Kemik

Kemik

Son dakika kemik haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan kemik ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını kemik haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Kemik

haberleri sayfasında son dakika yaşanan kemik gelişmeleri de dahil olmak üzere 4.513 kemik haberi bulunmuştur. Tüm kemik haberleri aşağıda listelenmiştir.
Dondurma kilo aldırır mı? Evde dondurma nasıl yapılır? İşte sağlıklı evde yapılabilecek dondurma tarifi!
Dondurma kilo aldırır mı? Evde dondurma nasıl yapılır? İşte sağlıklı evde yapılabilecek dondurma tarifi!Yaz ayları ile birlikte pek çok kişi tarafından sıklıkla tercih edilen dondurma, besin değeri açısından oldukça zengin tatlı çeşitlerinden biri. Ancak uygun koşullarda üretilmediği ve saklanmadığı zaman dondurmada oluşan patojen bakteriler nedeniyle sağlığı tehdit edebiliyor. Dondurma tercih ederken dikkatli olunması konusunda uyaran . Beslenme ve Diyet Bölümü’nden Dyt. Betül Merd, dondurmanın nasıl tüketilmesi gerektiği anlattı ve evde yapılabilecek dondurma tarifini paylaştı.
26.07.2024Sağlık
Adana'da cesedi henüz bulunamayan Zeynep Söğüt davasında yargılama yeniden başladı! İfadeler alındı
Adana'da cesedi henüz bulunamayan Zeynep Söğüt davasında yargılama yeniden başladı! İfadeler alındıAdana'da 11 yıl önce Zeynep Söğüt'ü boğarak öldürüp cesedini koydukları bavulu dereye attıkları iddiasıyla 3 sanığa verilen hapis cezaları, eksik kovuşturma yapıldığı gerekçesiyle bozuldu. Kararın ardından bugüne kadar cesedi bulunmayan Zeynep Söğüt davasında yargılamaya yeniden başlandı.
7.07.2024Adana
1 Mayıs olaylarında tutuklanan sanıklar hakim karşısında: 8 kişiye tahliye kararı
1 Mayıs olaylarında tutuklanan sanıklar hakim karşısında: 8 kişiye tahliye kararıİstanbul'da 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nde Saraçhane'de tedbir alan polis ekiplerine karşı taşlı ve sopalı saldırı düzenleyen 8'i tutuklu 12 şüphelinin yargılanmasına başlandı. Mahkeme savunmaları alınan 8 tutuklu sanığın tahliyesine karar verdi.
3.07.2024Gündem
1 taşla 3 kuş vurdu, 14 yıl sonra sağlığına kavuştu!
1 taşla 3 kuş vurdu, 14 yıl sonra sağlığına kavuştu!2 yaşından beri gördüğü tedaviler sebebiyle çocukluğunu hastanelerde geçirdi. Akranları kreşe ve okullara giderken, oyunlar oynarken hem o hem de Ailesi Endam’ın sağlığına kavuşacağı günlerin hayalini kuruyordu
27.06.2024Sağlık
Yeşil çayın az bilinen 10 faydası!  Stres, kemik sağlığı, kolestrol… Yeşil Çay faydaları saymakla bitmiyor
Yeşil çayın az bilinen 10 faydası! Stres, kemik sağlığı, kolestrol… Yeşil Çay faydaları saymakla bitmiyorYeşil çay, yüzyıllardır sağlık açısından sayısız faydasıyla bilinen bir içecek olmuştur. Ancak, yağ yakımından beyin sağlığına kadar sunduğu az bilinen pek çok yarar da bulunmaktadır.
17.06.2024Yaşam
Gaziantep'te kendini kesen acemi kasaplar hastanelere koştu
Gaziantep'te kendini kesen acemi kasaplar hastanelere koştuKurban Bayramı'nın ilk günü, ülke genelinde acemi kasaplar hastanelere akın etti. Kendini yaralayan vatandaşlar acil servislerde yoğunluğa neden oldu.
