Kobani Olayları

Kobani Olayları

Son dakika Kobani olayları haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Kobani olayları ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Kobani olayları haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Kobani Olayları

haberleri sayfasında son dakika yaşanan kobani olayları gelişmeleri de dahil olmak üzere 258 kobani olayları haberi bulunmuştur. Tüm kobani olayları haberleri aşağıda listelenmiştir.
Bakan Yerlikaya: Van'da eylem hazırlığındaki 6 terör örgütü üyesi yakalandı
Bakan Yerlikaya: Van'da eylem hazırlığındaki 6 terör örgütü üyesi yakalandı İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 'Kahramanlar Operasyonları' kapsamında Van'da eylem hazırlığında olan 6 bölücü terör örgütü üyesinin yakalandığını duyurdu.
7.10.2023 Gündem
Kobani davasının üç sanığı, tahliye sonrası firar etmiş
Kobani davasının üç sanığı, tahliye sonrası firar etmiş Kobani olayları sonrası 6-8 Ekim 2014'te düzenlenen eylemlere ilişkin eski HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş'ın ve Figen Yüksekdağ'ın da yargılandığı davaya sunulan mütalaada, sorguları tamamlandıktan sonra tahliye edilen sanıklar Zeki Çelik, Berfin Özgü Köse ve Cihan Erdal'ın firar ettikleri bildirildi.
17.04.2023 Gündem
Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ için ağırlaştırılmış müebbet hapsi istendi
Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ için ağırlaştırılmış müebbet hapsi istendi Kobani olayları sonrası 6- 8 Ekim 2014'te Türkiye genelinde yaşanan ve 37 kişinin yaşamını yitirdiği olaylara ilişkin, aralarında eski HDP eş genel başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ'ın da bulunduğu 36 sanığın en az bir kez ağırlaştırılmış müebbet hapsi istendi.
14.04.2023 Gündem
PKK elebaşı Cemil Bayık'ın Selahattin Demirtaş'a 16 milyon dolar gönderdiği iddiası!
PKK elebaşı Cemil Bayık'ın Selahattin Demirtaş'a 16 milyon dolar gönderdiği iddiası! Terör örgütü PKK'dan kaçarak teslim olan ve Kobani soruşturmasında 'gizli tanık' olarak ifade veren 'Leheng Dersim Adil' kod adlı Merdan Rüştü Ovalıoğlu, PKK elebaşı Cemil Bayık'ın Selahattin Demirtaş'a eş başkanken HDP’nin seçim çalışmalarında kullanılmak üzere 16 milyon dolar gönderdiğini söyledi.
21.07.2022 Gündem
Ayhan Bilgen, HDP'den istifa etti
Ayhan Bilgen, HDP'den istifa etti Eski Kars Belediye Başkanı ve Milletvekili Ayhan Bilgen, 2007 yılından bu yana üyesi olduğu HDP'den istifa ettiğine ilişkin mektubu Twitter'da paylaştı.
14.12.2021 Yaşam
Bakan Soylu 'ilk kez şahit oldum' dedi ve açıkladı: Bunlardan korkulur           '
Bakan Soylu 'ilk kez şahit oldum' dedi ve açıkladı: Bunlardan korkulur ' İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Deniz Feneri 25. Hizmet Yılı Özel Programı'nda yaptığı konuşmada Diyarbakır'daki Hafıza odası sergisiyle ilgili, "Terörün sanatı kullandığına ilk kez şahit oldum. Bunlardan korkulur" diye konuştu.
23.10.2021 Siyaset
Yasin Börü davasında 15 sanığa ağırlaştırılmış müebbet
Yasin Börü davasında 15 sanığa ağırlaştırılmış müebbet Diyarbakır'da Yasin Börü ve arkadaşlarının öldürülmesiyle ilgili Yargıtay'ın bozma kararı üzerine 25 sanık yönünden yeniden görülen davada 15 sanığa ağırlaştırılmış müebbet, 3 suça sürüklenen çocuğa 23'er yıl hapis cezası verildi, 3'ü firari 6 sanığın dosyası ayrılırken, 1 sanık beraat etti.
25.06.2021 Gündem
Yasin Börü davasında karar! 15 sanığa müebbet hapis  cezası
Yasin Börü davasında karar! 15 sanığa müebbet hapis cezası Diyarbakır'da 6-7 Ekim 2014'te Kobani olayları bahanesiyle düzenlenen izinsiz gösterilerde Yasin Börü'nün öldürülmesine ilişkin Yargıtay'ın bozma kararının ardından yeniden görülen davada karar çıktı.
25.06.2021 Gündem
Yasin Börü kimdir, nasıl öldü? Yasin Börü davası sonucu, son durum!
