Konut Alımı

Konut Alımı

Son dakika konut alımı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan konut alımı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını konut alımı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Konut Alımı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan konut alımı gelişmeleri de dahil olmak üzere 436 konut alımı haberi bulunmuştur. Tüm konut alımı haberleri aşağıda listelenmiştir.
BES ile ilgili yeni karar! 1 Temmuz'da başlıyor
BES ile ilgili yeni karar! 1 Temmuz'da başlıyor Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu tarafından hazırlanan yönetmelik değişikliği, Resmi Gazete’de yayımlandı. Buna göre BES’ten çıkmadan nakit ihtiyaçlarına çözüm sunması amaçlanan ve 26 Mart’ta başlaması planlanan “kısmi nakit çekme” uygulaması 1 Temmuz’a ertelendi.
26.03.2024 Ekonomi
BES ile ilgili flaş değişiklik kararı! Resmi Gazete'de yayımlandı, 1 Temmuz'a ertelendi
BES ile ilgili flaş değişiklik kararı! Resmi Gazete'de yayımlandı, 1 Temmuz'a ertelendi BES katılımcılarını yakından ilgilendiren karar! Resmen değişti. 1 Temmuz tarihine ertelendi. Bireysel Emeklilik Sisteminde (BES), kısmi çekiş hakkı 1 Temmuz tarihine ertelendi. 2023 yılının Eylül ayında BES’te kısmen ödeme hakkında yönetmelik yayımlandı ve BES’ten kısmi çekişin şartları belirlendi.
25.03.2024 Ekonomi
Kredi kullanarak ev alacaklar dikkat! Faiz ve borç ödemesi ile ilgili kritik uyarı geldi
Kredi kullanarak ev alacaklar dikkat! Faiz ve borç ödemesi ile ilgili kritik uyarı geldi Ev sahibi olmak isteyenler için hayati uyarı yapıldı. Vatandaşlar konut alımı için kredi çekmek istediklerinde bankaların bazı dayatmaları ile karşı karşıya kalabiliyor ve bu durumda bazı mağduriyetler yaşanabiliyor. Bankalar müşterilerine kredi verirken hayat sigortası, otomatik ödeme talimatı, tamamlayıcı sağlık sigortası gibi başka ürünleri de teklif edebiliyor. Ticaret Bakanlığı’ndan konuyla ilgili önemli bir uyarı geldi. İşte detaylar...
11.03.2024 Ekonomi
Ev almanın tam zamanı! Piyasa hareketlenecek, fiyatlar artacak
Ev almanın tam zamanı! Piyasa hareketlenecek, fiyatlar artacak Ev sahibi olmak isteyenlerin sayısı her geçen gün artıyor. Yükselen kiralar nedeniyle tasarruflarını konuta yönlendirmeye başlayanların sayısı düşüşe geçen fiyatlarla artabilir. Uzmanlar konut alımı için tam zamanı olduğunu, fiyatların ilerleyen zamanda hızla yükseleceğini ve ev almayanların pişman olacağını belirtti. Düşük faizli kredi için de faiz oranının iddia edilenlerden yüksek olabileceğine yönelik detaylara yer verildi.
17.01.2024 Ekonomi
BES büyük avantaj sağlayacak! İşte detaylar...
BES büyük avantaj sağlayacak! İşte detaylar... Bireysel emeklilik sistemi BES’te yeni dönem başlıyor. Sistemden çıkmadan kredi alımı kolaylığı da sağlanıyor. BES’te yeni dönem başka hangi avantajları getirecek?
23.09.2023 Ekonomi
BES'te yeni dönem! Ev alımında büyük avantaj sağlayacak
BES'te yeni dönem! Ev alımında büyük avantaj sağlayacak BES ile ilgili merak edilen detaylar ortaya çıktı. Bireysel Emeklilik Sistemi'nde sözleşme sonlandırılmadan birikimlerin yüzde 50'sine kadar olan kısmı, konut alımı, evlenme, doğal afet ve eğitim harcamaları için kullanılabilecek. Yapılan önemli değişiklik ile birlikte BES'in cazibesi artar mı? İşte detaylar...
