Karayolları Trafik Kanunu

Karayolları Trafik Kanunu

Son dakika Karayolları Trafik Kanunu haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Karayolları Trafik Kanunu ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Karayolları Trafik Kanunu haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Karayolları Trafik Kanunu

haberleri sayfasında son dakika yaşanan karayolları trafik kanunu gelişmeleri de dahil olmak üzere 558 karayolları trafik kanunu haberi bulunmuştur. Tüm karayolları trafik kanunu haberleri aşağıda listelenmiştir.
Boğaz'daki 'Tekerlekli Yalılar' tartışma yarattı! 'Bunun adı park değil işgal'
Boğaz'daki 'Tekerlekli Yalılar' tartışma yarattı! 'Bunun adı park değil işgal' Sarıyer'de sahil şeridi üzerinde bulunan Kefeliköy ve Piyasa Caddelerinde son günlerde artan karavan parkları vatandaşların tepkisine yol açtı. Kendi araçlarını park edecek yer bulamadıklarını ifade eden mahalle sakinleri durumu Büyükdere ve Sarıyer Merkez Mahalle Muhtarlıklarına bildirdi. Muhtarlar Kubilay Yıldırım ve Ali Yazıcı ise aldıkları çok sayıda şikayet üzerine kaymakamlık ve belediye yetkilileriyle görüştüler. Bunun üzerine harekete geçen yetkililer bölgede park halinde bulunan 30'un üzerinde karavanı kaldırttı. Karavanlardan boşalan park yerlerinin çoğu boş kalırken bir kısmına da otomobillerin park ettiği görüldü. Fahri Trafik Müfettişleri Derneği Başkanı Sami Güleçyüz, "Bunların yaptığı iş park değildir, bunun adına park denemez, bu işgaldir. Çünkü motoru olmayan römork şeklinde karavanın araçlar için ayrılmış park yerine park etmesi, prefabrik bir evin gelip oraya kondurulmasıyla hiç farkı yoktur. Bunun adı işgaldir" dedi.
12.05.2024 Gündem
Şarkıcı Yıldız Tilbe sivil polis arabasına çarptı! O anlar saniye saniye kaydedildi
Şarkıcı Yıldız Tilbe sivil polis arabasına çarptı! O anlar saniye saniye kaydedildi İstanbul'un Pendik İlçesinde Sabiha Gökçen TEM bağlantı yolunda ilerleyen şarkıcı Yıldız Tilbe, otomobiliyle aynı istikamette seyir halinde olan sivil polis aracına arkadan çarptığı görüntüler saniye saniye kameralara yakalandı.
3.05.2024 Magazin
Uzman isim uyardı! Sürücüye selektörle radar uyarısı suç mu?
Uzman isim uyardı! Sürücüye selektörle radar uyarısı suç mu? Düzce'de Ramazan Bayramı tatili sırasında trafik polislerince yapılan, radar hız uygulamasını diğer sürücülere selektör yaparak haber veren 66 sürücüye idari para cezası uygulandı. Sosyal medyada tartışılan konuyla ilgili Adli Bilirkişi Dr. İbrahim Can, "Selektör yapmak bir işaretleşme aracı değildir. Deniz fenerlerindeki gibi bir mantıkla kullanmak doğru değildir" dedi.
15.04.2024 Gündem
Bir gün sonra nikahları vardı! Feci şekilde can verdiler
Bir gün sonra nikahları vardı! Feci şekilde can verdiler Tekirdağ'ın Saray ilçesinde, mayıs ayında otomobil ile kamyonetin çarpışması sonucu 1 gün sonra nikahları olan Kardelen Coşkuntuna (22) ile Burhan Çetin (24) çiftinin hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan trafik kazasında bilirkişi raporunu açıkladı. Raporda, çiftin bulunduğu otomobile çarpan kamyonet sürücüsü Tuncay Ekici asli, otomobil sürücüsü Nurettin Akgül ise tali kusurlu bulundu. 
11.12.2023 Gündem
47/1A Trafik Cezası Kodu Nedir? 47/1A Cezası Ne Kadar, Nasıl İtiraz Edilir?
