Kur Korumalı Hesap

Kur Korumalı Hesap

Son dakika kur korumalı hesap haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan kur korumalı hesap ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını kur korumalı hesap haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Kur Korumalı Hesap

haberleri sayfasında son dakika yaşanan kur korumalı hesap gelişmeleri de dahil olmak üzere 49 kur korumalı hesap haberi bulunmuştur. Tüm kur korumalı hesap haberleri aşağıda listelenmiştir.
Kur korumalı mevduat sisteminde değişiklik
Kur korumalı mevduat sisteminde değişiklik Kur korumalı mevduat hesabında tüzel kişiler açısından değişiklik yapıldı. Merkez Bankası'nın yeni düzenlemesine göre, şirketler ve tüzel kişiler, 31 Aralık 2021 ile 30 Eylül 2022 tarihleri arasındaki herhangi bir tarihte bankalarda mevcut olan dolar, euro ve sterlin hesaplarını Türk lirasına çevirebilecek.
29.09.2022 Ekonomi
Resmi Gazete'de yayımlandı! Kur korumalı mevduat sisteminde düzenleme
Resmi Gazete'de yayımlandı! Kur korumalı mevduat sisteminde düzenleme Cumhurbaşkanı kararına göre, Kur Korumalı Mevduat sistemindeki tasarruf vade sonunda döviz olarak değerlendirilirse vergi alınmayacak.
22.03.2022 Ekonomi
Kur korumalı mevduat sisteminde değişiklik
Kur korumalı mevduat sisteminde değişiklik Kur korumalı mevduat sisteminde yapılan değişiklikle sisteme dahil olan TL mevduat ve katılım hesaplarına vade sonunda yenileme imkanı getirildi.
21.03.2022 Ekonomi
Kur korumalı mevduat sisteminde kapsam genişletildi
Kur korumalı mevduat sisteminde kapsam genişletildi Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, yurt dışında yerleşik Türk vatandaşlarının sermayedar olduğu, yasal yerleşim yeri yurt dışında olan ve nitelikleri Merkez Bankasınca tespit edilen şirketler yurtdışından transfer ettikleri dövizi TL hesabına çevirerek kur korumalı vadeli mevduat sistemine dahil olabilecek.
17.02.2022 Ekonomi
Kuveyt Türk resmen duyurdu! Tüm müşterileri kapsıyor, 2 yeni hesap...
Kuveyt Türk resmen duyurdu! Tüm müşterileri kapsıyor, 2 yeni hesap... Kuveyt Türk resmen duyurdu! Bankada hesabı olan tüm bireysel müşterileri yakından ilgilendiriyor. İki yeni katılma hesabı hayata geçirildi. Kuveyt Türk, 'Kur Korumalı ve Dönüşüm Destekli’ katılma hesabı ürününü hizmete sunmaya başladı. Stopaj oranı yüzde sıfır. Müşteriler, vade sonunda kar payı getirisine ek olarak vade başlangıç tarihindeki döviz kuru ile vade sonundaki döviz kuru farkına karşı mevduatlarını koruma avantajı elde ediyor. Detayları tek tek açıklandı. İşte Kuveyt Türk'ten iki yeni katılım hesabına yönelik yapılan açıklama...
27.12.2021 Ekonomi
Kur korumalı TL vadeli mevduatta kazanç ne kadar? Vade ve büyüklüğe göre daha fazla kazandırıyor
Kur korumalı TL vadeli mevduatta kazanç ne kadar? Vade ve büyüklüğe göre daha fazla kazandırıyor Kur korumalı TL vadeli mevduat ile ilgili son dakika açıklaması! Büyük kazanç sağlıyor. Bankalar Kur Korumalı TL Vadeli Mevduat için hangi vadeye ne kadar faiz vereceklerini açıklamaya başladılar. Özel bankalar vade ve mevduatın büyüklüğüne göre yüzde 14 ile yüzde 17 arasında faiz vereceklerini internet sitelerinde ilan ederken, kamu bankaları da yüzde 14 faiz oranı üzerinden örneklerle müşterinin kazancını gösterdi.
25.12.2021 Ekonomi
VakıfBank resmen duyurdu! Bankada hesabı olan tüm bireysel müşteriler...
VakıfBank resmen duyurdu! Bankada hesabı olan tüm bireysel müşteriler... VakıfBank resmen duyurdu! Bankada hesabı olan tüm bireysel müşterileri ilgilendiriyor. Harekete geçildi. Kur korumalı TL mevduat hesabına ilişkin açıklama yapıldı. Banka, birikimlerini Türk Lirası mevduat olarak değerlendirenlerin kurlardaki değişikliklerden etkilenmesinin önüne geçmeyi amaçlayan Kur Korumalı TL Vadeli Mevduat ürününü hayata geçirdi. Tüm vakıfBank şubelerinden kolaylıkla kur korumalı vadeli hesap açılabilecek. VakıfBank’ın Kur Korumalı TL Vadeli Mevduat Hesabı, avantajlı faiz oranlarıyla 92, 181, 272 ve 366 gün vade seçenekleri ile açılabiliyor.
