İstanbul pazarlarında kestane alarmı! Ucuz fiyatlı Çin kestanesi ile yerli kestane nasıl ayırt edilir? İşte aradaki fark...
İstanbul pazarlarında kestane alarmı! Ucuz fiyatlı Çin kestanesi ile yerli kestane nasıl ayırt edilir? İşte aradaki fark... Kestane fiyatları, bu yıl ülkemizde az bulunması nedeniyle yükseldi. Fiyatların artması nedeniyle ithal kestanelerin satışı da arttı. Esenler'de belediye ekipleri pazarlarda Çin kestanesi denetimi yaptı. Ekipler, denetimde şüphelendikleri bir tezgahtan numune aldı. Laboratuvar sonuçları çıkana kadar kestaneler, belediyenin deposunda muhafaza altına alındı.
26.12.2023 Gündem
Kestanenin fiyatı 15 liraya kadar düştü
Kestanenin fiyatı 15 liraya kadar düştü Kastamonu’da ormanlardan toplanan kestanenin kilogram fiyatı 15 TL’ye kadar düştü.
30.10.2022 Ekonomi
Kilosu 35 lira! Herkes oraya akın ediyor, 1 kilometrelik kuyruk...
Kilosu 35 lira! Herkes oraya akın ediyor, 1 kilometrelik kuyruk... Bartın ve Zonguldak halkının en büyük geçim kaynağı, toplamak isteyenler ormanlara akın ediyor. Kilosu 35 liradan alıcı buluyor. Ormana gelenlerin yol kenarına park ettikleri araçlar nedeniyle 1 kilometreyi bulan kuyruklar oluşuyor.
3.10.2021 Ekonomi