47/1A Trafik Cezası Kodu Nedir? 47/1A Cezası Ne Kadar, Nasıl İtiraz Edilir? Günümüzde hem araç kullanıcıları için hem de yayalar için birçok farklı ceza çeşidi bulunmaktadır. Bunlar arasında yer alan 47/1-a dur ihtarına uymama cezası da çok sık yaşanmaktadır. 47/1-a numaralı ceza kodu vuku bulduğunda, hem sürücünün sürücü belgesine belirli bir ceza puanı olarak, hem de para cezası olarak işlenmektedir. Trafik cezası rehberinde de geçerli olan 47/1-a cezaları için sürücüye, 20 ceza puanı yazılır. Ancak bu puan sürücü belgesinden 1 yıl dolmadan silinmediği için büyük önem taşımaktadır. 
22.09.2023 Gündem
73/b Trafik Cezası Kodu Nedir? 73/b Cezası Ne Kadar, Nasıl İtiraz Edilir?
73/b Trafik Cezası Kodu Nedir? 73/b Cezası Ne Kadar, Nasıl İtiraz Edilir? 73/B sürücülere araçlardan bir şeyler dökmeleri ya da atmaları halinde yazılan cezadır. Cezanın yazılmasından sonra 15 gün içinde ödenmesi halinde indirim uygulanır. 
22.09.2023 Gündem
47/1 B Trafik Cezası Kodu Nedir? 47/1 B Cezası Ne Kadar, Nasıl İtiraz Edilir?
47/1 B Trafik Cezası Kodu Nedir? 47/1 B Cezası Ne Kadar, Nasıl İtiraz Edilir? Trafik ışıklarına uymamak ihlali ile beraber 47/1-b trafik cezası uygulanır. Her ne kadar halk arasında kırmızı ışık cezası olarak bilinmesine rağmen, sadece kırmızı Işıkla ilgili değildir. Bu sebepten dolayı karayolları trafik kanunu dahilinde Trafik ışıklarına uymama cezası olarak ifade edilir. İdari para cezası şeklinde öne çıkar ve yıl itibariyle belirlenmiş güncel miktar doğrultusunda uygulanır. Trafik yönetmeliğinde ise ‘Işıklı ve sesli trafik işaretlerine uyma’ zorunluluğu biçiminde öne çıkar. Buna uyulmadığı takdirde ise sürücü ya da araç sahipleri idari para cezasına maruz kalır.
22.09.2023 Gündem
61/1N Trafik Cezası Kodu Nedir? 61/1N Cezası Ne Kadar, Nasıl İtiraz Edilir?
61/1N Trafik Cezası Kodu Nedir? 61/1N Cezası Ne Kadar, Nasıl İtiraz Edilir? Sürücülerin araç sürerken uymaları gereken bir takım trafik kuralları olduğu gibi araçları park ederken de trafik kurallarına uymaları gerekmektedir. Yönetmelikte belirlenen bazı durumlar haricinde sürücülerin araçlarını yaya yollarına park etmeleri yasaktır. 61/1N trafik cezası kodu ise park etmenin yasak olduğu yerler ve park etmenin yasak olduğu halleri ifade eden bir kod olarak bilinmektedir. 
22.09.2023 Gündem
"İstanbul'u yakmaya geldik" diyerek drift yapan düğün konvoyuna ceza yağdı
"İstanbul'u yakmaya geldik" diyerek drift yapan düğün konvoyuna ceza yağdı Ümraniye'de yolu kapatarak drift yapan düğün konvoyundaki sürücüler yakalandı. "İstanbul'u yakmaya geldik" notuyla sosyal medyada görüntü paylaşan sürücülere ceza yağdı.
4.09.2023 Yaşam
46/2-F Trafik Cezası Kodu Nedir? 46/2-F Cezası Ne Kadar, Nasıl İtiraz Edilir?
