Kürdan

Kürdan

Son dakika kürdan haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan kürdan ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını kürdan haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Kürdan

haberleri sayfasında son dakika yaşanan kürdan gelişmeleri de dahil olmak üzere 305 kürdan haberi bulunmuştur. Tüm kürdan haberleri aşağıda listelenmiştir.
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz CNN Türk’te konuştu: Enflasyonda 2026'da tek haneye ulaşacağız
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz CNN Türk’te konuştu: Enflasyonda 2026'da tek haneye ulaşacağız Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, CNN Türk canlı yayınında soruları yanıtladı. Sosyal medyada ve çeşitli yerlerde spekülatif hava oluşturulmaya çalışıldığına dikkat çeken Yılmaz "Bu tür tartışmaların temeli yok. Yerel seçimde ulusal politikaların değişmesini beklemek hiçbir temeli yok" dedi. Öte yandan Yılmaz, temel hedeflerinin enflasyonla mücadele olduklarını vurgulayarak "2026'da tek haneye ulaşacağız. Bunun planını yaptık. Ne yaptığımızı biliyoruz. Hesabımızı kitabımızı biliyoruz" diye konuştu.
23.03.2024 Gündem
Siğil Nasıl Geçer? Siğil Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Siğil Nasıl Geçer? Siğil Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? Siğil çoğu insanda mikrop kaynaklı çıkan rahatsızlıklardan biridir. Et beni şeklinin daha uzun biçimde olması ile kişide rahatsız edici bir görüntü oluşturmaktadır. Papilloma virüsleri adı verilen bu virüsler deri altına işleyerek iltihaplanmalara sebep olmaktadır.
17.01.2024 Sağlık
Tunceli ve Bingöl'de eğitime 'kar' engeli
Tunceli ve Bingöl'de eğitime 'kar' engeli Tunceli'nin 5 ilçesi ile Bingöl’ün 2 ilçesinde yoğun kar nedeniyle eğitime 1 gün ara verildi.
16.01.2024 Gündem
Gözler Merkez Bankası'na çevrildi! Faiz kararı bugün açıklanacak
Gözler Merkez Bankası'na çevrildi! Faiz kararı bugün açıklanacak Para Politikası Kurulu (PPK) bugün toplanıyor. Hafize Gaye Erkan’ın Merkez Bankası başkanı olmasının ardından ikinci adımda ne yapılacağı piyasa tarafından merakla bekleniyor.
20.07.2023 Ekonomi
Prof. Dr. Aykaç: Tünel kalıp sistemi ile yapılan evleri tercih edin
Prof. Dr. Aykaç: Tünel kalıp sistemi ile yapılan evleri tercih edin Deprem bölgesi Kahramanmaraş ve Hatay'da, binalarda incelemede bulunan Gazi Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Sabahattin Aykaç, tünel kalıp sistemiyle yapılan binaların yıkılmadığını gördüğünü söyledi. Prof. Dr. Aykaç, "TOKİ çok doğru bir karar alarak yaptığı evlerin çok büyük bir kısmını tünel kalıp sistemi olarak tasarladı. Hayati derecede doğru bir seçim yaptı. Yıkımın önüne geçmenin yolu yapılarda bol miktarda perde kullanmaktır. Tünel kalıp sistemlerinin ise hepsi perdedir. Ev alırken hiçbir şey bilmiyorsanız, tünel kalıp sistemi ile inşa edilen evleri tercih edin" dedi.
15.03.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 6'lı masaya tepki: Aday çıkaramıyorlar, bizim adaylığımıza çamur atıyorlar
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 6'lı masaya tepki: Aday çıkaramıyorlar, bizim adaylığımıza çamur atıyorlar Cumhurbaşkanı Receğ Tayyip Erdoğan, Denizli Çevre Yolu 2.Kısım ve Honaz Tüneli, TOKİ 1449 Konut 50 Dükkan, Denizli İçme Suyu Arıtma Tesisi ile Yapımı Tamamlanan Diğer Projelerin Toplu Açılış Töreni'nde önemli açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan "Pensilvanya ve Kandil Destekli 4'lü çeteden bahsetmiştik. Baktılar 4 yetmiyor, sayıyı 6'ya çıkarıp masa kurdular. Masayı kurdular ama masadan bir türlü aday çıkartamadılar. Baktılar kendileri aday çıkaramıyor, bu defa bizim adaylığımıza çamur atmaya başladılar. Biz aylardır siyaset er meydanıdır, biz adayız, karşımıza kimi çıkaracaksanız çıkarın, söyleyin de er meydanında yarışalım dedik" dedi.
