Kış Ayları

Kış Ayları

Son dakika kış ayları haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan kış ayları ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını kış ayları haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Kış Ayları

haberleri sayfasında son dakika yaşanan kış ayları gelişmeleri de dahil olmak üzere 441 kış ayları haberi bulunmuştur. Tüm kış ayları haberleri aşağıda listelenmiştir.
Ankara Şehir Hastanesi'nde yoğun bakım yüzde 90 dolu
Ankara Şehir Hastanesi'nde yoğun bakım yüzde 90 dolu Türkiye'nin en büyük hastanelerinden Ankara Şehir Hastanesi'nde son dönemde artan viral salgın hastalıklar nedeniyle yoğun bakımlarda doluluk oranı yüzde 90'a ulaştı. Hastanenin Yoğun Bakım Sorumlusu Prof. Dr. Sema Turan, 250 yataktan oluşan genel yoğun bakımda doluluk oranının yüzde 90 seviyesinde olduğunu söyleyerek, "Çoklu viral etkenlerle mücadele ediyoruz. Aynı anda hem influenza pozitifliği, hem Covid-19 pozitifliği olan hastalarımız var" dedi.
18.01.2024 Gündem
C Vitamini İçeren Besinler Nelerdir? En Çok C Vitamini Barındıran Gıdalar Listesi...
C Vitamini İçeren Besinler Nelerdir? En Çok C Vitamini Barındıran Gıdalar Listesi... C vitamini bağışıklık sistemi ile ilgili olduğundan zinde kalmak ve hastalıklardan korunmak için alınmalıdır. Birçok meyve ve sebzede c vitamini olduğundan besinlerden alınması mümkündür.
5.01.2024 Sağlık
Kış aylarında cilt sağlığını korumanın yolları
Kış aylarında cilt sağlığını korumanın yolları   Kış aylarında düşen hava sıcaklıkları ile cilt problemlerinin görülme sıklığı artıyor. Yağlı ciltler soğukta daha az yağlanırken, normal ciltler kuruyor; kuru olan ciltlerse ağrı hissettirecek kadar hassaslaşabiliyor. Bu nedenle kış aylarında cilt sağlığını korumanın önemli olduğunu söyleyen Medicana Sağlık Grubu Dermatoloji Bölümü’nden Uzm. Dr. Ayşegül Alpay, kış aylarında cilt sağlığını korumanın yolları hakkında bilgi verdi.
21.12.2023 Sağlık
Kış lastiği kullanma zorunluluğu İstanbul’da bugün başladı
Kış lastiği kullanma zorunluluğu İstanbul’da bugün başladı Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, zorunlu kış lastiği uygulamasının 1 Aralık’ta başlayıp 4 ay süreceğini belirterek, “Kış lastiğine geçmek için karın yağmasını beklemeyin. Trafikte güvenli sürüş ve olası kazaları önlemek için lütfen lastiklerimizi şimdiden taktıralım” dedi.
25.11.2023 Gündem
Merkez faiz oranını 500 baz puan artırdı! Karar vatandaşın cebine nasıl yansıyacak?
Merkez faiz oranını 500 baz puan artırdı! Karar vatandaşın cebine nasıl yansıyacak? Piyasaların beklediği faiz kararını Merkez Bankası açıkladı. Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını 500 baz puan artırarak yüzde 40'a çıkardı. Peki bu karar vatandaşa nasıl yansıyacak? İşte detaylar...
23.11.2023 Ekonomi
Hande Soral ve İsmail Demirci'nin akşam gezmesi
Hande Soral ve İsmail Demirci'nin akşam gezmesi Hande Soral ve eşi İsmail Demirci, önceki gün Vadistanbul'da görüntülendi.
22.11.2023 Magazin
Suudi Arabistan Bayrağı Anlamı Nedir? Suudi Arabistan Bayrağı Nasıl Oluştu, Renkleri Ne Anlama Geliyor?
Suudi Arabistan Bayrağı Anlamı Nedir? Suudi Arabistan Bayrağı Nasıl Oluştu, Renkleri Ne Anlama Geliyor? Suudi Arabistan Asya kıtasında bulunan bir ülkedir. Suudi Arabistan Birleşik Arap Emirlikleri, Irak, Ürdün, Yemen ve Umman ile komşudur. 
15.09.2023 Eğitim
EPDK duyurdu: Elektrik faturasında yeni indirim kararı
EPDK duyurdu: Elektrik faturasında yeni indirim kararı EPDK elektrik tavan fiyatında yüzde 14,75 indirime gitti. Buna göre EPDK serbest piyasada elektrik tavan fiyatını 1 Nisan'dan itibaren 3050 TL/mwh'den 2600 TL/mwhy'ye düşürdü.