46/2-F Trafik Cezası Kodu Nedir? 46/2-F Cezası Ne Kadar, Nasıl İtiraz Edilir? Trafik kazası, acil yardım ya da kurtarma ve benzeri gibi durumların dışında, emniyet şeritlerini kullanmak yasaktır. Bu durumu gerçekleştiren sürücülerde araç sahipleri idari para cezasına tabi olur. Özellikle güvenlik ve asayişin sağlanması, trafik kazası ve benzeri unsurlara müdahale dışında bu bölgenin kullanması yasaktır. Sadece karayolları trafik kanunu ile ilgili memurlar bu bölgeyi kullanabilir. Sivil olan bireyler ise araç plakası ve bireysel olarak idari para cezası ile karşı karşıya kalabilir. Karayolları trafik kanunu içerisinde ise ilgili madde doğrultusunda 46/2 F trafik cezası olarak ifade edilebilir.
30.08.2023 Gündem
48/5 Trafik Cezası Kodu Nedir? 48/5 Cezası Ne Kadar, Nasıl İtiraz Edilir?
48/5 Trafik Cezası Kodu Nedir? 48/5 Cezası Ne Kadar, Nasıl İtiraz Edilir? Trafikte yerine getirilmesi gereken kuralların ihlal edilmesi durumunda trafik cezası uygulanmaktadır. Sürücülerin hem kendi hayatlarını hem de trafikte yer alan diğer sürücülerin hayatını tehlikeye atmaması için alkollü bir şekilde araç kullanmaması gerekmektedir. Kişinin alkollü araç kullanımı durumunda Karayolları Trafik Kanunu'nun 48/5 maddesinde de alkollü araç kullanımı durumunda uygulanacak olan yaptırımlar yer almaktadır. 
25.08.2023 Gündem
73/a Trafik Cezası Kodu Nedir? 73/a Cezası Ne Kadar, Nasıl İtiraz Edilir?
73/a Trafik Cezası Kodu Nedir? 73/a Cezası Ne Kadar, Nasıl İtiraz Edilir? Kamu huzur ve rahatını bozacak şekilde araç sürmek, kişi ya da kişileri zarar verecek biçimde aracı kullanmak belirli bir cezaya tabidir. Özellikle bunları değerlendirmek suretiyle saygısızca araba kullanmak ile birlikte, 73/a Trafik cezasının uygulanması ele alınır. Bu kurallara uymayan sürücü ya da araç sahipleri için, karayolları trafik kanunu kapsamında ilgili ceza üzerinden uygulama ele alınır. Bu yatırım bir idari para cezası olarak öne çıkar ve tüm güncel yıl itibarıyla fiyat belirlenir. 2918 sayılı trafik kanunu kapsamında, ‘tedbirsiz ve saygısız araç sürme’ başlığı ile ele alınır.
19.08.2023 Gündem
46/2-C Trafik Cezası Kodu Nedir? 46/2-C Cezası Ne Kadar, Nasıl İtiraz Edilir?
46/2-C Trafik Cezası Kodu Nedir? 46/2-C Cezası Ne Kadar, Nasıl İtiraz Edilir? Trafiği aksatacak ya da kazaya sebep olacak durumlara karşı belirli maddeler üzerinden ceza kodları bulunur. Karayolları trafik kanunu kapsamında 46. madde üzerinden, 46/2 C trafik cezası bu konuda öne çıkar. Eğer araçlar trafikte yolu aksatacak ya da kaza yaratacak arka arkaya şerit değiştirme durumu yaşanır ise idari para cezası verilir. Bu durum sadece ilgili ve görevli araçlar kapsamında yapılabilir. Çok önemli bir durum dışında trafikte ciddi bir kaza yaratmamak için, hızlı şekilde bir arka arkaya şerit değiştirilmesi yasaktır. Bu durum idari para cezası üzerinden sürücü ve araç sahiplerine tabi olur.
18.08.2023 Gündem
78/1-A Trafik Cezası Kodu Nedir? 78/1-A Cezası Ne Kadar, Nasıl İtiraz Edilir?
78/1-A Trafik Cezası Kodu Nedir? 78/1-A Cezası Ne Kadar, Nasıl İtiraz Edilir? Emniyet kemerinin olması gerekli olan araçlarda emniyet kemerinden bulunmaması ya da kullanılmaması takdirinde, 78 /1 A trafik cezası uygulaması gerçekleşir. Özellikle idari trafik para cezası olarak öne çıkan bu ceza, emniyet kemeri olan tüm araçlar için ortak şekilde geçerlidir. Uygulanan yıl itibariyle güncel ve geçerli olan güncel ödeme kapsamında belli miktar dahilinde uygulanır.
