Küresel Kriz

Küresel Kriz

Son dakika küresel kriz haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan küresel kriz ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını küresel kriz haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Küresel Kriz

haberleri sayfasında son dakika yaşanan küresel kriz gelişmeleri de dahil olmak üzere 2.609 küresel kriz haberi bulunmuştur. Tüm küresel kriz haberleri aşağıda listelenmiştir.
Erdoğan'dan iş kanunu düzenlemesi mesajı: Çalışma yapıyoruz
Erdoğan'dan iş kanunu düzenlemesi mesajı: Çalışma yapıyoruz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TİSK tarafından düzenlenen Ortak Paylaşım Forumu’nda önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, 2024'te asgari ücrette yüzde 49 artış gerçekleştirdik. Yeni asgari ücretle çalışanlarımızı enflasyona ezdirmeme sözümüzü bir kez daha yerine getirmiş olduk" ifadelerini kullandı. Öte yandan Erdoğan 'Hukuk politikaları kurulumuz bünyesinde çalışma hayatımıza ilişkin mevzuat dağınıklığının giderilmesi için çalışma yapıyoruz. Bu çerçevede ortaya çıkacak Türk İş Kanunu ile verimliliği artırabileceğimize inanıyorum. İnşallah bu meseleyi Meclis ve kamuoyunun takdirine sunacağız' dedi.
5.01.2024 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: KAAN 2023 bitmeden havalanacak
Cumhurbaşkanı Erdoğan: KAAN 2023 bitmeden havalanacak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kara Harp Okulu'nda Milli Savunma Üniversitesi Kara Harp Okulu Diploma Alma ve Sancak Devir Teslim Töreni'nde konuştu. Erdoğan, "Hemen her hafta savunma sanayi alanında gurur verici bir haber alıyoruz. Kısa süre önce Milli Muharip Uçağımız KAAN'la ilgili müjdemizi paylaşmıştık. İnşallah 2023 senesi bitmeden uçağımızın havalandığını göreceğiz'' dedi.
30.08.2023 Gündem
Büyük İstanbul Mitingi! Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan 14 Mayıs mesajı: Gereken cevabı siz vereceksiniz
Büyük İstanbul Mitingi! Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan 14 Mayıs mesajı: Gereken cevabı siz vereceksiniz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti'nin büyük İstanbul mitinginde açıklamalarda bulundu. Erdoğan, yaptığı konuşmada mitinge 1 milyon 700 bin kişinin katıldığını duyurdu. 14 Mayıs seçimlerine yönelik dünyaya mesajlar veren Erdoğan, "Avrupa'nın dergileri şimdi burayı izliyor, 'acaba Atatürk havalimanında ne oluyor?' diye soruyor. Buradan cevabı siz vereceksiniz" ifadelerini kullandı. Asgari ücret ve kamu işçilerinin zammı ile ilgili konuşan Erdoğan, "Asgari ücreti gözden geçireceğiz. Kamu işçileri için zammını da salı günü açıklayacağız" dedi.
7.05.2023 Gündem
Bakan Varank: İş dünyamızın taleplerini ortak akılla çözeceğiz
Bakan Varank: İş dünyamızın taleplerini ortak akılla çözeceğiz Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Nisan Ayı Meclis Toplantısı’nda iş dünyası temsilcileriyle bir araya geldi. Bursa’nın bulunduğu konumdan çok daha ileri gitme potansiyeline sahip bir kent olduğunu belirten Mustafa Varank, “Bakanlık olarak Bursa’yı güçlü bir şekilde destekledik ve bundan sonra da desteklemeye devam edeceğiz” dedi.
26.04.2023 Ekonomi
Bakan Dönmez: 35 yıllık ihtiyacımızı karşılayacak
Bakan Dönmez: 35 yıllık ihtiyacımızı karşılayacak Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Karadeniz Doğal Gazı Devreye Alma Töreni’nde konuştu. Bakan Dönmez, "Keşfimiz, tüm konutların 35 yıllık doğal gaz ihtiyacını tek başına karşılayabilecek kapasiteye sahip" dedi.
