Kinoa

Kinoa

Son dakika kinoa haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan kinoa ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını kinoa haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Kinoa

haberleri sayfasında son dakika yaşanan kinoa gelişmeleri de dahil olmak üzere 95 kinoa haberi bulunmuştur. Tüm kinoa haberleri aşağıda listelenmiştir.
Magnezyum İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Magnezyum Barındıran Gıdalar Listesi...
Magnezyum İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Magnezyum Barındıran Gıdalar Listesi... Magnezyum içeren besinlerin başında avokado gelirken muz, ıspanak, kuru baklagiller ve bitter çikolata da eşlik eder. Magnezyum vücut tarafından üretilmediği için mutlaka takviye olarak alınmalıdır.
27.01.2024 Yaşam
Karbonhidrat İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Karbonhidrat Barındıran Gıdalar Listesi...
Karbonhidrat İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Karbonhidrat Barındıran Gıdalar Listesi... Karbonhidrat, hem canlıların yapısına katılan hem de enerji veren bileşenlerdir. Doğada bulundukları gibi vücudun ana enerji kaynağı olarak da bilinirler.
26.01.2024 Yaşam
Gluten İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Gluten Barındıran Gıdalar Listesi...
Gluten İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Gluten Barındıran Gıdalar Listesi... Glüten, bir tür protein grubudur ve genellikle çavdar, buğday ve arpa gibi tahıllarda yer alır. İnsan vücudu tarafından sindirilmesi zor bir besin olan glüten bazı kişilerde alerjik reaksiyonlara ve semptomlara neden olabilir.
25.01.2024 Sağlık
Yılbaşı akşamı için beslenme tüyoları
Yılbaşı akşamı için beslenme tüyoları Yeni yılı karşıladığımız ilk saatlerde mide ağrısı, şişkinlik, hazımsızlık, baş ağrısı gibi problemleri yaşamamak için dikkatli beslenmekte fayda olduğunun altını çizen diyetisyen Berna Arslan, “Yemeklerinizin pişirme yönteminde kızartma yerine fırınlama, soteleme veya ızgara seçeneklerini seçmenizi öneririm. Hafif başlangıçları tercih ederek ana yemekten önce salata, ızgara sebze, zeytinyağlı meze varsa tüketilebilir" dedi.
27.12.2023 Vitrin
Diyabet ve tansiyonun bir numaralı düşmanı! Düzenli tüketilirse kanser riskini sıfıra düşürüyor
Diyabet ve tansiyonun bir numaralı düşmanı! Düzenli tüketilirse kanser riskini sıfıra düşürüyor Düzenli tüketildiğinde kanser riskini sıfıra indiriyor, antioksidan özelliği bulunuyor. Kan şekerini düzenlemeye yardımcı oluyor, kansere sebep olan toksinlerden diğer hücreleri koruyor. Kalp hastalığı, diyabet ve diğer kronik hastalıkların riskini en aza indiriyor; 33 çeşit kükürt bileşiği, 17 çeşit aminoasit, flavonoidler, çinko, magnezyum, kalsiyum, A vitamini, B ve C vitaminleri içeriyor. Tansiyon düşürüyor, kan damarlarını koruyor, hücre yıkımını azaltıyor. İşte insan sağlığı için mucize olan yeşil besinler...
21.03.2023 Sağlık
Anne olmayı düşünüyorsanız bazı besinlerden uzak durun
Anne olmayı düşünüyorsanız bazı besinlerden uzak durun Beslenme ve Diyet Uzmanı Gözde Gence Kırtız, hamile kalmak isteyenlere beslenme tavsiyelerinde bulundu. Bu tavsiyelerin başında işlenmiş gıdalardan kaçınmak, şekerli gıdalardan uzak durmak, Akdeniz tipi beslenmek ve mutlaka düzenli egzersiz yapmak geliyor.
24.11.2022 Sağlık
Astım krizlerine beslenme ile çözüm! Astım hastaları hangi besinleri tüketmeli?
Astım krizlerine beslenme ile çözüm! Astım hastaları hangi besinleri tüketmeli? Denizli Devlet Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Zahide Alaçam, dünyada her yıl 400 binden fazla astıma bağlı ölüm olduğunu belirterek astım hastalığı hakkında bilgi verdi, astımı olan hastaların nelere dikkat etmeleri gerektiği konusunda önerilerde bulundu.
