Kurbanlık Hayvanlar

Kurbanlık Hayvanlar

Son dakika Kurbanlık hayvanlar haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Kurbanlık hayvanlar ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Kurbanlık hayvanlar haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Kurbanlık Hayvanlar

haberleri sayfasında son dakika yaşanan kurbanlık hayvanlar gelişmeleri de dahil olmak üzere 161 kurbanlık hayvanlar haberi bulunmuştur. Tüm kurbanlık hayvanlar haberleri aşağıda listelenmiştir.
Tarım Cebimde uygulaması kurbanlık hayvanlar için devreye girdi
Tarım Cebimde uygulaması kurbanlık hayvanlar için devreye girdi Kurbanlık arayışlarına başlayan vatandaşlar, Tarım ve Orman Bakanlığının mobil uygulaması 'Tarım Cebimde' üzerinden küpe numaralarını girerek kurbanlık hayvanların ırk, cinsiyet, yaş, tür ve aşı bilgilerini sorgulayabiliyor.
20.06.2023 Gündem
Kurbanlıklar için 'antibiyotik' uyarısı! 'Ette kalıntı oluşturur'
Kurbanlıklar için 'antibiyotik' uyarısı! 'Ette kalıntı oluşturur' Sivas Cumhuriyet Üniversitesi (SCÜ) Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesi Başhekimi Öğretim Üyesi Dr. Abdurrahman Takcı, yakın zamanda antibiyotik tedavisi uygulanan hayvanların kurban edilmemesi uyarısında bulundu. Dr. Takcı, "Kurbana çok az bir zaman dilimi kaldığı için antibiyotik uygulamaları ette kalıntı oluşturur. Bu insanlar için tehlike oluşturabilir. Bu tip hayvanların alınmaması veya alındıysa değiştirilmesi faydalı olacaktır" dedi.
20.06.2023 Gündem
İstanbul'a kurbanlık hayvan girişleri başladı
İstanbul'a kurbanlık hayvan girişleri başladı Kurban Bayramı'nın yaklaşması ile birlikte Türkiye'nin birçok noktasından yola çıkan kurbanlık hayvanlar, İstanbul'a giriş yapmaya başladı. İstanbul'a gece yarısından itibaren gelen kurbanlık yüklü TIR ve kamyonlar, İstanbul İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerince tek tek kontrol edildi.
13.06.2023 Gündem
Kurban Bayramı mesajları! En güzel Kurban Bayramı tebrikleri! İşte resimli, anlamlı, dualı ve ayetli Kurban Bayramı mesajları
Kurban Bayramı mesajları! En güzel Kurban Bayramı tebrikleri! İşte resimli, anlamlı, dualı ve ayetli Kurban Bayramı mesajları Milyonlarca müslüman Kurban Bayramı’nı karşılıyor! Sevginin, dayanışmanın, birlikteliğin simgesi bayramlar küslerin barıştığı, sevgi ve şefkatin perçinlendiği en güzel günlerdir. Bayramlaşmak, en iyi dileklerini iletmek isteyen milyonlarca müslüman Kurban Bayramı tebriklerini iletmek, bu özel günü paylaşmak istiyor. İşte en güzel resimli, anlamlı, dualı ve ayetli Kurban Bayramı mesajları…
8.07.2022 Gündem
Kurban ne zamana kadar kesilir? Kurban kesim vakti ne zaman başlar, ne zaman biter?
Kurban ne zamana kadar kesilir? Kurban kesim vakti ne zaman başlar, ne zaman biter? “Kurban ne zamana kadar kesilir?” sorusu Kurban Bayramı ile birlikte pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Kurban kesim yerlerinde sıra alan kurban sahipleri kurban kesim vakitlerini araştırıyor. Dinen kurban kesmenin bayram içinde zamanı olup olmadığı en çok sorgulanan konular arasında geliyor. Peki, Kurban ne zamana kadar kesilir? Kurban kesim vakti ne zaman başlar, ne zaman biter? Kurban ne zaman kesilmeli? İşte detaylar…
6.07.2022 Dini Bilgiler
Kurbanlık fiyatları il il açıklandı! İşte bayrama 18 gün kala büyükbaş ve küçükbaş kurban kesim bedelleri...
Kurbanlık fiyatları il il açıklandı! İşte bayrama 18 gün kala büyükbaş ve küçükbaş kurban kesim bedelleri... Kurbanlık pazarlarında, kurbanlık hayvanlar yerlerini aldı. Bazı vatandaşlar erkenden kurbanlıkları alırken, bazıları ise beklemede. Kurban Bayramı’na 18 gün kala kurban kesim ve satış alanları için çadırlar da kurulmaya başlandı. Hayvan besicilerinin artan maliyetlerinin bu yıl kurbanlık fiyatlarına ciddi oranda yansıdığı da görüldü. Pandemisiz ilk Kurban Bayramı’nda satıcılar ve alıcılar sopalar yerine tekrardan el sıkışarak pazarlık yaptı. Büyükbaş ve küçükbaş kurbanlık fiyatları illere göre değişkenlik gösteriyor. Peki kurbanlık fiyatları ne kadar? İşte Kurban Bayramı'na sayılı gün kala son gelişmeler...