20.04.2023 Gündem
Karadeniz gazı devreye alındı! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Konutlarda 1 ay, sıcak su için de 1 yıl ücretsiz doğal gaz
Karadeniz gazı devreye alındı! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Konutlarda 1 ay, sıcak su için de 1 yıl ücretsiz doğal gaz Türkiye tarihinin en önemli enerji projelerinden Karadeniz gazı, Filyos Doğalgaz İşleme Tesisi'nde ilk kez karaya ulaştırılıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın törende müjdeleri açıkladı. Erdoğan, birinci müjdeyi, "Vatandaşlarımızın evlerinde ve mutfaklarında sıcak su tüketimindeki doğalgazı bir yıl ücretsiz veriyoruz. Aylık ortalama 25 metreküpe gelen doğalgaz tüketimi harcaması bir yıl boyunca faturalardan düşecek." dedi. İkinci müjdede ise "Bir ay süreyle de tüm kullanımlarda doğalgaz evlerde ücretsiz olacak." ifadelerini kullandı.
20.04.2023 Ekonomi
2022 yılında medya ve reklam yatırımları yüzde 90 arttı
2022 yılında medya ve reklam yatırımları yüzde 90 arttı Türkiye 2022 yılı Medya ve Reklam Yatırımları Raporu’na göre toplam yatırımlar rekor düzeyde artarak 63,89 milyar TL’ye ulaştı. Medya yatırımları 52 milyar 92 milyon TL’ye, reklam yatırımları ise 10 milyar 97 milyon TL’ye yükseldi.
11.04.2023 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan CHP'ye Rifkin tepkisi:  İthal danışmanlarla yürümedik biz bu yollarda
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan CHP'ye Rifkin tepkisi: İthal danışmanlarla yürümedik biz bu yollarda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhuriyet Meydanı'nda Vezirköprü Devlet Hastanesi, Asarcık-Kavak Yolu, 19 Mayıs Üniversitesi Ballıca Kampüsü ve Yapımı Tamamlanan Diğer Projelerin Toplu Açılış Töreni'ne katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan "Biz milletimize karşı daima hasbi olduk. İthal danışmanlarla yürümedik biz bu yollarda. Siz varsınız yeter. Nedir o ithal danışmanlar falan. Geç o işleri geç. Gözümüzde kalbimiz de hep millete baktı. Türkiye'yi bölgesinde ve dünyada dikkatle takip edilen sözüne kulak verilen ülke haline getirdik" dedi.
10.12.2022 Siyaset
Finansal İstikrar Komitesi'nin yedinci toplantısı gerçekleştirildi
Finansal İstikrar Komitesi'nin yedinci toplantısı gerçekleştirildi Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, küresel ve yerel ekonomik görünüm ile bankacılık sektörü ve sermaye piyasalarına ilişkin genel durumların detaylıca ele alındığı Finansal İstikrar Komitesi’nin yedinci toplantısının gerçekleştirildiğini bildirdi.
5.12.2022 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan turizm ile ilgili flaş açıklama! 'Ustalık dönemindeyiz'
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan turizm ile ilgili flaş açıklama! 'Ustalık dönemindeyiz' Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Otelciler Federasyonu 7. Olağan Genel Kurulu'nda önemli açıklamalarda bulunarak, "Hem turist sayısı hem de turizm geliri bakımından zirve noktayı yaşıyoruz. Yatırımlarımız devam ediyor." dedi.
