Kirlilik

Kirlilik

Son dakika kirlilik haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan kirlilik ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını kirlilik haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Kirlilik

haberleri sayfasında son dakika yaşanan kirlilik gelişmeleri de dahil olmak üzere 912 kirlilik haberi bulunmuştur. Tüm kirlilik haberleri aşağıda listelenmiştir.
Plastik kirliliğine dikkat çeken “Sen De Fark Et” belgeselinin lansmanı gerçekleşti
Plastik kirliliğine dikkat çeken “Sen De Fark Et” belgeselinin lansmanı gerçekleşti Yapımcılığını ve yönetmenliğini Engin Altan Düzyatan’ın üstlendiği, dünyada plastik ve mikroplastik kirliliğinin yol açtığı sorunları konu eden “Sen De Fark Et” belgeselinin Türkiye lansmanı gerçekleşti.
17.04.2024 Vitrin
Hızlı tüketim ürünleri pazarı 2023’te yüzde 81 büyüdü
Hızlı tüketim ürünleri pazarı 2023’te yüzde 81 büyüdü Yapılan bir araştırma Türkiye'de sigara ve alkol hariç Hızlı Tüketim Ürünleri (FMCG) pazarının 2023 yılında yüzde 81 oranında ciro büyümesi kaydettiğini ortaya koydu.
16.04.2024 Ekonomi
Antalya açıklarında endişeli anlar! Kaynağı tespit edildi
Antalya açıklarında endişeli anlar! Kaynağı tespit edildi Antalya'nın Körfezi'nde görülen denizanaları ve polen görüntüsü, vatandaşta korku ve paniğe neden olmasından sonra Antalya Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı ekipleriyle Akdeniz Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi'nden Prof. Dr. Mehmet Gökoğlu, polen ve denizanalarının yoğun görüldüğü körfez açıklarında incelemeler yaptı.
9.04.2024 Gündem
Denizdeki görüntü müsilaj sanıldı, gerçek çok farklı çıktı
Denizdeki görüntü müsilaj sanıldı, gerçek çok farklı çıktı Antalya Körfezi'nde su yüzeyinde oluşan polen örtüsünün akıntıyla sahile yaklaşmasından sonra, denizde yüzen ve sarı tabakayı görenler, müsilaj ve kirlilik tedirginliği yaşadı. Akdeniz Üniversitesi'nden Prof. Dr. Mehmet Gökoğlu, Güneyden esen rüzgarla polenler kıyıya sürükleniyor. Akıntının karşılaştığı yerlerde yol şeklinde hat çiziyor. Rahatlıkla denize girilebilir dedi.
3.04.2024 Gündem
Akdeniz'de büyük tehlike! Balıkçı ağlarını yırtıp geçiyor, balık sayısı azaldı
Akdeniz'de büyük tehlike! Balıkçı ağlarını yırtıp geçiyor, balık sayısı azaldı Akdeniz'de son günlerde geçişleri devam eden, yüksek popülasyona sahip denizanaları, doldurdukları balıkçı ağlarını ağırlıkları nedeniyle yırtıyor. Akdeniz Üniversitesi'nden Prof. Dr. Mehmet Gökoğlu, "Denizanaları için ortam oluşmuş durumda. Bu bir uyarıdır. Nasıl Marmara müsilaj ile bizi uyardı, bu olay da Akdeniz için bir uyarı" dedi.
30.03.2024 Gündem
Marmara Denizi'nde su sıcaklığı 3 derece daha yüksek!
Marmara Denizi'nde su sıcaklığı 3 derece daha yüksek! Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Sarı, Marmara Denizi'nde su sıcaklığının uzun yıllar ortalamasına göre 3 derece daha yüksek olduğunu açıkladı.
16.03.2024 Gündem
Milyonları vurdu! 71.6 milyon'un 10.5 milyonu hastalandı
Milyonları vurdu! 71.6 milyon'un 10.5 milyonu hastalandı Tayland Ulusal Ekonomik ve Sosyal Gelişim Konseyi (NESDC), Dünya Bankası 2021 verilerine göre ülke nüfusunun 71.6 milyon olduğu biliniyor. Hava kirliliğİ'nden kaynaklı hastalık vakası 2023’te 10.5 milyon olduğu belirtildi.
