Kuraklık Tehlikesi

Kuraklık Tehlikesi

Son dakika kuraklık tehlikesi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan kuraklık tehlikesi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını kuraklık tehlikesi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Kuraklık Tehlikesi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan kuraklık tehlikesi gelişmeleri de dahil olmak üzere 99 kuraklık tehlikesi haberi bulunmuştur. Tüm kuraklık tehlikesi haberleri aşağıda listelenmiştir.
Kozan Barajı'nda su seviyesi yüzde 28'e düştü! Kuraklık tehlikesi
Kozan Barajı'nda su seviyesi yüzde 28'e düştü! Kuraklık tehlikesi Adana'nın Kozan ilçesinde kuraklık nedeniyle Kozan Barajı'nda su seviyesi çok azalarak yüzde 28'e kadar düştü.
19.02.2024 Adana
Kuraklık haritası 2023! Türkiye kuraklık haritasına göre kurak bölgeler nereler, Türkiye’de kuraklık mı var, kuraklık tehlikesi olan iller hangileri? 2023-2023 kuraklık haritası!
Kuraklık haritası 2023! Türkiye kuraklık haritasına göre kurak bölgeler nereler, Türkiye’de kuraklık mı var, kuraklık tehlikesi olan iller hangileri? 2023-2023 kuraklık haritası! Mersin için olağanüstü kuraklık uyarısı yapıldı. Meteoroloji’nin son kuraklık haritasına göre; Mersin, 'olağanüstü kuraklık' tehlikesi altında. Çevre Mühendisleri Odası Mersin Şubesi Başkanı Sinan Can, "Hem yağış miktarlarına hem de barajlardaki doluluk oranına baktığımızda; Mersin'de ciddi bir kuraklık dönemi yaşanıyor. Bunun için acil önlemler almalıyız" dedi. Söz konusu açıklamanın ardından Türkiye kuraklık haritası merak konusu oldu. Peki, Türkiye kuraklık haritasında hangi iller risk altında, Türkiye’de kuraklık en çok hangi bölgelerde görülür? İşte kuraklık haritası 2023…
2.03.2023 Gündem
Mersin için 'olağanüstü kuraklık' alarmı! 'Bunun için acil önlem almalıyız'
Mersin için 'olağanüstü kuraklık' alarmı! 'Bunun için acil önlem almalıyız' Meteoroloji'nin paylaştığı son kuraklık haritasına göre; Mersin, 'olağanüstü kuraklık' tehlikesi yaşıyor. Çevre Mühendisleri Odası Mersin Şubesi Başkanı Sinan Can, sürekli göç alan Mersin'e ilişkin su uyarısında bulunarak, "Hem yağış miktarlarına hem de barajlardaki doluluk oranına baktığımızda; Mersin'de ciddi bir kuraklık dönemi yaşanıyor. Bunun için acil önlemler almalıyız" dedi.
1.03.2023 Gündem
İstanbul'da camilerde 'yağmur duası' edildi
İstanbul'da camilerde 'yağmur duası' edildi Hava sıcaklarının mevsim normallerinin üstünde seyretmesi ve kuraklık tehlikesi oluşması üzerine camilerde cuma namazı sonrası yağmur duası edildi.
20.01.2023 Gündem
İtalya'da kuraklık alarmı! 5 bölgede OHAL ilan edildi
İtalya'da kuraklık alarmı! 5 bölgede OHAL ilan edildi İtalya’da ülkenin tarımsal üretiminin yaklaşık 3’te 1’ini oluşturan ve 70 yılın en kurak dönemini yaşayan Po Nehri'ni çevreleyen 5 bölgede OHAL ilan edildi.
4.07.2022 Dünya
Sular altında kaldı! Son 3 yılın rekoru kırıldı...
Sular altında kaldı! Son 3 yılın rekoru kırıldı... Antalya'da 3 gündür etkili olan kuvvetli yağış, geçen yıllarda kuraklık tehlikesi ile karşı karşıya kalan Düden Şelalesi'ni de etkiledi. Döşemealtı ilçesinde metrekareye 243,9 kilogram yağış düşmesi, doğa harikası şelaleyi coşturdu. Bölgedeki işletmeci Kazım Bilgili, "Bölge için çok güzel oldu, tabi yükseklere kar da yağdı. Verimli bir bahar ve yaz ayları olacağını düşünüyorum" dedi.
2.01.2022 Haber
İş Bankası'ndan kredi kampanyası! 60 aya kadar vade, yılda 1 defa ödemeli olarak...
İş Bankası'ndan kredi kampanyası! 60 aya kadar vade, yılda 1 defa ödemeli olarak... İş Bankası resmen duyurdu. Yeni kredi kampanyası başlatıldı. 60 aya kadar vade, yılda 1 defa ödemeli olarak kredi kullandırılacak. Başvurular İş Bankası'nın internet sitesinden ve şubelerden yapılabilecek. Çiftçiler için başlatılan kredi kampanyasında çiftçilere basınçlı sulama sistemleri kurulumu ve yenilenmesinde, proje bedelinin yüzde 100’üne kadar kredi imkanı sunuluyor. İşte İş Bankası'ndan yapılan kredi açıklaması...
