Küçük Esnaf

Küçük Esnaf

Son dakika küçük esnaf haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan küçük esnaf ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını küçük esnaf haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Küçük Esnaf

haberleri sayfasında son dakika yaşanan küçük esnaf gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.276 küçük esnaf haberi bulunmuştur. Tüm küçük esnaf haberleri aşağıda listelenmiştir.
AK Parti İBB Başkan adayı Murat Kurum: İstanbul artık yeni dönem için gün saymaktadır
AK Parti İBB Başkan adayı Murat Kurum: İstanbul artık yeni dönem için gün saymaktadır AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum, İstanbul İçin Hızlı ve Sağlam Adımlar, İlk 6 Ay ve 1 Yıllık Acil Eylem Planı Toplantısı'nda konuştu. Murat Kurum, 'İstanbul artık yeni dönem için gün saymaktadır. İstanbul’un 5 yıllık süreçte geriye gitmesinden dolayı projelerin hızlıca yapılmasını tespit ettik. Yoğun bir mesai içinde olduk. Bilim insanları ile bu projeleri çalıştık.' dedi. İstanbul'da trafikte kalma süresinin ilk yılda yüzde 64'ten 59'a düşeceğini belirten Kurum, metrobüs kapasitesinin de artacağını söyledi. Kurum ayrıca sosyal destek kapsamında İstanbul'da 100 kreşin açılacağını duyurdu.
28.03.2024 Gündem
İBB Adayı Murat Kurum açıkladı! Anne ve babalara ücretsiz ulaşım, yeni evleneceklere 50 bin TL destek
İBB Adayı Murat Kurum açıkladı! Anne ve babalara ücretsiz ulaşım, yeni evleneceklere 50 bin TL destek İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, İstanbul projeleriyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Murat Kurum, anne ve babalara ücretsiz ulaşım, yeni evleneceklere destek, girişimci gençlere hibe gibi birçok konuda peş peşe müjdeleri açıkladı
7.03.2024 Gündem
Emeklilik için ikinci EYT fırsatı! Bilinmeyen prim günü detayı ortaya çıktı
Emeklilik için ikinci EYT fırsatı! Bilinmeyen prim günü detayı ortaya çıktı EYT ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Bu yıl yapılacak yasal düzenlemeyle küçük esnaf 7.200 prim günüyle 5 yıl erken emekli olabilecek. Bağ-Kur prim gün sayısının 1.800 gün düşürülmesiyle birlikte binlerce küçük esnaf da EYT düzenlemesi kapsamında emekliliğe hak kazanacak.
19.01.2024 Emekli
Erken emeklilik fırsatında bilinmeyen detay! Günlük 143 lira olacak
Erken emeklilik fırsatında bilinmeyen detay! Günlük 143 lira olacak Küçük esnaf için prim ödeme gün sayısının 7 bin 200’e indirilmesiyle ilgili detaylar ortaya çıktı. Ekim ayında Meclis'e gelmesi beklenen düzenleme ile ilgili kritik uyarılar geldi. SGK Uzmanı Dilek Ete, "İhya yaparak emekli olmak istediğinizde silinen Bağ-Kur borçlarının tamamını ödemeniz gerekiyor. Bu nedenle ödeyeceğiniz rakam ve alacağınız emekli aylığı arasında mutlaka kazanç-kayıp hesabı yapmalısınız" uyarısında bulundu.