28.01.2023 Gündem
Kiracı ev sahibi milyonları ilgilendiriyor! Geçersiz sayılıyor! Depozito...
Kiracı ev sahibi milyonları ilgilendiriyor! Geçersiz sayılıyor! Depozito... Kira depozitosu ile ilgili flaş açıklama. Kira depozitosu Türk Borçlar kanunu md 342’ye göre, kiracının verdiği güvencedir. Ancak bu güvence, kiracının apartman veya site yönetimine olan aidat veya diğer benzeri borçları dahil, kira bedeli dışında kalan borçların bir güvencesidir. Kira bedeli, brüt değil, “aylık net” ne kadarsa, onun en fazla 3 katı depozito talep edilebilir. Fakat “kiralayan aylık net kiranın 5 katı depozito talep ediyor, yoksa evi kiraya vermiyor” denilebilir. Bu durumda, kira sözleşmesinin depozitonun 3 katını aşan kısmı TBK md 27 ikinci fıkra gereği geçersiz olacak ve ödenen fazla depozito ileride ödenecek depozitodan düşülebilecektir. Çünkü bu durumda kira sözleşmesinin tamamı değil, sadece depozito şartı geçersiz olacaktır. İşte depozito ile ilgili kiracı ve ev sahiplerini ilgilendiren detaylar...
16.07.2022 Ekonomi
Kripto para piyasasında kıyamet senaryosu! Büyük çöküş! Bitcoin, Luna, UST...
Kripto para piyasasında kıyamet senaryosu! Büyük çöküş! Bitcoin, Luna, UST... Kripto para piyasası ile ilgili flaş açıklama. Bitcoin, Ethereum gibi kendi blok zinciri olan algoritmik sabit kripto para birimi TerraUSD'nin çöküşü ile ilgili detaylar belli oldu.
22.05.2022 Ekonomi
Bayram kahvaltısı için tarifler! Bayramda kahvaltıya ne yapsam? İşte bayram kahvaltısı için tarifler!
Bayram kahvaltısı için tarifler! Bayramda kahvaltıya ne yapsam? İşte bayram kahvaltısı için tarifler! Ramazan Bayramı başlıyor! Günün ilk ışıklarıyla kılınacak bayram namazı ile birlikte Ramazan Bayramı resmen başlamış olacak. Birlik ve beraberliğin sürdürüldüğü bayramlar özel sofraları ve lezzetleriyle de en özel zaman dilimlerinden. Bugüne özel kurulan nefis bayram kahvaltısı sofrası ise güne mutlu başlamak için yeterlidir. Bayramın ilk anlarında aile ile kahvaltı yapmak geleneklerin yaşatılması açısından da önem taşıyor. Bayram kahvaltısında neler olur? Bayramda kahvaltıya ne yapsam? diyorsanız işte nefis bayram kahvaltısı tarifleri!
1.05.2022 Ramazan
Faruk Fatih Özer en yakınlarını da dolandırmış! Thodex vurgununda flaş detaylar
Faruk Fatih Özer en yakınlarını da dolandırmış! Thodex vurgununda flaş detaylar Thodex dolandırıcılığında son dakika! THODEX markası altında kripto para dolandırıcılığına ait tamamlanan soruşturmada kritik şüphelilerin ifadeleri ortaya çıktı. Şirketin firari kurucusu Faruk Fatih Özer'in kardeşi Serap Özer, ağabeyinin kendisine, "İşler yolunda değil. Ya ortak bulacağım ya da şirketi satacağım" dediğini aktardı. Faruk Fatih Özer'in ağabeyi şüpheli Güven Özer ise kardeşinin şirketin yarısını belki de tamamını vereceğini söyledi.
4.04.2022 Yaşam
Arda Türkmen'den ilk iftar menüsü! ‘İftara ne yapsam?’ diyenlere lezzetli iftar menüsü!
Arda Türkmen'den ilk iftar menüsü! ‘İftara ne yapsam?’ diyenlere lezzetli iftar menüsü! Ramazan ayının ilk iftar menüsü! Arda Türkmen hazırladı. Geleneksel lezzetlerden oluşan bir iftar menüsü kurmak istiyor iftarda ne yesek, İftara ne pişirsem diyorsanız Arda Türkmen 2022’nin il iftarı için hem kolay hem de pratik nefis bir ramazan iftar menüsü hazırladı. Kanal D'nın sevilen programı Arda'nın Ramazan Mutfağı'nda Arda Türkmen ilk iftar menüsünde, sütlü mercimek çorbası, islim kebabı ve soğuk baklava tariflerini izleyenleri ile paylaştı. İşte ‘İftara ne yapsam?’ diyenlere Arda Türkmen’den iftar yemeği menüsü ve sütlü mercimek çorbası, islim kebabı ve soğuk baklava tarifleri!