24.12.2021 Ekonomi
Şekerbank resmen duyurdu! Hesabı olan herkesi kapsıyor...
Şekerbank resmen duyurdu! Hesabı olan herkesi kapsıyor... Şekerbank resmen duyurdu! Bankada hesabı olan tüm müşterileri ilgilendiriyor. Harekete geçildi. Kur korumalı TL mevduat hesabına ilişkin açıklama yapıldı. Tüm şubelerden hesap açılabilecek., mevduat ürününden stopaj alınmayacak. Banka, söz konusu yeni mevduat ürünü ile Türkiye genelindeki tabana yaygın birikim sahibi bireysel müşterilerinin TL varlıklarda kalarak piyasadaki kur hareketliliklerine karşı korunmasına imkan sağlayacak.
23.12.2021 Ekonomi
Bankada parası olan herkesi kapsıyor! Ve belli oldu, 996 lira ek kazanç...
Bankada parası olan herkesi kapsıyor! Ve belli oldu, 996 lira ek kazanç... Bankada parası olan herkesi ilgilendiriyor. Hesaplara ek 996 lira yatırılacak. Detaylar belli oldu. Örnek hesaplama ve kazanç tablosu açıklandı. Birikimlerini Türk Lirası'nda değerlendiren vatandaşların kurdaki oynaklık nedeniyle mağdur olmaması için 'Kur Korumalı TL Vadeli Mevduat' ürünü devreye alındı. Vatandaşlar, bankalardan vadeli hesap açacak. Vadeler 3,6,9 ve 12 ay şeklinde olacak. Sisteme isteyen her banka katılabilecek. 100 bin lira üzerinden tüm vadelere göre örnek hesaplamalar yapıldı. Sistem nasıl işleyecek? Kur korumalı TL mevduat hesabı sistemi ile ilgili tüm bilinmesi gerekenler...
22.12.2021 Ekonomi
TL dönüşümlü KKM'de yeni hesap açılamayacak
TL dönüşümlü KKM'de yeni hesap açılamayacak 1 Ocak 2024'ten itibaren TL dönüşümlü yeni KKM hesabı açılamayacak, mevcut TL dönüşümlü KKM hesapları ise vade sonunda yenilenmeyecek. Döviz dönüşümlü KKM'de yeni hesap açılışları ve vade sonunda yenileme devam edecek.
29.12.2023 Ekonomi
MB Başkanı Erkan: Atılan adımların etkileri gözlenmeye başladı
MB Başkanı Erkan: Atılan adımların etkileri gözlenmeye başladı Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye "Parasal sıkılaştırma ve sadeleşme kapsamında atılan adımların etkilerini gözlenmeye başladı" dedi.
16.11.2023 Ekonomi
Borsa rekora doymuyor! 1 ayda 1.1 milyar dolarlık yatırım
Borsa rekora doymuyor! 1 ayda 1.1 milyar dolarlık yatırım Borsa İstanbul, bayram tatili sonrasındaki ilk işlem haftasını yeni rekor ve zirve denemeleriyle geçirdi. Geçtiğimiz bir ayda yabancı yatırımcıların aldıkları hisse senedi toplamı 1.1 milyar dolar oldu. Öte yandan Borsa İstanbul’da olumlu gelişmelerin belli ölçüde fiyatlandığı, önemli direnç noktalarına yaklaşıldığı uyarısını da yapmak gerekecek. Bununla birlikte BIST100 Endeksi hisseleri fiyat kazanç oranı 6.3-6.4 civarında seyrediyor.
9.07.2023 Ekonomi
Kavcıoğlu: Enflasyonda kalıcı olarak düşüş sağlanacaktır
Kavcıoğlu: Enflasyonda kalıcı olarak düşüş sağlanacaktır Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Şahap Kavcıoğlu, ''Önümüzdeki dönemde, liralaşma stratejisi kapsamında uyguladığımız politika bileşimi sağlıklı kredi büyümesi kanalıyla finansal istikrarı ve finansman maliyeti kanalıyla potansiyel üretimi desteklemeye devam edecek ve arz-talep dengesine olumlu katkı verecektir. Bu doğrultuda fiyatlama davranışlarında ve enflasyon beklentilerinde iyileşme ile enflasyonda kalıcı olarak düşüş sağlanacaktır" dedi.