6.03.2024 Gündem
Hava kirliliğinden 1 yılda Tayland’da 10.5 milyon kişi hastalandı
Hava kirliliğinden 1 yılda Tayland’da 10.5 milyon kişi hastalandı Tayland’da hava kirliliği kaynaklı hastalık vakası 2023’te 10.5 milyon olduğu açıklandı. Dünya Bankası 2021 verilerine göre ülke nüfusu 71.6 milyon.
6.03.2024 Dünya
Adana'da dereyi kirleten fabrikaya para cezası uygulandı! Büyük tepki çekmişti
Adana'da dereyi kirleten fabrikaya para cezası uygulandı! Büyük tepki çekmişti Adana'nın Kozan ilçesinde Deliçay Deresi fabrika atıkları nedeniyle siyah ve mor aktı. Yapılan incelemeden sonra dereyi kirleten fabrika belirlenerek para cezası uygulandı.
15.02.2024 Adana
Kirlilik balıkçıları vurdu; ağları boş dönüyorlar
Kirlilik balıkçıları vurdu; ağları boş dönüyorlar Antalya Körfezi'nde avladıkları balıklarla geçimini sağlayan balıkçılar, 10 yıl önce 30 kilo yakalarken bugünlerde 3-5 kiloyla ya da ağlar boş avdan dönmekten dertli. Akdeniz Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi'nden Prof. Dr. Mehmet Gökoğlu "Körfeze akan suların kenarlarında ve kıyıda kontrolsüzce kirlenme görüyoruz" derken, Antalya Balıkçı Barınağı Yeni Liman Su ürünleri Kooperatifi Başkanı Cemal Talas, "Kirliliğin bazı otellerin atıklarını denize bırakmasından kaynaklandığını düşünüyorum. Balık da temiz suda kalmak istiyor" dedi.
24.12.2023 Gündem
Doğal Afet Nedir, Çeşitleri Nelerdir? Doğal Afetler Neden Olur?
Doğal Afet Nedir, Çeşitleri Nelerdir? Doğal Afetler Neden Olur? Doğal Afetler, Dünya'nın herhangi bir doğal fenomeninden kaynaklanan felaket olaylarıdır. Bunlar sel ve kasırgalardan tsunami ve depremlere kadar değişebilir. Örneğin Türkiye'de meydana gelen ve pek çok can kaybına yol açan deprem doğal bir felaketti. Doğal tehlike, aktif fay hatlarının altında yaşıyor. Antropojenik nedenler bazı doğal tehlikelere neden olabilir veya bunları etkileyebilir.
16.12.2023 Eğitim
Bakan Uraloğlu'ndan önemli açıklama: Her iki araçtan biri elektrikli olacak
Bakan Uraloğlu'ndan önemli açıklama: Her iki araçtan biri elektrikli olacak Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, net sıfır emisyon hedefi kapsamında ulaştırma projeleri ile ilgili önemli bir açıklama yaptı.
5.12.2023 Gündem
Bakan Kacır açıkladı: TOGG sayısı 10 bini aştı
Bakan Kacır açıkladı: TOGG sayısı 10 bini aştı Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, “Bugün itibariyle banttan inen Togg araçların sayısı 10 bini aşmıştır. Bu 60 yıllık bir hayalin gerçekleşme hikayesidir. Ancak şunu da biliyoruz ki bu büyük başarı hikayesini geleceğe taşımak adına daha yapacak çok işimiz var” dedi.
7.11.2023 Ekonomi
İnsansız deniz aracı Albatros, hedefi 12'den vurdu
İnsansız deniz aracı Albatros, hedefi 12'den vurdu Yerli ve milli imkanlarla üretilen kamikaze insansız deniz aracı (İDA) sürüsü Albatros, test atışı kapsamında denizdeki hedef gemiyi tam isabetle vurarak batırdı. Test atışı Deniz Kuvvetleri Komutanlığı karargahından anbean takip edildi.