8.12.2021 Ekonomi
Van'da bal hasadı başladı
Van'da bal hasadı başladı Türkiye'nin önemli bal üretim merkezlerinden biri olan Van'da, bal hasadı başladı. Van Arıcılar Birliği Başkanı Halil Tandoğan, bölgede Türkiye ortalamasının üzerinde bir üretimi olduğunu ve 2 bin 800 tona yakın bal üretildiğini söyledi. Bölgedeki kuraklığa da dikkat çeken Tandoğan, "Ama ileriki yıllarda bizi bir tehlike bekliyor. Bununla ilgili önemli adımlar atılması gerekiyor. Kuraklık yaşandığı zaman tüm canlıları, hayvanı, bitkiyi her şeyi etkileyen bir durum" diye konuştu.
17.09.2021 Yaşam
Meteoroloji açıkladı! Bazı illerde yüzde 80'i geçti
Meteoroloji açıkladı! Bazı illerde yüzde 80'i geçti Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye genelinde mart ayı yağış raporunu paylaştı. Türkiye genelinde mart ayında yağışlar normalin ve geçen yılın üzerinde gerçekleşirken 5 bölgede rekor artış gerçekleşti.
15.04.2021 Gündem
Tehlike böyle görüntülendi! 'Su kıtlığı olacak'
Tehlike böyle görüntülendi! 'Su kıtlığı olacak' Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Mustafa Akkuş, son yıllarda Türkiye'nin kuraklık tehlikesi ile karşı karşıya olduğunu belirterek, kentin geçen sene ile bu yılın Şubat ayındaki uydu görüntülerinden bunun çok net anlaşıldığını söyledi. Haritada, geçen sene Van'ın karla kaplı olduğu görülürken, bu yıl aynı yerlerde kar olmadığını kaydeden Akkuş, "Bu, bize yaz aylarında suya en çok ihtiyaç duyulan dönemde çiftçiler ile yine üreme göçü gerçekleştiren inci kefalleri açısından su kıtlığı olacağını gösteriyor. Şimdiden gerekli önlemlerin alınması gerekiyor" dedi.
17.03.2021 Gündem
Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum'dan Dünya Sulak Alanlar Günü mesajı!
Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum'dan Dünya Sulak Alanlar Günü mesajı! Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, küresel iklim değişikliğiyle kuraklık tehlikesi yaşayan Türkiye'nin sulak alanlarına gereken önemin verilmesi, koruma-kullanma dengesinin gözetilerek hareket edilmesi gerektiğini belirtti.
2.02.2021 Gündem
Gıda fiyatlarıyla ilgili flaş açıklama! Bakan duyurdu
Gıda fiyatlarıyla ilgili flaş açıklama! Bakan duyurdu Tarım Orman ve Bakanı Bekir Pakdemirli gıda fiyatlarındaki aşırı artış ile ilgili açıklamalarda bulunarak, "Tabii şu anda yalnızca tahmini konuşuyoruz. Mayıs ayı gibi bir rahatlama olacağını söyleyebilirim. Elbette pandemi koşullarında da bir paralel rahatlamayla birlikte." ifadelerini kullandı.
23.01.2021 Gündem
Meteoroloji uyardı! Hafta sonu...
Meteoroloji uyardı! Hafta sonu... Meteoroloji'den son dakika uyarısı geldi. Cumartesi, pazar ve pazartesi etkili olacak. Meteoroloji'nin 5 günlük hava durumu tahminine göre yurt genelinde beklenen yağışların geleceği duyuruldu. Meteoroloji'nin son raporuna göre, Marmara, Ege ve Karadeniz Bölgesi'ni etkisi altına alması beklenen yağışların cumartesi, pazar ve pazartesi günü sürmesi tahmin ediliyor. Hava sıcaklıklarında ise önemli bir değişiklik olmayacak. İşte Meteoroloji'nin son dakika hava durumu raporu...
7.01.2021 Gündem
Depremden daha büyük tehlike! Kandilli'den flaş açıklamalar: Acil yapmalıyız...
Depremden daha büyük tehlike! Kandilli'den flaş açıklamalar: Acil yapmalıyız... İstanbul’da her şeyin son 109 yılda yaşanan 1.5 derecelik sıcaklık artışından kaynaklandığını belirten Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Meteoroloji Laboratuvarı Başkanı Adil Tek, “İklim krizi küresel bir sorun ama İstanbul’un asıl sorunu aşırı nüfus artışı ve ormansızlık. İstanbul için sürdürülebilir bir ekonomi ve kent yaşamı bu şekilde mümkün değil. Zararı büyük olur” dedi. Adil Tek, “İstanbul için kuraklık artık depremden daha büyük tehlike. Yakında iklimsel kaynaklı ölümleri görmeye başlayacağız. İstanbul’da rekor sıcak günler hep son yıllarda ve bu günlerin yaşanma sıklığı artıyor. Felaket kelimesini kullanabiliriz Acil olarak sembolik 2 saatlik su kesintileri yapmamız lazım” diyor.
