Magnezyum İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Magnezyum Barındıran Gıdalar Listesi...
Magnezyum İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Magnezyum Barındıran Gıdalar Listesi... Magnezyum içeren besinlerin başında avokado gelirken muz, ıspanak, kuru baklagiller ve bitter çikolata da eşlik eder. Magnezyum vücut tarafından üretilmediği için mutlaka takviye olarak alınmalıdır.
27.01.2024 Yaşam
Kadınlara özel öneriler! Her ay...
Kadınlara özel öneriler! Her ay... Sancılı adet görme, her 10 kadından 1’inde ortaya çıkarak günlük yaşamı olumsuz etkiliyor. Adet dönemini konforlu geçirmek için ilaç alımından, sağlıklı beslenmeye, kıyafet seçiminden egzersiz planlamasına kadar pek çok önemli noktaya dikkat edilmesi gerekiyor.
18.04.2016 Sağlık
Kalbiniz için 8 altın öneri!
Kalbiniz için 8 altın öneri! Kalp krizini önlemek için hayat tarzınızda birtakım değişiklikler yapabilirsiniz...
14.04.2011 Sağlık
'Yılda 100 kere seks yapın; genç kalın'
'Yılda 100 kere seks yapın; genç kalın' Mehmet Öz, “Siz: Genç kalmak” kitabıyla ABD’de best seller listesinin bir numarası... İşte Türk doktorun gençlik tavsiyeleri...
21.11.2007 Sağlık
Glutatyon İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Glutatyon Barındıran Gıdalar Listesi...
Glutatyon İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Glutatyon Barındıran Gıdalar Listesi... Vücudumuzun aşırı serbest radikallerle savaşmak, hücrelerinizi ve dokularınızı hasara karşı korumak ve yaşlanmayı yavaşlatmak için antioksidanlar ürettiğini biliyor muydunuz? Glutatyon da vücuttaki hücreler tarafından üretilen güçlü bir antioksidandır.
1.02.2024 Yaşam
B12 İçeren Besinler Nelerdir? En Çok B12 Barındıran Gıdalar Listesi...
B12 İçeren Besinler Nelerdir? En Çok B12 Barındıran Gıdalar Listesi... B12 vitamini suda çözünebilen ve az da olsa vücut tarafından depolanan bir vitamindir. B12 eksikliğinin genellikle unutkanlığa neden olduğu bilinir. 
29.01.2024 Yaşam
Omega 6 İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Omega 6 Barındıran Gıdalar Listesi...
Omega 6 İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Omega 6 Barındıran Gıdalar Listesi... Çoklu doymamış yağ asitlerinden biri olan omega 6 vücut tarafından üretilmediği için besinler yolu ile alınmalıdır. Özellikle kalp sağlığının korunması için omega 6 içeren besinlerin düzenli şekilde tüketilmesi gerekir.
25.01.2024 Sağlık
Protein İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Protein Barındıran Gıdalar Listesi...
Protein İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Protein Barındıran Gıdalar Listesi... Vücudun oldukça önemli yapı taşlarından biri olan protein pek çok gıda içerisinde bulunabilir. Ancak bazı gıdalarda diğerlerine oranla daha yüksek protein içermektedirler. .
12.01.2024 Sağlık
Hızlıca iyileşmek ve bağışıklık sistemini güçlendirmek için öneriler
Hızlıca iyileşmek ve bağışıklık sistemini güçlendirmek için öneriler Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Zeynep Güler Yenipınar, bağışıklık sistemini güçlendirmek ve hızlıca iyileşmek için önerilerde bulundu. Yenipınar, "Bağışıklığı güçlendirmek için öncelikle kahvaltı ihmal edilmemelidir. Kaliteli beslenmede besinler kadar öğünlerde önemlidir. Öğünler atlanmamalıdır. Güne mutlaka kahvaltıyla başlanmalı, atlandığında veya gereken özen gösterilmediğinde aç kalınan süre içinde bağışıklık düşer" dedi.