8.10.2023 Gündem
Burdur Gölü sahili morardı! Herhangi bir zararı yok
Burdur Gölü sahili morardı! Herhangi bir zararı yok Burdur Gölü'nde sahilin bazı kesimleri mor renge büründü. Hidrobiyolog Prof. Dr. İskender Gülle, bu görüntüye mor renkli sülfür bakterilerinin yol açtığını ve herhangi bir zararı olmadığını söyledi.
14.09.2023 Yaşam
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Adaletsizliklere itiraz ediyoruz
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Adaletsizliklere itiraz ediyoruz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, G20 Liderler Zirvesi’nin ardından basın toplantısı düzenledi. Savaşlar dolayısıyla milyonlarca insanın evini terk ettiğine dikkat çeken Erdoğan, 'insan hayatının değersizleştiği bir dünyada hiçbirimiz kendimizi güvende hissedemeyiz. Yerinden edilenlerin ülkelerine dönüşü sağlanmalı. Daha adil bir dünyanın mümkün olduğuna inanıyoruz' dedi. Kutsal kitaplara saldırının nefret suçu olduğunu belirten Erdoğan, bu suçun G20'de kınandığının altını çizdi.
10.09.2023 Gündem
Marmara'nın en büyük gölü turkuaz renge büründü! İznik Gölü'nde siyanobakteri artışı...
Marmara'nın en büyük gölü turkuaz renge büründü! İznik Gölü'nde siyanobakteri artışı... İznik Gölü'nün rengi turkuaza dönmesi şaşkınlık ve endişe yarattı. Bursa Uludağ Üniversitesi'nden (BUÜ) Prof. Dr. Taner Yonar gölün renginin turkuaza dönmesinin nedenlerini tek tek açıkladı. Prof. Dr. Taner Yonar, "İnsani kaynaklar burada ana etken. Tarımsal kaynaklardan gelen bir kirlilik yükü söz konusu" dedi.
24.08.2023 Yaşam
Nene Hatun Gemisi nerede? Nene Hatun Gemisi özellikleri neler, Çanakkale orman yangınına müdahale etti mi? Nene Hatun yangın gemisi yola çıktı…
Nene Hatun Gemisi nerede? Nene Hatun Gemisi özellikleri neler, Çanakkale orman yangınına müdahale etti mi? Nene Hatun yangın gemisi yola çıktı… Nene Hatun Gemisi nerede, Nene Hatun yangın gemisi özellikleri nelerdir? Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, "Nene Hatun Acil Durum Müdahale Gemisi"nin Çanakkale Kepez bölgesindeki yangına müdahale için bölgeye hareket ettiğini duyurdu. Peki, Nene Hatun Gemisi nerede, Nene Hatun Gemisi özellikleri nelerdir?
23.08.2023 Gündem
Türkiye için toz alarmı yapıldı! Dışarı çıkmayın uyarısı geldi
Türkiye için toz alarmı yapıldı! Dışarı çıkmayın uyarısı geldi Türkiye’nin Karadeniz dışındaki tüm bölgelerinin İsrail ve Suudi Arabistan’dan gelen yoğun ‘toz bulutu’ etkisi altında olduğunu belirten uzmanlar, özellikle yaşlı, hamile ve solunum yolu rahatsızlığı olanları maskesiz dışarı çıkmamaları konusunda uyardı.
19.08.2023 Gündem
Küçükçekmece gölü'nde tehlike: Balıkçılık yasaklanmalı
Küçükçekmece gölü'nde tehlike: Balıkçılık yasaklanmalı Küçükçekmece Gölü'nde araştırma çalışmaları yürüten İstanbul Üniversitesi Su Bilimleri Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Meriç Albay, "Girilmemesi lazım çünkü mikrobik olarak, mikrobiyolojik parametreler bakımından oldukça sıkıntılı. Oradan birçok hastalığı kapmaları söz konusu. Girilmesine izin vermemek lazım, hatta orada balıkçılığın da yasaklanması lazım. Çünkü ağır metal kirliliği bakımından, mikro kirleticiler bakımından oldukça sıkıntılı bir alan. Çocukları kontrol edemezsiniz. Oraya giriyorlar, ellerini yıkıyorlar, ağızlarına sürüyorlar, mikrop kapmaları olası" dedi.