30.03.2023 Ekonomi
İzlanda soğukları nedir, İzlanda alçak basınç sistemi ne demek? İzlanda kışı ne zaman başlayacak, bitecek?
İzlanda soğukları nedir, İzlanda alçak basınç sistemi ne demek? İzlanda kışı ne zaman başlayacak, bitecek? Türkiye yarından itibaren İzlanda soğuklarının etkisi altına giriyor. Meteoroloji uzmanları Ankara'da pazartesi akşamı, İstanbul'da ise salı gece saatlerinde kar görüleceğini kaydetti. Peki, İzlanda soğukları nedir, İzlanda alçak basınç sistemi ne demek? İzlanda kışı ne zaman başlayacak, bitecek?
30.01.2023 Gündem
Elektriğe indirim kararı! EPDK Başkanı Yılmaz açıkladı
Elektriğe indirim kararı! EPDK Başkanı Yılmaz açıkladı EPDK, serbest piyasadaki elektrik tavan fiyatını 4bin 200 TL'den 3 bin 659 TL'ye düşürdü. Sanayi kuruluşlarında elektrik bedelinin şubattan itibaren yüzde 12 düzeyinde düşmesi bekleniyor.
26.01.2023 Ekonomi
"Ocak ayı uydu görüntüsü felaket manzarası içeriyor"
"Ocak ayı uydu görüntüsü felaket manzarası içeriyor"  Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Su Ürünleri Fakültesi Dr. Öğretim Üyesi Mustafa Akkuş, Van Gölü Havzası ve çevresini gösteren son 4 yılın ocak ayına ait Landsat uydu görüntülerini paylaşarak kuraklığa dikkat çekti. Dr. Akkuş, "Artık göllerin çekilmeye başlandığını, hatta kuruduğunu akarsuların yaz aylarında tamamen kuruduğunu görüyoruz. 2020'den günümüze kadar olan ocak ayı uydu görüntülerine baktığımızda 2023'ün görüntüsü adeta bir felaket manzarası içeriyor " dedi.
23.01.2023 Gündem
Hava kirliliği araştırmasında dikkat çeken sonuçlar
Hava kirliliği araştırmasında dikkat çeken sonuçlar 2022 Air Quality & Health in Cities raporuna göre küresel ortalama NO2 (Azot Dioksit) maruziyetinin araştırmaya katılan ülkelerin en büyük şehirlerinde yüksek düzeyde olduğu görülüyor. İstanbul, 35.3’lük NO2 maruziyeti seviyesi ile dünya çapında 20 şehir arasında 9. Sırada yer alıyor. PM2.5 (Partikül Madde) kirliliğine bakıldığında ise düşük ve orta gelirli ülkelerdeki şehirlerdeki seviyelerin yüksek olduğu görülüyor.
5.01.2023 Sağlık
Bakan Kurum 'Bu tablo umut vermiyor' diyerek uyardı
Bakan Kurum 'Bu tablo umut vermiyor' diyerek uyardı Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Türkiye'de son 52 yılın en sıcak Aralık ayının yaşandığını belirterek vatandaşlara uyarılarda bulundu.
5.01.2023 Gündem
Bu besinleri sakın tüketmeyin! Hepsi kış aylarında kalp krizine neden oluyor
Bu besinleri sakın tüketmeyin! Hepsi kış aylarında kalp krizine neden oluyor Kalp krizi ile ilgili son dakika açıklaması! Bu besinler kış aylarında tüketmek felaketi getiriyor, hepsi insan sağlığı için çok tehlikeli hale geliyor. Soğuk havaların kalp damar hastaları veya yüksek tansiyonu olanları olumsuz etkileyebileceğini söyleyen Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Anıl Avcı, “Kış mevsiminde tansiyon seviyelerinde yükselme meydana gelebileceği için bu durum kalp krizi riskini arttırmaktadır. Kişinin zaman zaman tansiyon değerleri ölçülmeli. Eğer bir düzensizlik varsa bu durumda hastane kontrollerini yaptırmamız gerekiyor. Yine tansiyondan korunabilmemiz için, özellikle bu dönemde çok fazla tüketilen turşu, tuzlu, salamura ve konserve gibi gıdalardan uzak durmamız gerekli. Bu sebeple yüksek riskli hastalarımız kış dönemine girmeden önce zatürre ve grip aşılarını yaptırmaları gerekmektedir” diyerek tavsiyelerde bulundu.