16.08.2023 Gündem
61/1-C Trafik Cezası Kodu Nedir? 61/1-C Cezası Ne Kadar, Nasıl İtiraz Edilir?
61/1-C Trafik Cezası Kodu Nedir? 61/1-C Cezası Ne Kadar, Nasıl İtiraz Edilir? Taşıt yolu üzerindeki geçiş yollarının önünde ve üzerinde park gerçekleştirmek yasaktır. Örneğin trafiği yoğun aktığı yollarda kenarlara park edilmez. Aynı zamanda yine yaya geçidinin olduğu kısımlara park etmek yasaktır. Bu gibi durumlar söz konusu olduğu vakit 61/1 C trafik ceza kodu üzerinden idari para cezası uygulanır. Trafiğin daha akıcı şekilde devam edebilmesi ve kazaların söz konusu olmaması için bu kurala uymak büyük öneme sahiptir. Aksi takdirde tüm sürücüler ve araç sahipleri Bu ceza ile karşı karşıya kalır. Karayolları trafik kanunu izinde, ilgili madde üzerinden ele alınmış trafik cezasıdır.
12.08.2023 Gündem
Yolcu seçen taksicilere ceza yağdı
Yolcu seçen taksicilere ceza yağdı Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri sosyal medyada ve haber kanallarında yer alan ''Taksici Terörü Tam Gaz'' başlıklı konu üzerine yaptığı çalışmada taksicileri tespit edip sürücülerine ceza yağdırdı. Daha önce geçici olarak çalışma ruhsatı askıya alınan taksiler bu kez trafikten men edildi.
9.08.2023 Yaşam
61/1G Trafik Cezası Kodu Nedir? 61/1G Cezası Ne Kadar, Nasıl İtiraz Edilir?
61/1G Trafik Cezası Kodu Nedir? 61/1G Cezası Ne Kadar, Nasıl İtiraz Edilir? Trafik kuralları sürücülerin hem can hem de mal güvenliğini korumak için belirlenmiştir. Her cezanın farklı kodları bulunmaktadır. Bu kodlardan birisi de 61/1G numaralı trafik cezası kodudur. Bu ceza kodu sürücülerin yanlış park etmesi sonucunda sürücülere kesilmektedir. 
5.08.2023 Gündem
İstanbul'da arsa ve ev sahiplerinin kabusu oldular! Örgüt lideri hakkında şoke eden gerçek
İstanbul'da arsa ve ev sahiplerinin kabusu oldular! Örgüt lideri hakkında şoke eden gerçek İstanbul’da özellikle Balat’ta sahipleri tarafından kullanılmayan bina ile arsaları işgal edip kullandıkları, hak sahiplerini ise silah yoluyla tehdit ederek sindirmeye çalıştıkları iddia edilen örgüte yönelik yürütülen soruşturma tamamlandı. İddianamede örgüt hakkında detaylar ortaya çıkarken, örgüt lideri hakkındaki gerçek ise şoke etti.
16.06.2023 Yaşam
Avcılar'daki sünnet düğünü konvoyu driftçilerine 63 bin lira ceza
Avcılar'daki sünnet düğünü konvoyu driftçilerine 63 bin lira ceza Avcılar'da bir sünnet düğünü konvoyunda drift yaparak trafiği tehlikeye soktukları belirlenen 3 sürücü gözaltına alındı. 3 sürücünün de ehliyetlerine 60 gün süreyle el konulurken, toplam 63 bin 285 TL para cezası kesildi.
16.05.2023 Yaşam
Araç muayeneleriyle ilgili flaş karar! Ödemeler değişti, işte son tarih
Araç muayeneleriyle ilgili flaş karar! Ödemeler değişti, işte son tarih Araba sahibi milyonları ilgilendiriyor. Araç muayeneleriyle ilgili yeni karar verildi. Yapılan yeni düzenlemeyle aylık ödeme tutarı değişti. Öte yandan araç sahiplerine muayene için son tarih verildi. İşte haberin detayları...