29.11.2022 Siyaset
Cumhurbaşkanı Erdoğan 'Putin ile mutabık kaldık' dedi ve duyurdu: Ücretsiz göndereceğiz
Cumhurbaşkanı Erdoğan 'Putin ile mutabık kaldık' dedi ve duyurdu: Ücretsiz göndereceğiz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen MÜSİAD EXPO'da önemli açıklamalarda bulunarak, "Dünyanın milli gelire göre en fazla insani yardım yapan ülkesi olarak yeni bir adım atıyoruz. Özellikle ifade ettiğim gibi Karadeniz'deki tahıl koridorundan özellikle Afrika'daki ihtiyaç sahiplerinin daha fazla istifade etmesi için anlayış birliğine vardık. Somali, Cibuti, Sudan gibi ülkelere tahıl gemilerinin ulaşmasını temin edeceğiz." dedi.
4.11.2022 Siyaset
Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu! Esnafa ve öğrenciye müjde
Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu! Esnafa ve öğrenciye müjde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine toplantısının ardından gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Sosyal konuta rekor bir başvuru olduğunu söyleyen Erdoğan, "Son dönemde konut, kira, ve emlak fiyatlarındaki dengesiz yükselişler bizi yeni ve daha büyük adımlara yönelttiler. Kampanyaya 7.2 milyon başvuru yapıldı." dedi. Öte yandan öğrencilere müjde veren Erdoğan, "Üniversite öğrencilerine ailelerinin yanına gidip gelmeleri için yılda 2 kere ulaşım desteği vereceğiz." diye konuştu. Esnafa da müjde veren Erdoğan, "Esnafa, Halkbank vasıtasıyla 60 ay vadeyle %7,5 faiz oranıyla 100 milyar liralık bir kredi kampanyası başlatıyoruz. Kredi üst limitlerini 350 bin liradan 500 bine yükseltiyoruz. Genç girişimcilerimizi %0 faizli kredilerini 100 bin liradan 300 bin liraya çıkartıyoruz." ifadelerini kullandı.
10.10.2022 Gündem
Bakan Nebati'den enflasyon mesajı: Kalıcı olarak yeneceğiz
Bakan Nebati'den enflasyon mesajı: Kalıcı olarak yeneceğiz Sakarya’da katıldığı programda konuşan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, “2020 yılında dünya ekonomisi daralırken, bizler yüzde 1,9 büyümeyi başardık. 2021 yılındaysa ekonomimiz yüzde 11,4 ile hem 12 yıllık kesintisiz büyüme sürecini devam ettirdi hem de son 50 yılın en yüksek büyüme rakamına ulaştı. Böylece ülkemiz birçok yüksek gelirli ülkenin büyüme oranlarını da ikiye katladı. Bu yılın ilk altı ayında da yüzde 7,5 büyümeyi başardık. İhracatımız 2021 yılında yüzde 33 oranındaki artışla Cumhuriyet tarihimizin rekorunu kırdı. Böylece Türkiye, küresel ölçekte ilk 30 büyük ihracatçı ülke içinde ihracatını en çok artıran 6. ülke oldu” dedi.
7.10.2022 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Enflasyonu hızla düşürme kabiliyetine sahibiz
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Enflasyonu hızla düşürme kabiliyetine sahibiz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ekonomik Dönüşüm ve Yeni Paradigmalar Zirvesi'nde konuştu. Erdoğan, özgün ekonomi modelini oluşturduklarının altını çizerek "Enflasyon oranımızın nispeten yüksek seviyede çıkması bazılarını şaşırtıyor olabilir. Enflasyonu hızla düşürme kabiliyetine sahibiz" dedi.
