Kıtlık

Kıtlık

Son dakika kıtlık haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan kıtlık ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını kıtlık haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Kıtlık

haberleri sayfasında son dakika yaşanan kıtlık gelişmeleri de dahil olmak üzere 379 kıtlık haberi bulunmuştur. Tüm kıtlık haberleri aşağıda listelenmiştir.
Türk Destanları Nelerdir? Türk Destanlarının İsimleri Ve Özellikleri Nelerdir?
Türk Destanları Nelerdir? Türk Destanlarının İsimleri Ve Özellikleri Nelerdir? Savaş, göç, kıtlık ve felaket gibi toplumsal hayatı derinden etkileyen olayların anlatıldığı nesir türündeki eserlere destan denir. Bazı destanlarda şiirlere de yer verilir. Epope ve dasitan adıyla da bilinen destanlar doğal ve yapay olarak ikiye ayrılır. Doğal destanlarda gerçekten yaşanan olaylar anlatılır. Yapay destanlar ise masal, öykü ve roman gibi kurgusaldır. 
4.02.2024 Gündem
Şırdan fiyatı 3 liradan 100 liraya yükseldi
Şırdan fiyatı 3 liradan 100 liraya yükseldi Adana’da bundan 5 yıl önce günde 3 bin 500 şırdan çöpe dökülürken, son yıllarda Türkiye genelinde satılmaya başlanınca, tanesi 3 liradan 100 liraya kadar yükseldi.
28.01.2024 Adana
2024 kehanetini şifreli şiirinde yazmış! Tsunami sonra kıtlık kapıda!  Hıristiyan dünyasında şok değişim olacak!
2024 kehanetini şifreli şiirinde yazmış! Tsunami sonra kıtlık kapıda! Hıristiyan dünyasında şok değişim olacak! Her yıl kehanetleriyle gündeme gelen ünlü Fransız astrolog ve kahin Nostradamus, 2024 yılı kehanetlerinde 4 büyük olaya işaret etti. Yeni yıl tahminlerini şifreli şiirinde yazmış.
1.01.2024 Yaşam
BM: Etiyopya kıtlık ile karşı karşıya
BM: Etiyopya kıtlık ile karşı karşıya Birleşmiş Milletler İnsani İşler Koordinasyon Ofisi (OCHA) 22 Aralık’ta yaptığı açıklamada, Etiyopya’da iklim değişikliği ve kuraklık sebebiyle insanların kıtlık ile karşı karşıya kaldığını duyurdu.
1.01.2024 Dünya
Filistin Sağlık Bakanlığı: 20 bin 674 sivil öldü
Filistin Sağlık Bakanlığı: 20 bin 674 sivil öldü Filistin Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarında hayatını kaybedenlerin sayısının 20 bin 674’e yükseldiği belirtildi.
25.12.2023 Dünya
'2030'da 15 havzada su açığı yaşayacağız'
'2030'da 15 havzada su açığı yaşayacağız' Tarımve Orman Bakanlığı Su Yönetimi Genel Müdürü Afire Sever, iklim değişikliğinin su kaynaklarına etkisini, uluslararası geçerliliği olan 3 model ve 2 projeksiyon ile ortaya çıkardıklarını söyledi. Sever, "2030'la beraber özellikle 15 havzamızda su açığı yaşayacağız. Ama tedbir geliştirirsek, en azından birçok havzamızda su açığını yaşamayacağız" dedi.
19.11.2023 Gündem
Murat Kurum: 600 bin konutu bir an önce dönüştürmemiz gerekiyor
Murat Kurum: 600 bin konutu bir an önce dönüştürmemiz gerekiyor TBMM Çevre Komisyonu Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Murat Kurum, Marmara Üniversitesi’nde, 8 Kasım Dünya Şehircilik Günü kapsamında düzenlenen 'Türkiye Yüzyılı’nda Dirençli Şehirler Paneli' ne katıldı. Panelde bir konuşma yapan Murat Kurum, "Tarihin emaneti İstanbul'umuza da baktığınızda 1.2 milyon bina, 6 milyon konuttan söz ediyoruz ve bu binalara baktığımızda 1.5 milyon konutun da riskli olduğu ortada. 600 bin konutu bir an önce dönüştürmemiz gerekiyor. Bu kapsamda 2012 yılında az önce bahsettiğim çalışma çerçevesinde o günden bugüne 39 ilçede 800 bin konutun dönüşümü tamamlandı. Şu an fiilen sahada devam eden dönüşüm konutu sayımız da 171 bin" dedi. 
9.11.2023 Ekonomi
TBMM Başkanı Kurtulmuş: Temel hedefimiz Balkanlarda istikrarın sağlanması
TBMM Başkanı Kurtulmuş: Temel hedefimiz Balkanlarda istikrarın sağlanması TBMM Başkanı Kurtulmuş, çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere geldiği Bosna Hersek’in başkenti Saraybosna’da, Uluslararası Saraybosna Üniversitesi (IUS) 2023-2024 Akademik Yılı Açılış Töreni’nde yaptığı konuşmada, içinde bulunan üniversitenin kuruluş günlerini, hatta kuruluşundan önceki günlerini hatırlayan birisi olarak 20 yılda ne kadar büyük mesafe alındığını ne kadar verimli sonuç elde edildiğini görmekten memnuniyet duyduğunu söyledi.
