi bulunmuştur. Tüm kuşu haberleri aşağıda listelenmiştir.
Bilim adamları uyardı! Göçmenlerin ölümleri yüzde 87'si insan kaynaklı
Bilim adamları uyardı! Göçmenlerin ölümleri yüzde 87'si insan kaynaklı Göçmen kuş ölümlerinin yüzde 87'si insan kaynaklı olduğu belirtilmesi üzerine KuzeyDoğa Derneği Başkanı, Utah ve özel bir Üniversitenin Öğretim Üyesi Prof. Dr. Çağan Şekercioğlu'nun katılımıyla 91 ülkede 161 bilim insanı, 2003-2021 yılları arasındaki 45 büyük göçmen kuş türüne yönelik ölümleri inceledi.
24.04.2024 Gündem
Simurg ne demek? Simurg kuşu hikayesi ve anlamı
Simurg ne demek? Simurg kuşu hikayesi ve anlamı İran mitolojisi, binlerce yıllık bir geçmişe sahip, zengin ve derin bir kültürel hazinedir. Bu mitoloji, birçok efsanevi figür ve sembolle doludur; ancak belki de en etkileyici olanlarından biri, Simurg kuşudur. Simurg, sadece İran mitolojisinde değil, aynı zamanda Orta Doğu'nun birçok kültüründe derin anlamlar taşıyan bir varlık olarak kabul edilir. Simurg'un efsanevi hikayesi, insanın içsel yolculuğu ve kişisel dönüşüm arayışını anlatır.
28.02.2024 Gündem
Arılar kış uykusuna yatamadı! Verim düştü
Arılar kış uykusuna yatamadı! Verim düştü Adana’nın Kozan ilçesinde havaların sıcak gitmesinden dolayı arılar kış uykusuna yatmadı. Arıcılar, yazın aşırı sıcaktan çatlayan arıların kışın da sıcaktan uyumadığı için bal veriminin düştüğünü ve arıların öldüğünü söyledi.
8.02.2024 Adana
Efteni Gölü'nde ilk kez ak kuyruklu kartal görüldü
Efteni Gölü'nde ilk kez ak kuyruklu kartal görüldü Düzce'de, Efteni Gölü'nde Doğa Koruma ve Milli Parklar Düzce Şube Müdürlüğü tarafından su kuşu sayımı yapıldı. Sayımda, 22 farklı türden 2 bin 111 kuş tespit edilirken, ilk kez gölde ak kuyruklu kartal gözlendi.
15.01.2024 Gündem
Antalya'da seksen iki yıllık bayide '400 milyon liralık ikramiye' hareketliliği başladı! Akın ettiler
Antalya'da seksen iki yıllık bayide '400 milyon liralık ikramiye' hareketliliği başladı! Akın ettiler Yılbaşındaki büyük ikramiyenin 400 milyon lira olduğu 'Milli Piyango Yılbaşı Özel Çekilişi' için biletler satışa çıktı. Antalya'nın 'şanslı bayisi' olarak bilinen 82 yıllık bayide de hareketlilik başladı. Milli Piyango Bayileri Esnaf Odası Başkanı Sercan Çobanoğlu, ' Bu sene ikramiye çok büyük, tam 400 milyon lira. Son 2 yıldır büyük ikramiyenin dağıtım garantili olması, işlerimizi olumlu yönde etkiledi. Eskiden büyük ikramiye çeyrek bilete çıktığı zaman 4'te 1'i alınıyordu. Ancak şimdi 1 tane satılan çeyrek bilete büyük ikramiye çıkarsa, büyük ikramiyenin tamamını alacak.' şeklinde konuştu.
5.12.2023 Gündem
Devlet Bahçeli'den Gazze tepkisi: İnsanlığın gözü önünde toplu katliam yapılıyor
Devlet Bahçeli'den Gazze tepkisi: İnsanlığın gözü önünde toplu katliam yapılıyor Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin TBMM grup toplantısında açıklamalarda bulundu. Bahçeli, "Toplama kampına dönen Gazze'de dökülen kanlardan, yıkılan binalardan başka bir şey kalmamıştır. Ne hazin bir gerçektir ki insanlığın gözü önünde toplu katliam yapılıyor. Medeni ülkeler İsraİl arkasında toplanmıştır. Soruyorum alayınıza, neredesiniz?" dedi.