2.04.2022 Ramazan
Ramazanda en hafif lezzet: Trileçe Tarifi!  Karamelli trileçe nasıl yapılır?
Ramazanda en hafif lezzet: Trileçe Tarifi! Karamelli trileçe nasıl yapılır? Ramazan ayının yaklaşması ile birlikte tatlı tarifleri de sıklıkla araştırılmaya başlanmıştır. Tatlı çeşitlerinden olan trileçe hem hafif hem de lezzetli tatlılar arasında yer alıyor. Balkanlardan Türk mutfağına geçmiş olan trileçe yapımı oldukça kolay bir tatlı olarak karşımıza çıkıyor. İftara tatlı ne yapsam diyorsanız tarifi kolay trileçe yapılışını sizin için hazırladık. Peki, Karamelli trileçe nasıl yapılır? Trileçe malzemeleri neler? İşte trileçe tarifi yapılışı…
30.03.2022 Ramazan
Kur korumalı mevduat hesapları ile ilgili yeni karar! Resmen duyuruldu...
Kur korumalı mevduat hesapları ile ilgili yeni karar! Resmen duyuruldu... Mevduat hesapları ile ilgili yeni karar Resmi Gazete'de yayımlandı. Kur korumalı mevduat hesapları 31 Aralık 2022'ye kadar açılabilecek, 90 günden kısa, 370 günden uzun vade olmayacak. Türk Lirası birikimlerini kurdaki değişimlere karşı korumak isteyen vatandaşlar Kur Korumalı TL Vadeli Mevduat Hesabı açtırabiliyor. Hesap açılışının ardından hem vade sonunda getiri elde ediliyor, hem de kur hareketlerine karşı birikim korunmuş oluyor. Resmi Gazete'de "Mevduat ve Katılma Hesaplarının Kur Artışlarına Karşı Desteklenmesine İlişkin Karar" yayımlandı.
24.02.2022 Ekonomi
İkinci el araba fiyatları düşüyor! Kimse bunu beklemiyordu, fiyatlar şu an yüzde...
İkinci el araba fiyatları düşüyor! Kimse bunu beklemiyordu, fiyatlar şu an yüzde... Araba alacaklara güzel haber! İkinci el araba fiyatları düşüşe geçti. Çip krizi ve pandemi nedeni ile artan sıfır araç fiyatları 2. el fiyatlarının da artmasına neden olmuştu. Öyle ki ikinci el bir aracın fiyatı sıfır olanın üzerine çıkmıştı. Fahiş fiyat artışları araba piyasasını olumsuz etkiledi. Ayrıca taşıt kredilerinde düzenlemenin yanı sıra yüksek faiz ve kur beklentisi, ikinci el araç piyasasını durma noktasına getirdi. İlana koyulan araçların satılma süreleri 39 güne çıkarken, satılamayanların fiyatı ise düştü. Fiyatların yüzde 15 ila 18 arasında gerilediğini belirten uzmanlar, yüksek kurdan ikinci el araç alan vatandaş ve esnafın üzerinde fiyat baskısı olduğunu da belirtti. Öte yandan sektör temsilcileri araba almak isteyen vatandaşların ÖTV matrah güncellemesi ve BDDK’nın atacağı kredi adımlarını beklediğini vurguluyor.
18.02.2022 Ekonomi
Bakan Nebati'den flaş enflasyon, altın ve kur korumalı mevduat açıklaması!
Bakan Nebati'den flaş enflasyon, altın ve kur korumalı mevduat açıklaması! Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, ekonomiye ilişkin olarak sorulara yanıt verdi. Bakan Nebati kur korumalı TL vadeli mevduatın 340 milyar dolara ulaştığını söyledi. Enflasyona ilişkin olarak ise Nebati yıl sonunda yüzde 24 seviyelerine gerilemeler olacağını belirtti. Yastık altındaki altınlara ilişkin olarak da Nebati "Bankaları yoğun bir şekilde bu işe sokacağız. 20-30 bin kuyumcu var. Bunları her alana yayacağız. 5 bin ton civarında altın olduğu varsayılıyor" ifadelerini kullandı.
11.02.2022 Ekonomi
İkinci el araba piyasası ile ilgili son dakika gelişmesi! Fiyatlar düşecek mi?