30.09.2022 Siyaset
Bakan Nebati 'çalışanlar rahat nefes alacak' dedi ve açıkladı
Bakan Nebati 'çalışanlar rahat nefes alacak' dedi ve açıkladı Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati enflasyona yönelik olarak "Ekonomide durgunluğa yer vermeden vatandaşların alım gücünü artırmaya yönelik mücadeleyi kararlılıkla devam ettiriyoruz. Enflasyonu da yeneceğiz. Yıl sonundan itibaren de bu düşüşü daha net şekilde hissetmeye başlayacağız" dedi. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati 2. Türkiye Çiftçi Zirvesi'nde konuştu. Bakan Nebati "Millete efendi değil, hizmetkar olarak geldiğimizin altını çizdik. Bugün küresel çalkantılara rağmen ülkemizin tarihi başarılarını yok sayan bir kesim vardır, olmaya da devam edecek. Bunlar bu çarpıtmalarla milletimize karşı psikolojik harp uyguluyorlar. Biz hep çalışmaya devam ediyoruz. Tüm algı oyunlarına rağmen çok şükür insanımızın ferasetiyle neyin ne olduğu çok net şekilde görülüyor" ifadesini kullandı.
26.09.2022 Ekonomi
İTO Başkanı Avdagiç’ten küresel krizi fırsata çevirmek için 3 öneri
İTO Başkanı Avdagiç’ten küresel krizi fırsata çevirmek için 3 öneri İTO Başkanı Şekib Avdagiç, "Küresel ticarette öne çıkan tedarik avantajımızı iyi değerlendirirsek, bu dönemde ülkemize pozitif ayrışma imkanı sağlayabiliriz. İkinci olarak bize düşen bu dönemde pazar ve ürün çeşitlendirmesine gitmek olmalıdır. Üçüncüsü kredi kullanımını kısıtlamaya yönelik yaklaşımlar, bir negatif döngüye dönüşme riski oluşturabilir. Bu da bizi küresel resesyonda pozitif ayrışmadan alıkoyabilir” dedi.
12.08.2022 Ekonomi
Bakan Bilgin: Her gelir grubundan ailenin kapısında otomobili var
Bakan Bilgin: Her gelir grubundan ailenin kapısında otomobili var Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, "Baktığınız zaman Türkiye değişiyor. Refah seviyesine bakın. Türkiye'de bütün ailelerin, her gelir grubundan ailenin kapısında otomobili var, çocukları okuyor. Netice itibarıyla hepimiz bireysel hayatımızdan bunu hissedebiliriz" dedi.
5.07.2022 Ekonomi
Asgari ücrete son dakika ikinci zam açıklaması! AK Partili Kurtulmuş duyurdu
Asgari ücrete son dakika ikinci zam açıklaması! AK Partili Kurtulmuş duyurdu Asgari ücret zammı ve EYT ile ilgili son dakika açıklaması geldi! Milyonlarca çalışan asgari ücrette yapılacak ikinci artışı bekliyor. Temmuz ayının yaklaşmasıyla birlikte çalışanlar 'Asgari ücrete zam gelecek mi?' sorusunu araştırıyor. AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş canlı yayında ekonomiye dair önemli açıklamalarda bulundu. EYT'de çalışmaların devam ettiğini belirten Kurtulmuş, asgari ücrete zam gelip gelmeyeceği ile ilgili soruya da yanıt verdi.
15.06.2022 Çalışan Hakları
Bakan Kirişci: Ukrayna gemilerinin güvenli geçişini sağlamak için çalışıyoruz
Bakan Kirişci: Ukrayna gemilerinin güvenli geçişini sağlamak için çalışıyoruz Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, 'Gıda Güvenliği Krizi Konusunda Bakanlar Düzeyinde Akdeniz Diyaloğu' programında konuştu. Kirişci, "Birleşmiş Milletler'in (BM) insani yardım operasyonlarını Türkiye'den personel ve yardımlarla destekliyoruz. Ayrıca, tahıl taşıyan Ukrayna gemilerinin güvenli geçişini sağlamak için çalışıyoruz" dedi.
8.06.2022 Ekonomi
Rusya Ukrayna savaşı yeni dünya düzenine geçişi hızlandıracak
Rusya Ukrayna savaşı yeni dünya düzenine geçişi hızlandıracak Ünlü ekonomistler Mahfi Eğilmez ve Işın Çelebi, Altınbaş Üniversitesi’nin düzenlediği ‘Ekonomi Söyleşileri’ programında bir araya geldi. Uzmanlar, Rusya ve Ukrayna arasındaki savaşın yeni dünya düzenine geçici hızlandıracağına dikkat çekti.
