Kuş Gribi

Kuş Gribi

Son dakika kuş gribi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan kuş gribi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını kuş gribi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Kuş Gribi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan kuş gribi gelişmeleri de dahil olmak üzere 820 kuş gribi haberi bulunmuştur. Tüm kuş gribi haberleri aşağıda listelenmiştir.
Amerika'da gözüktü!  Türk bilim insanları mercek altına aldı
Amerika'da gözüktü! Türk bilim insanları mercek altına aldı Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Sağlık Bakanlığı bünyesindeki Hastalık Kontrol ve Korunma Merkezleri'nin Teksas'taki bir mandıra çalışanında ve bazı ineklerde kuş gribi virüsü görülmesi üzerine bilgilendirme metni yayınladı.İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Veteriner Fakültesi öğretim üyeleri ABD'deki meslektaşları ile de iletişim kurarak inceleme başlattı.
8.04.2024 Gündem
ABD’de kuş gribi paniği! Hastalık ineklere temas eden bir kişiye bulaştı
ABD’de kuş gribi paniği! Hastalık ineklere temas eden bir kişiye bulaştı ABD’nin Teksas eyaletinde bir kişide kuş gribi tespit edildi. Yetkililer hastalığın geçtiğimiz günlerde ineklerde tespit edilen vakalardan bulaştığını açıkladı.
2.04.2024 Dünya
ABD’deki iki eyaletteki ineklerde kuş gribi tespit edildi
ABD’deki iki eyaletteki ineklerde kuş gribi tespit edildi ABD’li yetkililer dün yaptıkları açıklamada, Teksas ve Kansas’taki ineklerden elde edilen süte yapılan testlerde kuş gribinin pozitif çıktığını açıkladı. Yetkililer, kuş gribinin pozitif çıktığı ineklerin karantina altına alınarak iki ila üç hafta içerisinde iyleştiğini belirtti.
27.03.2024 Dünya
Kuş gribi alarmı: 40 bin kümes hayvanı itlaf edilecek
Kuş gribi alarmı: 40 bin kümes hayvanı itlaf edilecek Japonya’da bir çiftlikte kuş gribinin yüksek bulaşıcılık özelliğine sahip H5 mutasyonu tespit edilmesinin ardından 40 bin kanatlı hayvanın tedbir amacıyla itlaf edileceği açıklandı.
25.11.2023 Yaşam
Bilim insanları, kuş gribinin insanlara bulaşmasını engelleyen geni buldu
Bilim insanları, kuş gribinin insanlara bulaşmasını engelleyen geni buldu İskoçya merkezli Glasgow Üniversitesi’nden bilim insanları, kuş gribinin insanlara bulaşmasını engelleyen geni tespit ettiklerini duyurdu.  
29.06.2023 Bilim ve Teknoloji
Aynı semptomlara sahipler ama ikizlerden sadece biri hasta!
Aynı semptomlara sahipler ama ikizlerden sadece biri hasta! Tek yumurta ikizleri 16 yaşındaki Sophie ve Megan, kanser belirtileri gösteriyordu. Tarama sonuçlarında ise ilginç bir gerçekle karşılaştılar.
18.04.2023 Dünya
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Emperyalist düzene dur dedik
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Emperyalist düzene dur dedik Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Afyonkarahisar'da düzenlenen mitingde açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "BM'de dünya beşten büyüktür diyerek küresel sisteme itiraz ettik. Sömürge düzenine biz dur dedik. Hayatımız emperyalizme mücadeleyle geçti" dedi.
18.04.2023 Gündem
Kuş gribi mutasyona uğradı! Uzmanlar uyardı: İnsanlar için daha bulaşıcı ve ölümcül olabilir
Kuş gribi mutasyona uğradı! Uzmanlar uyardı: İnsanlar için daha bulaşıcı ve ölümcül olabilir ABD Hastalık Önleme ve Kontrol Merkezleri (CDC), Şili'deki bir adamda çeşitli mutasyonlara sahip bir kuş gribi türü tespit edildiğini duyurdu. 53 yaşındaki adamın gözlem altında tutulduğunu belirtilen yetkiler virüsteki mutasyonlara ilişkin endişelendiren bir açıklama yaptı. Uzmanlar, kuş gribi virüsünde meydana gelen mutasyonların onu insanlarda daha ölümcül ve bulaşıcı hale getirebileceği konusunda uyardı.
18.04.2023 Dünya
Karısını bıçaklayıp hastaneyi aradı! 'Hatırlamıyorum'
Karısını bıçaklayıp hastaneyi aradı! 'Hatırlamıyorum' Japonya'da eşini bıçaklayarak öldüren 73 yaşındaki Toru Oyama "Eşimi bıçakladığımı hatırlamıyorum" diyerek kendini savundu.