24.12.2022 Sağlık
Hamilelere ilaç gibi geliyor! Kilo fiyatı açıklandı
Hamilelere ilaç gibi geliyor! Kilo fiyatı açıklandı Türkiye'nin en büyük örtü altı yetiştiriciliğinin yapıldığı Antalya'nın Serik ilçesinde, ekimi Eylül ayında yapılan kışlık karpuzun Aralık ayında da hasadı gerçekleştiriliyor. Yaz aylarının vazgeçilmez lezzetlerinden karpuzun kış mevsiminde de üretimi yaygınlaşırken, üreticinin yeni kazanç kapısı oldu.
22.12.2022 Ekonomi
Kış aylarında cildinizi koruyun
Kış aylarında cildinizi koruyun Kış ayları geldi ve havalar soğumaya başladı. Soğuk hava şartlarından dolayı cildiniz aşırı kurumaya meyilli olabilir. Bunu önlemek için cildinize nem depolayan bir bakım yöntemini uygulamanız gerekiyor olabilir. İşte soğuyan havalarla birlikte kuruyan ciltler için öneriler...
11.12.2022 Sağlık
Kışın daha hızlı kilo verebilirsiniz! İşte yeni formül
Kışın daha hızlı kilo verebilirsiniz! İşte yeni formül İş temposunun yoğunlaşması, havaların soğuması, sağlıksız beslenme, düzensiz uyku ve bazı hormonal sebeplerden dolayı kilo alımları hızlandı. Kış aylarının gelmesiyle insanlar egzersiz yapmamaya ve karbonhidrat ağırlıklı beslenmeye başladı. Halbuki uzmanlar kış aylarında yapılan sporun yağ yakımını hızlandırdığını söylüyor. Açık havada yapılan yürüyüş bile bağışıklık sisteminin güçlenmesine neden oluyor. Spor yapamadığımız zamanlarda ise diyete başvuruyoruz. Kısa sürede internetten bulunan diyetler de sağlığa zararlı olabiliyor.
11.12.2022 Sağlık
Cildi soğuktan korumada nemlendirici kadar etkili! Sakın bunu yapmayın
Cildi soğuktan korumada nemlendirici kadar etkili! Sakın bunu yapmayın Kış aylarında cildin soğuktan korunması için nemlendirici kadar bol su tüketmenin de önemli olduğu ortaya çıktı. Dermatolog Dr. Ayşe Gökçe Tümtürk, kese ve peeling uygulamalarında aşırıya kaçılırsa bunun da kuruluk sorununa yol açacağını söyledi.
2.12.2022 Sağlık
Kar yağışı ile ilgili son dakika açıklaması! İstanbul ve Ankara için de tarih verildi; soğuk hava dalgası fena vuracak
Kar yağışı ile ilgili son dakika açıklaması! İstanbul ve Ankara için de tarih verildi; soğuk hava dalgası fena vuracak Kış kapıda! Kar yağışı ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Tarih verildi, havalar aniden soğuyacak. Kış ayları çok çetin geçecek, yılın sonuna kadar çok kuvvetli olacak. İstanbul ve Ankara’da da karın yağacağı ay belli oldu. Soğuk, yağışlı ve karlı hava fena vuracak. Türkiye’de La Nina etkisi ne dikkati çeken uzmanlar, kar yağışının başlayacağı tarihi resmen açıkladı. Öte yandan kuvvetli yağmur ve rüzgar yurdu etkisi altına alacak. Saat verildi, tedbirli ve dikkatli olun uyarısı geldi. Yağışlar öğle saatlerinden itibaren kuvvetli olacak. Soğuk hava dalgası, tüm Türkiye’de yağışı da beraberinde getirirken, İstanbul ve Ankara'da devam eden yağışların yarın sabah saatlerine kadar devam edeceği öğrenildi. Meteoroloji'den yapılan son dakika açıklamasında ise İstanbul için kuvvetli rüzgar uyarısı yapıldı. Peki hafta sonu hava nasıl olacak? Hangi illerde yağmur yağacak? İşte MGM’nin paylaştığı 5 günlük hava durumu tahminleri...
16.10.2022 Gündem
EPDK’dan son dakika kararı! Resmen duyuruldu, süre 6 ay uzatıldı
EPDK’dan son dakika kararı! Resmen duyuruldu, süre 6 ay uzatıldı Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), doğal gaz ve kömür gibi ithal enerji hammaddelerindeki maliyet artışının arz güvenliğini sekteye uğratmaması amacıyla 1 Nisan'da başlattığı azami uzlaştırma fiyat mekanizmasını 6 ay daha uzattı. EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, “Küresel enerji krizi Avrupa’yı tehdit ediyor. Bizim 6 ay önce uygulamaya başladığımız bu geçici mekanizma başta İngiltere ve Almanya olmak üzere pek çok Avrupa ülkesi tarafından da uygulamaya alınıyor. Kurulumuzun kararı ile 6 ay daha özellikle kaynak maliyet artışı nedeniyle üretim yapamayan santrallerin arz güvenliğine katkısını sağlayacağız” dedi.
