İstanbul pazarlarında kestane alarmı! Ucuz fiyatlı Çin kestanesi ile yerli kestane nasıl ayırt edilir? İşte aradaki fark...
İstanbul pazarlarında kestane alarmı! Ucuz fiyatlı Çin kestanesi ile yerli kestane nasıl ayırt edilir? İşte aradaki fark... Kestane fiyatları, bu yıl ülkemizde az bulunması nedeniyle yükseldi. Fiyatların artması nedeniyle ithal kestanelerin satışı da arttı. Esenler'de belediye ekipleri pazarlarda Çin kestanesi denetimi yaptı. Ekipler, denetimde şüphelendikleri bir tezgahtan numune aldı. Laboratuvar sonuçları çıkana kadar kestaneler, belediyenin deposunda muhafaza altına alındı.
26.12.2023 Gündem
Fiyatı el yakıyor ama ilgi büyük! Kilosu...
Fiyatı el yakıyor ama ilgi büyük! Kilosu... Kış aylarının vazgeçilmezi kestane Eminönü’nde tezgahları süslemeye devam ediyor. Geçtiğimiz yıl kestanenin kilosu 35 TL’den satılırken bu sene 60 TL’den satılıyor. Esnaf, fiyat artışının nedenini yüksek oranda ihracatın yapılması olarak gösterdi.
31.01.2022 Ekonomi
Yüzde 100 zam geldi! Gece mesaisi başladı
Yüzde 100 zam geldi! Gece mesaisi başladı Fiyatları yüzde yüz arttı. Kış aylarının gelmesi ile fiyatlar artsa da talep de arttı. Kış mevsiminin vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan kestane bir ayda yüzde yüz zamlanınca kestaneciler gece mesaisine başladı.
20.12.2021 Yaşam