Kdv İndirim

Kdv İndirim

Son dakika KDV indirim haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan KDV indirim ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını KDV indirim haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Kdv İndirim

haberleri sayfasında son dakika yaşanan kdv indirim gelişmeleri de dahil olmak üzere 371 kdv indirim haberi bulunmuştur. Tüm kdv indirim haberleri aşağıda listelenmiştir.
Elektrik fiyatlarıyla ilgili flaş gelişme! Yeni tarife geliyor, faturalar değişiyor, artık...
Elektrik fiyatlarıyla ilgili flaş gelişme! Yeni tarife geliyor, faturalar değişiyor, artık... Elektrik fiyatlarıyla ilgili flaş gelişme. Milyonlarca aboneyi yakından ilgilendiriyor. Yeni tarife geliyor. Faturalar değişiyor. Yüksek gelen elektrik faturalarından şikayet eden vatandaşların talepleri dikkate alındı. Elektrik faturaları ile ilgili art arda atımlar atılıyor. Elektrik faturalarında indirimli yeni tarife için çalışmalar sürüyor. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez de elektrikte tarife değişikliklerini 1 Mart'a kadar tamamlamayı ve uygulamaya geçmiş olmayı hedeflediklerini belirtmişti. Tarifelerde indirim bekleyen vatandaşlar ve esnafın gözü de bu tarihte olacak. İşte son dakika haberinin detayları...
26.02.2022 Ekonomi
Elektrik fiyatlarıyla ilgili flaş gelişme! Yeni tarife geliyor, faturalar değişiyor, yüzde 25...
Elektrik fiyatlarıyla ilgili flaş gelişme! Yeni tarife geliyor, faturalar değişiyor, yüzde 25... Elektrik fiyatlarıyla ilgili flaş gelişme. Milyonlarca aboneyi yakından ilgilendiriyor. Yeni tarife geliyor. Faturalar değişiyor. Yüksek gelen elektrik faturalarından şikayet eden vatandaşların talepleri dikkate alındı. Elektrik faturaları ile ilgili art arda atımlar atılıyor. Elektrik faturalarında indirimli yeni tarife için çalışmalar sürüyor. Bu hafta tamamlanması beklenen çalışmalarla ticarethane abonelerinin faturalarında yüzde 25'e varan indirim planlanıyor. Konut aboneleri için ise halen aylık 210 kilovatsaat olan ilk kademeye yönelik bir adım atılarak yüzde 10 ile 15 arasında indirim yapılması öngörülüyor. İşte son dakika haberinin detayları...
23.02.2022 Ekonomi
KDV ile ilgili flaş gelişme! Harekete geçildi, indirim, istisna ve vergi iadesi....
KDV ile ilgili flaş gelişme! Harekete geçildi, indirim, istisna ve vergi iadesi.... KDV indirimi ile ilgili harekete geçildi. Yeni düzenleme geliyor. Düzenleme ile kayıt dışı ekonominin boyutu azaltılacak. Kayıtlı mükellef sayısı arttırılacak. Hazine ve Maliye Bakanlığı katma değer vergisi oranlarında indirim, istisna ve iadeyi öngören yasal altyapı çalışmalarını hızlandırdı. Peki KDV düzenlemesi nasıl olacak? İndirim etiketlere yansıyacak mı? İşte KDV indirimi ile ilgili merak edilen detaylar...
5.01.2022 Ekonomi
KDV indirimi ile ilgili flaş açıklama!
KDV indirimi ile ilgili flaş açıklama! Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, elektrik ve doğal gaz fatura bedellerinde KDV oranının düşürülmesini istedi.
7.11.2021 Ekonomi
Milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor! Ödemelerle ilgili flaş gelişme
Milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor! Ödemelerle ilgili flaş gelişme Borcu olan milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor. Borç yapılandırması ile ilgili flaş gelişme! Borç yapılandırması taksitinden birinci geçici vergi dönemine ait gelir ve kurum geçici vergi beyannamelerine, emlak vergisinin birinci taksitinden bazı sektörlerde uygulanan KDV indirimlerine kadar pek çok vergiye yönelik süreler yarın sona erecek.