27.12.2023 Sağlık
İnsülin duyarlılığını artırıyor, kan şekerini düşürüyor! Diyabet ve kalp hastaları için şifa
İnsülin duyarlılığını artırıyor, kan şekerini düşürüyor! Diyabet ve kalp hastaları için şifa İnsülin duyarlılığını artırıyor, kan şekerini düzenliyor. Kalp ve damar hastalıklarına iyi geliyor, tip 2 diyabet ile savaşıyor. Lif açısından zengindir, diyabetlilere şifa oluyor. Kan şekerinin uzun süre yüksek olması pek çok organ ve doku için tehlikelidir. Tedavi edilmeyen hiperglisemi uzun vadede şu komplikasyonlara neden olabilir. İşte kan şekerini düşürüp, insülin duyarlılığını artıran besinler...
25.01.2023 Sağlık
Soğuk havalarda hastalıklardan koruyan 7 besin önerisi
Soğuk havalarda hastalıklardan koruyan 7 besin önerisi Soğuk havaların insan sağlığına olumsuz etkilerini en aza indirmek ve bağışıklık sistemini güçlendirmek için kış aylarında doğru beslenmeye daha fazla dikkat etmek gerektiğini söyleyen Uzman Diyetisyen Gözdenur Çavuş Uka, “Güçlü bir savunma mekanizmasının temelinde et, süt, yoğurt, peynir, meyve, sebze ve ekmek gruplarını içeren yeterli, dengeli ve sağlıklı beslenme ile birlikte antioksidanlardan zengin besinlerin tüketilmesi yer alır. Zencefil, zerdeçal, sarımsak-soğan, fermente gıdalar, yağlı tohumlar, keten tohumu ve sebze-meyve hastalıklardan korunmada etkili gıdalardır” dedi.
15.12.2022 Sağlık
Bebek ve çocuklarda bu vitaminlerin eksikliğine dikkat
Bebek ve çocuklarda bu vitaminlerin eksikliğine dikkat Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Sevil Elçin Kızılok, çocuklarda vitamin eksikliğinin en önemli belirtisinin büyüme ve gelişme geriliği olduğunu belirterek, “Vitamin alımı özellikle hızlı büyüme dönemlerinde önemlidir. 0-3 yaş, 5 yaş, 10 yaş, yani ergenlik çağı başlangıcı olan bu dönemlerde yakın kontrol yapılmalıdır” dedi.
25.04.2022 Sağlık
Sağlıklı beslenme migren ataklarını azaltıyor!
Sağlıklı beslenme migren ataklarını azaltıyor! Genelde tek taraflı ve zonklayıcı karakterde, mide bulantısı hatta kusmanın eşlik edebildiği, ışık ve sese hassasiyetin olduğu, ataklar halinde gelen şiddetli baş ağrılarına sebep olan migreni beslenme ile kontrol altına almak mümkün. Peki, Migren hastalarının uzak durması gereken besinler neler? Migrende beslenme şekli nasıl olmalı? Nöroloji Uzmanı Doç. Dr. Belma Doğan Güngen anlattı.
27.11.2021 Sağlık
Magnezyum uyku kalitesini artırıyor!
Magnezyum uyku kalitesini artırıyor! Sinir sistemi üzerinde önemli bir rol oynayan magnezyum, kişiyi sakinleştiren mekanizmaları harekete geçirmeye, ayrıca uykuyu engelleyebilecek kaygı ve depresyonun hafifletilmesine yardımcı oluyor. Magnezyumun sinir sistemini sakinleştirmeye destek olarak vücudu ve zihni uykuya hazırlamaya yardımcı olduğuna dikkat çeken Dr. Diyetisyen Çağatay Demir, “Birçok lezzetli yiyecek ihtiyaçduyduğunuztüm magnezyumu sağlayabilir” diyor.