23.06.2024Gaziantep
Üniversiteli motokurye Ata'yı öldürmüş! Babadan 'öldür' talimatı, hastane kayıtlarında çıkmadı
Üniversiteli motokurye Ata'yı öldürmüş! Babadan 'öldür' talimatı, hastane kayıtlarında çıkmadıBalıkesir'de, motokurye ve üniversite öğrencisi Ata Emre Akman'ın (20) yolunu kesip, bıçaklayarak öldüren E.Ö.'nün (17) yaş tespiti için Balıkesir 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından verilen tensip kararında, topuk kanı ve hastane kayıtları istendi. İl Sağlık Müdürlüğü, E.Ö.'nün annesinin 2007'de doğum yaptığına dair bir kayda rastlanmadığını belirtti. Akman ailesinin avukatı İbrahim Erenci, bu durumun E.Ö.'nün 18 yaşından büyük olduğu yönündeki iddialarını destekler nitelikte ve kemik yaşının tespitinin zorunluluk olduğunu söyledi.
7.06.2024Gündem
Lösemiye yakalanınca okulu bırakmak zorunda kalan Bedirhan, ilik nakli bekliyor
Lösemiye yakalanınca okulu bırakmak zorunda kalan Bedirhan, ilik nakli bekliyorGaziantep'te lösemi hastası Bedirhan Yıldız için kemoterapi sonrası kemik iliği nakline karar verildi. Tüm aile bireyleri ile akrabalar nakil için test yaptırdı ancak olumlu sonuç alınamadı. Bu süreçte okulunu da bırakmak zorunda kalan Yıldız, bir yandan enfeksiyon riski nedeniyle evinde izole yaşam sürerken bir yandan da okula gitmek için uygun kemik iliği bekliyor.
6.06.2024Gaziantep
Mersin'de 10 kişinin öldüğü kazada şoförün ifadesi ortaya çıktı
Mersin'de 10 kişinin öldüğü kazada şoförün ifadesi ortaya çıktıMersin'de 10 kişinin hayatını kaybettiği, 39 kişinin yaralandığı kazaya ilişkin tutuklanan yolcu otobüsünün şoförü Ali Güler'in (45), ifadesi ortaya çıktı.
28.05.2024Gündem
Ekonomist Korhan Berzeg, 345 gün sonra defnedildi
Ekonomist Korhan Berzeg, 345 gün sonra defnedildiBalıkesir'in Gönen ilçesine bağlı Armutlu Mahallesi'nde, köpeği Tina ile beraber yürüyüşe çıktıktan sonra kaybolan ve 312 gün sonra kemik parçalarına ulaşılan Ekonomist Korhan Berzeg, kayboluşundan 345 gün sonra son yolculuğuna uğurlandı.
27.05.2024Gündem
Cinsel istismarda bulunan şahıs öldü! Polis ve bekçiye hapis cezası verildi
Cinsel istismarda bulunan şahıs öldü! Polis ve bekçiye hapis cezası verildiZonguldak'ın Çaycuma ilçesinde R.Ö. isimli kız çocuğuna cinsel istismarda bulunduğu suçlamasıyla İstanbul'da polis tarafından yakalanan 2 şüpheliden, bu kente götürülürken Kocaeli’de ekip otosunda Metin Sucu'nun (49) ölümüne, A.G.’nin (50) de yaralanmasına ilişkin tutuklu yargılanan 2 polis memuru ve 1 bekçi hakkında karar verdi.
22.05.2024Gündem
Bülent Üstün kimdir? Cemil olabilir mi Cemil, röportajıyla gündem oldu: Kötü Kedi Şerafettin’in yaratıcısı karikatürist Bülent Üstün kaç yaşında, nereli?
Bülent Üstün kimdir? Cemil olabilir mi Cemil, röportajıyla gündem oldu: Kötü Kedi Şerafettin’in yaratıcısı karikatürist Bülent Üstün kaç yaşında, nereli? “Cemil olabilir mi, Cemil?” açıklamasıyla sosyal medyada trend olan Bülent Üstün’ün hayatı merak konusu oldu. YouTube’da yayınlanan Ahsen TV’ye ait sokak röportajında İblis’in cennetteki ismi nedir? sorusuna “Cemil olabilir mi cemil, Suat, Yusuf, Orhan bilemiyorum” cevabını veren Üstün yaşadığı bu olayın hikayesini anlattı. Peki, Bülent Üstün kimdir, kaç yaşında, nereli?