30.05.2021 Ekonomi
Milyonlara indirim müjdesi! 1 Haziran'a kadar uzatıldı
Milyonlara indirim müjdesi! 1 Haziran'a kadar uzatıldı Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınında vaka sayılarında görülen artış yeni tedbirlerin alınmasını zorunlu kıldı. Alınan önlemler nedeni ile birçok işyeri geçici olarak kapatıldı ya da çalışma saatleri değiştirildi. Pandeminden en fazla etkilenen esnaf ise devlet tarafından sağlanan desteklerin artırılmasını talep ediyordu. Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan esnafa çeşitli destekler yapılacağını duyurmuştu. Dün yapılan Kabine Toplantısı sonrasında destek ödemelerinin detaylarını açıklayan Erdoğan, yıl sonuna kadar geçerli olan KDV indirimlerinin haziran ayına kadar uzatıldığını duyurdu. KDV indiriminin uzatılmasının yanı sıra hibe ve kira desteği yeme - içme sektöründe memnuniyetle karşılandı.
15.12.2020 Ekonomi
ÖTV ve KDV indirimi uzatıldı! Bu fırsatı kaçırmayın
ÖTV ve KDV indirimi uzatıldı! Bu fırsatı kaçırmayın Mobilya, otomobil, konut, motosiklet, tapu harcı ve ticari araçlarda ÖTV ve KDV indirimlerinin süreleri Cumhurbaşkanı kararı ile uzatıldı. Zam gelmeden bu fırsatı iyi değerlendirin
22.03.2019 Ekonomi
İndirim harekatı!
İndirim harekatı! Maliye'de KDV oranları ile ilgili indirim çalışması başlatıldı...
1.06.2014 Ekonomi
Arsa almayı düşünen herkesi ilgilendiriyor! Bakanlık duyurdu, satışa çıkıyor
Arsa almayı düşünen herkesi ilgilendiriyor! Bakanlık duyurdu, satışa çıkıyor Antalya Konyaaltı'nda 409 konut arsası, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından 31 Temmuz tarihinde açık artırma ile satışa sunuluyor.
22.07.2023 Ekonomi
Otobüs biletlerine zam mı gelecek? Flaş ÖTV ve KDV talebi
Otobüs biletlerine zam mı gelecek? Flaş ÖTV ve KDV talebi Otobüs biletlerine zam mı gelecek? sorusu merak ediliyordu. Geçtiğimiz günlerde otobüs bilet fiyatlarına 2023 yılında zam yapılmayacağına dair TOFED Başkanı tarafından yapılan açıklamanın ardından flaş bir gelişme yaşandı. Dernek tarafından yapılan açıklamada bilet fiyatlarına zam ile ilgili yeni bir açıklama yapıldı. İşte haberin detayları...
19.01.2023 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan terörle mücadele mesajı: Güvenlik şeridini tamamlayacağız
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan terörle mücadele mesajı: Güvenlik şeridini tamamlayacağız Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Şanlıurfa Kuzeybatı Çevre Yolu, Abide Kavşağı İlave Köprü Viranşehir Pompaj Sulaması 1. ve 2. Kademe ile Yapımı Tamamlanan Diğer Projelerin Toplu Açılış Töreni'nde açıklamalarda bulundu. Erdoğan, Şanlıurfa'daki mitinge 110 bin kişinin katıldığını açıklayarak, "Bu bir rekor" dedi. Erdoğan, "Güvenlik şeridini mutlaka tamamlayacağız, terör koridoru kurulmasına izin vermeyeceğiz." ifadelerini kullandı.
3.12.2022 Siyaset
Temizlik ürünleri ile ilgili indirim açıklaması! Dikkat çeken '6 ay' çağrısı
Temizlik ürünleri ile ilgili indirim açıklaması! Dikkat çeken '6 ay' çağrısı Temizlik başta olmak üzere temel ihtiyaç ürünlerinde geçtiğimiz Nisan ayında KDV’nin yüzde 18’den yüzde 8’e indirilmesi tüketicilere nefes aldırdı. Market markalı ürünlere talebin ciddi oranda arttığını hatırlatan uzmanlar ciroların arttığını belirterek önemli uyarılarda bulundular.
22.11.2022 Ekonomi
Otobüs ve uçak bileti fiyatları ile ilgili flaş açıklama! Ucuz bilet...
