KuÅŸ Gribi

KuÅŸ Gribi

Son dakika kuş gribi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan kuş gribi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını kuş gribi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

KuÅŸ Gribi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan kuş gribi gelişmeleri de dahil olmak üzere 816 kuş gribi haberi bulunmuştur. Tüm kuş gribi haberleri aşağıda listelenmiştir.
KuÅŸ gripli ineklerin sütüne karıştı! Sütünü içen kediler hayatını kaybetti
KuÅŸ gripli ineklerin sütüne karıştı! Sütünü içen kediler hayatını kaybettiAmerika BirleÅŸik Devletleri'nde (ABD) halk saÄŸlığı kurumu CDC; 30 Nisan tarihli raporunda ABD’ye 2021 yılında giren patojenik kuÅŸ gribinin (H5N1) Kansas ile Teksas eyaletinde büyük baÅŸ hayvanlarda baÅŸlayan kuÅŸ gribi, çiftliklerde çiÄŸ süt içen kedilerin ölmesine neden oldu. ABD kurumları, kuÅŸ gribinin türler arası bulaÅŸtığına dikkat çekerek bir dizi önlem aldıkları açıkladılar.
3.05.2024Gündem
Amerika'da gözüktü!  Türk bilim insanları mercek altına aldı
Amerika'da gözüktü! Türk bilim insanları mercek altına aldıAmerika BirleÅŸik Devletleri (ABD) SaÄŸlık Bakanlığı bünyesindeki Hastalık Kontrol ve Korunma Merkezleri'nin Teksas'taki bir mandıra çalışanında ve bazı ineklerde kuÅŸ gribi virüsü görülmesi üzerine bilgilendirme metni yayınladı.Ä°stanbul Ãœniversitesi-CerrahpaÅŸa Veteriner Fakültesi öğretim üyeleri ABD'deki meslektaÅŸları ile de iletiÅŸim kurarak inceleme baÅŸlattı.
8.04.2024Gündem
ABD’de kuş gribi paniği! Hastalık ineklere temas eden bir kişiye bulaştı
ABD’de kuş gribi paniği! Hastalık ineklere temas eden bir kişiye bulaştıABD’nin Teksas eyaletinde bir kişide kuş gribi tespit edildi. Yetkililer hastalığın geçtiğimiz günlerde ineklerde tespit edilen vakalardan bulaştığını açıkladı.
2.04.2024Dünya
ABD’deki iki eyaletteki ineklerde kuş gribi tespit edildi
ABD’deki iki eyaletteki ineklerde kuş gribi tespit edildiABD’li yetkililer dün yaptıkları açıklamada, Teksas ve Kansas’taki ineklerden elde edilen süte yapılan testlerde kuş gribinin pozitif çıktığını açıkladı. Yetkililer, kuş gribinin pozitif çıktığı ineklerin karantina altına alınarak iki ila üç hafta içerisinde iyleştiğini belirtti.
27.03.2024Dünya
KuÅŸ gribi alarmı: 40 bin kümes hayvanı itlaf edilecek
KuÅŸ gribi alarmı: 40 bin kümes hayvanı itlaf edilecekJaponya’da bir çiftlikte kuÅŸ gribinin yüksek bulaşıcılık özelliÄŸine sahip H5 mutasyonu tespit edilmesinin ardından 40 bin kanatlı hayvanın tedbir amacıyla itlaf edileceÄŸi açıklandı.
25.11.2023YaÅŸam
Bilim insanları, kuş gribinin insanlara bulaşmasını engelleyen geni buldu
Bilim insanları, kuÅŸ gribinin insanlara bulaÅŸmasını engelleyen geni bulduÄ°skoçya merkezli Glasgow Ãœniversitesi’nden bilim insanları, kuÅŸ gribinin insanlara bulaÅŸmasını engelleyen geni tespit ettiklerini duyurdu. Â
Aynı semptomlara sahipler ama ikizlerden sadece biri hasta!
