Gazete Vatan Logo

Cumhurbaşkanı Erdoğan: KAAN 2023 bitmeden havalanacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kara Harp Okulu'nda Milli Savunma Üniversitesi Kara Harp Okulu Diploma Alma ve Sancak Devir Teslim Töreni'nde konuştu. Erdoğan, "Hemen her hafta savunma sanayi alanında gurur verici bir haber alıyoruz. Kısa süre önce Milli Muharip Uçağımız KAAN'la ilgili müjdemizi paylaşmıştık. İnşallah 2023 senesi bitmeden uçağımızın havalandığını göreceğiz'' dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: KAAN 2023 bitmeden havalanacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Milli Savunma Üniversitesi Kara Harp Okulu Diploma Alma ve Sancak Devir Teslim Töreni'nde konuştu. Erdoğan, "30 Ağustos Zafer Bayramı’nı tebrik ediyorum. Vatanımızın bekası ve milletimizin istiklalinde can veren şehitlerimizi rahmetle yad ediyor, gazilerimize şükranlarımı sunuyorum. Kara Harp Okulumuzdan bu yıl diplomalarını alarak ordumuzun saflarına katılan 937 teğmenimiz ile 76 misafir öğrencimizi kutluyorum. Mezunlarımızı her açıdan en donanımlı şekilde yetiştiren hocalarımızı ve komutanlarımızı da canı gönülden tebrik ediyorum. Kara kuvvetlerimizde halihazırda görev yapan subay ve astsubaylarımızın yarısı üniversitemizin mezunlarından oluşuyor. Bu evlatlarımız terörle mücadelede, vatan savunmasında ve ülkemizi temsil ettikleri uluslararası misyonlarda başarılarıyla göz dolduruyor. Siz genç teğmenlerimizin de katılımıyla birlikte Türk Silahlı Kuvvetlerimizin daha da güçleneceğine inanıyorum. Mezunlarımızın arasında kendi evlatlarımızla birlikte Azerbaycan'dan Bosna Hersek'e, Ürdün'den Senegal ve Somali'ye, Arnavutluk'tan Moğolistan'a 15 farklı ülkeden misafir öğrencilerimiz de bulunuyor" dedi.

Haberin Devamı

'BU ÇEŞİTLİLİĞİ TAKTİRLE KARŞILIYORUZ'

Erdoğan konuşmasının devamında, "Türkiye'nin tarihi, kültürel ve beşeri derinliğini göstermesinin yanı sıra üniversitemizin ufkunu da yansıtan bu çeşitliliği taktirle karşılıyoruz. 3 kıta, 7 iklimde asırlar boyu barış ve huzuru tesis eden ecdadımızın bizlere bıraktığı eşsiz mirası zenginleştirmekte kararlıyız. Bunun için her alanda 360 derecelik bir bakış açısıyla hareket ediyoruz. Türk dünyasıyla iş birliğimizi ilerletirken Afrika’daki kardeşlerimize sırtımızı dönmüyoruz. Balkanlar’da istikrarın muhafazası için samimiyetle çalışırken, Avrupa ve Asya ile ilişkilerimizi daha da geliştirmenin gayretindeyiz. Komşularımızla olan sorunlarımızı yapıcı bir anlayışla çözmeye özel önem veriyoruz. Yani dostlarımızın sayısını çoğaltmak, düşmanlarımızın sayısını azaltmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Elbette sadece bunlarla yetinmiyor, işte bugün burada olduğu gibi ülkemizin imkanlarını dost ve kardeşlerimizin istifadesine sunuyoruz. Bugün mezun olan her bir misafir öğrencimiz, inşallah bundan sonra Türkiye’nin ve Türk milletinin fahri elçisi olacaktır. Türkiye de bu öğrencilerimizin 2’nci evi olmaya devam edecektir. Misafir teğmenlerimizin ülkelerine döndüklerinde Türkiye ile anavatanları arasındaki bağların güçlenmesi için gayret göstereceklerine inanıyorum. Tüm mezunlarımıza Rabbimden muvafakiyetler niyaz ediyorum" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı




'TÜRKİYE BU YENİ DÖNEME EN HAZIRLIKLI GİREN DEVLETLERDEN BİRİDİR'

Erdoğan, mezunlarla birlikte Türk Silahlı Kuvvetleri’nin daha da güçleneceğine inandığını belirterek şöyle konuştu:

"Sizler yakın coğrafyamızla birlikte dünyanın bir çok yerinde istikrarsızlığın arttığı bir dönemde mezun oluyorsunuz. Kovid- 19 salgını ile başlayan, ardından Rusya- Ukrayna savaşıyla derinleşen küresel kriz yeni boyutlar kazanarak devam ediyor. Bu kriz ve kaos ortamının olumsuz etkilerine, ekonomiden dış politikaya geniş bir alanda şahit oluyoruz. Ekonomide gelişmiş ülkeler dahil herkes son 60-70 yılın en yüksek enflasyon rakamlarıyla karşı karşıya. Dış politikada kartlar yeniden karılırken, yeni iş birliği arayışları ön plana çıkıyor. NATO, Brics ve Türk Devletleri Teşkilatı gibi çok taraflı iş birliklerinin uluslararası siyasetteki ağırlığı giderek artıyor. Kimi ekonomistler tarafından yıllarca israf ve gereksiz yaftası vurulan savunma harcamalarında adeta bir yarış söz konusu. Dünyanın her köşesinde güvenlik endişeleri ile birlikte savunmaya ayrılan bütçe rakamları da yıldan yıla yükseliyor. Caydırıcılığı yüksek, güçlü, modern ve disiplinli bir orduya sahip olmanın ne kadar vazgeçilmez olduğu bugün doğu- batı fark etmeksizin artık herkes tarafından kabul edilmektedir. Daha birkaç yıl öncesine kadar tarafsızlığı bir değer olarak pazarlayan devletler bugün kendilerini bir savunma paktına atmanın derdine düşmüştür. Türkiye, ordu- millet geleneğine sahip bir ülke olarak jeopolitiğin ve siyasi coğrafyanın öne çıktığı bu yeni döneme en hazırlıklı giren devletlerden biridir."

'KAAN 2023 BİTMEDEN HAVALANACAK'

Erdoğan, "Asırlardır yaşadığı topraklarda varlık- yokluk mücadelesi veren milletimiz için güvenlik meselesi nevzuhur bir durum değildir. Her Türk asker doğar ve bundan da gurur duyar. Binlerce yıllık şanlı tarihi ile kahraman ordumuz peygamber ocağıdır. Güçlü bir orduya sahip olmadan güçlü bir Türkiye’nin olamayacağını yaşadığımız acı tecrübelerden çok iyi biliyoruz. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin caydırıcılığının artması ülkemiz için tercihten öte bir zorunluluk teşkil ediyor. Bu anlayışla özellikle son 21 yılda ordumuzun gücüne güç katacak tarihi nitelikte pek çok adım attık. Savunma sanayi alanında kelimenin tam anlamıyla bir destan yazdık. Yüzde 80’lerden alıp yüzde 20‘lere düşürdüğümüz dışa bağımlılığımızda, cirosu 12 milyar doları aşan savunma sanayi sektörümüzle bu sene 6 milyar doları bulacağına inandığımız savunma ihracatımızla ATAK’tan KAAN’a, AKINCI’dan AKSUNGUR’a, FIRTINA’dan SİPER’e, TCG Anadolu’dan Milgem’e her alanda artan kabiliyetlerimizle hasılı; savunma sanayiinde 21 yıla sığdırdığımız asırlık başarılarımızda ülkemizi askeri imkan ve yetenekler bakımından en üst lige çıkardık. Bugün başlayan Teknofest Ankara'da, aralarında, İHA ve SİHA’ların da bulunduğu pek çok ürünümüz sergileniyor. Yüz binler bugün Ankara’da. Buradan tüm gençlerimizi Teknofest Ankara’yı ziyaret ederek milli teknoloji hamlemizi bizzat kendi gözleriyle görmeye davet ediyorum. Hemen her hafta savunma sanayi alanında gurur verici bir haber alıyoruz. Kısa süre önce Milli Muharip Uçağımız KAAN’la ilgili müjdemizi paylaşmıştık. İnşallah 2023 senesi bitmeden uçağımızın havalandığını göreceğiz" diye konuştu.