26.05.2022 Sağlık
Hamilelikte beslenmeye dikkat! Hamile diyeti erken doğum riskini azaltıyor!
Hamilelikte beslenmeye dikkat! Hamile diyeti erken doğum riskini azaltıyor! Kadının doğal yaşam döngüsünün içerisinde doğurganlık da bulunuyor. Hamile bir kadının enerji ihtiyacının periyodik olarak arttığını belirten Beslenme ve Diyet Uzmanı Başak İnsel Aydın, “Hamilelik döneminde folik asit, demir, D vitamini ve kolajen takviyeleri ilk aydan itibaren kullanılabiliyor. Besin olarak enerji ihtiyacı ise altıncı aydan itibaren başlıyor. Bu dönemde ekstra bir kâse yoğurt veya 2 fazla köfte hamilenin ekstra kalori ihtiyacını karşılayabiliyor. Dolasıyla halk arasında sıklıkla kullanılan ‘iki canlısın sen, iki kişilik beslenmelisin’ söylemi toplumda yer edinmiş yanlış bir ifade. İdeal kilo ile hamile kalmak hem gebe hem de bebek sağlığı için oldukça önemli” dedi.
19.03.2022 Sağlık
Resmen serotonin deposu! Mutluluk seviyesini anında yükseltiyor
Resmen serotonin deposu! Mutluluk seviyesini anında yükseltiyor Gün içinde iş stresi, trafik ya da insan ilişkilerinde yaşanan gerginliklerden dolayı mutsuz olabiliyoruz. Bu durumda yapılabilecek en güzel şeylerden biri mutluluk hormonunun çalışmasını sağlayan besinleri tüketmek olacaktır. Peki mutluluk veren yiyecekler arasında neler bulunuyor? İşte serotonin ve dopamin deposu yiyecekler...
3.03.2022 Sağlık
Temel gıda ürünleri listesi ve KDV oranı 2022! Temel gıdada KDV indirimi yüzde kaç, KDV indirimi hangi ürünleri kapsıyor?
Temel gıda ürünleri listesi ve KDV oranı 2022! Temel gıdada KDV indirimi yüzde kaç, KDV indirimi hangi ürünleri kapsıyor? Cumhurbaşkanı Erdoğan, enflasyonla mücadele kapsamında temel gıda ürünlerinde KDV'nin yüzde 1'e indirildiğini açıkladı. Söz konusu açıklamanın ardından Temel gıda ürünleri nelerdir? sorusuna yanıt aranmaya başlandı. İşte temel gıda ürünleri listesi…
14.02.2022 Ekonomi
Kötü kolesterol için şifa, obezite ile mücadele ediyor! Astronotların gözdesi, tam bir protein deposu
Kötü kolesterol için şifa, obezite ile mücadele ediyor! Astronotların gözdesi, tam bir protein deposu Sindirimi düzenliyor, astronot yiyeceği olarak biliniyor. Protein, karbonhidratlar, lif, folat, B6 vitamini, E vitamini, bakır, demir, çinko, manganez, magnezyum, potasyum, fosfor bakımından oldukça zengindir. İçerisinde antioksidan ve antienflamatuar barındırıyor, birçok tahıla göre daha lif oranı daha yüksektir. Daha uzun süre tok kalmayı sağlıyor, gluteni diyetlerinden çıkarmak isteyenler için en iyi tercihlerden bir olduğu biliniyor. Tüketenlerde kötü kolesterol, toplam kolesterol ve vücut ağırlığında önemli düşüşler tespit ediliyor, aşırı kilo ve obeziteyi bitirmede yardımcı oluyor. Metabolizma üzerinde de büyük etkilere sahip olan bu besinin faydaları saymakla bitmiyor.
6.02.2022 Sağlık
Yılda 62 milyon lira kazandırıyor, hepsi şifalı! Bakanlık onay verdi ve...
Yılda 62 milyon lira kazandırıyor, hepsi şifalı! Bakanlık onay verdi ve... Yılda 62 milyon lira gelir elde ediliyor, 3 bin 500 türden 427’si Muğla’da yetişiyor. Bakanlık onay verdi, Türkiye’nin en büyük bahçeleri oluşturuldu. Defne, Adaçayı, Keçiboynuzu, Salep, Meşe Palamudu ve Sığla Ağacı... Hepsinin şifası kanıtlandı, çoğu kozmetik ve ilaç sektörünün vazgeçilmezleri arasında. ‘Itri-Tıbbi, Aromatik ve Boya Bitkilerinin Üretiminin Yaygınlaştırılıp Geliştirilmesi’ projesi kapsamında Muğla coğrafyasına uyumlu yeni türlerin üretimi çalışmaları da sürüyor.