Otobüs ve uçak bileti fiyatları ile ilgili flaş açıklama! Ucuz bilet... TÜM Otobüsçüler Federasyonu (TOF) Başkanı Mustafa Yıldırım, önceki bayramlara kıyasla şehirlerarası yolcu sayılarının 3'te 2 oranında azaldığını söyledi. Yıldırım, "Bazı hatlarda uçak otobüsten daha ucuz. Otobüsle uçak fiyatı birbirine çok yaklaştı. Vatandaş birinci tercihini uçaktan yana kullanıyor" dedi.
19.04.2022 Ekonomi
KDV indirimi ile ilgili flaş detay! Cumhurbaşkanı Erdoğan talimat verdi
KDV indirimi ile ilgili flaş detay! Cumhurbaşkanı Erdoğan talimat verdi Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, AK Parti kurmaylarından marketlerin KDV indirimi yapıp yapmadıkları konusunda raporlama istediği belirtildi. Erdoğan’ın, “Zincir marketler denetlenecek, indirim sonuçları raporlanacak. Siz de buna dikkat edin. Bu konuda çalışma başlatın” talimatı verdiği öğrenildi.
7.04.2022 Ekonomi
İndirimler bugün başladı! 81 ilde uygulanıyor, etiketlere yansıyacak, fiyatlar düşecek
İndirimler bugün başladı! 81 ilde uygulanıyor, etiketlere yansıyacak, fiyatlar düşecek Fiyatlar düşüyor. Marketlerde etiketler değiştiriliyor. 81 ilin tamamında geçerli. Deterjandan tuvalet kağıdına, bebek bezinden hijyen malzemelerine kadar çok sayıda üründe uygulanıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, temel ihtiyaç malzemelerinde KDV oranının yüzde 8'e indirileceğini duyurmuştu. Yeni KDV düzenlemesi bugünden itibaren başlıyor. KDV indirimleri etiket fiyatlarının da düşmesini sağlayacak. Öte yandan temel gıda maddeleri dışında konut sektörü için de yeni KDV düzenlemesi uygulanmaya başlıyor. Konutların net alanının 150 metrekareye kadar olan kısmı için KDV oranı yüzde 8, 150 metrekarenin üzerindeki konutlarda, bu sınırı aşan kısım için yüzde 18 olarak belirlendi. Sertifikalı tohum ve fidanların tamamında da yüzde 1 KDV oranı uygulanacak.
1.04.2022 Ekonomi
Temel ihtiyaç ürünlerindeki KDV indirimi ile ilgili flaş açıklama! Bakan Muş duyurdu: En ağır yaptırımları uygulayacağız
Temel ihtiyaç ürünlerindeki KDV indirimi ile ilgili flaş açıklama! Bakan Muş duyurdu: En ağır yaptırımları uygulayacağız Deterjan, sabun, tuvalet kağıdı, peçete, bebek bezi gibi temel ihtiyaç ürünleri ile ilgili son dakika açıklaması! Ticaret Bakanı Mehmet Muş, “Temel ihtiyaç maddelerinden olan deterjan, sabun, tuvalet kağıdı, peçete, bebek bezi gibi ürünlerde KDV’nin yüzde 18’den yüzde 8'e indirilmesine yönelik yapılan düzenlemenin amacına ulaşması için gerekli çalışmalara başladık. KDV indirimini fiyatlara yansıtmayan ve haksız fiyat artışlarıyla vatandaşlarımızı mağdur eden firmalara en ağır yaptırımları uygulayacağız” dedi.
30.03.2022 Ekonomi
İndirimler cuma günü başlıyor! 81 ilde uygulanacak, kuruşu kuruşuna hesaplandı...
İndirimler cuma günü başlıyor! 81 ilde uygulanacak, kuruşu kuruşuna hesaplandı... Temizlik malzemelerinden tarım makinelerine, yeme-içme hizmetlerinden tohuma kadar birçok üründe KDV indirimleri geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın önceki gün duyurduğu KDV indirimleri 1 Nisan’dan itibaren geçerli olacak. Resmi Gazete’de yayımlanan düzenlemeyle, temizlik ürünleri ve yeme-içme hizmetlerinden alınan KDV yüzde 18’den yüzde 8’e indirildi. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından sertifikilandırılan tohumluk ve fidanlardan alınan KDV oranı yüzde 1’e indirildi. Sabun, şampuan, deterjan, ıslak mendil, tuvalet kağıdı, peçete, bebek bezi, ev, arsa hepsi için geçerli. Süt, yumurta ve meyve üretiminde kullanılan tarım makinaları yüzde 8 KDV kapsamına alındı.
