Kardiyoloji

Kardiyoloji

Son dakika kardiyoloji haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan kardiyoloji ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını kardiyoloji haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Kardiyoloji

haberleri sayfasında son dakika yaşanan kardiyoloji gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.487 kardiyoloji haberi bulunmuştur. Tüm kardiyoloji haberleri aşağıda listelenmiştir.
Kalp rahatsızlığı olanları uzman isim uyardı!
Kalp rahatsızlığı olanları uzman isim uyardı! Kalp rahatsızlığı ve panik atak arasındaki temel farkın iki rahatsızlığın kökenlerindeki farka dayandığını söyleyen Kardiyoloji Bölümü’nden Uzm. Dr. Begüm Öztürk, belirtileri sebebiyle çoğu zaman birbirine karıştırıldığını söyledi.
15.04.2024 Gündem
Çocuklar ceplerini doldurdu ama kalp çarpıntısına neden oluyor! Uzmanı uyardı ve tek tek nedenlerini sıraladı!
Çocuklar ceplerini doldurdu ama kalp çarpıntısına neden oluyor! Uzmanı uyardı ve tek tek nedenlerini sıraladı! Ramazan Bayramı namıdiğer Şeker Bayramı en çok çocukları sevindiriyor. Bayram harçlıkları alındı, çeşit çeşit şeker ve çikolatalar toplantı. Ağızlar tatlanırken, uzmanı yüksek miktarda şeker tüketimine dikkat çekti. Kardiyoloji Uzman Dr. Muharrem Arslandağ, “Çocuklarda kalp çarpıntısı, yetişkinlerde olduğu gibi birçok farklı nedenle ortaya çıkar” dedi ve şeker ve kafein tüketimine karşı aileleri uyardı.
12.04.2024 Yaşam
Türkiye'de 1,5 Milyon hastası var! Maraton koşacak seviyeye geldi
Türkiye'de 1,5 Milyon hastası var! Maraton koşacak seviyeye geldi Ankara'da nefes darlığı ve göğüs ağrısı şikayetiyle hastaneye başvuran emekli Osman Çetin Düzgün, kalp pili takılarak sağlığına kavuştu. Kardiyoloji Uzmanı Dr. Çağatay Tunca, Türkiye'de 1,5 Milyon kalp yetmezliği hastası olduğunu söyledi.
9.04.2024 Gündem
Kanser tedavisi gören hastalara kalp sorunu uyarısı
Kanser tedavisi gören hastalara kalp sorunu uyarısı Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Fatih Güngören onkoloji hastalarında kalp sağlığının önemini vurgulayarak, “Araştırmalar, kanser hastalarının yüzde 20’sinin kalple ilgili sorun yaşayabileceğini gösteriyor. Kalple ilgili yan etkiler, kemoterapi alındığı dönemde saatler içerisinde görülebileceği gibi, kemoterapi sonrası haftalar veya aylar içinde de ortaya çıkabilir. Fakat kemoterapi öncesi kardiyoloji uzmanı tarafından değerlendirme yapılarak riskli hastalar belirlenebilir” dedi.
1.04.2024 Sağlık
Doç. Dr. Gökhan Alıcı: “Kan sulandırıcı kullanma kararı mutlaka hekime bırakılmalı”
Doç. Dr. Gökhan Alıcı: “Kan sulandırıcı kullanma kararı mutlaka hekime bırakılmalı” Sağlık Bilimleri Üniversitesi Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Gökhan Alıcı, kalp damar hastalıklarında yoğunlukla kullanılan ve dünyanın en çok bilinen ilacı olan kan sulandırıcı kullanımı konusundaki kararın mutlaka hekimler tarafından verilmesi gerektiğini, aksi takdirde fayda yerine zarar verebildiğini söyledi.
20.03.2024 Adana
Ramazan'da yemek yerken dikkat! Acil servislerde sık sık rastlanıyor
Ramazan'da yemek yerken dikkat! Acil servislerde sık sık rastlanıyor Ramazan'da ani ve hızlı yemek yemenin tehlikesine dikkat çeken Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Bilal Boztosun, en önemli sıkıntının tansiyon yükselmesi olduğunu söyledi.Boztosun, "Ramazan'da oruç tutmak isteyen kalp hastaları mutlaka doktorlarına danışmalı"dedi.