22.09.2023 Ekonomi
BES'te yeni dönem başlıyor! Birikimlerin yüzde 50'si kullanılabilecek
BES'te yeni dönem başlıyor! Birikimlerin yüzde 50'si kullanılabilecek Bireysel Emeklilik Sistemi'ne katılanların sayısı her geçen gün artıyor. Devlet BES katılımcılarına büyük destek sağlıyor. Bireysel Emeklilik Sistemi Hakkında Yönetmelik’te yapılan bir değişiklikle BES katılımcıları sözleşme sonlandırılmadan birikimlerin yüzde 50'sine kadar olan kısmı, konut alımı, evlenme, doğal afet ve eğitim harcamaları için kullanılabilecek.
20.09.2023 Ekonomi
Fahiş kira artışına karşı uydu kent önerisi
Fahiş kira artışına karşı uydu kent önerisi Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinden sonra Diyarbakır'da kira artışlarının yüzde 200'lere kadar çıktığını söyleyen Diyarbakır Sanayici ve İş Dünyası Derneği (DİSİDER) Yönetim Kurulu Başkanı Şeyhmus Akbaş, fahiş kira fiyatlarına karşı uydu kent önerisinde bulundu.
9.08.2023 Gündem
Bakan Ersoy: 6 ayda 22 milyon turist, 21 milyar gelir
Bakan Ersoy: 6 ayda 22 milyon turist, 21 milyar gelir Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, turizm verilerine ilişkin açıklamalarda bulundu. Bakan Ersoy, "2023 yılının ilk 6 ayında Türkiye'ye gelen turist sayısı yüzde 17 arttı ve 22 milyon 945 bin olarak gerçekleşti. Yüzde 27 artışla 21.7 milyar dolar gelir elde edildi." dedi.
31.07.2023 Ekonomi
Yabancılar konut yatırımını en çok Antalya'ya yaptı
Yabancılar konut yatırımını en çok Antalya'ya yaptı Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre Antalya, mayıs ayında 1245 konutla yabancılara en fazla konut satışı yapılan il oldu. Ruslar başta olmak üzere Ukrayna, Kazakistan gibi ülke vatandaşlarının yoğun ilgi gösterdiği Antalya, 5 aylık dönemde ise 6 bin 446 konut satışıyla yabancıların en çok tercih ettiği kent oldu. 
15.06.2023 Ekonomi
Konut kredilerinde limit artışı
Konut kredilerinde limit artışı Emlak Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı, “1’inci El konut alımlarında kullandırılabilecek azami kredi tutarı 10 milyon TL’den, 20 milyon TL’ye çıkartıldı” dedi.
27.02.2023 Ekonomi
Kiralarda fahiş artış yeniden başladı! '10 bin liranın altına düşmem’
Kiralarda fahiş artış yeniden başladı! '10 bin liranın altına düşmem’ Kiralık ve satılık ev fiyatlarındaki fahiş artış sürüyor. Fırsatçı ev sahipleri kiralık evlere değerinin çok üzerinde fiyat talep ediyor. Rusya-Ukrayna savaşı ise bazı bölgelerde fiyatların daha da artmasına yol açtı. Seferberlik açıklaması sonrası Rusların kiralık ev talepleri arttı. Son bir haftada Rus vatandaşlardan gelen talepte yüzde 40 seviyesinde artış olduğunu belirten sektör temsilcileri, “Türkiye’ye gelenler ilk etapta otele yerleşiyor ya da kiralık evi tercih ediyor. Daha sonra alıma geçiliyor. Önümüzdeki dönemde Ruslara satış artacak” dedi.
