Gazete Vatan Logo

Aynı semptomlara sahipler ama ikizlerden sadece biri hasta!

Tek yumurta ikizleri 16 yaşındaki Sophie ve Megan, kanser belirtileri gösteriyordu. Tarama sonuçlarında ise ilginç bir gerçekle karşılaştılar.

Aynı semptomlara sahipler ama ikizlerden sadece biri hasta!

Edinburgh'da 16 yaşındaki Sophie Walker'a 25 Ekim 2017'de bir Wilms tümörü (bir tür böbrek kanseri) teşhisi konuldu. Genç kız, kısa bir süre sonra dört haftalık kemoterapiye başladı.

O günden bu yana Sophie'nin kanseri dört kez nüksetti. Bu süre boyunca ikiz kardeşi Megan da aynı semptomların çoğunu yaşadı. Bu semptomlara mide ve sırt ağrısı, solgunluk ve hatta kilo kaybı da dahildi.

'TÜM TESTLER ONUN ÜZERİNDE DE YAPILDI'

İkizlerin annesi Rebecca, "Sophie'ye ilk teşhis konduğunda, Megan'da da tüm semptomlar vardı. İnsanlar hep kız kardeşinden daha solgun göründüğünü söylüyor. Her test onun üzerinde de yapıldı ancak herhangi yanlış bir şey bulunamadı. Bu çok tuhaf" dedi.

İlk 27 haftalık kemoterapinin ardından Sophie, Ocak 2020'de rutin bir taramaya girene kadar her şey normaldi. Bu dönemde Sophie'nin kanseri yeniden nüksetmişti.

Üç haftalık bir radyoterapi kürünün ardından, Aralık 2021'de kanserden kurtulan Sophie, üç ay önce yeniden kansere yakalandı.

Şu anda sağlık kaygısının yanı sıra depresyonla da mücadele eden Sophie'nin yaşadığı her şeyi ikiz kardeşi Megan da aynı şekilde yaşıyor.

Haberin Devamı

Walker ailesi, Sophie'nin New York'ta proton tedavisi için fon toplamak amacıyla GoFundMe kampanyası başlattı.