Gazete Vatan Logo

Magnezyum İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Magnezyum Barındıran Gıdalar Listesi...

Magnezyum içeren besinlerin başında avokado gelirken muz, ıspanak, kuru baklagiller ve bitter çikolata da eşlik eder. Magnezyum vücut tarafından üretilmediği için mutlaka takviye olarak alınmalıdır.

Magnezyum İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Magnezyum Barındıran Gıdalar Listesi...

En çok hangi besinlerde magnezyum olduğunu araştıran kişiler genellikle kemik sağlığını korumak isteyen kişilerdir. Vücut kemiklerden oluştuğu için kemik sağlığının korunması oldukça önemlidir. Her ne kadar bazı takviyeler ile magnezyum eksikliği giderebilse de doğal yollardan gidermek daha sağlıklıdır. Özellikle kan basıncını düzenlemek ve kan şekerini dengede tutmak için vitaminlerin dengeli alınması gerekir.

Magnezyum içeren besinler arasında sebzeler, yağlı tohumlar, deniz ürünleri, baklagiller, kabuklu patates, muz, tam tahıllar ve yulaf ezmesi vardır. Bu besinler dışında kabuklu yemişlerde de yüksek oranda magnezyum vardır. Magnezyumun vücutta eksik olması bazı hastalıklara neden olduğundan magnezyum almak önemlidir.

En Çok Magnezyum Barındıran Gıdalar Listesi...

Magnezyum barındıran gıdalar arasında kabak çekirdeği, tam tahıllı gıdalar, avokado, kuru baklagiller ve bitter çikolata vardır. Tam tahıllı gıdalar arasında en çok magnezyum barındıran gıdalar ise kinoa, karabuğday ve yulaftır. Günlük magnezyum ihtiyacının yarısını bir porsiyon kabak çekirdeğinden almak mümkündür. Kabak çekirdeğinin magnezyum oranı oldukça yüksektir.

Haberin Devamı

Magnezyum İçeren Besinlerin Tüketimi Nasıl Olmalı?

Yüksek oranda magnezyum içeren besinleri tüketirken mutlaka dengeli ve kontrollü olmak gerekir. Kabuklu yemişler, yağlı tohumlar, deniz ürünleri ve baklagillerde yüksek magnezyum bulunur. Bu gıdaları tüketirken eğer aşırıya kaçılırsa zararlı olabilir. Kas ve kemik ağrılarını gidermek için dengeli ve kontrollü şekilde magnezyum almak gerekir.

Vücut tarafından üretilmeyen bir vitamin olduğu için takviye olarak ya da besinlerden mutlaka magnezyum alınması gerekir. Yeterli oranda magnezyum alarak sağlık sorunlarını ortadan kaldırmak mümkündür. Çözünürlük ve kimyasal yapı özellikleri dolayısı ile magnezyumu rahatlıkla tüketebilirsiniz. Magnezyum içeren besinleri tüketerek zihinsel bulanıklık ve kas ağrısı gibi sorunları ortadan kaldırabilirsiniz.

Magnezyum İçeren Besinler Ne Sıklıkla Tüketilmeli?

Magnezyum içerikli besinlerin belli oranda tüketilmesi önemlidir. Günlük olarak bir yetişkinin alması gereken magnezyum oranı 320 mg ile 350 mg arasındadır. Daha az tüketildiği zaman magnezyum eksikliği ortaya çıkarken fazlasında da fazlalığı ortaya çıkabilir. Magnezyum içerikli yiyecek ve içerikleri seçerek ve dengeli şekilde yemek gerekir.

Haberin Devamı

Kabızlık, iştah kaybı, saç dökülmesi, kalp çarpıntısı ve huzursuz bacak sendromu gibi durumları ortadan kaldırabilirsiniz. Magnezyum eksikliğinin belirtilerini düzenli şekilde vücudunuza magnezyum alarak ortadan kaldırabilirsiniz. Eğer şikayetleriniz varsa vitamin testi yaptırabilir ve magnezyum eksikliği durumunda takviye alarak alabilirsiniz.