Figen Yüksekdağ

Figen Yüksekdağ

Son dakika figen yüksekdağ haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan figen yüksekdağ ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını figen yüksekdağ haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Figen Yüksekdağ

haberleri sayfasında son dakika yaşanan figen yüksekdağ gelişmeleri de dahil olmak üzere 414 figen yüksekdağ haberi bulunmuştur. Tüm figen yüksekdağ haberleri aşağıda listelenmiştir.
MHP lideri Devlet Bahçeli: AYM kapatılmalı ya da yeniden yapılandırılmalı
MHP lideri Devlet Bahçeli: AYM kapatılmalı ya da yeniden yapılandırılmalı MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Anayasa Mahkemesi (AYM) ile Yargıtay arasındaki tartışmalara ilişkin, "Anayasa Mahkemesi Başkanı, zillet ittifakının yüksek yargıya yuvalanmış hastalıklı koludur. Bunu reddediyoruz, bu kişinin haddini ve hududunu çok açık şekilde aştığını düşünüyoruz. Anayasa Mahkemesi kapatılmalı ya da yeniden yapılandırılmalıdır" dedi.
14.11.2023 Gündem
Kobani davasının üç sanığı, tahliye sonrası firar etmiş
Kobani davasının üç sanığı, tahliye sonrası firar etmiş Kobani olayları sonrası 6-8 Ekim 2014'te düzenlenen eylemlere ilişkin eski HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş'ın ve Figen Yüksekdağ'ın da yargılandığı davaya sunulan mütalaada, sorguları tamamlandıktan sonra tahliye edilen sanıklar Zeki Çelik, Berfin Özgü Köse ve Cihan Erdal'ın firar ettikleri bildirildi.
17.04.2023 Gündem
Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ için ağırlaştırılmış müebbet hapsi istendi
Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ için ağırlaştırılmış müebbet hapsi istendi Kobani olayları sonrası 6- 8 Ekim 2014'te Türkiye genelinde yaşanan ve 37 kişinin yaşamını yitirdiği olaylara ilişkin, aralarında eski HDP eş genel başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ'ın da bulunduğu 36 sanığın en az bir kez ağırlaştırılmış müebbet hapsi istendi.
14.04.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: 20 yılda sessiz bir devrime imza attık
Cumhurbaşkanı Erdoğan: 20 yılda sessiz bir devrime imza attık Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Diyarbakır'da depremzedelerle iftar programında konuştu. Erdoğan, "Siz bize güvendiniz. Biz de sizlere aşkla hizmet ettik. Kandan, gözyaşından, güvensizlik ortamından beslenen insanlık düşmanlarına 20 yılda sessiz bir devrime imza attık. Batıda hangi hizmetler varsa aynı iklimi burada da tesis ettik. Bu iklimin zedelenmesine müsamaha göstermeyeceğiz." dedi.
14.04.2023 Gündem
Diyarbakır'da nevruz kutlamasında olay; 5 polis yaralandı, 19 gözaltı
Diyarbakır'da nevruz kutlamasında olay; 5 polis yaralandı, 19 gözaltı Diyarbakır'da Halkların Demokratik Partisi (HDP) tarafından düzenlenen nevruz etkinliğinde terör örgütü PKK'yı simgeleyen bez parçaları açılırken, örgütün elebaşı Abdullah Öcalan lehine sloganlar atıldı. Yaşanan gerginlikte atılan taşlardan 5 polis memuru yaralandı, 19 kişi gözaltına alındı.
21.03.2023 Gündem
HDP'li vekillerin seçimini Kandil'de yapmışlar! PKK'lı terörist itiraf etti
HDP'li vekillerin seçimini Kandil'de yapmışlar! PKK'lı terörist itiraf etti Gri listede aranırken PKK’dan kaçan Merdan Rüştü Ovalıoğlu, ifadesinde, 7 Haziran 2015 seçimlerinde HDP’nin milletvekili listesinin Kandil’de hazırlandığını, adaylarla burada tek tek görüşüldüğünü söyledi. Ovalıoğlu, 12’si halen milletvekili 17 kişiyle ilgili tanıklıklarını ayrıntılarıyla anlattı.
22.07.2022 Gündem
108 sanıklı Kobani davası başladı
108 sanıklı Kobani davası başladı Son dakika haberine göre; Kobani bahanesiyle 6-8 Ekim 2014'te düzenlenen eylemlere ilişkin, aralarında PKK'nın sözde üst düzey yöneticilerinin yanı sıra eski HDP eş genel başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ'ın da bulunduğu 108 sanığın yargılanmasına başlandı.
26.04.2021 Gündem
Selahattin Demirtaş ile ilgili kritik gelişme! Bugün başlıyor