13.10.2023 Emekli
Emekli aylığına ve memur maaşına büyük zam! Kök ücret ile seyyanen zam detayı, tek tek hesaplandı
Emekli aylığına ve memur maaşına büyük zam! Kök ücret ile seyyanen zam detayı, tek tek hesaplandı Emekli ve memur maaşlarıyla kök ücret ve seyyanen zam müjdesi geldi. Yeni dönemde emekli ve memurlara yapılacak olası zam oranlarıyla yeni maaşlar tek tek hesaplandı. Öte yandan Meclis yeni yasama dönemine yoğun bir ekonomi ajandasıyla mesaiye başladı. Küçük esnaf ve tüccarın prim yükünün hafifletilmesi, ev kadınlarına sigorta desteği başta olmak üzere vatandaşın gelirini artıracak, cebine doğrudan yansıyacak yasal düzenlemeler hızlı bir şekilde yaşama geçirilecek. İşte memur, emekli, ev hanımı, çifti, milyonlarca vatandaşı ilgilendiren detaylar...
3.10.2023 Emekli
Emekliye ve memura büyük zam! Kök ücret ve seyyanen zam müjdesi
Emekliye ve memura büyük zam! Kök ücret ve seyyanen zam müjdesi Emekli ve memur maaşlarıyla kök ücret ve seyyanen zam müjdesi geldi. Yeni dönemde emekli ve memurlara yapılacak olası zam oranlarıyla yeni maaşlar tek tek hesaplandı. Öte yandan Meclis yeni yasama dönemine yoğun bir ekonomi ajandasıyla mesaiye başladı. Küçük esnaf ve tüccarın prim yükünün hafifletilmesi, ev kadınlarına sigorta desteği başta olmak üzere vatandaşın gelirini artıracak, cebine doğrudan yansıyacak yasal düzenlemeler hızlı bir şekilde yaşama geçirilecek. İşte memur, emekli, ev hanımı, çifti, milyonlarca vatandaşı ilgilendiren detaylar...
2.10.2023 Emekli
Çalışma Bakanı Prof.Dr. Işıkhan EYT açıklaması! Maaşlar bağlanacak
Çalışma Bakanı Prof.Dr. Işıkhan EYT açıklaması! Maaşlar bağlanacak Çalışma Bakanı Prof.Dr. Vedat Işıkhan gazetecilerle bir araya geldi. Işıkhan EYT ile ilgili önemli açıklamalarda bulunarak, maaşı henüz bağlanmayan EYT'lilerin maaşlarının yıl sonuna kadar bağlanacağını ifade etti.
19.09.2023 Ekonomi
Tavuk pirzola ve kanat fiyatları üçe katlandı! Fiyatları yüzde 40 düşürecek formül açıklandı
Tavuk pirzola ve kanat fiyatları üçe katlandı! Fiyatları yüzde 40 düşürecek formül açıklandı Yazın gelmesi ile özellikle mangalcılar, Kurban Bayramı’na rağmen marketler ürün bırakmadı. Hafta sonları öğlen saatlerine kadar raflarda, tavuk pirzola ve kanat ürünleri tükenmiş oluyor. Bu ilgi fiyatlara da yansıdı. Fahiş artış sonrası uyarıda bulunan Türkiye Kasaplar Federasyonu Başkanı Osman Yardımcı, fiyatları düşürmek için yapılması gerekenleri bir bir anlattı.
7.07.2023 Gündem
Erken emeklilik imkanı! 'Yaş şartı kademeli olarak geri çekilmiş olacak'
Erken emeklilik imkanı! 'Yaş şartı kademeli olarak geri çekilmiş olacak' Yeni emeklilik rekormu için çalışmalar başlıyor. Yapılacak düzenlemeyle hem farklı mesleklerde çalışanlar arasında bir eşitleme olacak hem de SSK'lılar ile Bağ-Kur'lular arasındaki prim gün farkı ortadan kalkacak. Bağ-Kur'lular için erken emklililik imkanı doğacak. Uzmanlar yeni emeklilik sistemi değerlendirdi.