22.05.2024Gündem
MHP lideri Devlet Bahçeli: HDP ve devamı kapatılmalıdır
MHP lideri Devlet Bahçeli: HDP ve devamı kapatılmalıdırMHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İran Cumhurbaşkanı Reisi, Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan ile beraberindekilerin helikopter kazasında hayatını kaybetmesiyle ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu.
21.05.2024Gündem
Muhsin Berzeg kimdir, Korhan Berzeg'in babası Muhsin Berzeg nasıl ve ne zaman öldü? Korhan Berzeg ile babasının ortak kaderi
Muhsin Berzeg kimdir, Korhan Berzeg'in babası Muhsin Berzeg nasıl ve ne zaman öldü? Korhan Berzeg ile babasının ortak kaderiBalıkesir'de kaybolduktan 316 gün sonra öldüğü ortaya çıkan ekonomist Korhan Berzeg'in (83), evinin 3,5 kilometre uzağındaki dere kenarında bulunan kafatası ve 12 kemiği, 27 Mayıs'ta babası Muhsin Berzeg'in Armutlu Mahallesi'ndeki mezarının yanına defnedilecek. Peki, Muhsin Berzeg kimdir, nasıl ve ne zaman öldü?
20.05.2024Gündem
Bu çorbanın her kaşığından kolajen fışkırıyor! Eklem ağrısına da faydası var
Bu çorbanın her kaşığından kolajen fışkırıyor! Eklem ağrısına da faydası varKelle paça her kişinin yiyebileceği bir besin değildir. Damak zevkine hitap etmez. Faydaları da çoktur ama. Kolajen miktarı çoktur ve çeşitli faydaları vardır. Ancak onun kadar faydalı ve daha fazla kolajeni olan yeşil mercimek ve kemik suyuyla yapılan çorba var.
19.05.2024Yaşam
İki amansız hastalığa yakalanan 25 yaşındaki genç kız çocuk gibi görünüyor!
İki amansız hastalığa yakalanan 25 yaşındaki genç kız çocuk gibi görünüyor!Adana'da MPS Tip 4A ve cam kemik hastası İzel Çalışır, 25 yaşında olmasına rağmen çocuk gibi göründüğü için annesi onu bebek arabasıyla gezdiriyor.
15.05.2024Adana
Kafatası ve kemiklerin kayıp ekonomist Korhan Berzeg'e ait olduğu kesinleşti!
Kafatası ve kemiklerin kayıp ekonomist Korhan Berzeg'e ait olduğu kesinleşti!Balıkesir'in Gönen ilçesindeki yazlık evine gelen ekonomist Korhan Berzeg, kaybolduktan günler sonra bulunan kemik parçalarının analizi ile öldüğü kesinleşti. dere çevresinde bulunan kafatası ve kemiklerinin adli tıp incelemesi tamamlandı. İki parça halinde bulunan kafatası ile 12 kemiğin Berzeg'e ait olduğu kesinleşti. Korhan Berzeg'in 12 kemik ve kafatası ölüm nedeninin belirlenmesinin ardından toprağa verileceği açıklandı.
14.05.2024Gündem
Adana talasemi ve orak hücre konusunda pilot bölge ilan edildi
Adana talasemi ve orak hücre konusunda pilot bölge ilan edildi Adana'da Türk Kızılay'ın öncülüğünde Kan Hastalıkları Federasyonu ile birlikte organize edilen 5. Uluslararası Kan Film Festivali kapsamında 1'nci Bölgesel Kan Hastalıkları Sempozyumu'nda konuşan Türk Kızılay Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Saygılı, "Adana'yı talasemi ve orak hücre konusunda pilot bölge ilan ettik. Bilim insanlarımızın da katıldığı etkinliklerle bu konuyu öne çıkarıp sadık kan bağışçısı formatı içerisinde hazırladığımız projeyi diğer illere de örnek olarak sunacağız" dedi.
11.05.2024Adana
Günde bir avucu kolajeni kan damarında çoğaltıyor! Bir tek kırışık bırakmaz: Hücrelere saldırır, yaşlanmaya dur diyor!