5.03.2022 Gündem
Ukrayna ve Rusya geriliminin ardında savaş uyarısı! 'Risk son 30 yılın zirvesinde'
Ukrayna ve Rusya geriliminin ardında savaş uyarısı! 'Risk son 30 yılın zirvesinde' Ukrayna ve Rusya arasındaki gerilime ilişkin son dakika açıklaması! Uzun süreli askeri çatışmalar, radikalizm, terörizm, bununla birlikte silahları kontrol eden rejimlerde artan erozyon, korona virüs pandemisinin sonuçları, insan hakları ve bireylerin temel haklarının artan belirsizliğe yol açacak derecedeki derin ihlalleri, öngörülemezlik, toplumlarımızdaki bölünmüşlük ve artmakta olan korku gibi sorunlara dikkat çeken Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı Dönem Başkanı Polonya Dışişleri Bakanı Zbigniew Rau, AGİT bölgesinde savaş riskinin son 30 yıl içerisinde hiç olmadığı kadar yüksek olduğunu söyledi.
13.01.2022 Dünya
Adım adım Ukrayna-Rusya savaşına doğru! Moskova 'Aylarca beklemek istemiyoruz' diyerek reddetti küresel kriz çıktı...
Adım adım Ukrayna-Rusya savaşına doğru! Moskova 'Aylarca beklemek istemiyoruz' diyerek reddetti küresel kriz çıktı... Rusya ile Ukrayna arasında çıkması beklenen savaş adım adım geliyor. Dünya medyası ABD ve Rusya arasındaki pazarlıkların çıkmaza girdiğini manşetten veriyor, İngiliz The Times gazetesi Moskova'nın asker çekme talebini reddettiğini yazıyor. Rus medyasındaki manşetler ise gözden kaçacak gibi değil.
11.01.2022 Dünya
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son dakika açıklaması: Bu bir rekordur
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son dakika açıklaması: Bu bir rekordur Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2021 yılı dış ticaret rakamlarını açıkladı... Erdoğan, "Geçen yılın 3.çeyreği itibarıyla Ülkemizin küresel ihracattan aldığı pay ilk kez yüzde 1'in üzerine çıkmıştır. İhracatımız tarihimizde ilk defa 200 milyar doları aşarak OVP'nin de ötesine geçmiştir. 2021 toplam ihracatımız geçen yıla göre yüzde 32,9 artışla 225,4 milyar Dolar oldu. Bu bir rekordur." dedi.
3.01.2022 Siyaset
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bu faizler düşecek halkımızı yüksek faize ezdirmeyeceğiz
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bu faizler düşecek halkımızı yüksek faize ezdirmeyeceğiz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan İzmir'de toplu açılış töreninde konuştu. Erdoğan, "Ülkemizdeki mandacı siyasetçiler ise bu kurtuluş mücadelesini tam tersi gibi göstermeye çalışıyorlar. Var güçleriyle üzerimize geliyor. Ne yaparlarsa yapsınlar bizi üretim, istihdam ve cari denge odaklı politikamızdan geri döndüremeyecekler. Biz yüksek faize halkımızı da çiftçimizi de ezdirmeyeceğiz. Bu faizler düşecek." dedi.
26.11.2021 Siyaset
Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı yayında müjdeyi duyurdu
Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı yayında müjdeyi duyurdu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan AK Parti grup toplantısında konuştu. Erdoğan, "Ülkemize, Yeşil İklim Fonu'ndan, 3 milyar 157 milyon dolar kaynak sağlanmasıyla ilgili mutabakat zaptının imzalandığının müjdesini paylaşmak istiyorum." dedi.
27.10.2021 Siyaset

Benzer Haber Etiketleri

Küresel Kriz ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki küresel kriz haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.