Aynı semptomlara sahipler ama ikizlerden sadece biri hasta!Tek yumurta ikizleri 16 yaşındaki Sophie ve Megan, kanser belirtileri gösteriyordu. Tarama sonuçlarında ise ilginç bir gerçekle karşılaştılar.
18.04.2023Dünya
CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan: Emperyalist düzene dur dedik
CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan: Emperyalist düzene dur dedikCumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan, Afyonkarahisar'da düzenlenen mitingde açıklamalarda bulundu. CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, "BM'de dünya beÅŸten büyüktür diyerek küresel sisteme itiraz ettik. Sömürge düzenine biz dur dedik. Hayatımız emperyalizme mücadeleyle geçti" dedi.
18.04.2023Gündem
KuÅŸ gribi mutasyona uÄŸradı! Uzmanlar uyardı: Ä°nsanlar için daha bulaşıcı ve ölümcül olabilir
KuÅŸ gribi mutasyona uÄŸradı! Uzmanlar uyardı: Ä°nsanlar için daha bulaşıcı ve ölümcül olabilirABD Hastalık Önleme ve Kontrol Merkezleri (CDC), Åžili'deki bir adamda çeÅŸitli mutasyonlara sahip bir kuÅŸ gribi türü tespit edildiÄŸini duyurdu. 53 yaşındaki adamın gözlem altında tutulduÄŸunu belirtilen yetkiler virüsteki mutasyonlara iliÅŸkin endiÅŸelendiren bir açıklama yaptı. Uzmanlar, kuÅŸ gribi virüsünde meydana gelen mutasyonların onu insanlarda daha ölümcül ve bulaşıcı hale getirebileceÄŸi konusunda uyardı.
18.04.2023Dünya
Karısını bıçaklayıp hastaneyi aradı! 'Hatırlamıyorum'
Karısını bıçaklayıp hastaneyi aradı! 'Hatırlamıyorum'Japonya'da eÅŸini bıçaklayarak öldüren 73 yaşındaki Toru Oyama "EÅŸimi bıçakladığımı hatırlamıyorum" diyerek kendini savundu.
3.01.2023Dünya
Fiyatlar bir yılda yüzde 50 arttı! Yumurtaya yeni zam gelecek mi?
Fiyatlar bir yılda yüzde 50 arttı! Yumurtaya yeni zam gelecek mi?Dünyada yumurta fiyatları geçen yıl yüzde 50’ye varan artış kaydetti. Uzmanlar bazı ülkelerde görülen tarihin en kötü kuÅŸ gribi salgınının ve artan yem fiyatlarının etkisinin 2023’te de sürebileceÄŸini belirtiyor. Türkiye’de ise ÅŸimdilik kuÅŸ gribi ve yem fiyatları bir tehlike olarak görülmese de sektör temsilcileri gözlerinin yeni yılda mısır ve buÄŸdaya gelecek olası zamlarda olduÄŸunu ifade ediyor. Sektörün diÄŸer bir sorunu da bilinçsiz yatırımlar ve plansızlık olarak öne çıkıyor.
3.01.2023Ekonomi
Danimarka’da kuş gribi alarmı: 50 bin tavuk itlaf edilecek
Danimarka’da kuş gribi alarmı: 50 bin tavuk itlaf edilecekDanimarka’nın batısındaki bir çiftlikte kuş gribi virüsünün tespit edilmesi nedeniyle 50 bin tavuğun itlaf edileceği açıklandı.
2.01.2023Dünya
Yeni salgın uyarısı! Bilim insanları açıkladı! Yeni pandemi ne olacak? Bilim insanları tarih verdi! Ölümcül olabilir!