9.05.2023 Çalışma Hayatı
Erken emeklilik fırsatı! Son 3.5 yıl kuralı da değişiyor, işte prim müjdesinin detayları
Erken emeklilik fırsatı! Son 3.5 yıl kuralı da değişiyor, işte prim müjdesinin detayları Cumhurbaşkanı Erdoğan Kayseri mitinginde "Küçük esnafımızın prim ödeme gün sayısını SGK'lılarla eşitleyerek 7200 güne indiriyoruz. Bu çalışmadan 1 milyon küçük esnaf faydalanacak" açıklamasını yaptı. Seçimlerden sonra ilk çıkartılacak yasalardan olacak düzenleme ile bundan sonra Bağ-Kur'lular emeklilik için 9 bin gün (25 yıl) yerine 7200 gün (20 yıl) prim ödeyerek emekli olabilecek. Kimler, nasıl yararlanacak? İşte detaylar
7.05.2023 Emekli
Erken emeklilik müjdesi! TESK'ten Erdoğan'a 'prim günü' teşekkürü
Erken emeklilik müjdesi! TESK'ten Erdoğan'a 'prim günü' teşekkürü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kayseri Cumhuriyet Meydanı'nda katıldığı mitingde, "1 milyon küçük esnafımızın prim ödeme gün sayısını SSK'lılarla eşitleyerek 7 bin 200 güne indiriyoruz. Esnaf kardeşlerime hayırlı olsun" dedi. Konuyla ilgili TESK Başkanı Bendevi Palandöken Erdoğan'a teşekkür etti.
6.05.2023 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan esnafa emeklilik müjdesi!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan esnafa emeklilik müjdesi! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kayseri Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen mitinge önemli açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, küçük esnaflara da bir müjde vererek "Prim ödeme gün sayısını SSK'lılarla eşitleyerek 7200 güne indiriyoruz. Bu çalışmadan 1 milyon küçük esnaf faydalanacak" dedi.
6.05.2023 Gündem
Bağ-Kur ile SGK prim günü eşitleniyor! Daha erken emekli olabilecekler, yeni düzenleme
Bağ-Kur ile SGK prim günü eşitleniyor! Daha erken emekli olabilecekler, yeni düzenleme Bağ-Kur’lular için gerekli olan emeklilik gün sayısında yeni bir düzenlemeye gidildi. Bu kapsamda Bağ-Kur ile SGK arasındaki gün farkı eşitlenecek. Peki yeni düzenleme ile neler değişecek? İşte detaylar...
4.04.2023 Emekli
Depremin Türkiye ekonomisine maliyeti 2 trilyon lira
Depremin Türkiye ekonomisine maliyeti 2 trilyon lira Kahramanmaraş merkezli depremlerin ekonomik zararı yaklaşık 2 trilyon lira olarak hesaplandı. Rakamın 2023 yılı milli gelir beklentisinin yüzde 9'una denk geldiği bildirildi.
17.03.2023 Gündem
Mali müşavirlerden küçük esnafa büyük oyun!
Mali müşavirlerden küçük esnafa büyük oyun! Defter tutma zorunluluğu olmayan küçük esnaftan, mali müşavirler tarafından 3 yıldır ‘defter tasdik ücreti’ adı altında fahiş ücretler istendiği ortaya çıktı.
31.12.2022 Ekonomi
Rekabet Kurulu Başkanı Küle: Kartel yapılanması gördük
Rekabet Kurulu Başkanı Küle: Kartel yapılanması gördük Rekabet Kurulu Başkanı Birol Küle, fahiş fiyat artışı nedeniyle 13 teşebbüse 878 milyon TL idari para cezası uygulanan soruşturmada, 'topla-dağıt karteli' dedikleri tipte kartel yapılanmasıyla karşılaştıklarını söyledi. Küle, "Yüksek paya sahip tedarikçiler ile yine yüksek paya sahip perakende şirketlerinin mevcut ticari ilişkilerini kullanarak refah dağılımını nasıl bozdukları, suni fiyat artışları ile moral de dahil toplumsal adaleti nasıl tahrip ettikleri, yoğunlaşmanın olduğu piyasalarda rekabet ihlallerinin kolaylaştığı, kritik dönemlerde özellikle alt pazardaki darboğazın tüketiciler üzerindeki baskısını artırdığı görüldü" dedi.