1.02.2022 Ekonomi
Brezilya cevizi faydaları nelerdir? Brezilya cevizi nerelerde, ne için kullanılır?
Brezilya cevizi faydaları nelerdir? Brezilya cevizi nerelerde, ne için kullanılır? Peru ve Bolivya bölgelerinde yetişen Brezilya cevizinin pek çok faydası bulunuyor. Tiroid hormonlarını düzenleyici etkisi nedeniyle sık sık tüketilen Brezilya cevizi, omega-3 yağ asidi açısından oldukça zengindir. Peki, Brezilya cevizi faydaları nelerdir? Brezilya cevizi nerelerde, ne için kullanılır? İşte detaylar…
31.01.2022 Sağlık
Ketojenik diyet nedir, nasıl yapılır? İşte ketojenik diyet listesi
Ketojenik diyet nedir, nasıl yapılır? İşte ketojenik diyet listesi Fit ve sağlıklı bir görünüm, herkes için oldukça önemlidir. Hastalıklardan korunmak adına beslenme düzenine çok dikkat edilmelidir. Bilhassa kilo sorunu olan bireyler, ideal diyetler ile beraber hızlı bir biçimde kilo verebilirler. Keto diyeti son zamanlarda çok sık tercih edilmektedir. Peki ketojenik diyet nedir, nasıl yapılır? Ketojenik diyet listesi hakkında bilgiler nedir detayları ile derledik.
21.01.2022 Sağlık
Magnezyum uyku kalitesini artırıyor!
Magnezyum uyku kalitesini artırıyor! Sinir sistemi üzerinde önemli bir rol oynayan magnezyum, kişiyi sakinleştiren mekanizmaları harekete geçirmeye, ayrıca uykuyu engelleyebilecek kaygı ve depresyonun hafifletilmesine yardımcı oluyor. Magnezyumun sinir sistemini sakinleştirmeye destek olarak vücudu ve zihni uykuya hazırlamaya yardımcı olduğuna dikkat çeken Dr. Diyetisyen Çağatay Demir, “Birçok lezzetli yiyecek ihtiyaçduyduğunuztüm magnezyumu sağlayabilir” diyor.
10.11.2021 Sağlık
Magnezyum takviyesi, yardımcı oluyor! Reflü, kabızlık...
Magnezyum takviyesi, yardımcı oluyor! Reflü, kabızlık... Magnezyum içeriği bakımından zengin besinlerin tüketiminin önemine dikkat çeken Diyetisyen Dilek Sivri, “Magnezyum takviyesi, reflü ve kabızlığı hafifletmeye yardımcı olabilir. Kan magnezyum seviyeleri düşükse bu eksikliği düzeltmek için doktor tarafından önerilen magnezyum formu alınmalıdır” uyarısında bulundu.
8.11.2021 Sağlık
Mevsim geçişlerinde duygu durumu nasıl korunur?
Mevsim geçişlerinde duygu durumu nasıl korunur? Yaz sıcaklarının geride kaldığı bu günlerde, bağışıklık sistemleri alarm veriyor. Soğuk havalara hazırlanmak için yavaşlayan metabolizmalar, depresyon, mutsuzluk ve yorgunluk hissine neden oluyor. Uzmanlar ise dengeli ve düzenli beslenmeyi öneriyor.
12.09.2021 Sağlık
Glütensiz diyette kardiyovasküler riske dikkat
Glütensiz diyette kardiyovasküler riske dikkat Glütensiz diyetin kişilerde protein, diyet posası, vitamin ve mineraller gibi bazı besin ögesi eksikliklerine neden olabileceğine dikkati çeken Uzman Diyetisyen Sedef Aksu, “Glütensiz besinlerin yağ içeriği yüksek olduğundan, kardiyovasküler risk faktörleri açısından da dikkatli olunması gerekir. Glütensiz diyetlerde sık görülen besin ögesi yetersizliklerini önlemek için glüten içermeyen ve besin ögeleri açısından zengin alternatif tahılların tüketilmesinin yanı sıra, posa ve birçok besin ögesinden zengin sebze, meyve ve kurubaklagil tüketimine de önem gösterilmelidir” dedi.