18.12.2020 Ekonomi
Türkiye için kuraklık alarmı!
Türkiye için kuraklık alarmı! Türkiye, 2014'ten bu yana en ciddi kuraklık tehlikesi ile karşı karşıya. Yağışların beklentilerin altında kalması kuraklık tehlikesini gündeme getirirken Kandilli Rasathanesi Meteoroloji Laboratuvarı Başkanı Adil Tek önümüzdeki dönemle ilgili bilgi verdi. Ocak ayından sonra yağışların artacağını söyleyen Tek, "Nisan ve mayıs ayında beklenen yağışlar umut verici ancak tedbiri elden bırakmamalıyız" dedi.
28.11.2020 Yaşam
Tunca Nehri kurudu; çeltikte verim kaybı tehlikesi yaşanıyor
Tunca Nehri kurudu; çeltikte verim kaybı tehlikesi yaşanıyor Edirne'de çeltik üreticisi, bölgenin temmuz ayında yağış almaması ve Tunca Nehri'nin kuruması üzerine üründe verim kaybı endişesi yaşamaya başladı. Hasada günler kala zor durumda olan üreticileri temsilen valilikle görüşen Edirne Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Arabacı, Bulgaristan barajlarından su salınması için bakanlıkların devreye girdiğini ve görüşmeler yapıldığını belirtti. Arabacı, "Yakın zamanda su debileri yükselmezse biz bu kesintilerle suyu aşağı indiremezsek büyük ihtimal bu bölgedeki çeltiklerimiz kuruyabilir ya da ara ara can suyu vererek bir kısmını verim kaybıyla kurtarırız; ama ciddi anlamda verim kaybı da yaşarız" dedi.
9.08.2020 Yaşam
Çin'de "kuraklık" alarmı!
Çin'de "kuraklık" alarmı! Çin'in doğusundaki Ciangşi eyaletinde kuraklık nedeniyle alarm verildi.
15.10.2019 Dünya
Sapanca Gölü'nde 1.4 milyon metreküp artış yaşandı
Sapanca Gölü'nde 1.4 milyon metreküp artış yaşandı Sakarya'da yaşanan son yağışlarla, Sapanca Gölü'nde 1 milyon 400 bin metreküp su artışı oldu.
7.05.2018 Gündem
İstanbul'a sürpriz! Daha önce yağmaz diyen isim tarih verdi
İstanbul'a sürpriz! Daha önce yağmaz diyen isim tarih verdi Türkiye mevsim normallerinin üzerinde bir havayla kışı geçiriyor. Birçok vatandaş kar haberleri beklerken, kar yağışı getirecek sistemler ülkemizi son dakikada teğet geçiyor. Ancak bu sefer "İstanbul'a kar yağabilir" deyip tarih veren isim daha önceki tarihler için "Kar yağmaz" diyen bir meteoroloji uzmanı. Meteoroloji Mühendisi Prof. Dr. Orhan Şen, 15 Şubat'ta gelmesi beklenen soğuk hava dalgasının İstanbul'a kar sürprizi yapabileceğini söyledi.
5.02.2018 Gündem
Türkiye için alarm zilleri çalıyor! Uzmanlar acı gerçeği itiraf etti
Türkiye için alarm zilleri çalıyor! Uzmanlar acı gerçeği itiraf etti İklim değişikliğinin en çok hissedildiği Akdeniz havzasında yer alan Türkiye’de kuraklık ve su sıkıntısı her geçen yıl artıyor. Uzmanlara göre, önlem alınmazsa Türkiye 20 yıl içinde ‘su fakiri’ bir ülke olacak.
31.01.2018 Yaşam
Tarımsal kuraklık için kritik haftaya girdik
Tarımsal kuraklık için kritik haftaya girdik Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba “1 haftayı daha yağışsız geçirirsek tarımsal kuraklık yaşayabiliriz” dedi
13.01.2018 Ekonomi
Kuraklık korkusu
Kuraklık korkusu Hububat ekimi sonrası 2 aydır yağmur yağmadığı için kuraklık tehlikesi yaşanıyor. Enflasyonu en fazla etkileyen gıda üretiminde rekolte kaybı cepleri de etkileyecek
26.11.2016 Ekonomi
Mega kuraklık tehlikesi!
Mega kuraklık tehlikesi! ABD'nin güneybatı ve iç kesimlerinin bin yıldan uzun süredir eşine rastlanmayan bir mega kuraklık tehlikesiyle karşı karşıya kalabileceği belirtildi...
17.02.2015 Yaşam
Tehlike devam ediyor!
Tehlike devam ediyor! SON günlerdeki yağışlar su miktarını bir nebze olsun artırırken, Kırşehir’de de kuraklık tehlikesi ortadan kalkmadı.
9.06.2014 Yaşam

Benzer Haber Etiketleri

Kuraklık Tehlikesi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki kuraklık tehlikesi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.