17.10.2023 Gündem
İstanbul'da silahla vurulmuş şahin bulundu! Şok olay
İstanbul'da silahla vurulmuş şahin bulundu! Şok olay İstanbul Arnavutköy’de silahla vurularak kanadı yaralanmış bir şahin çayırlık alanda hareketsiz şekilde bulundu. Şahin bir giyim mağazası çalışanları tarafından muhafaza altına alındı. Belgeseller dışında gerçek hayatta şahin gören şahıslar şahinin güvenli bir alana alınmasını talep etti.
28.09.2023 Yaşam
SAKİN KÜNAR KİMDİR? Sakin Künar DNA testi sonucu açıklandı: Sakin Künar Merve Güzel’in babası mı, Müge Anlı Sakin Künar olayı nedir?
SAKİN KÜNAR KİMDİR? Sakin Künar DNA testi sonucu açıklandı: Sakin Künar Merve Güzel’in babası mı, Müge Anlı Sakin Künar olayı nedir? Sakin Künar kimdir, Merve Güzel’in babası mı? Müge Anlı DNA testi sonucu merak ediliyor. Müge Anlı ile Tatlı Sert programına konuk olan Merve Güzel, ses sanatçısı Sakin Künar’ın babası olduğunu söylemiş ve sonrasında ikiliye DNA testi yapılmıştı. Müge Anlı sonucu canlı yayında açıkladı.
26.09.2023 Gündem
Zimbabve Bayrağı Anlamı Nedir? Zimbabve Bayrağı Nasıl Oluştu, Renkleri Ne Anlama Geliyor?
Zimbabve Bayrağı Anlamı Nedir? Zimbabve Bayrağı Nasıl Oluştu, Renkleri Ne Anlama Geliyor? Zimbabve aynı zamanda Zimbabve Cumhuriyeti olarak da bilinmektedir. Zimbabve, denize kıyısı bulunmayan bir kara ülkesidir. Afrika kıtasının güney kısmında bulunmakta olan Zimbabve ülkesinin bayrağında ise şeritler halinde bulunan çizgiler, üst kısımda bulunan kırmızı yıldız ve Zimbabve Kuşu bulunmaktadır. Bayrakta bulunan şeritler ise yedi eşit parçaya bölünmüştür. Zimbabve bayrağında yeşil renk, sarı renk, kırmızı renk ve siyah renk yer almaktadır. 
17.09.2023 Eğitim
Orhan Kemal Eserleri Nelerdir? Orhan Kemal Eserleri'nin Özellikleri
Orhan Kemal Eserleri Nelerdir? Orhan Kemal Eserleri'nin Özellikleri Orhan Kemal 1914 yılında Adana'da doğdu. Babası Milletvekili ve Bakandı ancak bir komploya karıştığından şüphelenilmesi üzerine Türkiye'den kaçmak zorunda kaldı. Aile bir süre Suriye'de, ardından Beyrut'ta yaşadı. Kemal, askere gitmeden önce, siyasi görüşleri nedeniyle beş yıl hapis cezasına çarptırılmasıyla sonuçlanınca, çeşitli garip işler yaptı.
24.08.2023 Kültür Sanat
Martılarla ilgili korkutan gerçek! ‘Anormal seviyelere ulaştı, hastalıkları yayıyorlar’
Martılarla ilgili korkutan gerçek! ‘Anormal seviyelere ulaştı, hastalıkları yayıyorlar’ Karadeniz'de savunmasız küçük kuş türleri, sayıları gün geçtikçe artıp, özellikle kıyı şeritlerini istila eden martıların hedefi haline geliyor. Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Yaban Hayatı Ekolojisi ve Yönetimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Şağdan Başkaya, martıların popülasyonlarında kontrolsüz artış olduğuna dikkati çekerek, "Bir martı kendisinin yarı boyutunda olan bir kuşu bütün olarak yutabiliyor. Martıların bulundukları yerlerde ötücü kuşların sayısı çok azaldı; civarda kuş bırakmadılar. Popülasyonları anormal seviyelere ulaşmış durumda. Tedbir alınmalı" dedi.