10.11.2021 Sağlık
Yorgunluğa ve halsizliğe yol açan 6 vitamin eksikliği
Yorgunluğa ve halsizliğe yol açan 6 vitamin eksikliği Zinde kalmak, beden ve ruh sağlığını korumak için vitamin ve mineral dengemiz önemli. İç Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Alihan Oral yorgun düşüren vitamin-mineral eksikliklerini anlattı.
6.10.2021 Sağlık
'Güneş ışığı, mevsimsel depresyon ve bahar yorgunluğuyla mücadele etkilidir'
'Güneş ışığı, mevsimsel depresyon ve bahar yorgunluğuyla mücadele etkilidir' Sağlıklı Yaşam Danışmanı Uzman Dr. Murat Keklikoğlu, güneş ışığının mevsimsel depresyon ve bahar yorgunluğu ile mücadele etmede etkili bir çözüm olduğunu söyleyerek, “Güvenli bir biçimde mümkün olduğunca fazla güneşe çıkılmalıdır. Sabah yürüyüşleri, açık havada zaman geçirmek oldukça önemlidir. Güneş ışığı vücudun D vitamini üretimini uyarır ve aynı zamanda ruh sağlığına da fayda sağlar” dedi.
3.10.2021 Sağlık
Vitamin takviyeleri gerekli mi? Kime, hangi vitamin takviyeleri uygun?
Vitamin takviyeleri gerekli mi? Kime, hangi vitamin takviyeleri uygun? Vitamin eksikliği pek çok önemli sağlık sorununa neden olabilir. Vitaminlerin doğal yollardan alınmasının önemli olduğunu vurgulayan Beslenme ve Diyet Uzmanı Dyt. Derya Fidan, günlük tüketilmesi gereken elzem aminoasit, yağ asidi ve karbonhidrat bileşenleri ile yerine konması son derece önemli olduğunu vurguladı. Peki, Takviye vitaminlere gerçekten ihtiyacımız var mı? Hangi vitamin ne kadar kullanılmalı? İşte vitaminler ile ilgili bilmeniz gerekenler...
6.08.2021 Sağlık
Kronik yorgunluk sendromuna karşı bunları tüketin
Kronik yorgunluk sendromuna karşı bunları tüketin Vücuttaki en önemli antioksidan olan glutatyonun yaşla birlikte azaldığını belirten Doç. Dr. Didem Sezgin Özcan, “Sağlıklı kalmak, yaşlanmayı yavaşlatmak, hasarlı hücreleri onarmak, bağışıklığı güçlendirmek için glutatyon yeterli düzeyde tutulmalı. Glutatyon uygulamalarının kronik yorgunluk sendromu, depresyon, fibromiyalji, iltihaplı romatizmal hastalıklar gibi yaygın bir kullanım alanı mevcut” dedi. Özcan, et, yumurta, balık, sarımsak, soğan, brokoli, lahana, su teresi, maydonoz, karnabahar gibi sebzelerin beslenmede yer alması önerisinde bulundu.
24.07.2021 Sağlık
Enfeksiyonlar çölyak hastalığını tetikleyebilir!
Enfeksiyonlar çölyak hastalığını tetikleyebilir! Çölyak hastalığının Türkiye’de görülme sıklığının yüzde 1 olduğunu söyleyen Gastroenterolog Prof. Dr. Vedat Göral, “Dünyada en yaygın olarak bilinen ve genetik bir hastalık olan çölyak hastalığı her yaşta ortaya çıkabilmesine rağmen 8-12 aylık çocuklarda ve 30-40 yaş aralığında daha sık görülür. Çölyak hastalığı tedavi edilmediğinde ince bağırsaklardaki emilim bozukluğu nedeniyle zamanla vücutta vitamin, mineral ve diğer besin maddelerinin eksikliği ortaya çıkar” dedi.