11.03.2024 Gündem
Kadınlarda kalp hastalıkları riskini 3-7 kat artırıyor! Uzman isimden kritik uyarılar
Kadınlarda kalp hastalıkları riskini 3-7 kat artırıyor! Uzman isimden kritik uyarılar Kalp hastalıkları açısından önemli bir risk faktörünü oluşturan diyabetin özellikle 60 yaşından sonra kadınları erkeklerden daha çok etkilediğini ifade eden Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Ayça Türer Cabbar, kadın hastalarda diyabetin kalp damar hastalıkları oranını üç ila yedi kat artırdığını söyleyerek “Buna karşın, diyabetli erkeklerin yalnızca iki ila üç kat artan kalp damar hastalıkları riski vardır. Diyabet ayrıca kalp yetmezliğinin gelişimi ile de ilişkilidir” dedi.
7.03.2024 Sağlık
Kalp krizinde yaş ortalamaları düştü, kardiyoloji uzmanından dikkat çeken uyarı
Kalp krizinde yaş ortalamaları düştü, kardiyoloji uzmanından dikkat çeken uyarı Türkiye’de her yıl 300 bin kalp krizi vakası görüldüğünü belirten Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Kurtuluş Özdemir, kalp krizi vakalarının arttığını ve kriz geçirenlerin yaş ortalamasının düştüğünü söyledi. Özdemir, “Tütün ürünlerini kullanan bir bireyin, kullanmayana oranla kalp krizi geçirme riski 2-3 kat artıyor” dedi.
16.02.2024 Yaşam
Kayıplar kırık kalp sendromunu tetikliyor! Ayrılık, aldatılma ve hayal kırıklığı
Kayıplar kırık kalp sendromunu tetikliyor! Ayrılık, aldatılma ve hayal kırıklığı Yoğun duygusal travmalar kalp kırıklığına yol açsa da aslında fiziki olarak da kalp üzerinde belirgin etkiler yaratabiliyor. Ani gelişen şiddetli üzüntü, hayal kırıklığı ve stresin kırık kalp sendromuna yol açabileceğini belirten Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Ali Buturak, hastada ani başlayan göğüs ağrısı, nefes darlığı, çarpıntı, baş dönmesi ve bayılma gibi şikayetlerin ortaya çıkabileceğini söyledi. Kişinin, eş, sevgili veya birinci derece yakını ya da çok sevdiği bir yakınını kaybetmesi, uzun süreli bir ilişki sonrası ayrılık, boşanma veya aldatılma gibi ağır duygusal durumlar veya kişiyi derinden sarsacak haberler alması gibi ani psikolojik travmaların hastalığı tetiklediğini söyleyen Buturak, bunun yanı sıra kişinin yaşadığı boğulma tehlikesi, deprem gibi doğal afetler ve bazı fiziksel travmaların da kırık kalp sendromuna sebep olabileceğini vurguladı.
14.02.2024 Sağlık
Spor yapan veya spora başlamayı düşünenlere ‘kalp kontrolü’ uyarısı
Spor yapan veya spora başlamayı düşünenlere ‘kalp kontrolü’ uyarısı Düzenli spor yapmak, genel vücut sağlığı açısından sayısız fayda sağlarken 35 yaş üstü kişiler, genellikle kalp damar hastalıklarına bağlı olarak, daha genç yaştakiler ise doğumsal ya da genetik kalp sorunları nedeniyle ani kardiyak tehlikelerle karşılaşabiliyor. Yapılacak kontrollerin amacının, sporla oluşabilecek ani kardiyak ölüm ve diğer muhtemel kardiyovasküler riskleri azaltmak olduğunu ifade eden Doç. Dr. Hale Ünal Aksu, “Spor yapan veya yoğun egzersize başlamayı düşünen kişilerin, öncesinde kardiyoloji kontrolünden geçmesi, muhtemel tehlikeleri ekarte etmek için önemlidir” diye konuştu.
23.01.2024 Sağlık
Soğuk havalarda kalbinizi korumanın 5 yolu
Soğuk havalarda kalbinizi korumanın 5 yolu Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Onur Akpınar, kardiyovasküler hastalıkları olanların grip ve zatürre aşılarını zamanında yaptırmalarının önemli olduğunu söyledi.