30.03.2022 Ekonomi
Zam geldi! Fiyatlar bir günde üçe katlandı, bebek bezi, tuvalet kağıdı, şampuan, deterjan, sabun ve...
Zam geldi! Fiyatlar bir günde üçe katlandı, bebek bezi, tuvalet kağıdı, şampuan, deterjan, sabun ve... Fahiş fiyat artışları vatandaşı ekonomik olarak zorluyor. Hükümet tarafından atılan adımlar fırsatçıların yaptığı hamleler ile vatandaşın cebine zam olarak yansıyor. Fırsatçılar KDV indirimi öncesi aynı oyunu sergiledi. Deterjandan bebek bezine, şampuandan peçeteye birçok ürünün fiyatı yüzde 10 ila 50 arasında arttı. Bazı ürünlerin fiyatı ikiye hatta üçe katlandı. Örneğin, 400 ml'lik bir şampuan 27 Mart'ta 17.10 TL iken, iki kattan fazla artarak 29 Mart'ta 46.23 liraya yükseldi. 5 litrelik bir çamaşır suyu 25 Mart'ta 28.59 TL'den satılırken, bunun fiyatı 27 Mart'ta 59 TL'ye, 29 Mart'ta ise 77.89 TL'ye çıktı. 200 gram 4'lü sabunu 26 Mart'ta 28.50 liradan satılırken, ürünün fiyatı 27 Mart'ta 46.90 TL'ye, 29 Mart'ta ise 53.25 TL'ye yükseldi.
30.03.2022 Ekonomi
BBP Genel Başkanı Destici: Türkiye gözlerin çevrildiği ülke haline dönüştü
BBP Genel Başkanı Destici: Türkiye gözlerin çevrildiği ülke haline dönüştü BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Türkiye'nin, savaşın sona erdirilmesi için gözlerin çevrildiği, ümitlerin beklendiği ülke haline dönüştüğünü belirterek, "İnşallah beklentimiz, ümidimiz; kısa zamanda savaşın sona ermesi, buna da Türkiye'nin vesile olması. Türkiye'de barış görüşmeleri sonucunda böyle bir kararın ortaya çıkması, Türkiye için de büyük bir başarı ve kazanç olacak" dedi.
29.03.2022 Siyaset
Ev alacaklara müjde! Ev fiyatları düşüyor! Ev fiyatlarına büyük indirim! Ve belli oldu
Ev alacaklara müjde! Ev fiyatları düşüyor! Ev fiyatlarına büyük indirim! Ve belli oldu Ev fiyatlarıyla ilgili son dakika açıklaması geldi. Ev fiyatları düşüyor. Ev fiyatlarına büyük indirim geliyor. Büyük KDV indirimi sonrası konutta yeni hesap! Yeni sistemle fiyatlarda ciddi düşüş olacak. Satın alınan konut, nerede olursa olsun metre karesine göre değişen, aynı kademeli KDV uygulamasına tabi olacak. Yani net alanı 150 metre kareyi aşmayan yerlerde KDV oranı %8 olacak. Bu büyüklüğü aşan konutların ilk 150 metre karesi için %8, aşan kısmı için %18 KDV uygulanacak. Bugüne kadar 150 metrekarenin üzerinde olan tüm konutlarda KDV oranı yüzde 18 olarak uygulanıyordu. Yani 150 metrekarelik bir ev için yüzde 8 KDV ödenirken 151 metrekarede bu oran yüzde 18'e çıkıyordu. Böylece 150 metrekare ve fiyatı 1 milyon lira olan bir konutun KDV'si 80 bin lira iken aynı ev 151 metre kare olduğunda 180 bin liraya çıkıyordu. Yani 1 metrekare için vatandaş 100 bin lira daha fazla KDV ödemiş oluyordu. Yeni sistemde ise metrekare birim fiyatı üzerinden hesaplama yapılacak. Evin fiyatı 1 milyon lira, büyüklüğü ise 155 metrekare. Bu durumda evin bir metrekaresi 6.452 TL'ye geliyor ( 1.000.0007 155). 150 metrekarenin fiyatı ise 967.800 TL'yi buluyor( 150X6.452). Buna göre 150 metrekarenin KDV'si 77.424 TL oluyor ( 967.800 X % 8), Kalan 5 metrekarenin fiyatı ise 32.260 TL oluyor. ( 6.452 X 5), 5 metrekarenin KDV'si ise 5.806 TL olarak hesaplanıyor. ( 32.260 X % 18) Bu durumda vatandaş toplam 83.230 TL'ye çıkıyor. Vatandaş 180 bin lira yerine 83.230 TL ödüyor. Vatandaşın KDV kazancı 96.769 TL'yi buluyor. Ev fiyatlarıyla son dakika tüm gelişmeler...