Yeni salgın uyarısı! Bilim insanları açıkladı! Yeni pandemi ne olacak? Bilim insanları tarih verdi! Ölümcül olabilir!Bilim insanları uyardı! Yeni salgın kapıda! H5N1 virüsünün neden olduÄŸu kuÅŸ gribi geçen yıla oranlar arttı. Virüsün insanlarda ölümcül sonuçları olabileceÄŸine yönelik uyarılar geliyor. Özellikle mevsimsel grip ile aynı anda görülecek kuÅŸ gribi yeni bir pandemiye neden olabilir. Peki, Yeni pandemi ne olacak? Yeni salgına neden olacak virüs ne? H5N1 virüsü ölümcül mü? KuÅŸ gribi yayılıyor mu? KuÅŸ gribi ölümcül mü? Ä°ÅŸte detaylar…
30.08.2022Sağlık
Maymun çiçeÄŸi virüsünde aşılar etkili mi?
Maymun çiçeÄŸi virüsünde aşılar etkili mi? En az 20 ülkede görülen maymun çiçeÄŸi virüsü vakaları artmaya devam ediyor. Uzmanlar temkinli ve tedbirli olunması konusunda uyarıyor. Maymun çiçeÄŸi pek çok ülkede paniÄŸe neden olurken Avrupa Hastalık Önleme ve Kontrol Merkezi (ECDC), bilim insanlarına yeni maymun çiçeÄŸi vakalarının hızlı bir ÅŸekilde tanımlanması, tedavisi, temas takibi ve raporlanmasına odaklanmalarını istedi. Peki, Maymun çiçeÄŸi virüsünde aşılar etkili mi? Maymun çiçeÄŸi virüsü nasıl bulaşır? Maymun çiçeÄŸi virüsü belirtileri neler? Aşılar ne kadar etkili? Ä°ÅŸte detaylar…
29.05.2022Sağlık
Yunanistan, Rus petrol tankerine el koydu!
Yunanistan, Rus petrol tankerine el koydu!Atina yönetimi, Avrupa Birliği yaptırımları kapsamında Rusya'ya ait bir petrol tankerine el koyduğunu açıkladı.
19.04.2022Dünya
SGK harekete geçti! Onların maaÅŸları kesiliyor, ödenen aylıklar faizi ile geri alınıyor
SGK harekete geçti! Onların maaÅŸları kesiliyor, ödenen aylıklar faizi ile geri alınıyorSGK resmen duyurdu! MaaÅŸ kesintisi kararının detayları belli oldu. 4/1-a ve 4/1-b statüsünde çalışanları kapsıyor. MaaÅŸ kesintisinin yanı sıra ödenen aylıklar da faizi ile birlikte geri alınıyor. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), iÅŸ kazası, meslek hastalığı veya hastalık sebebiyle çalışma gücünün yüzde 60’ını kaybedenlere malûl aylığı baÄŸlıyor. Malûl aylığı alırken hiçbir iÅŸte çalışmamak gerekiyor. Çalıştığı tespit edilenlerin malûl aylığı kesiliyor. Yargıtay, iki yıl arayla bir yapımda 2’şer gün rol alan kiÅŸinin malûl aylığını kesen SGK’yı haklı buldu. Ä°ÅŸte kararın detayları...
Ä°stanbul merkezli 3 ilde FETÖ operasyonu: 12 gözaltı
Ä°stanbul merkezli 3 ilde FETÖ operasyonu: 12 gözaltıİstanbul merkezli 3 ilde FETÖ'nün askeri mahrem yapılanmasına yönelik operasyon düzenledi. Operasyonda 12 şüpheli gözaltına alındı.
19.04.2022Gündem
Kuş gribi vakaları artıyor! ABD'den korkutan haber...
Kuş gribi vakaları artıyor! ABD'den korkutan haber...ABD'nin Indiana eyaletindeki 3'üncü bir ördek çiftliğinde daha kuş gribine rastlandı.
19.04.2022Dünya
Yeni virüse rastlandı! Böylesi ilk kez oldu, çok bulaşıcı olduÄŸu duyuruldu
Yeni virüse rastlandı! Böylesi ilk kez oldu, çok bulaşıcı olduÄŸu duyurulduÃœlkede yeni virüs paniÄŸi! Ölü bir tilkide oldukça bulaşıcı bir kuÅŸ gribi virüsünün doÄŸrulanmasının ardından Japonya Çevre Bakanlığı, vakanın ülkede bir memelide tespit edilen ilk kuÅŸ gribi vakası olduÄŸunu duyurdu.