4.01.2024 Sağlık
Ankaragücü Başkanı Faruk Koca tutuklandı! İfadesi ortaya çıktı: Tahrik etti
Ankaragücü Başkanı Faruk Koca tutuklandı! İfadesi ortaya çıktı: Tahrik etti Hakem Halil Umut Meler'e yumruklu saldırıda bulunan Ankaragücü Başkanı Faruk Koca tutuklandı. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, MKE Ankaragücü Başkanı Faruk Koca ve şüpheliler Ş. Y. Ş. ile K. Ç.'nin “kamu görevlisini yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle spor alanında kırık oluşacak şekilde yaralamak” suçundan tutuklandıklarını açıkladı. Ankaragücü Kulübü Başkanı Faruk Koca ifadesi ortaya çıktı. Öte yandan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, hakem Halil Umut Meler'e yapılan yumruklu saldırı ile ilgili "Şiddetin her türlüsünü kınıyoruz. Hakeme şiddet hepimizin tepkisini çekti." dedi.
12.12.2023 Süper Lig
SGK duyurdu! Muayene ücretleriyle ilgili yeni karar
SGK duyurdu! Muayene ücretleriyle ilgili yeni karar SGK resmen açıkladı. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanlığı'nca, muayene ücretleri, tedavi işlemleri ve sağlık hizmetlerinde kullanılan tıbbi malzeme bedellerinde artış yapıldı.
25.08.2023 Ekonomi
Aşırı sıcaklara karşı peş peşe uyarılar geldi! Bakan Koca: Sıcak havalar tetikliyor
Aşırı sıcaklara karşı peş peşe uyarılar geldi! Bakan Koca: Sıcak havalar tetikliyor   Rekor sıcaklılar tüm Türkiye'yi etkilemeye devam ederken Bakan Koca'dan önemli uyarı geldi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca aşırı sıcaklıklarda nelere dikkat edilmesi gerektiğini paylaştı. Ankara Etlik Şehir Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Hatice Tolunay kalp ve tansiyon hastaları için önemli tavsiyelerde bulundu.
4.08.2023 Gündem
Tüyler ürperten olay! Eve giren polisler gördükleri manzara karşısında dondu kaldı: Her şeyi adım adım planlamış
Tüyler ürperten olay! Eve giren polisler gördükleri manzara karşısında dondu kaldı: Her şeyi adım adım planlamış ABD eyaleti Oregon'da Negasi Zuberi adlı cani, kaçırdığı bir kadın tarafından şikayette bulunulduktan sonra Temmuz ayında tutuklandı. Kadının şikayetinin ardından şüphelinin evine giden polisler gördükleri manzara karşısında neye uğradıklarını şaşırdı.
4.08.2023 Dünya
iPhone'da silinen mesajlar geri getiriliyor! TikTok fenomeni adım adım anlattı
iPhone'da silinen mesajlar geri getiriliyor! TikTok fenomeni adım adım anlattı Telefon kullanıcısı milyonları ilgilendiren detay! iPhone'da silinen mesajları geri getirmenin yolu ortaya çıktı. Sosyal medyada izlenme rekorları kıran video, iMessage üzerinden riskli bir mesaj gönderirken iki kez düşünmenize neden olabilir.
4.08.2023 Bilim ve Teknoloji
Kalp krizlerinin artış nedeni koronavirüs aşıları mı? Kardiyoloji Uzmanı merak edilenleri tek tek cevapladı
Kalp krizlerinin artış nedeni koronavirüs aşıları mı? Kardiyoloji Uzmanı merak edilenleri tek tek cevapladı Pandemi sonrasında yaşanan kalp krizi vakaları tedirgin etmeye başladı. Çoğu vatandaş bu artışın koronavirüs ve sonrasında yapılan aşılarla ilişkili olduğunu düşünerek endişelenirken, Sakarya Eğitim Araştırma Hastanesi’nde görevli Kardiyoloji Uzmanı ise konuya ilişkin merak edilenleri tek tek açıkladı.
4.08.2023 Sağlık
Yabancı kuralına takılmayacak! Beşiktaş'ın yeni 10 numarası Rusya'dan geliyor
Yabancı kuralına takılmayacak! Beşiktaş'ın yeni 10 numarası Rusya'dan geliyor Coutinho ve Lanzini gibi 10 numaralarla görüşmelerini sürdüren Beşiktaş, CSKA Moskova forması giyen Bakhtiyor Zaynutdinov'u gündemine aldı.