22.12.2022 Gündem
Devletten küçük esnafa yüzde 70 destek! 4 bin kişiye iş kapısı olacak
Devletten küçük esnafa yüzde 70 destek! 4 bin kişiye iş kapısı olacak Bingöl’de Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın yüzde 70 desteği ile yapımına başlanan 501 dükkanlı 3. Kısım Küçük Sanayi Sitesi inşaatı hızla yükseliyor. Sanayi sitesinin bitmesiyle birlikte 4 bin kişinin istihdam edilmesi planlanıyor.
3.11.2022 Ekonomi
Kira fiyatları düşer mi? Kiraya yüzde 25 artış limiti uygulanıyor mu?
Kira fiyatları düşer mi? Kiraya yüzde 25 artış limiti uygulanıyor mu? Koronavirüs, enflasyonun etkisi derken emlak fiyatları aldı başını gitti. Başını sokacak bir ev bulmaya çalışan vatandaşlar artan konut fiyatlarının düşüp düşmeyeceğini merak ediyor. Peki ,kira fiyatları düşer mi?
1.08.2022 Ekonomi
Terzi, berber, kuaför, tuhafiyeci, marangoz, kaportacı yüz binlerce esnafı ilgilendiriyor! Gelir vergisinden muaf tutulacaklar! 16 bin lira...
Terzi, berber, kuaför, tuhafiyeci, marangoz, kaportacı yüz binlerce esnafı ilgilendiriyor! Gelir vergisinden muaf tutulacaklar! 16 bin lira... Esnaf yüz binlere güzel haber. Yüz binlerce esnaf gelir vergisinden muaf istisna tutulacak. Esnafa getirilen istisnanın ayrıntıları belli oldu. Kira tutarı 2022 takvim yılı için büyükşehir belediye sınırları içinde kalan yerler için yıllık 16 bin lira, diğer yerler için 10 bin lirayı aşmayan küçük esnaf, gelir vergisi istisna kapsamında olacak. İstisna kapsamındaki esnaf beyanname vermeyecek. İşte gelir vergisi ile ilgili flaş tüm detaylar...
27.05.2022 Ekonomi
Vergi mükellefi milyonları ilgilendiriyor! Resmen hayata geçti, binlerce esnaf muaf olacak! Dikkat çeken Youtuber detayı...
Vergi mükellefi milyonları ilgilendiriyor! Resmen hayata geçti, binlerce esnaf muaf olacak! Dikkat çeken Youtuber detayı... Vergi mükellefi milyonlarca esnafı ilgilendiren gelişme! Basit usul düzenlemesi resmen hayata geçti, KDV’den muafiyeti getirildi. Youtuber dahil tesisatçı, berber, kuaför, tuhafiyeci, marangoz, lastikçi, kaportacı, tornacı, çay ocağı işleticisi, bakkal, terzi, dolmuşçu, taksici gibi milyonlarca esnafı kapsıyor, detaylar belli oldu. İşte basit usul düzenlemesinin detayları ve vergi muafiyetinden yararlanma şartları...
26.05.2022 Ekonomi
Bakan Varank: Yüksek hızlı şarj istasyonu destek programını yarından itibaren başvuruya açıyoruz
Bakan Varank: Yüksek hızlı şarj istasyonu destek programını yarından itibaren başvuruya açıyoruz Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank elektrikli araçlar için yüksek hızlı şarj istasyonları destek programına başvuruları yarın açacaklarını söyleyerek, "1500'den fazla yüksek hızlı şarj istasyonunun kurulacağı 300 milyon lira bütçeli destek programını yarından itibaren başvuruya açıyoruz. Başarı için kamunun gayretlerini özel sektörün girişimciliğinin takip etmesi gerekiyor. Bu manada işletmelerimize büyük sorumluluklar düşüyor" dedi.