3.01.2023 Dünya
Fiyatlar bir yılda yüzde 50 arttı! Yumurtaya yeni zam gelecek mi?
Fiyatlar bir yılda yüzde 50 arttı! Yumurtaya yeni zam gelecek mi? Dünyada yumurta fiyatları geçen yıl yüzde 50’ye varan artış kaydetti. Uzmanlar bazı ülkelerde görülen tarihin en kötü kuş gribi salgınının ve artan yem fiyatlarının etkisinin 2023’te de sürebileceğini belirtiyor. Türkiye’de ise şimdilik kuş gribi ve yem fiyatları bir tehlike olarak görülmese de sektör temsilcileri gözlerinin yeni yılda mısır ve buğdaya gelecek olası zamlarda olduğunu ifade ediyor. Sektörün diğer bir sorunu da bilinçsiz yatırımlar ve plansızlık olarak öne çıkıyor.
3.01.2023 Ekonomi
Danimarka’da kuş gribi alarmı: 50 bin tavuk itlaf edilecek
Danimarka’da kuş gribi alarmı: 50 bin tavuk itlaf edilecek Danimarka’nın batısındaki bir çiftlikte kuş gribi virüsünün tespit edilmesi nedeniyle 50 bin tavuğun itlaf edileceği açıklandı.
2.01.2023 Dünya
Yeni salgın uyarısı! Bilim insanları açıkladı! Yeni pandemi ne olacak? Bilim insanları tarih verdi! Ölümcül olabilir!
Yeni salgın uyarısı! Bilim insanları açıkladı! Yeni pandemi ne olacak? Bilim insanları tarih verdi! Ölümcül olabilir! Bilim insanları uyardı! Yeni salgın kapıda! H5N1 virüsünün neden olduğu kuş gribi geçen yıla oranlar arttı. Virüsün insanlarda ölümcül sonuçları olabileceğine yönelik uyarılar geliyor. Özellikle mevsimsel grip ile aynı anda görülecek kuş gribi yeni bir pandemiye neden olabilir. Peki, Yeni pandemi ne olacak? Yeni salgına neden olacak virüs ne? H5N1 virüsü ölümcül mü? Kuş gribi yayılıyor mu? Kuş gribi ölümcül mü? İşte detaylar…
30.08.2022 Sağlık
Maymun çiçeği virüsünde aşılar etkili mi?
Maymun çiçeği virüsünde aşılar etkili mi? En az 20 ülkede görülen maymun çiçeği virüsü vakaları artmaya devam ediyor. Uzmanlar temkinli ve tedbirli olunması konusunda uyarıyor. Maymun çiçeği pek çok ülkede paniğe neden olurken Avrupa Hastalık Önleme ve Kontrol Merkezi (ECDC), bilim insanlarına yeni maymun çiçeği vakalarının hızlı bir şekilde tanımlanması, tedavisi, temas takibi ve raporlanmasına odaklanmalarını istedi. Peki, Maymun çiçeği virüsünde aşılar etkili mi? Maymun çiçeği virüsü nasıl bulaşır? Maymun çiçeği virüsü belirtileri neler? Aşılar ne kadar etkili? İşte detaylar…
29.05.2022 Sağlık
Yunanistan, Rus petrol tankerine el koydu!
Yunanistan, Rus petrol tankerine el koydu! Atina yönetimi, Avrupa Birliği yaptırımları kapsamında Rusya'ya ait bir petrol tankerine el koyduğunu açıkladı.
19.04.2022 Dünya
SGK harekete geçti! Onların maaşları kesiliyor, ödenen aylıklar faizi ile geri alınıyor
SGK harekete geçti! Onların maaşları kesiliyor, ödenen aylıklar faizi ile geri alınıyor SGK resmen duyurdu! Maaş kesintisi kararının detayları belli oldu. 4/1-a ve 4/1-b statüsünde çalışanları kapsıyor. Maaş kesintisinin yanı sıra ödenen aylıklar da faizi ile birlikte geri alınıyor. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), iş kazası, meslek hastalığı veya hastalık sebebiyle çalışma gücünün yüzde 60’ını kaybedenlere malûl aylığı bağlıyor. Malûl aylığı alırken hiçbir işte çalışmamak gerekiyor. Çalıştığı tespit edilenlerin malûl aylığı kesiliyor. Yargıtay, iki yıl arayla bir yapımda 2’şer gün rol alan kişinin malûl aylığını kesen SGK’yı haklı buldu. İşte kararın detayları...
19.04.2022 Çalışma Hayatı
İstanbul merkezli 3 ilde FETÖ operasyonu: 12 gözaltı
İstanbul merkezli 3 ilde FETÖ operasyonu: 12 gözaltı İstanbul merkezli 3 ilde FETÖ'nün askeri mahrem yapılanmasına yönelik operasyon düzenledi. Operasyonda 12 şüpheli gözaltına alındı.