27.09.2022 Ekonomi
Kiracı milyonlara ev sahiplerinden yeni tuzak! Şok eden olay! Hülle ile satış
Kiracı milyonlara ev sahiplerinden yeni tuzak! Şok eden olay! Hülle ile satış Kiracı milyonları ilgilendiriyor! Milyonlarca kiracıya ev sahiplerinden yeni tuzak. Kiracılara konu ile ilgili peş peşe uyarılar geldi. 'Yasal oranın üstünde zam', 'Ara zam' gibi yasa dışı talepleri reddedilen fırsatçı ev sahiplerinin son metodu ise 'tanıdığına evini satma' yani 'hülle ile satış' yöntemi. Birçok ev sahibi, evlerini daha yüksek meblağlara kiraya verebilmek amacıyla mevcut kiracılarını evden çıkarmak için 'hülle ile satış' yöntemine başvuruyor. Öte yandan kira fiyatlarına gelen zamlar ise kiracıları zor durumda bırakmaya devam ediyor. İşte kiracı milyonları ilgilendiren tüm detaylar...
14.05.2022 Ekonomi
Kira fiyatlarıyla ilgili şok rakamlar! Kirada yeni rekor! İstanbul, Ankara, İzmir
Kira fiyatlarıyla ilgili şok rakamlar! Kirada yeni rekor! İstanbul, Ankara, İzmir Kira fiyatlarıyla ilgili son dakika gelişmesi. Kira fiyatlarıyla ilgili kötü haber geldi. Kira fiyatlarında rekor yükseliş. Kira fiyatlarında 2022 yılının ilk dört ayında yeni rekorlar kırıldı. Bazı bölgelerde kira fiyatları iki katına çıkarken artışların devam ettiği görülüyor. Kira artışlarının arkasındaki temel etkenin yeni konut azlığı olduğu belirtiliyor. Emlakçılar, normalin yüzde 70 üzerinde kiralar oluştuğunu anlatıyor. İstanbul’da en keskin artışların yaşandığı ilçelerden biri Zeytinburnu. Zeytinburnu’nda 2020’de 1900 lira seviyesinde olan ortalama kira fiyatının 4 bin liraya çıktığı görülüyor. Gaziosmanpaşa’da ise 2020’de 1500 lira seviyesinde olan ortalama kiraların 3- 4 bin liradan başladığı ilanlara yansıyor. Dikkat çekici bir diğer artış ise Eyüpsultan ilçesinde yaşanıyor; 2 bin liranın üzerinde seyreden 2020 ortalama kiralık bedelleri 5 bin lirayı aştı. Yine Beylikdüzü’nde 2 bin lira seviyesinde bulunan kiralık konut fiyatlarının en düşük seviye olarak 4 bin lirayı geçtiği fark ediliyor. İşte kira fiyatlarıyla ilgili tüm gelişmeler...
14.05.2022 Ekonomi
Meral Akşener: Sığınmacı sorununun çözüleceği yer TBMM'dir
Meral Akşener: Sığınmacı sorununun çözüleceği yer TBMM'dir İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "Göç ve sığınmacı sorununun çözüleceği yer Türkiye Büyük Millet Meclisi'dir. Bu mesele bize göre de partiler üstü bir meseledir. O nedenle diyoruz ki gelin, özel bir oturumda ve milletimizin gözleri önünde, meseleye bakışımızı ve çözüm önerilerimizi ortaya koyalım" dedi. 
11.05.2022 Siyaset
Kiralara fahiş zam, tam üç kat arttı! Çözümü açıkladı! Gençler, dar gelirliler, yeni evliler...
Kiralara fahiş zam, tam üç kat arttı! Çözümü açıkladı! Gençler, dar gelirliler, yeni evliler... Ev fiyatları ve kiralara zam üstüne zam geldi. Ukrayna-Rusya savaşını fırsat bilenler fiyatlara fahiş zamlar yaptı. Savaş sonrası en fazla göç alan şehir Antalya’da evlere yoğun ilgi fırsatçıları harekete geçirdi ve kira fiyatları neredeyse üçe katlandı. Daha önce 3-4 bin lira olan kiralar 8 bin liradan başlıyor. Lüks semtlerde ise 35 bin ile 90 bin lira arasında değişiyor. Sektör temsilcileri ‘geri dönülmez bir yükseliş’ uyarısında bulundu. Enflasyondaki hızlı yükselişin de ev kiralarında limitleri zorladığını belirten sektör temsilcileri, Türkiye genelindeki artışların yüzde 26’lara kadar dayanması sonrası geçici tavan sınırı çağrısında bulundu. Sektör uzmanları, artışlara yüzde 25-26 gibi bir sınır getirilmesi, 5 yılı dolan kiracıdan bölge rayiç bedeli isteme süresinin 7 ila 8 yıla çıkarılması ve kira yardımı gibi desteklerle sorunun çözülebileceğine işaret ediyor.