Haberin Devamı

'BİZLER YAKLAŞIK 40 YILDIR BÖLÜCÜ TERÖRLE MÜCADELE EDEN BİR ÜLKEYİZ'

Erdoğan, konuşmasının devamında, "Birkaç gün önce uzun menzilli bölge hava ve füze savunma sistemimiz Siper'in ilk atış testini başarıyla gerçekleştirdik. İnşallah yakında olmadık bahaneler öne sürerek bize hava savunma sistemi vermeyenlere hava savunma sistemi satacak noktaya da geleceğiz. İnsansız savaş uçağımız Kızılelma'nın testlerini tamamlayarak bir an önce onu da ordu envanterimize katmak istiyoruz. Diğer hedeflerimiz gibi buna da ulaşacağımızdan şüphe duymuyoruz. Bizler yaklaşık 40 yıldır bölücü terörle mücadele eden bir ülkeyiz. Vatanımızı böldürmemek, topraklarımız üzerinde ameliyat yaptırmamak için binlerce evladımızı şehit verdik. Ama ne teröre ne de terörü bir sopa olarak kullanan emperyalist güçlere boyun eğmedik. Suriye’deki olaylardan cesaret alarak farklı hevesler içinde koşan bölücü terör örgütü mensuplarını açtıkları çukurlara gömdük. Gabar'da gömdük, Tendürek’te gömdük, gömmeye devam edeceğiz. Sadece bununla yetinmedik, 40 yıllık terörle mücadele deneyimimizden gerekli dersleri çıkartarak kendimizi geliştirdik, durumlarımızı güçlendirdik" dedi.

'DÖKTÜKLERİ KANLARIN HESABINI KANDİL'DEKİ BARONLARDAN SORACAĞIZ'

Erdoğan, terörle mücadeleyi iyi eğitim almış uzman ve profesyonel birimler vasıtasıyla yürütmeye başlamalarının bu alanda bir dönüm noktası olduğunu bildirerek şöyle devam etti:

"Çok sık saldırıya uğrayan üst bölgelerindeki karakollarımız yerine her türlü silah ve koruma kalkanı ile donatılmış kalekollar inşa ettik. Sayı, sevk ve idare açısından muharip unsurlarımızın etkinliğini artırdık. Terörle mücadele konseptimizde köklü bir değişikliğe giderek terör tehdidini kaynağında yok etme stratejisini uyguladık. Suriye'de tesis ettiğimiz terörden arındırılmış güvenli bölgeler sayesinde bir taraftan sığınmacıların gönüllü geri dönüşlerini ortam hazırlarken diğer taraftan da sınır hattındaki illerimizin güvenliğini sağlıyoruz. Irak’ın kuzeyinde devam eden Pençe operasyonlarıyla aynı güvenlik şeridini orada da tesis etmenin gayretindeyiz. Bölücü örgütün yuvalandığı ne kadar sığınak, dağ, tepe kamp, in varsa inşallah hepsini teröristlerden tek tek temizleyeceğiz. Döktükleri masum kanların hesabını Kandil’deki terörü baronlarından muhakkak soracağız. Bu kararlılığımızın gerisinde sahip olduğumuz ileri teknoloji ürünü silahların elbette çok büyük payı var. Güvenlik birimlerimizin arasındaki koordinasyon ve iş birliğinin en üst düzeyde olması operasyonlarımızın başarısını artıran bir başka faktördür. Askeri, polisi, korucusu ve istihbarat teşkilatıyla tüm güvenlik güçlerimizin aynı hedefe kilitlenmesi ülkemizi çok farklı bir noktaya taşımıştır."

