Kalp Atışı

Kalp Atışı

Son dakika Kalp Atışı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Kalp Atışı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Kalp Atışı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Kalp Atışı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan kalp atışı gelişmeleri de dahil olmak üzere 268 kalp atışı haberi bulunmuştur. Tüm kalp atışı haberleri aşağıda listelenmiştir.
İkindi ile akşam arası neden uyunmaz? İkindi vaktinde (kerahat vakti) uyumak neden iyi değildir?
İkindi ile akşam arası neden uyunmaz? İkindi vaktinde (kerahat vakti) uyumak neden iyi değildir? İslam alimlerine göre ikindi ve akşam vakitleri arasında uyumak mekruh sayılmıştır. Peki, Kerahat vakti neden uyunmaz?
15.03.2024 Dini Bilgiler
Ali Burak Ceylan kimdir? Depremzede aileyi köşke yerleştiren oyuncu Ali Burak Ceylan kaç yaşında, nereli? Ali Burak Ceylan dizileri...
Ali Burak Ceylan kimdir? Depremzede aileyi köşke yerleştiren oyuncu Ali Burak Ceylan kaç yaşında, nereli? Ali Burak Ceylan dizileri... 6 Şubat depremlerinin yıl dönümünde ünlü oyuncu Ali Burak Ceylan gündem oldu. Cüzdanını bulan depremzede öğretmenin ailesini Bağdat Caddesi’nde bir köşke yerleştiren Ceylan'ın bu iyiliği kısa sürede sosyal medyada gündem oldu. Peki, Ali Burak Ceylan kimdir?
6.02.2024 Gündem
Kalsiyum İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Kalsiyum Barındıran Gıdalar Listesi...
Kalsiyum İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Kalsiyum Barındıran Gıdalar Listesi... Vücut için en önemli kimyasal elementlerden birisi de kalsiyum olarak bilinmektedir. Özellikle insan vücudunda da en bol bulunan minerallerden birisi olduğunu söylemek mümkün olmaktadır. Sağlık açısından vücutta yeterli kalsiyum bulunmasının hayati işlevlere sahip olduğu da ifade edilebilmektedir. Kalsiyumun sağlığa birçok açıdan fayda sağladığını söylemek mümkündür.
4.01.2024 Sağlık
Aşırı sıcak ve soğuk havalar da öfkeyi tetikliyor! Öfkeyi yok saymayın, ifade edin: İlk 15 dakika önemli
Aşırı sıcak ve soğuk havalar da öfkeyi tetikliyor! Öfkeyi yok saymayın, ifade edin: İlk 15 dakika önemli Bin anlık öfke… Tartışmalar, kavgalar, cinayetler… Hepsi aslında bir anlık öfkeyle ortaya çıkıyor. Sadece insana ait de olmayan bu duygu, doğru şekilde ifade edilemediğinde işleri çığırından çıkılmaz hale getirebiliyor. Sağlıklı ve gerekli bir duygu olsa da öfkenin kontrol edilemediği durumlarda ne olacağı basına yansıyan şiddet ve ölüm haberleriyle kendini gösteriyor. Kadın cinayetleri, trafikte yol vermeme kavgaları, hekimlerin görev başında uğradıkları şiddet haberleri öfke kontrolünün sağlanamadığı durumlarda nelerin yaşanabileceğini ortaya koyuyor. Uzman Klinik Psikolog Selin Erekli de öfkeyi “Hissedilmesi son derece normal, olağan ve diğer her duygu gibi geçicidir” diye tanımlayarak yıkıcı davranışların, şiddetin doğmasının en büyük sebebinin öfkenin bastırılması olarak görüyor. İşte uzmanından öfke ve öfke kontrolüne yönelik bilgilendirici detaylar…
31.08.2023 Sağlık
Zararsız diye başladı hayatının kabusu oldu! Elektronik sigara yüzünden akciğeri tam 4 kez söndü...
Zararsız diye başladı hayatının kabusu oldu! Elektronik sigara yüzünden akciğeri tam 4 kez söndü... ABD'de yaşayan 19 yaşındaki genç zararsız diye başladığı elektronik sigara yüzünden hayatından oluyordu. 13 yaşındayken elektronik sigara kullanmaya başlayan genç adam 4 kez akciğer sönmesi yaşayıp günlerce hastanede kaldıktan sonra kötü alışkanlığından kurtuldu. Elektronik sigaranın zararları konusunda farkındalık yaratmak isteyen gencin açıklamaları bugün ABD basınında kendine geniş yer buldu.