12.04.2022 Ekonomi
Zam yaptılar! 3000 liradan 7000 liraya çıktı...
Zam yaptılar! 3000 liradan 7000 liraya çıktı... Fırsatçılığın bu kadarı da olmaz diyeceksiniz. Savaştan kaçan Ukraynalı ve Ruslar, Antalya'daki gayrimenkulleri tercih ediyor. İlgi yoğun olunca kira bedelleri 3 katına çıktı. Ev sahipleri ise 1 yıllık kira bedelini peşin ödeyen Rus ve Ukraynalıları tercih eder oldu. Normal şartlarda ev kiralarının 3 bin - 3 bin 500 lira olduğu bölgelerde rakam 7-8 bin liraya çıkarken yerlilere bazı ev sahiplerinin ev vermediği ortaya çıktı. Ayrıca bazı ev sahipleri, savaştan önce satmayı düşündüğü dairelerini ilginin yoğun olması nedeniyle yüksek bedelden kiraya vermeyi tercih ediyor.
25.03.2022 Ekonomi
BES katılımcılarına maaş müjdesi! Harekete geçildi, tarih verildi, iki emekli aylığı...
BES katılımcılarına maaş müjdesi! Harekete geçildi, tarih verildi, iki emekli aylığı... Bireysel Emeklilik Sistemi'nde yeni bir dönem başlıyor. Binlerce kişi bekliyordu. Harekete geçiliyor. BES'te maaş dönemi başlıyor. Tarih verildi. Çalışanların, çalışma yaşamları boyunca yaptıkları tasarrufları uzun vadeli yatırıma yönlendirerek emeklilik dönemlerinde standartlarını da koruyarak bir gelir elde etmelerini sağlayan özel emeklilik sistemi olan BES'de SGK gibi maaş ödemesi yapılması gündemde. Türkiye Sigorta ve Türkiye Hayat Emeklilik Genel Müdürü Atilla Benli konu ile ilgili yaptığı açıklamada, "Mevzuat anlamında beklediklerimiz ve kamudan taleplerimiz var. İlgili bakanlığımız ve SEDDK bu konuda, her konuda olduğu gibi, ‘siz yeter ki hedeflere ulaşın biz ne yapılması gerekiyorsa yapacağız’, sözünü verdi. BES’ten SGK gibi maaş alacak döneme geçişin ilk adımı 2022’de atılacak.” diye konuştu.
1.03.2022 Emekli
BES'te yeni dönem! Bireysel Emeklilik Sistemi'nde flaş değişiklik, devlet katkısı, yaş şartı ve...
BES'te yeni dönem! Bireysel Emeklilik Sistemi'nde flaş değişiklik, devlet katkısı, yaş şartı ve... Bireysel Emeklilik Sistemi'nde yeni bir dönem başladı. Değişiklik kararları tek tek açıklandı. Devlet katkısı arttı. Yeni düzenlemeler ile birlikte katılımcılar eğitim, evlilik, konut alımı gibi hallerde nakit paraya ihtiyaç duyarsa, BES'teki birikimlerinden avans kullanabilecek. Birikimlere devlet katkısı yüzde 25'ten yüzde 30'a yükseltildi. Böylece BES için 100 lira yatıran bir katılımcı için devlet de 30 lira ilave edecek. Ayrıca yıllık devlet katkısı limitini aşan katkı payları için müteakip yıllarda devlet katkısının alınabilmesinin yolu açıldı, böylece sisteme toplu ödeme yapmanın cazibesi artırıldı. İşte BES'te yeni dönem ile ilgili bilinmeyen detaylar...