28.03.2023 Ekonomi
Yeni konut kampanyası! Bakan Nebati: Kredi faiz oranı yüzde 1’in altında olacak
Yeni konut kampanyası! Bakan Nebati: Kredi faiz oranı yüzde 1’in altında olacak Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati enflasyon rakamları hakkında canlı yayında açıklamalarda bulundu. Bakan Nebati, Orta Gelirliye Konut Projesi'nin detaylarını paylaşarak, "Son hazırlıklarımızı yaptık. Oldukça güçlü bir kampanya olacak. Kredi faiz oranı yüzde 1'in altında olacağını söyleyeyim" ifadelerini kullandı.
3.01.2023 Ekonomi
Kur korumalı mevduat ne zaman bitecek? Kur korumalı mevduat hesabı uzatıldı mı, ne zamana kadar sürecek?
Kur korumalı mevduat ne zaman bitecek? Kur korumalı mevduat hesabı uzatıldı mı, ne zamana kadar sürecek? Kur korumalı mevduat hesabı ne zaman bitiyor, uzatıldı mı?  Döviz hesabı üzerinden kur artışları baz alınarak belirli dönemlerde hesap sahiplerine ödeme yapan KKM sisteminin akıbeti merak ediliyor. Sürecin devam edip etmeyeceği, bitiş tarihi merak ediliyor. İşte Kur korumalı mevduat hesabı süreci hakkında son durum…
13.12.2022 Ekonomi
Altın tasarrufu, kredi, vergi ve GES ile ilgili son dakika açıklaması! Bakanlık duyurdu
Altın tasarrufu, kredi, vergi ve GES ile ilgili son dakika açıklaması! Bakanlık duyurdu Kur Korumalı TL Mevduat ve Katılma Hesabı, altın tasarrufu, kredi, vergi ve GES ile ilgili son dakika açıklaması! Hazine ve Maliye Bakanlığı Türkiye Ekonomi Modeli'nin detaylarını tek tek açıkladı. Şirketlere verilen kredilerden GES'e, vergi düzenlemelerinden altın tasarruflarına kadar birçok kalemin detayları ortaya çıktı.
6.07.2022 Ekonomi
Davutoğlu: Çiftçilerimiz için kur korumalı mazot getireceğiz
Davutoğlu: Çiftçilerimiz için kur korumalı mazot getireceğiz Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, kur korumalı mevduat düzenlemesini eleştirerek, "Çiftçilerimize bunların yaptığının aksine, kur korumalı mevduat değil, çiftçilerimiz için kur korumalı mazot getireceğiz, kur korumalı yem getireceğiz, kur korumalı gübre getireceğiz. Kurda herhangi bir artış olduğunda hiçbir çiftçimiz mazot fiyatı artışından kaygı duymayacak" dedi.
16.06.2022 Siyaset
YUVAM hesaplarında yeni uygulama resmen başladı
YUVAM hesaplarında yeni uygulama resmen başladı YUVAM hesapları için yeni adım atıldı. Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Hesap açma işlemleri uzaktan yapılabilecek. Hazine ve Maliye Bakanlığınca, Yurt Dışında Yerleşik Vatandaşlar Mevduat ve Katılım Sistemi (YUVAM) hesapları kapsamında uzaktan kimlik tespiti yoluyla müşteri kabulüne imkan sağlandı.
18.05.2022 Ekonomi
Kimlik veya pasaport yeterli olacak! Resmi Gazete'de yayımlandı, yeni düzenleme...
Kimlik veya pasaport yeterli olacak! Resmi Gazete'de yayımlandı, yeni düzenleme... Nüfus cüzdanı, Mavi Kart ya da pasaport yeterli olacak. Resmi Gazete'de yayımlanan yeni düzenleme yürürlüğe girdi. Yuvam hesabı ile ilgili açıklama geldi. Artık elektronik ortamda uzaktan kimlik tespiti yoluyla Yuvam hesabı açılabilecek. Açılan hesaba, kişinin sadece yurt dışı bankalarda kendi adına açılmış hesaplarından para gönderimi gerçekleştirilecek. Açılan bu hesaptan para çıkışının da sadece kişinin kendi banka hesaplarına yapılabilmesi sağlanacak.
6.04.2022 Ekonomi
CHP lideri Kılıçdaroğlu: Devlet maceracı politikalarla yönetilmez
CHP lideri Kılıçdaroğlu: Devlet maceracı politikalarla yönetilmez CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Maceracı para ve kur politikalarından vazgeçin. Devlet maceracı politikalarla yönetilmez" dedi.
29.03.2022 Siyaset
Ayçiçek yağı ile ilgili son dakika açıklaması! Bakan Nebati duyurdu: Temmuz ayına kadar...