İkinci el araba piyasası ile ilgili son dakika gelişmesi! Fiyatlar düşecek mi? İkinci el araba satışları ile ilgili flaş açıklama! Otomobil alma planı yapanları çok yakından ilgilendiriyor. Fiyatlar değişecek. 2. el araba fiyatlarındaki artış nedeni ile pek çok kişi satın alma noktasında bekleme durumuna geçmişti. Birçok marka ve modelde fiyatlar sıfır araba fiyatlarının üzerine çıkmıştı. Hem fiyatların yüksek olması hem de taşıt kredisi faizinin yüzde 2’lere yaklaşması ve vadenin de kısa tutulmasından kaynaklı olarak ikinci el piyasasında büyük bir durgunluk yaşanıyor. Bu nedenle ikinci el araba fiyatları geri çekildi. Yüzde 30'a varan düşüş görüldü. İkinci el araba fiyatları ile ilgili gelen son dakika açıklamasında fiyat artışlarının başlayacağı, araba almak isteyenlerin bir an önce harekete geçmesi gerektiği vurgulandı.
31.01.2022 Ekonomi
Altın ve döviz fiyatları ile ilgili kritik açıklama! Fed kararı sonrası ilk kez...
Altın ve döviz fiyatları ile ilgili kritik açıklama! Fed kararı sonrası ilk kez... Döviz ve altın fiyatlarındaki son dakika değişiklikleri yatırımcılar tarafından yakından takip ediliyor. Fed tutanaklarının yayınlanmasının ardından altın ve döviz fiyatları ile ilgili önemli bir açıklama geldi. ABD Merkez Bankasının (Fed) son toplantısına ait tutanaklar, faiz artışının beklenenden daha erken olabileceğini göstermişti. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Sefer Şener, "Fed’in son karar tutanakları açıklandı. Dün ilk defa ABD 10 yıllık tahvil faizleri 1.73 seviyesinin üzerini gördü. Bu doların güçlenmesi demektir. Dolar endeksi de 96’nın üzerine çıktı yeniden. Bu verilen mesajlardan biz şunu anlıyoruz Fed 1’inci çeyreğin sonunda çok hızlı şekilde bu faiz artırımlarını gerçekleştirebilir algısı ortaya çıktı." ifadelerini kullandı. İşte Altın ve dolarda son dakika gelişmeleri...
7.01.2022 Ekonomi
Bakan Varank'tan iş insanlarına: Siz yeter ki üretin
Bakan Varank'tan iş insanlarına: Siz yeter ki üretin Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, iş insanlarına 'üretin' çağrısı yaparak, "Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) ve Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) destekleri de emrinize amade. Siz yeter ki; birincil işiniz olan üretime ve ticarete odaklanın, istihdam sağlayın, katma değer üretin" dedi.
31.12.2021 Bilim ve Teknoloji
Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı yayında bozdurulan döviz miktarını açıkladı
Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı yayında bozdurulan döviz miktarını açıkladı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ekonomideki yeni yol haritası ve gündemdeki önemli konularla ilgili açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Kur korumalı TL Vadeli Mevduat Sistemi'nin açıklanmasından sonra TL mevduatlarının 23.8 milyar liranın üzerinde arttığını belirterek, "Amacımız yatırımcı, sanayici, tasarruf sahibi vatandaşlarımız için kur oynaklığını azaltmak, TL'yi değerli hale getirmek, TL'nin değerine itibar katmaktır. Kur düzeyi serbest piyasa işleyişi içerisinde olması gereken seviyeye kendisi gelecektir. Para yatağında akar, bu yatağını da şimdi buluyor, buldu, daha iyi olacak" ifadelerini kullandı. Öte yandan Erdoğan üreticileri stokçulukla ilgili uyararak, "Fahiş fiyat ve stokçuluk gibi yollara lütfen tenezzül etmeyin. Bunların sonuçları ağır olacaktır. Döviz kurundaki düşüşleri fiyatlara yansıtmayanlara gereken yaptırımları uygulayacağımızı söylemek istiyorum" dedi.
24.12.2021 Siyaset
Döviz endeksli TL sistemiyle ilgili flaş açıklama! 'Alt/üst limit olmayacak'
Döviz endeksli TL sistemiyle ilgili flaş açıklama! 'Alt/üst limit olmayacak' Son dakika haberi... ‘Kur Korumalı TL Vadeli Mevduat’ sistemi açıklandı; dolar ve euro, Türk lirası karşısında hızla değer kaybetti. Daha önce döviz endeksli TL sisteminin detaylarını duyuran Hazine ve Maliye Bakanlığı bu kez, kur korumalı TL vadeli mevduatlara ve katılma hesaplarına ilişkin uygulama esaslarını açıkladı. Açıklamada, "Türkiye'de yerleşik gerçek kişiler faydalanabilecek olup, uygulamadan birden fazla kez yararlanılması mümkün olacak ve alt/üst limit olmayacaktır" denildi.