6.02.2022 Emekli
Ev alacak, araba kiralayacak, abonelik hizmetinden yararlanacak, taksitli alışveriş yapacak milyonları kapsıyor! Yeni dönem
Ev alacak, araba kiralayacak, abonelik hizmetinden yararlanacak, taksitli alışveriş yapacak milyonları kapsıyor! Yeni dönem Taksitli alışverişten abonelik hizmetine, konut alımından devre tatil satışına kadar Tüketici aleyhine olan birçok başlık için teklif hazırlanıyor. Taslak üzerindeki çalışmalar başladı. Edinilen bilgiye göre, Ticaret Bakanlığı, bu alandaki eksik ve hatalı uygulamaları saptadı. Tüketiciden gelen şikâyetler ve dava konusu olan alanlarda yapılması planlanan yasal değişiklikler, AK Parti kurmaylarıyla masaya yatırıldı. Öte yandan Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan 'Elektronik Haberleşme Sektörüne İlişkin Tüketici Hakları Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik' ile; elektronik haberleşme abonelikleri e-imza, T.C. Kimlik Kartı veya İnternet Bankacılığı bilgileri ile e-Devlet kapısı üzerinden başlatılabilecek.
18.01.2022 Ekonomi
Bireysel Emeklilik Sisteminde (BES) yeni dönem! 45 yaş kararı...
Bireysel Emeklilik Sisteminde (BES) yeni dönem! 45 yaş kararı... Bireysel Bireysel Emeklilik Sistemi(BES) ile ilgili son dakika açıklaması! Devlet katkısı yüzde 30 oranına çıkarılacak. Örneğin BES’e aylık 1.000 lira yatıran bir kişi için bugün devlet, aylık 250 lira katkı yapıyor. Yasa çıktıktan sonra 1.000 lira yatıran kişiye devlet aylık 300 lira, yıllık da 3.600 lira katkı koyacak. Yeni düzenleme ile otomatik katılımdaki 45 yaş sınırı nihayet kalkıyor. Bununla ilgili yasa tasarısı komisyonlardan geçti ve Meclis’e geldi. Bir-iki gün içinde de tasarı yasalaşacak. İşte BES ile ilgili merak edilen tüm gelişmeler...
17.01.2022 Emekli
BES'te yeni dönem! 5 değişiklik birden geliyor, devlet katkısı artıyor, avans sistemi, temlik, OKS ve...
BES'te yeni dönem! 5 değişiklik birden geliyor, devlet katkısı artıyor, avans sistemi, temlik, OKS ve... BES'te büyük değişiklik! Tek tek açıklandı. Devlet katkısı artıyor, avans sistemi geliyor. Bireysel Emeklilik Sistemi'nden çıkmadan para çekilebilecek. Konut alımı, evlilik, eğitim ve benzeri özellik arz eden durumlarda BES hesabından kısmi olarak para çekilebilecek. OKS'de yaş sınırı kalkacak. Birikimlerin temlik edilmesine imkan tanınacak. BES'teki değişiklikler ile birlikte katılımın daha da artması bekleniyor. BES'te hayata geçirilecek en büyük yenilik para çekme imkanın devreye alınması olacak. Bireysel Emeklilik Sistemi'ne dahil olmayanların en önemli gerekçesi uzun süre biriken paranın kullanılamayacak olmasıydı. Ancak artık BES katılımcıları, yatırdıkları anapara ve devlet katkısının yarısına kadar kısmını avans olarak çekebilecekler. Sistemden çıkmalarına gerek kalmadan ihtiyaçlarını karşılayabilecekler. Örneğin BES hesabında ödediği anapara ve devlet katkısı 100 bin lira olan bir katılımcı, bu paranın 50 bin liraya kadar kısmını avans olarak alabilecek. Devlet katkısı hesabından da avans olarak çektiği tutarın yüzde 25’i oranında, yani 12 bin 500 lira tutarında ödeme yapılacak.
12.01.2022 Ekonomi
Emeklilikte yeni dönem! Milyonları ilgilendiriyor! Yüzde 30...