Haberin Devamı




'ÇETESİNDEN ZEHİR TACİRLERİNE TÜMÜNÜN KÖKÜNÜ KAZIYACAĞIZ'

Erdoğan, önümüzdeki dönemde elde edilen bu kazanımları daha da perçinleyeceklerini vurgulayarak, "Buradan bir hususun altını özellikle çizmek istiyorum. Sınırlarımızın ötesindeki eşkıya ile mücadele ederken şehirlerimizin içindekileri görmezden gelmemiz asla söz konusu değildir ve olamaz. Dağdaki eşkıyanın inlerine girdiğimiz gibi şehir eşkıyalarının da tepesine biniyoruz ve bineceğiz. Çok açık ve net söylüyorum. Milletimizin huzuruna kast etmenin bir bedeli vardır. Devletimiz her kim ve nerede olursa olsun bu bedeli misliyle ödettirmekten çekinmeyecektir. Çetesinden zehir tacirlerine, mafya bozuntularından suç örgütlerine kadar tüm şer şebekelerinin kökünü mutlaka kazıyacağız. Dağdaki hareket alanı daralan bölücü terör örgütü mensuplarının başta büyükşehirlerimiz olmak üzere farklı kisveler altında vilayetlerimize sızma girişimlerine fırsat vermeyeceğimizin bilinmesini istiyorum. Genci yaşlısı, kadını erkeği ile 85 milyonun her bir ferdinin malı, canı, namusu ve esenliği devletimize emanettir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti bu emanetleri koruma güç ve kudretine Allah’ın izniyle fazlasıyla sahiptir. Ne oy uğruna bölücü şehir eşkıyalarına alan açanların ne terör örgütünün siyasi uzantılarıyla iş tutanların ne de marjinal yapılarla işbirliği yapanların; bunların hiçbiri bizi vatandaşlarımızın huzur ve esenliğini temin etmekten alıkoyamayacaktır" diye konuştu.

'ORDUMUZUN ŞEREFLİ BİR SUBAYI OLARAK DEVLETİMİZE HİZMET EDECEKSİNİZ'

Erdoğan, konuşmasında son olarak, "Kıymetli teğmenlerimiz bugün yabancı dil hazırlığı dahil 5 yıllık zorlu bir eğitim sürecini başarıyla tamamlamanın heyecanını yaşıyorsunuz. İnşallah bundan sonra milletimizin üzerine titrediği kahraman ordumuzun şerefli birer subayı olarak devletimize sadakatle hizmet edeceksiniz. Muazzez ve mukaddes görevinizi hakkıyla ifa yolunda gerektiğinde şehadet şerbetini içmekten çekinmeyeceksiniz. Milli Savunma Üniversitemizin çatısı altında aldığınız eğitimlerin sizlerin en büyük yardımcı olacağına inanıyorum. Sizlerden her zaman milli değerlerimize sahip çıkmanızı, Türk milletinin ve milli iradenin emrinde olmanızı bekliyorum. Bu toprakları vatan yapan şehadet kültürünü ve milli mücadeleyi kazanan ruhu koruyup, sizden sonra gelecek nesillere en güzel şekilde teslim edeceğinizden şüphe duymuyorum. Rabbim yolunuzu bahtınızı açık etsin diyorum. Buradan özellikle şu anda tribünlerde anne ve babalara sesleniyorum. Sizler ebeveynler olarak bu yavrularınızı devletimize teslim ettiniz. Bu bir güvendi. Ve devletimiz de bu güveninizi layık olmak için evlatlarınızı gerek size gerekse ülkemizin geleceğine en güzel şekilde hazırladı. Sizlere en kalbi duygularla şahsım ve milletim adına teşekkür ediyorum. Üniversitemizin saygıdeğer rektöründen hocaları ve komutanlarına kadar yetişmenizde emeği ve katkısı olan herkesi tebrik ediyorum" dedi.