26.05.2021 Sağlık
“Herkes glutensiz beslenmek zorunda değil”
“Herkes glutensiz beslenmek zorunda değil” Glutensiz beslenmenin son yılların yeni diyet trendi olduğunu ve hemen hemen her markette glütensiz ürünlerin bulunduğu raflar olduğunu belirten Dr. Dyt. Serap Andaç Öztürk, Çölyak hastası olanlar ve glütene hassasiyeti olan kişiler dışında glütensiz beslenmenin şart olmadığını ifade etti.
8.05.2021 Sağlık
10 kilo vermenize yardımcı olabilecek 5 beslenme değişikliği!
10 kilo vermenize yardımcı olabilecek 5 beslenme değişikliği! Kilo vermek için yüzlerce farklı strateji var. Pek çoğumuz hangisini seçeceğimizi düşünürken beslenme düzeninizde yapacağınız birkaç küçük ayar, kilo verme yolculuğunu destekleyebilir. 'Kilo vermek için ne yapmalıyım?' diyorsanız işte 10 kilo vermenize yardımcı olabilecek 5 basit beslenme değişikliği!
24.01.2021 Sağlık
Glüten diyeti yaparken bu noktalara dikkat!
Glüten diyeti yaparken bu noktalara dikkat! Glütene karşı hassasiyeti olan herkesin çölyak hastası olmadığına dikkat çeken Beslenme ve Diyetetik Uzmanı Kübra Şahin, "Çölyak, bu hassasiyetin en şiddetli semptom gösteren türü. Glüten tolerasyonu ise kişiden kişiye değişkenlik gösterir'' dedi. Şahin, glüten diyeti yaparken dikkat edilmesi gerekenler hakkında önemli bilgiler verdi.
5.11.2020 Sağlık
Vegan nedir? Vegan ile vejetaryen arasındaki fark nedir?
Vegan nedir? Vegan ile vejetaryen arasındaki fark nedir? Şarkıcı Miley Cyrus’un "beyninin normal çalışmıyor" diyerek, veganlığı bıraktığını söylemesinin ardından dikkatler yeniden vegan konusuna odaklandı. Vegan ya da Veganlık, beslenme ihtiyacını hayvansal gıdalardan sağlanmaması durumudur. Vejetaryen beslenmenin bir türü olan vegan ya da veganlık nedir? Vegan ile vejetaryen arasındaki farklar nelerdir?
3.09.2020 Gündem
Mikrofilizler bağışıklık sistemini güçlendiriyor
Mikrofilizler bağışıklık sistemini güçlendiriyor Dünyada kullanımı hızla yaygınlaşan mikrofilizlerin vitamin, mineral ve protein deposu olduğunu söyleyen Prof. Dr. Kamil Bostan, tohumlardan filizlenerek yeşeren bitkilerin en küçük haline mikrofiliz denildiğini ifade etti. Prof. Dr. Bostan, mikrofilizlerin içindeki bileşiklerden dolayı bağışıklık sistemini güçlendirdiğini vurgulayarak hem çiğ hem de pişmiş olarak tüketilebileceğini aktardı.
4.05.2020 Sağlık
Bağışıklık sistemini destekleyen beslenme önerileri
Bağışıklık sistemini destekleyen beslenme önerileri Malatya'da bir üniversitenin Rektörü Prof. Dr. Karabulut, "Kovid-19 ile mücadele sürecinde, zengin antioksidan ve vitamin kaynağı gıdaların tüketilmesi, immün sistemin kuvvetlenmesine destek oluyor." dedi.
22.04.2020 Sağlık
Uzmanından evde kalanlara 'duygusal yeme' uyarısı
Uzmanından evde kalanlara 'duygusal yeme' uyarısı Dr. Öğretim Üyesi Betül Öztürk, corona virüsün yayılmasına karşı alınan önlemler kapsamında evden çıkmayan bazı kişilerin aç değilken bile bir şeyler yemeyi alışkanlık haline getirdiğine dikkat çekip, 'duygusal yeme' alışkanlığına karşı uyardı.
5.04.2020 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Kinoa ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki kinoa haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.