Günde bir avucu kolajeni kan damarında çoğaltıyor! Bir tek kırışık bırakmaz: Hücrelere saldırır, yaşlanmaya dur diyor!Vücuttaki protein, özellikle cilt, kas ve kemik sağlığı için önemlidir. Bağırsak astarında ve kan damarlarında bulunan kolajen ise cilt problemlerinin şifasıdır. Vücut doğal üretir ancak zamanla bu üretim yavaşlar. Besin takviyesiyle kolajen üretimi desteklenir. Kişiler, kolajeni artırmak için bazı besinlere öncelik vermelidir. Hücrelere kadar işleyen bu besinler kolajeni adeta fışkırtıyor.
7.05.2024Yaşam
Korhan Berzeg'in 12 kemik ve kafatası toprağa verilecek
Korhan Berzeg'in 12 kemik ve kafatası toprağa verilecekBalıkesir'de kaybolduktan 316 gün sonra öldüğü ortaya çıkan ekonomist Korhan Berzeg'in (83) 12 kemik ve kafatası toprağa verilecek.
1.05.2024Gündem
Kayıp ekonomist Berzeg'in avukatı konuştu: Kafamızda oluşan soru işaretleri var!
Kayıp ekonomist Berzeg'in avukatı konuştu: Kafamızda oluşan soru işaretleri var!Balıkesir'in Gönen ilçesindeki yazlık evine gelen ekonomist Korhan Berzeg, kaybolduktan günler sonra bulunan kemik parçalarının analizi ile öldüğü kesinleşti. Berzeg ailesinin avukatı Emre Akkaş, "Ailenin temennisi ölümün aydınlatılması. Şu ana dek bulunan 3-4 kalem bulgu var. Çok kısa bir süre içerisinde net bir sonuca ulaşacağımızı beklemiyoruz" diye konuştu.
30.04.2024Gündem
Kayıp ekonomist Korhan Berzeg'in kayıp kemikleri 312'nci gününde arama çalışmaları devam ediyor...
Kayıp ekonomist Korhan Berzeg'in kayıp kemikleri 312'nci gününde arama çalışmaları devam ediyor...Balıkesir'in Gönen ilçesindeki yazlık evine gelen ekonomist Korhan Berzeg, kaybolduktan 312 gün sonra bulunan kemik parçalarının analizi ile öldüğü kesinleşti. Berzeg'in diğer kemikleri, 3 kadavra arama köpeği ve 62 personel tarafından arandığı açıklandı.
29.04.2024Gündem
Korhan Berzeg bulundu mu, kayıp olan Korhan Berzeg nerede bulundu?
Korhan Berzeg bulundu mu, kayıp olan Korhan Berzeg nerede bulundu?Balıkesir'in Gönen ilçesinde tatil için geldiği yazlık evinden, "Tina" isimli köpeğiyle ayrıldıktan sonra 312 gündür haber alınamayan Korhan Berzeg kaybında yeni gelişme yaşandı. Jandarma çalıları tırmıklarla ararken ekiplere kadavra köpekleri de eşlik ediyor. Bölgede 4 gündür yapılan arama çalışmalarında dün 1 kemik parçası daha bulunmuştu.
27.04.2024Gündem
Korhan Berzeg gizemiyle ilgili sıcak gelişme: Kızından alınan DNA örnekleri eşleşti!
Korhan Berzeg gizemiyle ilgili sıcak gelişme: Kızından alınan DNA örnekleri eşleşti!Ormanlık alanda bulunan kemik parçalarının Berzeg'e ait olduğu tespit edildi.
27.04.2024Gündem
Özel eğitimli köpek 'Denek', Korhan Berzeg'i arıyor
Özel eğitimli köpek 'Denek', Korhan Berzeg'i arıyorBalıkesir Gönen'de kaybolduktan yaklaşık 1 yıl sonra, kendisine ait olduğu düşünülen kemik parçaları bulunan Korhan Berzeg’i (84) arama çalışmalarına, Bursa İl Jandarma Komutanlığı’nın özel eğitimli kadavra arama köpeği ‘Denek’ de katılıyor. Göreve başladığı 1 yıldan beri Türkiye gündemine oturan 2 olayda da aktif görev alan ‘Denek’, şimdi de 316 gündür kayıp olan Korhan Berzeg’in izini sürüyor.
27.04.2024Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Kemik ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki kemik haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.