19.04.2022 Gündem
Kuş gribi vakaları artıyor! ABD'den korkutan haber...
Kuş gribi vakaları artıyor! ABD'den korkutan haber... ABD'nin Indiana eyaletindeki 3'üncü bir ördek çiftliğinde daha kuş gribine rastlandı.
19.04.2022 Dünya
Yeni virüse rastlandı! Böylesi ilk kez oldu, çok bulaşıcı olduğu duyuruldu
Yeni virüse rastlandı! Böylesi ilk kez oldu, çok bulaşıcı olduğu duyuruldu Ülkede yeni virüs paniği! Ölü bir tilkide oldukça bulaşıcı bir kuş gribi virüsünün doğrulanmasının ardından Japonya Çevre Bakanlığı, vakanın ülkede bir memelide tespit edilen ilk kuş gribi vakası olduğunu duyurdu.
5.04.2022 Dünya
Erkek arkadaşına yaptığı iyilik ve sonrasında yaşadıkları gündem oldu!
Erkek arkadaşına yaptığı iyilik ve sonrasında yaşadıkları gündem oldu! Erkek arkadaşına böbreğini bağışlayan kadın önce aldatıldı sonra terk edildi. Colleen Le isimli kadın başından geçenleri bir videoya çekip TikTok'a yükledi. Görüntüler kısa sürede viral oldu.
23.01.2022 Dünya
Koronavirüs bitmeden kuş gribi kabusu yeniden hortladı! Hızla yayılıyor, itlaflar başladı! İngiltere, Japonya ve İsrail’den sonra...
Koronavirüs bitmeden kuş gribi kabusu yeniden hortladı! Hızla yayılıyor, itlaflar başladı! İngiltere, Japonya ve İsrail’den sonra... Son dakika haberi... Koronavirüs salgınında Omicron varyantı paniği yaşanırken, eski bir salgın yeniden patlak verdi. Yetkililer harekete geçti, bugünden itibaren başlıyor. İngiltere, Japonya ve İsrail’den sonra Güney Kore de alarma geçti. Kuş gribi kabusu geri döndü, yarım milyon tavuk için itlaf kararı alındı. Influenza ailesine ait bir virüs olan H5N1 kuş gribi vakasının başkent Seul'a çok yakın bir bölgede ortaya çıkması endişeleri katladı.
23.01.2022 Dünya
Avrupa'da yeni virüs kabusu! Alarm verildi, gittikçe artıyor
Avrupa'da yeni virüs kabusu! Alarm verildi, gittikçe artıyor Avrupa'da yeni alarm verildi. Bir virüs kabusu daha. Ajanslar son dakika duyurdu. Fransa'da 21’i son 24 saatte olmak üzere 151 çiftlikte kuş gribi tespit edildiği belirtildi. Kuş gribi, ilk olarak geçtiğimiz sene 26 Kasım'da ülkenin kuzeyinde bulunan Warhem kasabasındaki bir çiftlikte tespit edilmiş, geçtiğimiz sene aralık ayında yaklaşık 650 bin kümes hayvanı itlaf edilmişti.
13.01.2022 Dünya
Domuz gribi ile ilgili uzmanlardan kritik açıklama!
Domuz gribi ile ilgili uzmanlardan kritik açıklama! Genellikle ailelerin influenza virüsüne yakalandıklarında 'domuz gribi oldum' endişesine kapıldıklarını belirten Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Mehmet Bilal Aracı, "Genellikle aileler influenza olduklarında domuz gribi oldum diye tepki vermektedirler. Aslında bu bir yanlış tabirdir" dedi.
13.01.2022 Sağlık
İngiltere’de kuş gribi alarmı: Bir kişide tespit edildi
İngiltere’de kuş gribi alarmı: Bir kişide tespit edildi İngiltere Sağlık Güvenliği Ajansı (UKHSA), İngiltere'de bir kişide kuş gribine rastlandığını duyurdu.
6.01.2022 Dünya
Kuş gribi paniği: 39 bin tavuk itlaf edilecek
Kuş gribi paniği: 39 bin tavuk itlaf edilecek Bulgaristan’da artışa geçen kuş gribi vakalarının ardından 39 bin tavuğun itlaf edileceği açıklandı.
2.01.2022 Sağlık
Kuş gribi yeniden patladı! Bulgaristan’dan flaş karar, 39 bin...
Kuş gribi yeniden patladı! Bulgaristan’dan flaş karar, 39 bin... Bulgaristan’da artışa geçen kuş gribi vakalarının ardından 39 bin tavuğun itlaf edileceği açıklandı.
2.01.2022 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Kuş Gribi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki kuş gribi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.