Selahattin Demirtaş ile ilgili kritik gelişme! Bugün başlıyor Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan ve kamuoyunda 'Kobani olayları' olarak bilinen 6-8 Ekim eylemlerine ilişkin aralarında eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile Figen Yüksekdağ, Altan Tan, Ahmet Türk gibi HDP'li isimlerin de yer aldığı 108 sanıklı dava, Ankara 22. Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün görülmeye başlıyor.
26.04.2021 Gündem
TBMM Başkanı Şentop: Dün akşam 33 fezleke Meclis'e ulaştı
TBMM Başkanı Şentop: Dün akşam 33 fezleke Meclis'e ulaştı TBMM Başkanı Mustafa Şentop, "Dün akşam 33 fezleke Meclis'e ulaştı. İçinde HDP'li vekillerin fezlekeleri de var." dedi.
24.02.2021 Siyaset
HDP'li 9 milletvekili hakkında fezleke hazırlandı
HDP'li 9 milletvekili hakkında fezleke hazırlandı Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan ile grup başkanvekillerinin de aralarında bulunduğu HDP'li 9 milletvekili hakkında, Kobani soruşturması kapsamında fezleke hazırladı.
19.02.2021 Siyaset
HDP'li 9 milletvekili hakkında fezleke hazırlanıyor
HDP'li 9 milletvekili hakkında fezleke hazırlanıyor HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan’ın da aralarında bulunduğu 9 milletvekili hakkında Kobani olarak bilinen 6-7-8 Ekim 2014 olayları ile ilgili gerçekleştirilen terör eylemleri ile ilgili fezleke hazırlanıyor.
13.01.2021 Gündem
Devlet Bahçeli duyurdu! MHP harekete geçti
Devlet Bahçeli duyurdu! MHP harekete geçti MHP lideri Devlet Bahçeli'nin HDP'nin kapatılmasıyla ilgili sözleri sonrası Meclis kulisleri hareketlendi. MHP, HDP'nin kapatılması için girişimlere başladı.
13.01.2021 Siyaset
Selahattin Demirtaş yargılanacak! Kobani İddianamesi kabul edildi!
Selahattin Demirtaş yargılanacak! Kobani İddianamesi kabul edildi! Kamuoyunda 'Kobani olayları' olarak bilinen, 6-8 Ekim 2014’de ülke genelinde yaşanan olaylara ilişkin, aralarından eski HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ’ın da bulunduğu 27’si tutuklu 108 kişi hakkında hazırlanan iddianame, Ankara 22’nci Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi. Sanıkların tamamı 29 ayrı suçtan 38'er kez ağırlaştırılmış müebbet ve 19 bin 680'er yıl hapis istemiyle yargılanacak.
7.01.2021 Gündem
Selahattin Demirtaş'ın da olduğu 108 kişi hakkında Kobani iddianamesi
Selahattin Demirtaş'ın da olduğu 108 kişi hakkında Kobani iddianamesi Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Kobani bahanesiyle 6-8 Ekim 2014'te düzenlenen eylemlere ilişkin soruşturma kapsamında, eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın da aralarında bulunduğu 108 şüpheli hakkında iddianame hazırladı.
30.12.2020 Gündem
Ahmet Türk,  adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı
Ahmet Türk, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı Eski Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk, Kobani eylemleri soruşturması kapsamında adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
19.10.2020 Yaşam
Gültan Kışanak, Kobani soruşturması kapsamında tutuklandı
Gültan Kışanak, Kobani soruşturması kapsamında tutuklandı Kobani soruşturmasında eski Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak tutuklanırken, eski HDP Mardin Milletvekili Gülser Yıldırım adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
16.10.2020 Gündem
Figen Yüksekdağ'a Cumhurbaşkanına hakaretten hapis talebi!
Figen Yüksekdağ'a Cumhurbaşkanına hakaretten hapis talebi! Eski HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ'ın 26 Kasım 2015'te, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef alan açıklaması üzerine açılan davada, esas hakkındaki mütalaa açıklandı.
16.10.2020 Gündem
Aysel Tuğluk ve Sebahat Tuncel hakkında tutuklama kararı
Aysel Tuğluk ve Sebahat Tuncel hakkında tutuklama kararı Eski HDP Milletvekilleri Aysel Tuğluk ve Sebahat Tuncel hakkında, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının 2014'te Kobani bahanesiyle düzenlenen 6-7 Ekim Olayları'na ilişkin soruşturması kapsamında tutuklama kararı verildi.