29.09.2022 Ekonomi
Doğal gaz ile ilgili flaş gelişme! İstanbullu ile buluşturacak
Doğal gaz ile ilgili flaş gelişme! İstanbullu ile buluşturacak Doğal gaz ile ilgili flaş gelişme. Marmara Bölgesi’nin doğal gaz ihtiyacını karşılayan Silivri’deki Kuzey Marmara-Değirmenköy Depolama Tesisi, denizin 45 metre altında günde 25 milyon metreküp doğal gaz depoluyor.
23.09.2022 Gündem
Avrupa'dan Türkiye'ye talep yağıyor! 19 kat arttı: 400-500 euro
Avrupa'dan Türkiye'ye talep yağıyor! 19 kat arttı: 400-500 euro Rusya-Ukrayna savaşı sonrası enerji krizi, kış ayları öncesi Avrupalıları farklı ısınma yollarına itti. Son olarak Rusya'nın, doğal gaz akışını kesmesi sonrası tedirgin olan Avrupalılar için sobayla ısınmak da seçenek haline geldi. Geçen yıl yurt dışından 5-6 sipariş aldığını söyleyen üreticiler şu anda ise eylül ayına kadar 100'ün üzerinde sipariş olduğunu ifade etti.
9.09.2022 Ekonomi
Mesai saatleriyle ilgili flaş detay! Milyonlarca çalışanı kapsıyor! Ve değişiyor
Mesai saatleriyle ilgili flaş detay! Milyonlarca çalışanı kapsıyor! Ve değişiyor Mesai saatleriyle ilgili son dakika açıklaması. Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor. Mesai saatlerinin düşürülmesi planlanıyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın mesai saatlerinin düşürülmesine yönelik söylemlerinin de temelini enerji verimliliğinin oluşturduğu öğrenilirken, bu kapsamda hem kamu hem de özel sektörde evden çalışmaların teşvik edilmesi, hem işe gelip giderken harcanan yakıt hem de plazalardaki yüksek enerji faturalarından tasarruf edilmesi amaçlanıyor. Yapılan hesaplamalara göre kamu ve özel sektörde mevcut çalışanların yüzde 20'sinin işlerini evden de yürütebileceği, bunun sağlanması halinde yakıt tüketiminde ciddi bir düşüş yaşanacağı kaydedildi. Evde çalışmanın beraberinde getireceği elektrik yüküne ilişkin de çalışmalar yapılırken, vatandaşın da kazançlı çıkacağı belirtildi. İşte milyonlarca çalışanı ilgilendiren detaylar...
23.07.2022 Çalışma Hayatı
Yerli doğal gaz ile ilgili son dakika gelişmesi! Güzel haber geldi, kapasite artışı...
Yerli doğal gaz ile ilgili son dakika gelişmesi! Güzel haber geldi, kapasite artışı... Doğal gaz kullanımı ile ilgili flaş açıklama! Kış ayları işaret edildi. Avrupa enerji arzı sebebiyle zor bir kış geçirmeye hazırlanırken, Türkiye ise gerçekleştirdiği yatırımlarla bu kışı rahat atlatacak. Tuz Gölü’nde depolama işlemleri sürerken, Silivri’deki doğalgaz tesisinin de kapasitesi artırılıyor. Elimizdeki doğalgazın yüzde 20’sini depolayabileceğiz.
15.07.2022 Ekonomi
Bal fiyatları uçuşa geçti! Kilosu...
Bal fiyatları uçuşa geçti! Kilosu... Bal fiyatlarıyla ilgili flaş gelişme. Arıcılar, yaz sezonu için göç etmeye başlarken, yeni hasada hazırlanıyor. Bu kapsamda son dönemde artan girdi maliyetleri, iklimsel sorunlar gibi zorlu koşullara dikkat çekilirken; şeker ve mazot için sürdürülebilir destek talep ediyorlar. Mevcut balların geçen yılın mahsulü olduğunu anlatan Şahin, geçen yıl arıcıların 26 kilo tenekeyi 800 liraya verdiğini kaydetti. Şahin, “Bu yıl bir teneke maliyeti 1500 lirayı aşıyor. Taze bal piyasaya girince 90-100 liranın altındaki bal, bal olmaz. Bu gidiş, merdiven altı üretimi artırır: balı nişasta bazlı karışım, pancar şekeriyle besleme ya da enzimle çoğaltma yapılır. Bunlara bal dersek, arıya hakaret etmiş oluruz. Madem satılacak ve çözüm bulunamıyor, bunlara tatlandırıcı diyelim” diye konuştu.
4.06.2022 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Kış Ayları ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki kış ayları haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.