Ayçiçek yağı ile ilgili son dakika açıklaması! Bakan Nebati duyurdu: Temmuz ayına kadar... Ayçiçek yağı stoku yeterli mi? Ayçiçek yağına zam gelecek mi? Vatandaşlar günlerdir bu soruların yanıtını arıyordu. Gündeme gelen iddialar nedeniyle birçok kişi marketlere akın etti. Rusya-Ukrayna savaşı dolayısıyla sıvı yağ ithalatında sorun yaşanabileceğine dair iddialara Bakan Nebati son noktayı koydu. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Halkbank Üreten Kadınlar Yarışması Ödül Töreni'ne katıldı. Bakan Nebati, "Enflasyonla mücadele sabırlı ve kararlı olmayı gerektirmektedir, tüm kurumlar tam istişare ile çalışmaktadır. Bugün hiçbir şey yapmasak temmuz ayına yetecek kadar ayçiçek yağı var." diye konuştu.
7.03.2022 Ekonomi
Bankada parası olan yüz binlerce kişiyi kapsıyor! Resmen değişti, hesaplar...
Bankada parası olan yüz binlerce kişiyi kapsıyor! Resmen değişti, hesaplar... Bankada parası olan yüz binlerce kişiyi yakından ilgilendiriyor. Resmi Gazete'de yayımlandı ve değişti. Kur korumalı mevduat sisteminde yeni bir karar alındı. Merkez Bankası iki önemli değişimi duyurdu. Kur korumalı mevduatta şirketlerin ilk vade dilimi 6 ay olarak belirlenmişti. Yeni düzenlemeyle artık şirketlerin de 3 ay vade ile hesap açabilmesine imkan sağlandı. İkinci değişiklik ise kur korumalı mevduata dahil olan hesapların vade bitiminde yenilenmesiyle ilgili maddede yapıldı. Merkez Bankası tarafından bu uygulama kapsamında açılan Türk lirası mevduat veya katılma hesaplarına vade sonunda yenilenme imkanı tanınacak. Yenilenen hesap ilk açılışta dönüşümü yapılan döviz tutarı ve dönüşüm kuru üzerinden destekten yararlanmaya devam edecek.
7.03.2022 Ekonomi
Merkez Bankası'ndan flaş karar! Resmen değişti, artık 3 ay vade...
Merkez Bankası'ndan flaş karar! Resmen değişti, artık 3 ay vade... Merkez Bankası'ndan flaş karar. Resmen değişti. Şirketlere de 3 ay vade imkanı sunulacak. Türkiye Ekonomi Modeli’nin en önemli araçlarından kur korumalı TL mevduatta şirketlerin beklediği 3 ay vade imkanı geldi. İşte son dakika haberinin detayları...
6.03.2022 Ekonomi
Altında yeni dönem! Altın biriktiren herkes için geçerli, uygulama başladı...
Altında yeni dönem! Altın biriktiren herkes için geçerli, uygulama başladı... Son dakika altın açıklaması! Altın biriktiren herkesi yakından ilgilendiriyor. Yeni uygulama başladı. Devreye alınan ‘Altın Tasarruf Ekosistemi Projesi’ ile yastıkaltı altınlar güvence altına alarak finansal sisteme kazandırılacak. Yeni sistemde hedef 5 bin ton altın... Vatandaşları bilgilendirmek amacıyla internet sitesi de hazırlandı. Süreç her yönüyle detaylı şekilde anlatılıyor. Çok sayıda banka sisteme dahil edildi. Sisteme dahil olan herhangi bir bankada "Vadesiz Altın Hesabı" olması gerekiyor. Altınlar ister fiziki, ister parasal karşılığıyla hesaba yatırılacak. Sistemde, "Darphane Çeyrek Altın sistemi, Kuyumcu Altın Değerleme Sistemi, Banka Altın Değerleme Sistemi" yer alıyor. İşte yeni altın sistemi ile ilgili tüm detaylar...
2.03.2022 Ekonomi
Kur korumalı mevduat hesapları ile ilgili yeni karar! Resmen duyuruldu...
Kur korumalı mevduat hesapları ile ilgili yeni karar! Resmen duyuruldu... Mevduat hesapları ile ilgili yeni karar Resmi Gazete'de yayımlandı. Kur korumalı mevduat hesapları 31 Aralık 2022'ye kadar açılabilecek, 90 günden kısa, 370 günden uzun vade olmayacak. Türk Lirası birikimlerini kurdaki değişimlere karşı korumak isteyen vatandaşlar Kur Korumalı TL Vadeli Mevduat Hesabı açtırabiliyor. Hesap açılışının ardından hem vade sonunda getiri elde ediliyor, hem de kur hareketlerine karşı birikim korunmuş oluyor. Resmi Gazete'de "Mevduat ve Katılma Hesaplarının Kur Artışlarına Karşı Desteklenmesine İlişkin Karar" yayımlandı.
24.02.2022 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Kur Korumalı Hesap ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki kur korumalı hesap haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.