24.12.2021 Ekonomi
Bakan Nebati tüm ayrıntıları tek tek açıkladı! 'Çift haneye doğru gidiyoruz'
Bakan Nebati tüm ayrıntıları tek tek açıkladı! 'Çift haneye doğru gidiyoruz' Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı Türk Lirası’na teşvik paketinin ayrıntılarını, Türkiye’nin sıcak ekonomik gündemini canlı yayında değerlendirdi. Bakan Nebati açıklamalarında, “Büyüme hedefimizde çift haneye doğru gidiyoruz, hatta hedeflerimizin de ötesine gidiyoruz." ifadelerini kullandı. TÜSİAD'a tepki gösteren Nebati, "Sevgili TÜSİAD, sakın sakın muhalefetin gazına gelmeyin. Siz bize tavır takınırsanız, millet size tavır takınır. Bizim sizinle bir alıp veremediğimiz yok." sözlerine yer verdi.
21.12.2021 Gündem
Farkı hazine ödeyecek! 'Dövize Çevrilebilir Mevduat' sistemi nasıl işleyecek? TBB Başkanı Alpaslan Çakar tek tek açıkladı...
Farkı hazine ödeyecek! 'Dövize Çevrilebilir Mevduat' sistemi nasıl işleyecek? TBB Başkanı Alpaslan Çakar tek tek açıkladı... Türkiye Bankalar Birliği (TBB) Yönetim Kurulu Başkanı ve Ziraat Bankası Genel Müdürü Alpaslan Çakar, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı 'Dövize Çevrilebilir Mevduat' sistemine kamu ve özel bütün bankaların dahil olabileceğini söyledi. Çakar, "Bu ürüne Türk Lirası cinsinden ya da yabancı para cinsinden mevduatı tasarrufu olan müşterilerimiz müracaat edebilecekler. Gerçek kişiler için geçerli. Vade sonundaki faizli bakiyenizle o günkü kur seviyesinde paranızın geldiği noktada hangisi yüksekse onu alacaksınız. Bu maliyet Hazine tarafından karşılanacak" dedi.
21.12.2021 Ekonomi
Asgari ücretle ilgili son dakika açıklaması! AK Parti resmen duyurdu
Asgari ücretle ilgili son dakika açıklaması! AK Parti resmen duyurdu Asgari ücretle ilgili son dakika açıklaması! AK Parti resmen duyurdu, ciddi bir artış yapılacak. AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, "Vatandaşın alım gücünün takviye edilmesi bakımından Türkiye’de ciddi bir asgari ücret artışı yapılması gerekiyor" dedi. ‘Ekonomik OHAL' tartışması saçma sapan bir iddia olduğunu dile getiren Kurtulmuş, “Düşünülemez Türkiye ekonomik sistemini serbest pazar ekonomisi şartları içerisinde gündeme almış bir ülkedir. Serbest pazarın koşullarından taviz verilmeden devam eder. Dövizdeki fiyatlama konusunda serbest pazar fiyatları hakimdir" ifadelerini kullandı.
15.12.2021 Siyaset
JTI sigara zammı sonrası merak ediliyor! JTI Türkiye sigara markaları ve 9 Aralık JTI sigara yeni fiyat listesi…
JTI sigara zammı sonrası merak ediliyor! JTI Türkiye sigara markaları ve 9 Aralık JTI sigara yeni fiyat listesi… JTI sigara zammı duyuruldu. Türkiye Tekel Bayiler Platformu Başkanı Özgür Aybaş, sosyal medya hesabından JTI grubu sigaraların yeni fiyat listesini paylaştı. İşte JTI Türkiye sigara markaları ve 9 Aralık JTI sigara yeni fiyat listesi…
9.12.2021 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hiç bir zaman faizci olmadım, yarın da asla faizci olmayacağım
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hiç bir zaman faizci olmadım, yarın da asla faizci olmayacağım Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti TBMM Grup Toplantısı'nda önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Tayyip Erdoğan dün ne dediyse bugün de aynısını söyler. Yüksek faizden ne kadar rahatsız olduğumu cümle alem bilir. Hiç bir zaman faizci olmadım, yarın da asla faizci olmayacağım. Ama siz mandacı tayfasınız." dedi.
1.12.2021 Siyaset

Benzer Haber Etiketleri

Kürdan ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki kürdan haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.