6.04.2023 Dünya
2070'te pasaportsuz tatil! 50 yıl içinde değişecek
2070'te pasaportsuz tatil! 50 yıl içinde değişecek Hazırlanan bir rapora göre tatil kültürü 50 yıl içinde değişecek. Pasaport yerine kalp atışı değerleri geçerli olacak, turistik yerlerde zamanda yolculuk yapılacak.
26.03.2023 Ekonomi
Birinin sizden hoşlandığını kolaylıkla anlayabilirsiniz! Çoğu kişinin bilmediği detay: Göz bebekleri...
Birinin sizden hoşlandığını kolaylıkla anlayabilirsiniz! Çoğu kişinin bilmediği detay: Göz bebekleri... Birinden hoşlandığımız zaman genellikle hormonlarımız bizi ele verebiliyor, kontrol hormonlara geçiyor. Karşınızdaki insanın duygularını anlamak için hormon seviyelerinin etkilerine bakmak yeterli. Mesela hızlanmış kalp atışı ellerin terlemesine neden olabiliyor. İşte aşkın kimyasını öğrenerek duyguları anlayabilirsiniz.
6.01.2023 Yaşam
Çikolata alerjisi gıda alımından birkaç dakika sonra ortaya çıkar
Çikolata alerjisi gıda alımından birkaç dakika sonra ortaya çıkar Çikolata ve içindeki etken maddelerin çikolata alerjisine sebep olabileceğini belirten İç Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. Deniz Şimşek, Piyasadaki çikolataların büyük çoğunluğu süt tozu, fındık, fıstık, üzüm, yumurta, soya, buğday gibi farklı alerjen içerikleri de barındırır. Çikolataya alerjisi olan bir kişinin bağışıklık sistemi etkilenir ve vücudundaki antikorlar alerji ile savaşmak için harekete geçer. Çikolata alerjisi genellikle gıda alımından birkaç dakika sonra ortaya çıkar ve doğru tıbbi müdahale ile etkileri 24 saat içerisinde tamamen düzelebilir” dedi.
1.09.2022 Sağlık
Hollanda'da 'bebek ölü' diye kürtaj için gün verdiler, Sivas'ta doğum yaptı
Hollanda'da 'bebek ölü' diye kürtaj için gün verdiler, Sivas'ta doğum yaptı Hollanda'da yaşayan hamile Miglena Tolumuva (26), dini nikahla birlikte yaşadığı Ahmet Turan Koç (47) ile 8 ay önce kontrol için hastaneye gitti. Burada çifte bebeklerinin ölü olduğu ve kürtaj yapılması gerektiği iletildi. Tereddüt eden çift, yaptıkları araştırmayla Sivas'taki Doğum ve Kadın Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Savaş Karakuş'a gelip, muayene oldu. Burada bebeğin sağlıklı olduğu görüldü. Çift, 9 ayın tamamlanmasıyla önceki gün 'İlayda Su' adını verdikleri bebeklerini normal doğumla sağlıklı bir şekilde kucaklarına aldı.
27.07.2022 Yaşam
Selahattin Paşalı-Lara Tümer çiftinden bebek müjdesi!
Selahattin Paşalı-Lara Tümer çiftinden bebek müjdesi! 'Aşk 101' dizisinde canlandırdığı 'Osman' karakteriyle yıldızı parlayan Selahattin Paşalı, uzun süredir aşk yaşadığı Lara Tümer ile üç ay önce nikâh masasına oturmuştu. Geçtiğimiz haftalarda Bodrum'da objektiflere yansıyan çiftten güzel haber geldi. Çiçeği burnunda anne Lara Tümer, kızlarının dünyaya geldiğini duyurdu.
6.07.2022 Magazin
Selahattin Paşalı ile Lara Tümer sezonu Bodrum'da açtı!
Selahattin Paşalı ile Lara Tümer sezonu Bodrum'da açtı! 'Kalp Atışı', 'Leke', 'Babil' ve 'Aşk 101' gibi dizilerde rol alan, son olarak 'Pera Palas'ta Gece Yarısı' adlı dizide başrol oynayan Selahattin Paşalı, uzun süredir aşk yaşadığı Lara Tümer ile geçtiğimiz nisan ayında nikâh masasına oturmuştu. Şimdilerde bebek heyecanı yaşayan ünlü çift, Bodrum'da objektiflere yansıdı.
19.06.2022 Magazin
Almanya Dışişleri Bakanı Baerbock'tan Türkiye açıklaması: Vazgeçilmez ortağımız!
Almanya Dışişleri Bakanı Baerbock'tan Türkiye açıklaması: Vazgeçilmez ortağımız! Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock, Pakistan, Yunanistan ve Türkiye ziyareti öncesi yaptığı açıklamada, Türkiye’nin Almanya için vazgeçilmez bir ortak olduğunu belirterek, Almanya’da milyonlarca kişinin kalbinin Almanya ve Türkiye için attığını ifade etti.