2.11.2023 Gündem
Numan Kurtulmuş'tan P20 Zirvesi'nde Filistin için yoğun diplomasi trafiği
Numan Kurtulmuş'tan P20 Zirvesi'nde Filistin için yoğun diplomasi trafiği TBMM Başkanı Kurtulmuş, İsrail-Filistin çatışmasının ardından yapılan ilk uluslararası toplantıdaki oturumlar ve mevkidaşlarıyla yaptığı görüşmelerde, Gazze’deki sivillere yönelik saldırıların sona erdirilmesi ve buraya insani yardımların ulaştırılabilmesi için diplomasi yürüttü.
14.10.2023 Gündem
TBMM Başkanı Kurtulmuş, P20 Zirvesi'nde konuştu
TBMM Başkanı Kurtulmuş, P20 Zirvesi'nde konuştu TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş P20 Zirvesi’nde konuşma yaparak uluslararası sorunlara çözüm bulacak yeni bir uluslararası küresel mimariye ihtiyaç olduğunu vurguladı.
13.10.2023 Gündem
Ukrayna, barış formülünün 10 şartını açıkladı
Ukrayna, barış formülünün 10 şartını açıkladı Ukrayna Dışişleri Bakanlığı, Devlet Başkanı Volodimir Zelenski’nin açıkladığı barış formülüne ilişkin 10 şartı tüm detaylarıyla paylaştı. Bu şartlar arasında enerji ve gıda güvenliği, Rusya’nın Ukrayna topraklarından çekilmesi, Ukrayna’nın toprak bütünlüğünün tanınması maddeleri yer aldı.
24.09.2023 Dünya
Versay Antlaşması Özeti Ve Önemi... Versay Antlaşması Tarihi Ve Maddeleri...
Versay Antlaşması Özeti Ve Önemi... Versay Antlaşması Tarihi Ve Maddeleri... Dünya savaşları içerisinde en sancılı olan 1. Dünya savaşı döneminde itilaf ve ittifak devletleri arasında savaşın sona erdirilmesi için Fransa'nın Paris şehrinde bir konferans düzenlenmiş ve konferans sonucunda Versay Antlaşması İmzalanmıştır.
15.09.2023 Eğitim
ABD Dışişleri Bakanı Blinken'den Karadeniz açıklaması
ABD Dışişleri Bakanı Blinken'den Karadeniz açıklaması ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi toplantısında yaptığı açıklamada, Rusya’nın Karadeniz'i şantaj aracı olarak kullandığını ifade etti.
3.08.2023 Dünya
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan memur ve emekli maaşı açıklaması
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan memur ve emekli maaşı açıklaması Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bu hafta Suudi Arabistan, Katar ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni kapsayan Körfez turunu tamamladı. Özellikle ekonomi alanında yeni iş birliği anlaşmaları yapıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan Körfez turu dönüşünde gazetecilere önemli değerlendirmelerde bulundu.
21.07.2023 Gündem
Putin'den Tahıl Koridoru Anlaşması açıklaması
Putin'den Tahıl Koridoru Anlaşması açıklaması Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Tahıl Koridoru Anlaşması'na ilişkin “Batı, ihtiyacı olan ülkelere yardım etmek yerine anlaşmayı siyasi şantaj olarak kullandı” ifadelerini kullandı.
19.07.2023 Dünya
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Dünya Mülteciler Günü mesajı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Dünya Mülteciler Günü mesajı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dünya Mülteciler Günü münasebetiyle yayımladığı mesajında, “İnsanlık ve komşuluk görevini her zaman yerine getiren Türkiye, sığınmacıların güvenli, gönüllü ve onurlu bir şekilde anavatanlarına geri dönüşlerini desteklemekte, bunun için gerekli projeleri hayata geçirmektedir.” dedi.
20.06.2023 Gündem
Dünya tarihinin en korkunç seri katili! 10 yılda 52 kişiyi katletti motivasyonu şok etti...
Dünya tarihinin en korkunç seri katili! 10 yılda 52 kişiyi katletti motivasyonu şok etti... Ülkeyi dehşete düşüren olay 1982 yılında başlamış ve peş peşe işlenen cinayetler halkı korku ve dehşete düşürmüştü. Cinayet sayısı ve kurbanlarına yaptıklarından dolayı “Tarihin en korkunç seri katili” lakabını alan Andrei Chikatilo ismi aradan geçen yıllara rağmen halen ülkede korku ile anılıyor. İşlediği korkunç cinayetlerin detayları ortaya çıkan Chikatilo’nun vahşetleri işlemedeki motivasyonu ise duyanları şoke etti.
18.04.2023 Dünya
Uzmanından sahurda tokluğu artıran 4 yiyecek önerisi