23.07.2023 Yaşam
Falda Anka Görmek Ne Demek? Kahve Falında Anka Kuşu Nasıl Yorumlanır?
Falda Anka Görmek Ne Demek? Kahve Falında Anka Kuşu Nasıl Yorumlanır? Anka kuşu efsane olarak anlatılan çok özel bir kuştur. Kuşun gerçekten yaşayıp yaşamadığı bilinmez. Tabi bu kuşun anlatılanlara göre bir tasviri bulunur. Bunun kahve falında çıkması ise hem maddi hem de manevi açıdan rahatlık olarak nitelenir. Özellikle Anka kuşu falda çıktığı zaman kişinin yaşamında mutlu günler çok yakındır. Ayrıca Anka kuşu bereket habercisi olan bir fal sembolüdür.
21.07.2023 Gündem
Zengin olunca yaptığı ilk şey şaşırttı! 13 piyango talihlisininhaya
Zengin olunca yaptığı ilk şey şaşırttı! 13 piyango talihlisininhaya Piyangodan büyük ikramiyeyi kazansaydınız neler yapardınız? Bu dünya üzerinde yaşayan pek çok insanın zaman zaman kendine sorduğu bir soru.
21.07.2023 Dünya
Gören fotoğraf çekiyor! Başta kimse nereden geldiklerini anlayamadı
Gören fotoğraf çekiyor! Başta kimse nereden geldiklerini anlayamadı Depremin vurduğu Hatay’ın Antakya ilçesinde hayvancılıkla uğraşan Mahir Hattapoğlu’nun 2 adet deve kuşu bölge halkının ilgi odağı oldu.
22.06.2023 Yaşam
Volkan Demirel'in aklı fikri Hatayspor'da! 'Son 3 ayda çok oyuncu izledim'
Volkan Demirel'in aklı fikri Hatayspor'da! 'Son 3 ayda çok oyuncu izledim' Şu sıralar adı sık sık Fenerbahçe ile anılan Volkan Demirel "Tek dileğim, tek düşüncem, Hatayspor'u Anka kuşu gibi hayata tekrar döndürmek ve bölgedeki halkın mutlulukla hayatlarını sürdürmelerini sağlamak." ifadelerini kullandı.
20.06.2023 Fenerbahçe
Falda Tavus Kuşu Görmek Ne Demek? Kahve Falında Tavus Kuşu Nasıl Yorumlanır?
Falda Tavus Kuşu Görmek Ne Demek? Kahve Falında Tavus Kuşu Nasıl Yorumlanır? Falda tavus kuşu görülmesi daha çok olumlu yorumlanan bir durumdur. Falda çıkan tavus kuşu beklenmeyen bir yerden gelecek olan para ya da maddi kazanç olarak yorumlanmaktadır
13.06.2023 Gündem
Ağaçtaki kuşu vurmak isterken komşusunu öldürdü
Ağaçtaki kuşu vurmak isterken komşusunu öldürdü Manisa'nın Sarıgöl ilçesinde, üzüm bağında ilaçlama yaparken başına saçma isabet eden Mehmet Menemen (78), hayatını kaybetti. Ağaçtaki kuşu avlamak isterken kazayla Menemen'i vurduğu belirlenen komşusu A.Ö. (78), gözaltına alındı.
7.06.2023 Yaşam
Falda Deve Kuşu Görmek Ne Demek? Kahve Falında Deve Kuşu Nasıl Yorumlanır?
Falda Deve Kuşu Görmek Ne Demek? Kahve Falında Deve Kuşu Nasıl Yorumlanır? Falda görülen hayvan figürleri hayatımızdaki bazı insanları nitelendirmektedir. B hayvan figürlerinden birisi de deve kuşudur. Falda görülen deve kuşu genellikle içine kapanık bir insanı simgelemektedir. Bununla beraber deve kuşu figürü fal yorumcuları tarafından farklı anlamlarla da yorumlanmaktadır.