5.07.2023 Beşiktaş
Göçmen faciasında şoke eden gelişme! Yunanistan iddiası! "100 çocuk vardı"
Göçmen faciasında şoke eden gelişme! Yunanistan iddiası! "100 çocuk vardı" Yunanistan'da yüzlerce kişinin öldüğü göçmen faciasına ilişkin yeni açıklamalar yapıldı.
30.06.2023 Gündem
Savcı Sayan Kalp krizi geçirmişti! Doktoru açıkladı:  Taburcu etmeyi planlıyoruz
Savcı Sayan Kalp krizi geçirmişti! Doktoru açıkladı: Taburcu etmeyi planlıyoruz Eski Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan, Aydın'da geçirdiği kalp krizi sonrası anjiyo oldu. Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Kardiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Hasan Güngör, "Sayan’ın durumu şu an iyi, yarın taburcu etmeyi planlıyoruz" dedi.
20.05.2023 Gündem
Sarp Apak: Bengü çalışsın ben ev erkeği olmak istiyorum!
Sarp Apak: Bengü çalışsın ben ev erkeği olmak istiyorum! Oyuncu Sarp Apak, Ali Atay'ın yönetmen koltuğunda oturduğu, 'Serhan' karakterine hayat verdiği komedi türündeki 'Ölümlü Dünya'nın devam filmi hakkında bilgi verirken, stand-up gösterisi ile ilk kez sahneye çıkan eşi Bengisu Apak'a takıldı.
6.05.2023 Magazin
‘Stres anında salgılanan hormonlar kalp krizi riskini artırabilir’
‘Stres anında salgılanan hormonlar kalp krizi riskini artırabilir’ Kardiyoloji Uzmanı Dr. Emre Nuri Günel, stres anında salgılanan hormonların kalp krizi başta olmak üzere birçok hastalığı tetikleyebildiğini söyleyerek, “Stres kalp hastalıklarının en önemli nedenlerinden biridir. Stres anında salgılanan hormonlar kalp krizi gibi birçok kalp hastalığını tetikleyebildiği gibi var olan kalp hastalıklarının şiddetini de artırır” dedi.
29.03.2023 Sağlık
Bakan Koca’dan deprem bölgesi için içme suyu uyarısı
Bakan Koca’dan deprem bölgesi için içme suyu uyarısı Deprem bölgesinde yapılan şebeke suyu analizlerini açıklayan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, vatandaşlara şebeke suyunu içme suyu olarak kullanmamaları konusunda uyarıda bulundu. Ellerinde salgın tanımıyla örtüşen herhangi bir verinin bulunmadığını söyleyen Bakan Koca, “Deprem felaketini yaşamış illerimizin hiç birinde şu ana kadar herhangi bir salgın söz konusu değildir” dedi.
22.03.2023 Gündem
Aşırı duygusallık en çok kalpten vuruyor! Kırık kalp sendromu ile ilgili açıklama
Aşırı duygusallık en çok kalpten vuruyor! Kırık kalp sendromu ile ilgili açıklama Kırık kalp sendromu ile ilgili bilgilendirmelerde bulunan Uz. Dr. Kamuran Seyidoğlu, “Stresli durumlar ya da aşırı duygusal tepkiler kalbi de yorabiliyor. Hatta bu durumda kişiler göğüs ağrısı, nefes darlığı, terleme ve baş dönmesi yaşayabiliyor. Genelde bu durum kalp kriziyle karıştırılabildiği için endişeye neden olabiliyor. Kırık kalp sendromu olarak da bilinen bu sorun kalp kasının yapısında bile değişikliğe de sebep olabiliyor” dedi.
22.03.2023 Sağlık
Sağlık Bakanı Koca: İstanbul'da 2 üniversite hastanemiz için adım atıyoruz
Sağlık Bakanı Koca: İstanbul'da 2 üniversite hastanemiz için adım atıyoruz Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, depremde Antakya’daki özel bir hastanenin yoğun bakım servisinde hastaların ölüme terk edildiği iddialarına ilişkin, “Depremin sağlık camiamıza yaşattığı üzüntüler, bir kat daha artırmıştır. Bu ve benzeri iddialar ile ilgili gerekli soruşturmaları başlatmış bulunuyoruz” dedi.
8.03.2023 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Kardiyoloji ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki kardiyoloji haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.