15.04.2022 Ekonomi
'Kripto para tasarısı sert değil çerçeve bir düzenleme olmalı'
'Kripto para tasarısı sert değil çerçeve bir düzenleme olmalı' Kripto paralara ilişkin kanun taslağının içeriğine yönelik AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş’ın “Amaç yasaklayıcı değil, düzenleyici bir yasal düzenleme ortaya çıkarmak ve birikimlerini kripto varlıklarda değerlendirmeye çalışanların mağdur edilmesinin önüne geçmek'' açıklamasını değerlendiren bilişim ve teknoloji hukuku uzmanı Av. Görkem Gökçe, “Yasaklayıcı değil, geliştirici ve düzenleyici maddelerin geliştirilmesi gerekiyor” dedi.
9.03.2022 Ekonomi
Kabine toplantısı ne zaman, Cumhurbaşkanlığı kabinesi bugün saat kaç? 28 Şubat Kabine Toplantısı kararları açıklanacak mı?
Kabine toplantısı ne zaman, Cumhurbaşkanlığı kabinesi bugün saat kaç? 28 Şubat Kabine Toplantısı kararları açıklanacak mı? Kabine toplantısı bugün saat kaçta, Kabine toplantısı ne zaman? Cumhurbaşkanı Erdoğan ve kurmaylarının toplandığı kabinede ekonomi başta olmak üzere iç gelişmeler, Ukrayna'daki Türk vatandaşlarının tahliyesine yönelik yürütülen çalışmalar ve Rusya'nın saldırısının sona erdirilmesi adına ara buluculuk dahil atılabilecek adımlar konuşulacak.
28.02.2022 Gündem
Elektrik faturaları ile ilgili son dakika gelişmesi!  Bakan Dönmez canlı yayında duyurdu...
Elektrik faturaları ile ilgili son dakika gelişmesi! Bakan Dönmez canlı yayında duyurdu... Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, canlı yayında elektrik faturalarına getirilecek yeni düzenleme ve gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. "Ticarethanelerde yeni indirim tarifesi için çalışıyoruz" diyen Bakan Dönmez, "Burada da amacımız yüzde 65'ini indirimli tarife kapsamında karşılayacak bir çalışmadır" dedi.
18.02.2022 Ekonomi
Elektrik faturalarında yeni formül! Enerji uzmanları tek tek anlattı, yüzde 30...
Elektrik faturalarında yeni formül! Enerji uzmanları tek tek anlattı, yüzde 30... Doğal gaz faturaları için yardım, su faturalarına indirimin ardından elektrik faturaları için de destek mesajı geldi. Milyonlarca kişi bekliyordu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan duyurdu. Elektrikte kademeli tarife hakkında açıklama yapan Erdoğan, "Elektrikte 210 kilowatt saate kadarki düşük tarife ve 210 kilowatt saatin üzerindeki yüksek tarife rakamları, vatandaşımız lehine yeniden değerlendirilecektir. Küçük esnaf ve sanatkarı koruyacak şekilde benzer kademelendirme yapılacaktır” dedi. Bu gelişmeden sonra enerji uzmanları merak edilenler soruları tek tek yanıtladı. Düzenlemeler faturalara nasıl yansıyacak? Enerji Uzmanı Altuğ Karataş, "210 KW eşik sınır belirlenmişti. Şunu anlıyoruz, bugüne kadar bu düzenleme yapıldığından beri Türkiye’de düzenlenmiş faturalardaki toplam bedeller üzerinden yüzde 64 ödeme, 1.37 TL'den gerçekleşmiş. Benim beklentim 210 KW sabit tutulacak ama Cumhurbaşkanı'nın açıklamasına göre 1.37 TL'lik birinci kademe fiyatlar, 2,06'lık ikinci kademe fiyatta bir düzenleme" dedi.
17.02.2022 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Küçük Esnaf ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki küçük esnaf haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.