Emeklilikte yeni dönem! Milyonları ilgilendiriyor! Yüzde 30... Emeklilik ile ilgili flaş gelişme! Bireysel emeklilikte, hem sistemdeki 13 milyon kişiyi hem de yeni girecekleri yakından ilgilendiren önemli düzenlemeler yapılacak. Bir taraftan devlet katkısı yüzde 30’a çıkartılırken, katılımcılara birikimlerinin bir kısmını kullanma hakkı tanınacak. Bankalardan kredi kullanırken BES sözleşmesi teminat gösterilebilecek. Öyle ki, tasarı yasalaştığında, artık BES’ten çıkılamayacak. Daha doğrusu çıkılmasına gerek kalmayacak. Çünkü BES’te devlet katkısının artırılmasından sistemdeki katılımcılara kısmi çekiş hakkı tanınmasına, 45 yaş sınırının kaldırılmasından sisteme toplu para ödeyenlere yeni imkanlar getirilmesine kadar birçok değişiklik geliyor.
10.01.2022 Emekli
BES'te yeni dönem! Avans kullanımı başlıyor,12 bin 500 lirası devletten, hem anapara hem de nema geliri...
BES'te yeni dönem! Avans kullanımı başlıyor,12 bin 500 lirası devletten, hem anapara hem de nema geliri... BES'te bir dönem sona eriyor. Yeni bir dönem başlıyor. Bireysel Emeklilik Sistemi'nden çıkmadan para çekilebilecek. Büyük değişiklik ile birlikte BES'e katılımın daha da artması bekleniyor. Avans sistemi ile ev sahibi olmak, iş kurmak kolay hale gelecek. Bunların dışında da pek çok ihtiyaç BES avans ile karşılanabilecek. Bedelli askerlikten evlilik giderlerinin karşılanmasına kadar nakit ihtiyaçların oluşması durumunda BES'ten para çekilebilecek. BES katılımcıları, yatırdıkları anapara ve nemasının yarısına kadar kısmını avans olarak çekebilecekler. Sistemden çıkmalarına gerek kalmadan ihtiyaçlarını karşılayabilecekler. Örneğin, , BES hesabında ödediği anapara ve nema tutarı 100 bin lira olan bir katılımcı, bu paranın 50 bin liraya kadar kısmını avans olarak alabilecek. Devlet katkısı hesabından da avans olarak çektiği tutarın yüzde 25’i oranında, yani 12 bin 500 lira tutarında ödeme yapılacak.
6.01.2022 Ekonomi
BES'te yeni dönem! 10.732 TL devlet katkısı, 3 yıl kalan alıyor
BES'te yeni dönem! 10.732 TL devlet katkısı, 3 yıl kalan alıyor Bireysel Emeklilik Sistemi'nde (BES) yeni dönem başladı. Temmuz itibarı ile 18 yaş altındaki kişiler de BES'e dahil olabiliyor. Birçok aile çocuklarını küçük yaşlardan itibaren Bireysel Emeklilik Sistemi'ne dahil ediyor. Ancak işin önemli bir boyutu gözden kaçırılıyor. Bireysel emeklilik sistemini cazip kılan iki husus var. Birincisi, birikimlerin, günün şartlarına uygun yatırım araçlarında değerlenerek artması; ikincisi ve daha da önemlisi yüzde 25’lik devlet katkısı. Fakat devlet katkısı ile ilgili önemli bir detay bulunuyor. 3 yıl dolmadan sistemden çıkanlar devlet katkısı imkanından yararlanamıyor. Bugün için BES'te en yüksek devlet katkısı 10.732 TL. Bu rakam asgari ücrete göre belirleniyor. BES’teki bir kişinin en yüksek yararlanabileceği devlet katkısı tutarı, yıllık asgari ücret toplamının yüzde 25’ini geçemiyor . Asgari ücrete yapılacak zam ile birlikte BES'te devlet katkısı miktarı da artacak.
13.12.2021 Emekli

Benzer Haber Etiketleri

Konut Alımı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki konut alımı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.