25.03.2023 Ekonomi
2023 Tüvtürk muayene ücretleri ne kadar oldu? Araç muayene ücretine zam geldi! Otomobil, Minibüs, Kamyonet, Özel Amaçlı Taşıt, Arazi Taşıtı, Römork ve Yarı Römork
2023 Tüvtürk muayene ücretleri ne kadar oldu? Araç muayene ücretine zam geldi! Otomobil, Minibüs, Kamyonet, Özel Amaçlı Taşıt, Arazi Taşıtı, Römork ve Yarı Römork 2023 yılında TÜVTÜRK araç muayene ücretlerinde artış yaşandı. Yeni yıl için zorunlu araç muayenesi fiyatlarına yüzde 110 oranında zam geldi. Peki, Otomobil, Minibüs, Kamyonet, Özel Amaçlı Taşıt, Arazi Taşıtı, Römork ve Yarı Römork araç muayene ücreti ne kadar oldu? Tüvtürk muayene ücretleri kredi kartı geçerli mi? İşte Tüvtürk muayene ücretleri 2023...
2.01.2023 Ekonomi
34/b Trafik Cezası Kodu Nedir? 34/b Cezası Ne Kadar, Nasıl İtiraz Edilir?
34/b Trafik Cezası Kodu Nedir? 34/b Cezası Ne Kadar, Nasıl İtiraz Edilir? Standart olarak belirli tarihler doğrusunda araçların muayenesi düzenli olarak yapılmalıdır. Muayenesi gerçekleşmeyen araçlar için ceza verilir.
1.12.2022 Eğitim
34/a Trafik Cezası Kodu Nedir? 34/a Cezası Ne Kadar, Nasıl İtiraz Edilir?
34/a Trafik Cezası Kodu Nedir? 34/a Cezası Ne Kadar, Nasıl İtiraz Edilir? Muayenesi gerçekleşmemiş bir araç ile trafiğe çıkmak 34/a trafik cezası alma durumunu yaratır. Bu kurala uymayan Sürücüler için karayolları trafik kanunu nezdinde, bu kod üzerinden ilgili ceza uygulanır. Bir idari para cezası olarak öne çıkan bu durum, yıla bağlı şekilde güncel olarak belirlenir.
1.12.2022 Gündem
Araçlarda süs, aksesuar ve eşya kullanmanın cezası ne? 30/1-B Trafik Cezası Kodu Nedir? 30/1-B cezası ne kadar, nasıl itiraz edilir?
Araçlarda süs, aksesuar ve eşya kullanmanın cezası ne? 30/1-B Trafik Cezası Kodu Nedir? 30/1-B cezası ne kadar, nasıl itiraz edilir? Sürücülerin, araçlarında görüş mesafesini engelleyecek ve dikkati dağıtacak süs, aksesuar ve eşya kullanması trafikte kaza ihtimalini doğurduğu için yasak. Trafik ekipleri tarafından tespit edildiğinde 30/1-B Trafik Cezası Kodu ile ceza kesiliyor. Peki, Araçlarda süs, aksesuar ve eşya kullanmanın cezası ne? 30/1-B Trafik Cezası Kodu Nedir? 30/1-B cezası ne kadar, nasıl itiraz edilir? İşte detaylar…
1.12.2022 Ekonomi
26/3 Trafik cezası kodu nedir? 26/3 cezası ne kadar, nasıl itiraz edilir? Otomobilde işaret ve yazı yapıştırmanın cezası ne kadar?
26/3 Trafik cezası kodu nedir? 26/3 cezası ne kadar, nasıl itiraz edilir? Otomobilde işaret ve yazı yapıştırmanın cezası ne kadar? 26/3 trafik cezası kodu, araçların dış bölümünde zorunlu işaretlerden başka değişik unsurların kullanılması ile gelen cezadır. Pek çok kişi ceza makbuzlarındaki 26/3 Trafik cezası kodu pek çok kişi tarafından araştırılıyor. Peki, Araçlara bayrak, flama, reklam ve ilan yapıştırmanın cezası var mı? 26/3 Trafik cezası ne demek? 26/3 Trafik cezası kodu nedir? 26/3 cezası ne kadar, nasıl itiraz edilir? İşte detaylar…
1.12.2022 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Karayolları Trafik Kanunu ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki karayolları trafik kanunu haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.