Uzmanından sahurda tokluğu artıran 4 yiyecek önerisi Sahur sofrasında 4 yiyecek grubunu bulundurarak tokluğu artırmanın mümkün olduğunu belirten Diyetisyen Duygu Yıldırım Sökmen, “Yumurta hem düşük kalorisi hem de protein kalitesinin yüksek olması sebebiyle uzun süre tokluk sağlar. Tam buğday ürünleri sindirim problemlerini önleyerek tokluğu artırır. Süt de uzun süre tokluğu artıran bir içecektir. Tarçın ise kan şekerini dengede tutup, tatlı ihtiyacını baskılamayı sağlar” dedi.
8.04.2023 Ramazan Sofrası
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan dünyaya net mesaj: Teröre destek verenler dökülen her kana ortaktır
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan dünyaya net mesaj: Teröre destek verenler dökülen her kana ortaktır Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Endonezya'nın Bali adasında düzenlenen G20 Liderler Zirvesi'ndeki Medya Merkezi'nde basın toplantısı düzenledi. Gündeme dair önemli açıklamalarda bulunan Erdoğan, İstiklal Caddesi'nde meydana gelen terör saldırısı ile ilgili; "Terör örgütüne destek verenler dökülen her kana ortaktır. Teröristlerin kimin arkasına saklanırsa saklansın kendilerini bekleyen akıbetten kurtulamayacaklardır." ifadelerini kullandı.
16.11.2022 Siyaset
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan dünyaya uyarı: Gıda krizi yaşanabilir
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan dünyaya uyarı: Gıda krizi yaşanabilir Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Endonezya’nın Bali Adası’nda toplanan G20 Liderler Zirvesi’ne katıldı. Erdoğan zirve kapsamında liderlerle peş peşe görüşmeler yaptı. Erdoğan, ABD Başkanı Biden ile görüşmesinin ardından Fransa Cumhurbaşkanı Macron ile bir araya geldi. Görüşmede ABD Başkanı Biden, İstiklal Caddesi'ndeki saldırı için taziyelerini iletti. Öte yandan Endonez'yadaki G20 zirvesinde açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan "Dünya, buğday, ayçiçeği yağı ve mısırda olduğu gibi pirinçte de kriz yaşanması ihtimaliyle karşı karşıyadır." dedi.
15.11.2022 Siyaset
Market fiyatlarıyla ilgili flaş gelişme! Tüm illere yayılacak, pilot 6 şehir seçildi
Market fiyatlarıyla ilgili flaş gelişme! Tüm illere yayılacak, pilot 6 şehir seçildi Tarım Kredi Genel Müdürü Aydın, KOOP Bakkal projesiyle ilgili olarak, "Pilot 6 il seçtik fakat bütün illere yayılacağız. Zamanla toptancı gibi çalışmayı planlıyoruz" dedi.
7.11.2022 Ekonomi
Rusya'nın iptal kararı sonrası Zelenski'den flaş açıklama
Rusya'nın iptal kararı sonrası Zelenski'den flaş açıklama Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Rusya’nın tahıl anlaşmasını askıya alması konusunda yaptığı açıklamada, “Rusya'dan, tahıl ihracat girişimini iptal ettiklerine dair oldukça öngörülebilir bir açıklama geldi” dedi.
30.10.2022 Dünya
Kunut duaları nasıl okunur? Kunut duaları okunuşu ve anlamı!
Kunut duaları nasıl okunur? Kunut duaları okunuşu ve anlamı! Beş vakit namaz içerisinde yatsı namazı vaktinde kılınan vitr namazı içerisinde okunan Kunut Duaları kıtlık, salgın hastalık, düşman saldırısı gibi umumi felaket zamanlarında da sıklıkla okunan dualar arasında yer almaktadır. Peki, Kunut duaları nasıl okunur? Kunut duaları okunuşu ve anlamı!
10.10.2022 Dini Bilgiler
Bakan Kirişci: 5,5 milyon ton hububat, tahıl koridorundan geçti
Bakan Kirişci: 5,5 milyon ton hububat, tahıl koridorundan geçti Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, tahıl koridoruna ilişkin "5,5 milyon ton hububat, tahıl koridorundan geçti. Dünya bir nefes aldı, rahatladı" dedi.
3.10.2022 Ekonomi
Binali Yıldırım'dan Yunanistan'a: Son zamanlarda iyice şımarıklığı arttı
Binali Yıldırım'dan Yunanistan'a: Son zamanlarda iyice şımarıklığı arttı AK Parti Genel Başkan Vekili Binali Yıldırım, “Yunanistan'ın son zamanlarda iyice şımarıklığı arttı. Özellikle seçim zamanında oradaki yöneticilerin ayarları bozuluyor” dedi.
14.09.2022 Siyaset

Benzer Haber Etiketleri

Kıtlık ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki kıtlık haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.