Gazete Vatan Logo

Dünya tarihinin en korkunç seri katili! 10 yılda 52 kişiyi katletti motivasyonu şok etti...

Ülkeyi dehşete düşüren olay 1982 yılında başlamış ve peş peşe işlenen cinayetler halkı korku ve dehşete düşürmüştü. Cinayet sayısı ve kurbanlarına yaptıklarından dolayı “Tarihin en korkunç seri katili” lakabını alan Andrei Chikatilo ismi aradan geçen yıllara rağmen halen ülkede korku ile anılıyor. İşlediği korkunç cinayetlerin detayları ortaya çıkan Chikatilo’nun vahşetleri işlemedeki motivasyonu ise duyanları şoke etti.

Dünya tarihinin en korkunç seri katili! 10 yılda 52 kişiyi katletti motivasyonu şok etti...

Dünya tarihinin en korkunç seri katili Andrei Chikatilo 16 Ekim 1936 tarihinde dünyaya geldi. O yıllarda, Ukrayna'da Joseph Stalin'in zorla kolektifleştirilmesinden kaynaklanan bir kıtlık vardı ve Chikatilo'nun doğduğu Sumy Oblastındaki Yabluchne köyü de bundan etkilenmişti.

12 yaşına kadar ekmek yiyemediğini anlatan Chikatilo, ailesiyle birlikte çimen yemek zorunda kaldığını anlattı. Çocukluk çağı boyunca annesi Anna ona, Stepan ismindeki ağabeyinin başına gelen korkunç olayı anlatmıştı.

Stepan henüz 4 yaşındayken açlıktan ölmek üzere olan komşuları tarafından kaçırılmış ve canlı canlı yenmişti. Bu olayın gerçek olup olmadığı kesin olarak bilinmezken Chikatilo, tüm bu travmaların arasında büyümeye devam etti.

“KORKUNÇ” NAZİ TECRÜBESİ

İkinci Dünya Savaşı başladığında Chikatilo’nun babası Roman, Kızıl Ordu’ya alındı ve savaşmak üzere cepheye götürüldü. Çatışmada yaralanan Roman, daha sonra esir düştü. 1941 ile 1944 yılları arasında Nazi Almanyası’nın Ukrayna işgalini canlı canlı tecrübe eden Chikatilo, bu dönemi yalnızca “korkunç” sözleriyle anlattı.

Haberin Devamı

1943 yılında Chikatilo’nun annesi, Tatyana isimli yeni bir kız çocuğu dünyaya getirmişti. Babasının 1941’den beri askerde olduğunu bilen Chikatilo, yeni doğan kardeşinin bir Nazi askerinin annesine tecavüz etmesiyle dünyaya geldiğini düşünüyordu. Hatta annesi ile birlikte tek göz odada kalan Chikatilo, bu vahşi sahneleri anbean izlemişti.

1944 yılının eylül ayında Chikatilo, okula gitmeye başladı. Oldukça utangaç olan Chikatilo, fiziksel olarak da çok zayıftı. Ukrayna’da o yıllarda da kıtlık devam etti. Chikatilo bu kıtlık sebebiyle okul yılları boyunca açlık çekti, çok kez okulda ve yolda bayıldı. Bunun yanı sıra okulda büyük bir zorbalığa da uğruyordu.

ÖRNEK ÖĞRENCİYDİ AMA…

Ergenlik çağına geldiğinde hem örnek bir öğrenci hem de Sovyet Birliği için örnek bir komünist olan Chikatilo, 14 yaşındayken okul gazetesinde görev almaya başladı. 1954 yılına gelindiğinde tüm zorluklara rağmen mükemmel notlarla mezun olmayı başaran Chikatilo’nun babası, savaşta yakalandığı için ülkede bir hain ilan edilmişti. Genç Chikatilo, üniversiteye başvurmuş ancak kabul edilmemişti ve reddedilmesine sebep olarak ise babasının durumunu gösteriyordu.

Haberin Devamı

Üniversiteye girmeyi başaramayan Chikatilo, orduya yazıldı ve Urallar’ın Nijni Tagil bölgesine gönderildi. Burada askerlik yaparken bir yandan da mühendislik kurslarına giden Chikatilo, 1960 yılına kadar Kızıl Ordu’ya hizmet etti. Görevi bittikten sonra eski köyüne dönen Chikatilo, buraya da uyum sağlayamadı ve terk etmek zorunda kaldı.

ÖNCE ÖĞRETMENLİK SONRA SİYASET…

Rostov-on-Don şehrinde bir iş bularak buraya taşınan Chikatilo, o yıl okuldan mezun olan kız kardeşi Tatyana’yı da yanına almıştı. Burada 6 ay yaşayan Tatyana, evlenerek evden ayrıldı.

Chikatilo, kız kardeşinin ısrarıyla 1963 yılında Feodosia Odnacheva isimli kadınla evlendi. 1965 yılında ikilinin Lyudmila isimli bir kızı ve 4 yıl sonra da Yuri isimli bir oğulları oldu.

Evlendikten sonra öğretmenlik yapmayı deneyen Chikatilo, 5 yıllık bir süre içerisinde bu mesleğin kendisine uygun olmadığını düşünerek, siyasete atılma kararı aldı. Chikatilo, Sovyetler Birliği Komünist Partisi'nin bir üyesi olarak siyasi kariyerine başladı ancak başarısız oldu ve işsiz kaldı.

Haberin Devamı

DEHŞETİ 1982’DE BAŞLADI

1982'de, Chikatilo'nun asıl dehşeti başladı. İlk kurbanı genç bir kadın olan Lyuba Biryuk'tu. Chikatilo, genellikle genç kadınları, özellikle de seks işçilerini hedef alıyordu. Onları öldürmeden önce işkence ediyor ve cesetlerini parçalara ayırıyordu.

Chikatilo, cinayetlerinde genellikle kurbanlarını öldürmeden önce onları cinsel açıdan istismar ediyordu. Bazı kurbanlarının organlarını ve vücut parçalarını yeme girişiminde bulunduğu da söylendi.

Chikatilo'nun cinayetleri uzun süre çözülememişti ve Sovyet yetkilileri, cinayetlerin tek bir katil tarafından işlenmiş olabileceğine inanmıyordu.

Yaklaşık 8 yıl süren dehşet serisinin ardından 1990 yılında yakalanan Chikatilo, yakalandı. Cani katilin 1992’de başlayan dava süreci Sovyetler Birliği’nin dağılması ile de devam etti.

Haberin Devamı

TARİHİN EN KORKUNÇ SERİ KATİLİ: 52 CİNAYET…

Rusya’nın ilk büyük medya olayı haline gelen Chikatilo, 1992 yılında altı cinayetten suçlu bulundu ve idam cezasına çarptırıldı. Daha sonra yapılan bir inceleme sonrasında diğer cinayetlerden de suçlu bulundu ve toplamda 52 cinayet, 5 tecavüz ve 42 cinsel saldırıdan suçlu bulundu.

Yüksek mahkemeye red başvurusu yapan Chikatilo’nun infazı, 4 Ocak 1994’te kesinleşti. 1994 yılının 14 Şubat günü hücresinden çıkarılan Chikatilo, ses geçirmez bir odaya götürüldü ve sağ kulağının arkasına tek el ateş edilerek öldürüldü. Chikatilo’nun cansız bedeni, hapishanenin mezarlığına isimsiz bir şekilde gömüldü.

Rusya coğrafyasında yaşamış “tarihin en korkunç seri katili” lakabı verilen Chikatilo’nun kan donduran cinayetleri günümüzde hala oldukça tartışılıyor.