6.06.2023 Gündem
Evinde 3 Hint tavus kuşu bulundu; 5 bin 252 TL ceza uygulandı
Evinde 3 Hint tavus kuşu bulundu; 5 bin 252 TL ceza uygulandı Ordu’nun Fatsa ilçesinde ihbar üzerine harekete geçen ekipler, bir evde 3 Hint tavus kuşu ele geçirdi. 4915 sayılı Kara Avcılığı Kanunu kapsamında, izinsiz yaban hayvanı beslemekten A.K.'ye 5 bin 252 TL para cezası verildi. 3 kuş, çevre illerde bulunan hayvanat bahçelerine nakledildi.
3.06.2023 Gündem
Angut kuşu ve 10 yavru, bakımlarının ardından doğaya bırakıldı
Angut kuşu ve 10 yavru, bakımlarının ardından doğaya bırakıldı Tunceli'de bitkin halde bulunan 10 yavru ve 1 erkek angut kuşu, 2 günlük bakım ve beslenmelerinin ardından baraj gölüne bırakıldı. Bir süre sonra da yavruların yanına dişi bir angut kuşu geldi.
31.05.2023 Yaşam
10 ayda 18 kadın yüksekten ‘düşerek’ hayatını kaybetti
10 ayda 18 kadın yüksekten ‘düşerek’ hayatını kaybetti Aksaray’da hemşire Saliha Tuncel, rezidansın 7’nci katından düşerek hayatını kaybetti. Tuncel’in ölümü, kadın cinayetlerini perdeleyen yüksekten düşerek ölümleri tekrar gündeme getirdi.
31.05.2023 Gündem
Muharrem İnce soruşturmasında gözaltına alınan şüphelilerin ifadeleri ortaya çıktı
Muharrem İnce soruşturmasında gözaltına alınan şüphelilerin ifadeleri ortaya çıktı Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce hakkında sosyal medyada yapılan paylaşımlar çerçevesinde yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan 11 şüpheliden 3'ü tutuklanırken, ifadeler ortaya çıktı.
18.05.2023 Gündem
İstanbul trafiğinde ölüme davetiye anları!  Dakikalarca bu şekilde yolculuk yaptı
İstanbul trafiğinde ölüme davetiye anları! Dakikalarca bu şekilde yolculuk yaptı İstanbul trafiğinde yaşanan ilginç görüntüler amatör kameralara yansıdı. Kimi seyir halindeki aracın açık olan kapısından ayağını dışarı çıkararak, kimi ise kafasındaki kuş ile yolculuk yaptı. Trafiğin işlek olduğu yolda ilerleyen elektrikli skuter sürücüsü de tehlikeye aldırış etmedi.
29.04.2023 Yaşam
"Hatayspor'u Zümrüdüanka Kuşu gibi hayata döndüreceğiz"
"Hatayspor'u Zümrüdüanka Kuşu gibi hayata döndüreceğiz" Hatayspor Teknik Direktörü Volkan Demirel 2.5 ay aradan sonra ilk kez konuştu. Depreme bizzat şahit olan, Hatay'daki çalışmalarıyla gönüllere taht kuran Volkan Demirel yaşadıklarını anlattı.
27.04.2023 Süper Lig
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 14 Mayıs mesajı: Dalga dalga büyüyen bir zaferin ayak seslerini duyuyoruz
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 14 Mayıs mesajı: Dalga dalga büyüyen bir zaferin ayak seslerini duyuyoruz Cumhurbaşkanı Erdoğan, Büyükelçiler ile iftar programında konuştu. Seçim mesajı veren Erdoğan, "14 Mayıs'ta milletimin en doğru kararı vereceğine inanıyoruz. Dalga dalga büyüyen bir zaferin ayak seslerini duyuyoruz. Türkiye Yüzyılı'nın cemresi, sadece gönüllere değil aynı zamanda sandığa da düşmüştür" dedi.
4.04.2023 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Kuşu ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki kuşu haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.