6.06.2022 Dünya
Ege Kökenli'den dekolteli poz! "İnsan değilsin"
Ege Kökenli'den dekolteli poz! "İnsan değilsin" Kalp Atışı, Yasak Elma, Kefaret gibi popüler dizilerde rol alan Ege Kökenli, Menajerimi Ara dizisinde kendisini canlandırmıştı. Sosyal medyada büyük beğeni toplayan Ege Kökenli'den dekolteli poz geldi.
17.04.2022 Magazin
Akıllı saatler şikayetleri artırdı! Kalp atış hızı yüksekse...
Akıllı saatler şikayetleri artırdı! Kalp atış hızı yüksekse... Son yıllarda pek çok kişi tarafından sıklıkla kullanılan akıllı saatler sağlık verilerini takip etmenin bir yoldu oldu. Akıllı saat popülaritesinin artmasıyla birlikte, kalp atış hızı gibi veriler de takip edilebiliyor. Çoğu kişi bu verilerle doktorlara başvuruyor. Peki, akıllı saatimizin ekranında gördüğümüz değerler bize ne anlatıyor? Gaye Kobal, konunun uzmanıyla konuştu.
12.09.2021 Sağlık
Asker baba, anne karnındaki çocuğunun kalp atışını selam vererek dinledi
Asker baba, anne karnındaki çocuğunun kalp atışını selam vererek dinledi Adıyaman’ın Kahta ilçesinde 5 aylık hamile Zehra Tanyıldız (26) bebeğinin kalp atışlarını Edirne'de vatani görevini yapan eşi Hikmet Tanyıldız'ı (27) görüntülü arayarak dinletti. Tanyıldız, bebeğinin kalp atışlarını duyunca asker selamı verdi.
26.08.2021 Yaşam
Gebelikte tiroid bebeğin beyin gelişimini olumsuz etkileyebilir
Gebelikte tiroid bebeğin beyin gelişimini olumsuz etkileyebilir Gebelik döneminde yaşanan biz dizi fizyolojik ve hormonal değişikliklerin tiroid hormonlarını da etkilediğini belirten Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Melis Koçer Yazıcı, “Gebelikte yaşanan tiroid hastalıklarının hem annenin hem de bebeğin sağlığı açısından yakından takip edilmesi gerekiyor” dedi. Tedavi edilmeyen şiddetli hipotroidin bebeğin beyin gelişimini de etkileyebildiğini söyleyen Yazıcı, konjenital hipotiroidizmin de hemen fark edilmez ve tedavi edilmezse çocukta ciddi bilişsel ve gelişimsel anormalliklere neden olabileceğini kaydetti.
9.08.2021 Sağlık
Yemekten önce ve sonra 30 dakika içinde sıvı içmeyin! Dumping sendromu...
Yemekten önce ve sonra 30 dakika içinde sıvı içmeyin! Dumping sendromu... Midenin içeriğini ince bağırsak kısmına normalden daha hızlı boşaltması olarak tanımlanan dumping sendromu, “hızlı mide boşalması” olarak da biliniyor. Mide baypas ameliyat geçirenlerde daha sık görülen bu sendromda mide bulantısı, karın krampı, şişkinlik, soğuk terleme gibi belirtiler görülebiliyor. Uzmanlar gün boyunca üç büyük öğün yerine beş ya da altı küçük öğün yenilmesini tavsiye ediyor. Beslenmede daha fazla lif tüketilmesini öneren uzmanlar, yemeklerden önce ve sonra 30 dakika içinde sıvı içilmemesini öneriyor.
18.05.2021 Sağlık
Koronavirüs sonrası düz yatamıyorsanız dikkat! Kalp hasarı olabilir!
Koronavirüs sonrası düz yatamıyorsanız dikkat! Kalp hasarı olabilir! Uzmanlar Kovid-19 hastalığını geçirenlere kalple ilgili şikayetleri yakından izlemelerini öneriyor. Koronavirüs nedeniyle hastaneye kaldırılan hastaların çoğunda kardiyak hasar kanıtı gösterdiğine dikkat çeken Prof. Dr. Ali Metin Esen, "Kovid-19'dan iyileşen kişilere, eforla artan nefes darlığı, göğüs ağrısı, ayak bileklerinde şişme, kalp çarpıntısı veya düzensiz kalp atışı, nefes darlığı olmadan düz yatamama, geceleri nefes darlığı ile uyanma ve baş dönmesi semptomlarını izlemelerini ve bunları yaşarlarsa bir kardiyoloğa danışmalarını tavsiye ediyoruz" dedi.