11.08.2023 Yaşam
Akdeniz'deki yunuslar tehlike altında! Uyarı geldi
Akdeniz'deki yunuslar tehlike altında! Uyarı geldi Deniz Memelileri Araştırma Derneği (DMAD) araştırma ekibi, Akdeniz'deki yunus türlerinin tamamının nesli tehlike altında veya hassas durumda olduğuna dikkat çekti.
31.07.2023 Gündem
İstanbul'u bekleyen tehlike! Sıcaklık artışıyla birlikte barajlarda buharlaşma riski...
İstanbul'u bekleyen tehlike! Sıcaklık artışıyla birlikte barajlarda buharlaşma riski... İstanbul'da beklenen sıcaklık artışıyla birlikte doluluk seviyesi yüzde 41'lerde bulunan barajlarda buharlaşmaya dikkat çekiliyor. Boğaziçi Üniversitesi İklim Değişikliği Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Levent Kurnaz, "Bugün öğle saatlerinde Ömerli Barajı'ndan her saat yaklaşık 17 bin ton su buharlaşıyor. Cuma günü bu, 34 bin tona çıkacak. Çünkü sıcaklık artıyor, nem birazcık azalıyor. Rüzgar da azaldığı için çok ciddi bir buharlaşma olacak. Melen'den Ömerli Barajına yaklaşık 100 bin ton su geliyor, bunun üçte biri cuma günü buharlaşacak demektir" dedi
13.07.2023 Gündem
Ege'de korkutan tekne müsilajı! Tuvalet, bulaşık ve balast atıkları kirletti
Ege'de korkutan tekne müsilajı! Tuvalet, bulaşık ve balast atıkları kirletti Gökova-Karacasöğüt koyu, Ege Denizi’nin doğa harikası yerlerinden biri. 1988’den beri Özel Çevre Koruma Bölgesi içinde yer alan Karacasöğüt’te müsilaj görüldü. Ege Denizi’nin doğa harikası koylarını barındıran Gökova Körfezi içinde yer yer müsilaj görülmesi doğa severleri ve çevrecileri tedirgin etti.
4.07.2023 Gündem
Hollandalı uyuşturucu baronunun sağ kolu 'Kara Mamba'yı İstanbul polisi yakaladı
Hollandalı uyuşturucu baronunun sağ kolu 'Kara Mamba'yı İstanbul polisi yakaladı  İstanbul’da İnterpol tarafından kırmızı bültenle aranan uyuşturucu baronu Hollandalı Joseph Johannes Leijdekkers’ın paralarını aklayan şüphelilere yönelik operasyon düzenlendi. Operasyonda gözaltına alınanlar arasından Leijdekker’ın sağ kolu ‘Kara Mamba’ lakaplı İsaac Bignan’ın da olduğu öğrenildi.
3.07.2023 Gündem
Kirlilik tehlikesi bulunan plaja akın var! Giriş fiyatları tepki çekti
Kirlilik tehlikesi bulunan plaja akın var! Giriş fiyatları tepki çekti Bakırköy Florya'daki İBB'nin işlettiği Güneş Plajı kanalizasyon hattından gelen pis su nedeniyle geçen yıl kapatıldı. Kirlilik nedeniyle açılamayan plajın 200 metre ilerisinde kişi başı 300 lira ödenerek giriş yapılan özel plajın açık olması sosyal medyada tepkilere neden oldu. Güneş Plajı'nın deniz suyundan alınan numunelerdeki incelemenin olumlu sonuçlanması halinde açılacağı belirtildi.
3.07.2023 Yaşam

Benzer Haber Etiketleri

Kirlilik ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki kirlilik haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.