21.06.2022 Gündem
Kurbanlıklar ne zaman gelecek 2022, Kurban pazarları ne zaman kurulacak?
Kurbanlıklar ne zaman gelecek 2022, Kurban pazarları ne zaman kurulacak? Kurban pazarları ne zaman kurulacak, kurbanlıklar ne zaman açılacak 2022? Kurban Bayramı’na sayılı gün kala kurban ibadetini yapacaklar kurbanlıkların geleceği günü sorguluyor.
21.06.2022 Gündem
İl il büyükbaş ve küçükbaş kurbanlık fiyatları belli oldu! Ücretler şehirden şehire göre değişiyor: İşte kurban kesim bedelleri...
İl il büyükbaş ve küçükbaş kurbanlık fiyatları belli oldu! Ücretler şehirden şehire göre değişiyor: İşte kurban kesim bedelleri... Büyükbaş ve küçükbaş kurbanlık fiyatları il il belli oldu. Trabzon'da yeni kurulan kurbanlık pazarlarında kurbanlık hayvanlar yerlerini almaya başladı. Hayvan besicilerinin artan maliyetlerinin bu yıl kurbanlık fiyatlarına ciddi oranda yansıdığı gözlendi. Peki kurbanlık fiyatları kaç para oldu? Büyükbaş ve küçükbaş kurban bedeli ne kadar, kaç para? Kurbanlıklar ile ilgili son dakika tüm ayrıntılar haberimizde... Kurbanlık fiyatları 2022: Küçükbaş - Büyükbaş ne kadar? İstanbul ve diğer illerde kurbanlık fiyatları ve kurban kesim fiyatı kaç para?
17.06.2022 Ekonomi
Kurbanlıklarda bu yıl pazarlıklar kızışacak
Kurbanlıklarda bu yıl pazarlıklar kızışacak Trabzon'da yeni kurulan kurbanlık pazarlarında kurbanlık hayvanlar yerlerini almaya başladı. Hayvan besicilerinin artan maliyetlerinin bu yıl kurbanlık fiyatlarına ciddi oranda yansıdığı gözlendi.
17.06.2022 Ekonomi
Kurbanlık hayvanlar pazara indi! 15 bin TL’den başlıyor
Kurbanlık hayvanlar pazara indi! 15 bin TL’den başlıyor Kurban Bayramı’na yaklaşık bir ay kala Ordu’da ilk kurbanlıklar satılmaya başlandı.
13.06.2022 Gündem
En güzel Kurban Bayramı mesajları!
En güzel Kurban Bayramı mesajları! Kurban Bayramınız mübarek olsun! Milyonlar aylardır heyecanla beklediği Kurban Bayramı'nı kutluyor. Dünyanın dört bir yanındaki Müslümanlar bayramlaşıyor. Müslümanlar sevdiklerinin ve ailelerinin bayramını en iyi dileklerle kutluyor. Biz de kısa, anlamlı, dualı Kurban Bayramı mesajlarını sizin için derledik. İşte en güzel Kurban Bayramı mesajları...
20.07.2021 Gündem
Kurban kesmek farz mı? Kurban kimlere farz?
Kurban kesmek farz mı? Kurban kimlere farz? Kurban Bayramı'na sayılı günler kaldı. Türkiye'de hazırlıklar devam ediyor. Bazı illere salgın tedbirleriyle beraber kurban pazarları kuruldu. Vatandaşlar da kurban hazırlıkları sürerken kurban kesmenin dini hükümlerini araştırıyor. Peki, Kurban kesmek farz mı? Kurban kimlere farz? İşte Diyanet İşleri Başkanlığı'nın açıklaması...
7.07.2021 Gündem
Uzun süre poşette tutulan kurban etleri için "yeşillenme" uyarısı
Uzun süre poşette tutulan kurban etleri için "yeşillenme" uyarısı Sağlık Bilimleri Üniversitesi (SBÜ) Gıda Teknolojisi Ana Bilim Dalı Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Sibel Bölek, kurban etlerinin uzun süre poşette kalmasının ette yeşillenmeye neden olacağını belirterek, "Kurban kesim alanlarında poşete konulan etler, eve getirildiğinde hemen poşetten çıkarılmalı ve güneş görmeyen serin bir ortamda geniş bir tepsiye serilmelidir. Bu süre içerisinde alt üst yapılarak da etin tüm kısımlarının oksijenle teması sağlanmalıdır." önerisinde bulundu.
29.07.2020 Sağlık
Kurbanlık hayvan alırken dikkat!
Kurbanlık hayvan alırken dikkat! Samsun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Kurban Bayramı’nda uyulması gereken kural ve önlemlere ilişkin bilgilendirme yapıldı.
21.07.2020 Gündem
Kurban kesimi nasıl olacak? Evde kurban kesimi nasıl yapılacak? Kurban'da kurallara uymayana büyük cezalar yolda!