5.04.2022Dünya
Erkek arkadaşına yaptığı iyilik ve sonrasında yaÅŸadıkları gündem oldu!
Erkek arkadaşına yaptığı iyilik ve sonrasında yaÅŸadıkları gündem oldu!Erkek arkadaşına böbreÄŸini bağışlayan kadın önce aldatıldı sonra terk edildi. Colleen Le isimli kadın başından geçenleri bir videoya çekip TikTok'a yükledi. Görüntüler kısa sürede viral oldu.
23.01.2022Dünya
Koronavirüs bitmeden kuÅŸ gribi kabusu yeniden hortladı! Hızla yayılıyor, itlaflar baÅŸladı! Ä°ngiltere, Japonya ve Ä°srail’den sonra...
Koronavirüs bitmeden kuÅŸ gribi kabusu yeniden hortladı! Hızla yayılıyor, itlaflar baÅŸladı! Ä°ngiltere, Japonya ve Ä°srail’den sonra...Son dakika haberi... Koronavirüs salgınında Omicron varyantı paniÄŸi yaÅŸanırken, eski bir salgın yeniden patlak verdi. Yetkililer harekete geçti, bugünden itibaren baÅŸlıyor. Ä°ngiltere, Japonya ve Ä°srail’den sonra Güney Kore de alarma geçti. KuÅŸ gribi kabusu geri döndü, yarım milyon tavuk için itlaf kararı alındı. Influenza ailesine ait bir virüs olan H5N1 kuÅŸ gribi vakasının baÅŸkent Seul'a çok yakın bir bölgede ortaya çıkması endiÅŸeleri katladı.
23.01.2022Dünya
Avrupa'da yeni virüs kabusu! Alarm verildi, gittikçe artıyor
Avrupa'da yeni virüs kabusu! Alarm verildi, gittikçe artıyorAvrupa'da yeni alarm verildi. Bir virüs kabusu daha. Ajanslar son dakika duyurdu. Fransa'da 21’i son 24 saatte olmak üzere 151 çiftlikte kuÅŸ gribi tespit edildiÄŸi belirtildi. KuÅŸ gribi, ilk olarak geçtiÄŸimiz sene 26 Kasım'da ülkenin kuzeyinde bulunan Warhem kasabasındaki bir çiftlikte tespit edilmiÅŸ, geçtiÄŸimiz sene aralık ayında yaklaşık 650 bin kümes hayvanı itlaf edilmiÅŸti.
13.01.2022Dünya
Domuz gribi ile ilgili uzmanlardan kritik açıklama!
Domuz gribi ile ilgili uzmanlardan kritik açıklama!Genellikle ailelerin influenza virüsüne yakalandıklarında 'domuz gribi oldum' endiÅŸesine kapıldıklarını belirten Çocuk SaÄŸlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Mehmet Bilal Aracı, "Genellikle aileler influenza olduklarında domuz gribi oldum diye tepki vermektedirler. Aslında bu bir yanlış tabirdir" dedi.
13.01.2022Sağlık
İngiltere’de kuş gribi alarmı: Bir kişide tespit edildi
İngiltere’de kuş gribi alarmı: Bir kişide tespit edildiİngiltere Sağlık Güvenliği Ajansı (UKHSA), İngiltere'de bir kişide kuş gribine rastlandığını duyurdu.
6.01.2022Dünya
KuÅŸ gribi paniÄŸi: 39 bin tavuk itlaf edilecek
Kuş gribi paniği: 39 bin tavuk itlaf edilecekBulgaristan’da artışa geçen kuş gribi vakalarının ardından 39 bin tavuğun itlaf edileceği açıklandı.
2.01.2022Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Kuş Gribi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki kuş gribi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.