14.05.2021 Sağlık
Sağlıklı beslenme için tabaklarınız ‘renkli’ olsun
Sağlıklı beslenme için tabaklarınız ‘renkli’ olsun Sağlıklı beslenmek için tabakların 'renkli' olması ve her besin grubundan yeterli miktarda bulunması gerektiğini belirten Uzman Diyetisyen Eda Balcı, ''Yeşil, sarı, turuncu, beyaz, kırmızı ve mor… Tüm bu besinlerin vücudumuza sağladığı yararlar da farklı'' dedi. Balcı, renklerine göre 4 gruba ayırdığı besinlerin faydalarını anlattı.
20.04.2021 Sağlık
'Pandemi döneminde tüm bireyler beslenmesine dikkat etmeli'
'Pandemi döneminde tüm bireyler beslenmesine dikkat etmeli' Ankara’da Beslenme ve Diyet Uzmanı Deniz Özdemir, pandemi döneminde yeterli ve dengeli beslenmenin önemine dikkat çekerek, "Kronik hastalığı olan ileri yaş bireyler başta olmak üzere tüm yaş grubundaki bireylerin günlük beslenmesinde protein, lif, vitamin, mineral ve antioksidanlardan zengin kaynaklara yer vermesi çok önemli" dedi.
8.12.2020 Sağlık
Kışın metabolizma ve bağışıklık sistemini güçlendirmek için öneriler
Kışın metabolizma ve bağışıklık sistemini güçlendirmek için öneriler Uzman Diyetisyen Eray Albayrak, saat 21.00 itibariyle melatonin hormonu salınarak, vücudun kendini yavaş yavaş sindirime kapatarak uyku hazırlıklarına başladığını belirterek, “Son ara öğününü en geç 21.00-21.30’da yap ve bu kışı fit geçir” dedi.
3.12.2020 Sağlık
Kısırlığa karşı brokoli ve lahana tavsiyesi
Kısırlığa karşı brokoli ve lahana tavsiyesi Doğru beslenmenin kısırlıktan korunmada etkili olduğunu vurgulayan Diyetisyen Bahtınur Yılmaz, "Folik asit, progesteron seviyesini düzenler ve düzenli yumurtlama için önemlidir. Bu nedenle folik asit içeren yeşil yapraklı sebzeler, baklagiller, yumurta, kuşkonmaz, brokoli, lahana, Brüksel lahanası, muz, avokado gibi besinlerin anne adayları tarafından tüketilmesi önerilir. Yeşil yapraklı sebzelerde bulunan demir, magnezyum, çinko ve kalsiyumun da gebe kalma sürecine olumlu etkileri saptanmıştır" dedi.
5.11.2020 Sağlık
D vitamini takviyesi pankreasınızı vurmasın
D vitamini takviyesi pankreasınızı vurmasın Koronavirüse karşı bağışıklığı güçlendirmek için pek çok kişinin bilinçsizce D vitamini takviyesi aldığını belirten Prof. Dr. Onur Yaprak “ D vitamini zehirlenmesi başlangıçta baş ağrısı, bulantı, kusma, ağız kuruluğu, kabızlık, şuur bulanıklıkları, huzursuzluk, sinirlilik, kas güçsüzlüğü gibi şikayetlere yol açarken daha ileri kronik toksisitede damar sertliği, yüksek tansiyon gibi kalp ve damar sistemi hastalıkları, böbrek taşı, pankreas iltihabı, kemiklerde ağrı ve kırılmaya eğilim gelişebilir” dedi.
30.10.2020 Sağlık
Mevsim geçişinde bağışıklığı güçlendirecek gıdalar
Mevsim geçişinde bağışıklığı güçlendirecek gıdalar Yaşar Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Gıda İşleme Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ruhan Aşkın Uzel, hava sıcaklıklarının düşmeye başladığı bugünlerde, bağışıklık sistemini güçlendirecek gıdaların tüketilmesiyle mevsimsel hastalıklardan korunarak sağlıklı yaşamın mümkün olduğunu belirtti.
26.10.2020 Sağlık