Yasin Börü kimdir, nasıl öldü? Yasin Börü davası sonucu, son durum! Yasin Börü davasında savcılık mütalaası açıklandı. 20 sanık için "canavarca hislerle ve eziyet çektirerek çocuğu öldürmek" suçundan ağırlaştırılmış müebbet talep edildi. Yasin Börü kimdir, nasıl öldü? Yasin Börü davası sonucu, son durum!
28.05.2021 Gündem
Selahattin Demirtaş ile ilgili kritik gelişme! Bugün başlıyor
Selahattin Demirtaş ile ilgili kritik gelişme! Bugün başlıyor Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan ve kamuoyunda 'Kobani olayları' olarak bilinen 6-8 Ekim eylemlerine ilişkin aralarında eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile Figen Yüksekdağ, Altan Tan, Ahmet Türk gibi HDP'li isimlerin de yer aldığı 108 sanıklı dava, Ankara 22. Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün görülmeye başlıyor.
26.04.2021 Gündem
33 dokunulmazlık dosyası ile ilgili flaş gelişme
33 dokunulmazlık dosyası ile ilgili flaş gelişme Aralarında Kobani olayları ile ilgili fezleke hazırlanan 9 milletvekillerinin de bulunduğu 33 dokunulmazlık dosyası TBMM Anayasa Adalet Komisyonu'na sevk edildi.
24.02.2021 Siyaset
HDP'li 9 milletvekili hakkında fezleke hazırlandı
HDP'li 9 milletvekili hakkında fezleke hazırlandı Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan ile grup başkanvekillerinin de aralarında bulunduğu HDP'li 9 milletvekili hakkında, Kobani soruşturması kapsamında fezleke hazırladı.
19.02.2021 Siyaset
HDP ile ilgili flaş iddia! Şifre: Kumaş hazır, terziye gönderiyorum
HDP ile ilgili flaş iddia! Şifre: Kumaş hazır, terziye gönderiyorum Güvenlik güçlerine teslim olan PKK/KCK'lı terörist, 2015'te HDP'nin Mardin Kızıltepe ilçe teşkilatında görevli kişilerce "Kobani olayları" bahane edilerek kandırıldığını ve terör örgütüne katıldığını anlattı.
19.01.2021 Gündem
Çarpıcı itiraf: Demirtaş'ın çağrısı olmasaydı ölümler yaşanmayabilirdi
Çarpıcı itiraf: Demirtaş'ın çağrısı olmasaydı ölümler yaşanmayabilirdi Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın da aralarında olduğu 108 sanıklı Kobani iddianamesinde tanık olarak yer alan eski PKK/KCK mensubu K.G, Demirtaş ve diğer HDP'lilerin, Kobani bahanesiyle sokağa çıkma çağrıları yapmasalardı olaylarda insanların ölmeyeceğini ifade etti.
7.01.2021 Gündem
Selahattin Demirtaş yargılanacak! Kobani İddianamesi kabul edildi!
Selahattin Demirtaş yargılanacak! Kobani İddianamesi kabul edildi! Kamuoyunda 'Kobani olayları' olarak bilinen, 6-8 Ekim 2014’de ülke genelinde yaşanan olaylara ilişkin, aralarından eski HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ’ın da bulunduğu 27’si tutuklu 108 kişi hakkında hazırlanan iddianame, Ankara 22’nci Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi. Sanıkların tamamı 29 ayrı suçtan 38'er kez ağırlaştırılmış müebbet ve 19 bin 680'er yıl hapis istemiyle yargılanacak.
7.01.2021 Gündem
Selahattin Demirtaş'ın da olduğu 108 kişi hakkında Kobani iddianamesi
Selahattin Demirtaş'ın da olduğu 108 kişi hakkında Kobani iddianamesi Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Kobani bahanesiyle 6-8 Ekim 2014'te düzenlenen eylemlere ilişkin soruşturma kapsamında, eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın da aralarında bulunduğu 108 şüpheli hakkında iddianame hazırladı.
30.12.2020 Gündem
AK Parti'den sert Ermenistan açıklaması!
AK Parti'den sert Ermenistan açıklaması! AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik AK Parti MYK Toplantısı sonrası açıklamalarda bulunarak, "Ermenistan'ın Azerbaycan'a saldırısını şiddetli bir şekilde kınıyoruz. Bu Azerbaycanlı kardeşlerimizle kendi kaderimizin aynı gördüğümüzün kanıtıdır. Ermenistan ateşkesi ihlal etti. Köylere soykırımvari bir saldırıda bulundu." ifadelerini kullandı.