Kurban kesimi nasıl olacak? Evde kurban kesimi nasıl yapılacak? Kurban'da kurallara uymayana büyük cezalar yolda! Kurban Bayramı'na az bir süre kala kurban satışı ve kesimi ile ilgili yeni bilgiler gelmeye devam ediyor. 81 ilde kurban satış yerleri açılmaya başlandı. İstanbul'da bayramdan 15 gün, diğer illerde ise 1 ay önce hazır hale getirilecek ve bu tarihten önce kurbanlık hayvan girişine izin verilmeyecek. Peki, Kurban kesimi nasıl olacak? Evde kurban kesimi nasıl yapılacak? Kurban kesim kurallarına uymayana ne kadar ceza kesilecek? Kurban kesim cezaları belli oldu mu? İşte kurban kesiminde yeni kurallar!
27.06.2020 Gündem
Kurban kesimi ''randevu'' sistemiyle yapılacak
Kurban kesimi ''randevu'' sistemiyle yapılacak Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından hazırlanan 2020 Yılı Kurban Hizmetlerinin Uygulanmasına Dair Tebliğ, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.
26.06.2020 Gündem
Diyanet'ten kurban tebliği: Acı çektirene bin 255 lira ceza
Diyanet'ten kurban tebliği: Acı çektirene bin 255 lira ceza Kurbanı ehliyet sahibi kişiye kestirmeyen ve acı çekmesine neden olanlara hayvan başına bin 255 lira para cezası verilecek. Kurban atıklarını usulüne uygun bertaraf etmeyen tesislere 72 bin lira ceza uygulanacak.
5.07.2019 Gündem
Kurban neden kesilir? Müslümanlar için kurbanın önemi nedir?
Kurban neden kesilir? Müslümanlar için kurbanın önemi nedir? Kurban neden kesilir? Müslümanlar için kurbanın önemi nedir? Sorularının yanıtlarını haberimizde bulabilirsiniz. İşte Diyanet'e göre kurban kesmenin neden gerekli olduğu...
20.08.2018 Gündem
Kurban Bayramı tatili ne zaman başlayacak? Bayram tatili kaç gün olacak?
Kurban Bayramı tatili ne zaman başlayacak? Bayram tatili kaç gün olacak? Kurban Bayramı için geri sayım başladı! Vatandaşlar tarafından Kurban Bayramı tatilinin kaç gün olduğu sorusuna yanıt aranıyor. Dini bayramlardan ikincisi ve sonuncusu olan Kurban Bayramında müslümanlar kurban ibadetlerini yerine getiriyor. Peki 2018 yılı Kurban Bayramı tatili kaç gün olacak?
29.06.2018 Gündem
Tüberküloz alarmı!
Tüberküloz alarmı! Anadolu’dan İstanbul’a getirilip kesilen kurbanlık büyükbaş hayvanda, insana da bulaşan kumlu tüberküloz tespit edilince yetkililer alarma geçti
29.09.2021 Gündem
Kurban Bayramı için beslenen hayvanlar çıkan yangında telef oldu
Kurban Bayramı için beslenen hayvanlar çıkan yangında telef oldu Sarıyer'deki hayvan barınağında çıkan yangında Kurban Bayramı için beslenen büyükbaş hayvanlardan bir kısmı yanarak telef oldu.
24.08.2017 Yaşam
Kurbanlık hayvanlarda hastalık uyarısı!
Kurbanlık hayvanlarda hastalık uyarısı! Kurban kesecek olanlar kesim planları üzerinde kafa yorarken, uzmanlar da her yıl olduğu gibi kurbanların hijyenik ortamlarda kesilmesi gerektiği konusunda uyarılarda bulunuyor.
23.08.2017 Sağlık
Kurban Bayramı ne zaman? Kurbanlık fiyatları ne kadar?
Kurban Bayramı ne zaman? Kurbanlık fiyatları ne kadar? Kurban Bayramı'nın 2017 yılında hangi tarihte kutlanacağı merak konusu oldu. Peki merak edilen Kurban Bayramı tatili kaç gün sürecek? Bu yıl Kurbanlık fiyatları ne kadar olacak? İşte konuyla ilgili tüm detaylar...
29.09.2021 Gündem
Bakan Çelik'ten flaş et fiyatları uyarısı
Bakan Çelik'ten flaş et fiyatları uyarısı Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, vatandaşlardan et fiyatlarıyla ilgili spekülatörlere fırsat vermemelerini isteyerek, 'Büyük marketlerde şu an et fiyatları 33 ile 36 lira arasında' dedi.
12.06.2017 Ekonomi
Kurbalık fiyat listesi açıklandı! Kurban bayramı tatili ne zaman başlıyor...
Kurbalık fiyat listesi açıklandı! Kurban bayramı tatili ne zaman başlıyor... Kurban Bayramının en fazla merak edilen soruların başında gelen kurbanlık fiyatları için liste açıklandı. Peki büyükbaş ve küçükbaş kurbanlık fiyat aralığı kaç lira oldu? Kurban Bayramı için merak edilen bir diğer soru ise Kurban Bayramı tatilinin başlayacağı tarih oldu.
29.09.2021 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Kurbanlık Hayvanlar ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki kurbanlık hayvanlar haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.