29.03.2022 Ekonomi
KDV indirimi ne zaman başlayacak? KDV indirimi yapılan ürünler listesi: KDV indirimi hangi ürünleri kapsıyor 2022?
KDV indirimi ne zaman başlayacak? KDV indirimi yapılan ürünler listesi: KDV indirimi hangi ürünleri kapsıyor 2022? “KDV indirimi ne zaman başlayacak 2022” ve “28 Mart 2022 KVD indirimi hangi ürünleri kapsıyor 2022” sorularına yoğun bir şekilde yanıt aranıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısının ardından KDV indirimine ilişkin açıklamalarda bulunarak “Deterjan, sabun, tuvalet kağıdı, peçete, bebek bezi gibi ürünlerin KDV'sinin yüzde 18'den yüzde 8'e indirme kararı aldık. Ayrıca yeme-içme hizmetlerinin tamamında KDV oranını yüzde 8 olarak belirliyoruz” ifadelerini kullandı. Söz konusu açıklamaların ardından vatandaşlar KDV indirimi yapılan ürünler hakkında araştırma yapmaya başladı. Peki, KDV indirimi ne zaman uygulanacak, KDV indirimi yapılan ürünler listesi nedir?
29.03.2022 Gündem
Arsa ve arazi fiyatları düşecek, konut sektörü canlanacak
Arsa ve arazi fiyatları düşecek, konut sektörü canlanacak Hükümet harekete geçti. Uzun süredir konut sektöründe yaşanan arz sıkıntısını ortadan kaldıracak önemli bir adım atıldı. Arsa ve arazilerde KDV oranları düşürüldü. Arazi ve arsa satışlarında yüzde 18 KDV uygulanacak.
28.03.2022 Ekonomi
Otomobil satışlarında yeni dönem!  Yüzde 18'e çıkarıldı...
Otomobil satışlarında yeni dönem! Yüzde 18'e çıkarıldı... Otomobil, yat, kotra, tekne ve gezinti gemilerinin satışında yeni dönem. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan "Oto galerilerinin araç alım satımından elde ettikleri ile yat, kotra, tekne ve gezinti gemilerinin satışında halen yüzde 1 olan KDV oranını yüzde 18'e yükseltiyoruz" dedi.
28.03.2022 Otomobil
Deterjan, sabun, tuvalet kağıdı, bebek bezi, süt, yeme, içme! Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı yayında müjdeleri peş peşe duyurdu...
Deterjan, sabun, tuvalet kağıdı, bebek bezi, süt, yeme, içme! Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı yayında müjdeleri peş peşe duyurdu... Beştepe'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında bir araya gelen Cumhurbaşkanlığı Kabinesi sona erdi. 3.5 saat süren toplantı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Deterjan, sabun, tuvalet kağıdı, bebek bezi gibi ürünlerin KDV’sini yüzde 18’den 8 indirme kararı aldık. Yeme içme hizmetlerinde KDV oranını yüzde 8 olarak belirliyoruz." dedi.
28.03.2022 Siyaset
Muhtar maaşları ve vergi düzenlemesi ile ilgili kritik gelişme! AK Parti duyurdu: Torba yasa teklifi...
Muhtar maaşları ve vergi düzenlemesi ile ilgili kritik gelişme! AK Parti duyurdu: Torba yasa teklifi... Muhtar maaşları ve vergilerle ilgili son dakika açıklaması! AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, “Muhtar maaşlarını Asgari Ücret seviyesine Çeken, Vergi Usul Kanunuyla kaçakçılık suçunun zincirleme suç kapsamına alınmasını da içeren evim şirketleri mağdurlarını koruyacak düzenlemeleri de içeren torba yasa teklifini TBMM Başkanlığı'na bugün sunuyoruz” dedi.
25.03.2022 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Kdv İndirim ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki kdv indirim haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.