29.09.2020 Gündem
6-8 Ekim soruşturması! 7 HDP'li vekil için fezleke düzenlenecek
6-8 Ekim soruşturması! 7 HDP'li vekil için fezleke düzenlenecek Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan açıklamada, 'Olay tarihlerinde Halkların Demokratik Partisi MYK üyesi olan ve hâlen Halkların Demokratik Partisi milletvekili oldukları anlaşılan (7) kişi hakkında, Anayasa’nın 83. Maddesi gereğince aynı soruşturma kapsamında milletvekili dokunulmazlıklarının kaldırılması talebiyle Fezleke düzenlenecektir' denildi.
25.09.2020 Gündem
Kobani olayları nedir? 6-7 Ekim olayları neden oldu? (Kobani olayları operasyonu 2020)
Kobani olayları nedir? 6-7 Ekim olayları neden oldu? (Kobani olayları operasyonu 2020) Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının, eski HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ Şenoğlu'nun da tutuklu bulunduğu 2014'te Kobani bahanesiyle düzenlenen eylemlere ilişkin soruşturması kapsamında, 82 zanlı hakkında gözaltı kararı çıkartılmasının ardından 7 ilde operasyon başlatıldı. Terörle mücadele ekiplerince düzenlenen eş zamanlı operasyonda 18 şüpheli gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında eski milletvekili ve HDP'li Kars Belediye Başkanı Ayhan Bilgen, HDP'li RTÜK üyesi Ali Ürküt, eski HDP milletvekilleri Ayla Akat Ata, Sırrı Süreyya Önder, Altan Tan, Nazmi Gür, Emine Beyza Üstün, Emine Ayna, MYK üyesi Alp Altınörs ile mevcut ve eski HDP yöneticilerinin bulunduğu öğrenildi. Peki, Kobani olayları nedir, neden oldu? 6-7 Ekim olayları ve Kobani olayları operasyonu…
25.09.2020 Gündem
Ankara merkezli 7 ilde PKK/KCK operasyonu: 82 gözaltı kararı
Ankara merkezli 7 ilde PKK/KCK operasyonu: 82 gözaltı kararı Eski HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ Şenoğlu'nun da tutuklu bulunduğu 2014'teki Kobani bahanesiyle düzenlenen eylemlere ilişkin soruşturma kapsamında 7 ilde 82 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarıldı.
25.09.2020 Gündem
PKK yaktı, devlet yaptı
PKK yaktı, devlet yaptı Siirt'te, 6-8 Ekim 2014'teki Kobani olayları sırasında PKK'lı teröristlerin yaktığı halk eğitim merkezi, yeniden inşa edilerek, gençlerin hizmetine açıldı.
8.10.2019 Gündem
PKK'nın İstanbul planı deşifre oldu!
PKK'nın İstanbul planı deşifre oldu! Suriye’den Mardin’e geçerken yakalanan 2 PKK’lı sorguda çözüldü. Suriye’de bomba eğitimi alan teröristlerin Türkiye’ye sansasyonel eylemler için geldiği öğrenildi. İstanbul’u hedefine koyan PKK’nın, metro ve metrobüs duraklarını kana bulama hazırlığı yaptığı ortaya çıktı.
15.09.2018 Gündem
İşte Brunson’un FETÖ ve PKK bağlantısı
İşte Brunson’un FETÖ ve PKK bağlantısı Ev hapsindeki ABD'li papaz Brunson'un FETÖ üyeleriyle bağlantıları, hakkındaki iddianamede tek tek gözler önüne serildi. İddianamede Brunson'un görev yeri İzmir olmasına rağmen PKK için bizzat Doğu'ya giderek nasıl çalıştığı da ortaya konuluyor.
3.08.2018 Gündem
6-8 Ekim olaylarında ne olmuştu?
6-8 Ekim olaylarında ne olmuştu? Cumhurbaşkanı Erdoğan HDP’nin adayı Selahattin Demirtaş’ı eleştirerek “53 Kürt kardeşimizin kanı Demirtaş’ın ellerine bulanmıştır” dedi. Demirtaş ise Erdoğan’ın bu sözlerine “53 kişinin katledilmesi sözde talimatımı paylaşırsan söz veriyorum cumhurbaşkanlığı adaylığından çekileceğim” şeklinde cevap verdi. Peki, Erdoğan’ın dikkat çektiği 6-8 Ekim olayları nedir ve neler yaşandı?
17.06.2018 Gündem
PKK'nın sözde sorumlularına büyük darbe
PKK'nın sözde sorumlularına büyük darbe Güvenlik güçleri, son 20 ayda terör örgütü YPG/PKK'ya yönelik yurt içi ve dışında düzenlediği operasyonlarda, 150 teröristi etkisiz hale getirdi.
6.05.2018 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Kobani Olayları ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki kobani olayları haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.