9.05.2021 Sağlık
Ramo bu akşam var mı? Bugün Ramo var mı, yok mu? Ramo 36. bölüm neden yok, final mi yaptı? 12 Mart Show TV yayın akışı…
Ramo bu akşam var mı? Bugün Ramo var mı, yok mu? Ramo 36. bölüm neden yok, final mi yaptı? 12 Mart Show TV yayın akışı… Ramo bu akşam var mı, sorusunun yanıtı merak ediliyor. Show TV ekranlarının sevilen dizilerinden Ramo dizisinin 36. Bölüm fragmanı yayınlanmayınca, dizi hakkında yapılan araştırmalar arttı. Show TV 12 Mart yayın akışında Ramo dizisi yer almıyor. Peki, Ramo neden yok, yayından mı kaldırıldı?
12.03.2021 Gündem
Ramo fragman neden yok, yayınlanmadı? Yarın Ramo var mı, yayından kaldırıldı mı, 36. Bölüm fragmanı neden yok?
Ramo fragman neden yok, yayınlanmadı? Yarın Ramo var mı, yayından kaldırıldı mı, 36. Bölüm fragmanı neden yok? Show TV ekranlarının sevilen dizilerinden olan Ramo dizisinin hayranları 36. Bölüm fragmanının yayınlanmamasıyla dizi hakkında araştırma yapamaya başladılar. Show TV 12 Mart yayın akışında Ramo’nun yer almaması dizinin akıbetinin araştırılmasına neden olarak, Ramo fragman neden yok? Yarın Ramo var mı, yayından kaldırıldı mı? gibi soruların sorulmasını beraberinde getirdi. İşte detaylar…
11.03.2021 Gündem
Bu hastalıklar kadınları erkeklerden farklı etkiliyor
Bu hastalıklar kadınları erkeklerden farklı etkiliyor Kadın ve erkek biyolojisi hakkında araştırmalar sonuçlandıkça elde edilen verilerin tedavi yaklaşımlarında önemli kazanımlar sağlayacağını dile getiren Yeditepe Üniversitesi Hastaneleri Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Erkut Attar, “Kadınlar Günü” özelinde hangi sağlık sorunlarının kadınları daha fazla etkilediğini anlattı.
5.03.2021 Sağlık
Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'tan flaş sigara açıklaması! Haram, bırakın...
Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'tan flaş sigara açıklaması! Haram, bırakın... Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, "Sigarayla mücadelemizi topyekûn sürdürerek dinimizce de haram olan bu büyük tehlikeye bir an önce son verelim" dedi
9.02.2021 Gündem
'Hamileler ve alerjisi olanlar  "Covaxin" Kovid-19 aşısı yaptırmasın'
'Hamileler ve alerjisi olanlar "Covaxin" Kovid-19 aşısı yaptırmasın' Hint ilaç şirketi Bharat Biotech, zayıf bağışıklık sistemine sahip ve alerji, yüksek ateş veya pıhtılaşma bozukluğu gibi bazı sağlık sorunları olanlarla hamilelerin, yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı geliştirilen "Covaxin" aşısını yaptırmaktan kaçınmaları gerektiğini bildirdi.
19.01.2021 Sağlık
'100 gebeden 90’ı koronavirüsü hafif atlatıyor, virüs bebeğe...'
'100 gebeden 90’ı koronavirüsü hafif atlatıyor, virüs bebeğe...' Birçok gebe, koronavirüs salgını nedeniyle hem kendileri hem de bebekleri için endişe duyuyor. Bu dönemde gebelerin ateşlenme konusunda dikkatli olmalarını söyleyen Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Emrah Kızıldağ, “Koronavirüsün anne karnındaki bir bebeğe geçişi henüz görülmedi. Bu nedenle kabaca, gebe koronavirüs olsa da bebeğe geçmeyeceğini söyleyebiliriz. Hastalık 100 gebenin 90’ında hafif seyrettiği için sadece semptomatik tedavi uygulanır” dedi.
12.01.2021 Sağlık
100 gebeden 90’ı koronavirüsü hafif atlatıyor
100 gebeden 90’ı koronavirüsü hafif atlatıyor Birçok gebe, koronavirüs salgını nedeniyle hem kendileri hem de bebekleri için endişe duyuyor. Bu dönemde gebelerin ateşlenme konusunda dikkatli olmalarını söyleyen Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Emrah Kızıldağ, “Koronavirüsün anne karnındaki bir bebeğe geçişi henüz görülmedi. Bu nedenle kabaca, gebe koronavirüs olsa da bebeğe geçmeyeceğini söyleyebiliriz. Hastalık 100 gebenin 90’ında hafif seyrettiği için sadece semptomatik tedavi uygulanır” dedi.
12.01.2021 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Kalp Atışı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki kalp atışı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.