13.10.2020 Gündem
Kobani eylemleri soruşturmasında flaş gelişme
Kobani eylemleri soruşturmasında flaş gelişme Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının Kobani eylemleri soruşturması kapsamında gözaltına alınan 20 şüpheli, tutuklama talebiyle hakimliğe sevk edildi.
1.10.2020 Gündem
Kobani olayları nedir? 6-7 Ekim olayları neden oldu? (Kobani olayları operasyonu 2020)
Kobani olayları nedir? 6-7 Ekim olayları neden oldu? (Kobani olayları operasyonu 2020) Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının, eski HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ Şenoğlu'nun da tutuklu bulunduğu 2014'te Kobani bahanesiyle düzenlenen eylemlere ilişkin soruşturması kapsamında, 82 zanlı hakkında gözaltı kararı çıkartılmasının ardından 7 ilde operasyon başlatıldı. Terörle mücadele ekiplerince düzenlenen eş zamanlı operasyonda 18 şüpheli gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında eski milletvekili ve HDP'li Kars Belediye Başkanı Ayhan Bilgen, HDP'li RTÜK üyesi Ali Ürküt, eski HDP milletvekilleri Ayla Akat Ata, Sırrı Süreyya Önder, Altan Tan, Nazmi Gür, Emine Beyza Üstün, Emine Ayna, MYK üyesi Alp Altınörs ile mevcut ve eski HDP yöneticilerinin bulunduğu öğrenildi. Peki, Kobani olayları nedir, neden oldu? 6-7 Ekim olayları ve Kobani olayları operasyonu…
25.09.2020 Gündem
Ankara merkezli 7 ilde PKK/KCK operasyonu: 82 gözaltı kararı
Ankara merkezli 7 ilde PKK/KCK operasyonu: 82 gözaltı kararı Eski HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ Şenoğlu'nun da tutuklu bulunduğu 2014'teki Kobani bahanesiyle düzenlenen eylemlere ilişkin soruşturma kapsamında 7 ilde 82 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarıldı.
25.09.2020 Gündem
Polisin şehit edilmesiyle ilgili firari hükümlü yakalandı
Polisin şehit edilmesiyle ilgili firari hükümlü yakalandı Adana’da 3 yıl önce bölücü terör örgütü PKK yandaşlarının korsan gösterisi sırasında gruba müdahale eden çevik kuvvet polisi Mustafa Yeli’nin şehit edilmesi olayını organize ettiği ileri sürülen ve 14 yıl 5 ay hapis cezası alan şahıs yakalanarak cezaevine konuldu. Zanlının, olay anında tanınmamak için yüzünü bezle kapattığı, arkasında delil bırakmamak için de eline eldiven taktığı ve ayakkabısının üzerine çorap geçirdiği öğrenildi.
4.07.2019 Gündem
Figen Yüksekdağ'ın yargılandığı dava devam ediyor!
Figen Yüksekdağ'ın yargılandığı dava devam ediyor! Eski HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ'ın "terör örgütü yöneticiliği", "terör örgütü propagandası", "Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefet", "halkı kin ve düşmanlığa tahrik" ve "suç işlemeye tahrik" suçlarından yargılandığı davanın duruşması görüldü.
14.06.2019 Gündem
Hain saldırıyı organize etmişti! Yakalandı...
Hain saldırıyı organize etmişti! Yakalandı... Adana'da 3 yıl önce bölücü terör örgütü PKK yandaşlarının korsan gösterisi sırasında gruba müdahale eden çevik kuvvet polisi Mustafa Yeli'nin şehit edilmesi olayını organize ettiği ileri sürülen ve 23 yıl 3 ay hapis cezası alan şahıs, terörle mücadelenin kurduğu özel ekip tarafından yakalandı.
13.05.2019 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'Yeni Zelanda' açıklaması: Batı medyası işi tamamen sinsice götürüyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'Yeni Zelanda' açıklaması: Batı medyası işi tamamen sinsice götürüyor Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Yeni Zelanda'daki terör saldırısı ile ilgili, 'Bu olayda Avrupa'nın sesi çıktı mı? Hayır. Batı medyası işi tamamen sinsice götürüyor.' açıklamasında bulundu.
19.03.2019 Siyaset

Benzer Haber Etiketleri

Figen Yüksekdağ ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki figen yüksekdağ haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.