Kilo Kaybı

Kilo Kaybı

Son dakika kilo kaybı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan kilo kaybı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını kilo kaybı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Kilo Kaybı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan kilo kaybı gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.259 kilo kaybı haberi bulunmuştur. Tüm kilo kaybı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Sinsice ilerliyor, geç belirti veriyor! İşte yumurtalık kanserinin 6 belirtisi
Sinsice ilerliyor, geç belirti veriyor! İşte yumurtalık kanserinin 6 belirtisi Jinekolog Kağan Açıkgözoğlu kadınlarda hayati risk oluşturan jinekolojik sorunlarından birinin yumurtalık kanseri olduğunu hatırlattı. Geç belirti verdiği için tanının da geç koyulduğunu belirten Uzm. Dr. Açıkgözoğlu, “Erken teşhiste tedavide başarı şansı yüzde 80-90’larda. Bu şansı kullanabilmek için yıllık muayenelerin önemi büyük.” dedi, kadınlara şüphe duymalarını gerektirecek 6 belirtiyi sıraladı.
27.03.2024 Sağlık
Kolon kanseri genetik mi, belirtileri neler?
Kolon kanseri genetik mi, belirtileri neler? Her yıl milyonlarca insanı etkileyen kolon kanseri, önlenebilir ve tedavi edilebilir bir hastalık olmasına rağmen, erken teşhisin önemi çoğu zaman göz ardı ediliyor.
26.03.2024 Yaşam
Ölümcül hastalık Y kuşağını tehdit ediyor! 50 yaş sonrası görülme sıklığı artıyor
Ölümcül hastalık Y kuşağını tehdit ediyor! 50 yaş sonrası görülme sıklığı artıyor Kolon ve rektum kanseri her iki cinsiyette de hem en sık rastlanan hem de yaşam kaybına neden olan kanserler arasında üçüncü sırada yer alıyor. Dünya Sağlık Örgütü rakamlarına göre dünyada her yıl yaklaşık 1 milyon 800 bin kişi bu hastalığa yakalandığını ve yaklaşık 900 bin kişinin de bu hastalıktan hayatını kaybettiğini söyleyen Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Neşet Köksal, özellikle 50 yaş sonrası görülme sıklığında artış olduğunu söyledi. Kolorektal kanserlerin artık 1980 yılı sonrasında doğan Y kuşağını temsil eden genç yetişkinleri de tehdit ettiğine işaret eden Prof. Dr. Köksal, “Yapılan bir çalışmada 1950’li yıllarda doğan yetişkinlerle karşılaştırıldığında, 1990’lı yıllarda doğanlarda kolon kanseri riski iki kat, rektum kanser riski ise dört katına çıkmaktadır. Ayrıca rektum kanseri hastalarının neredeyse üçte birinin 55 yaşın altında olduğundan taramaya 50 yaşından önce başlanmasının düşünülmesi gerektiği belirtilmiştir” dedi.
19.03.2024 Sağlık
Kişisel çabalar yetersiz kalabiliyor! Uzman desteği şart, bir kaç hafta sürüyor
Kişisel çabalar yetersiz kalabiliyor! Uzman desteği şart, bir kaç hafta sürüyor Dünya genelinde milyonlarca kişi obeziteye bağlı hastalıklar nedeniyle hayatını kaybediyor. Birçok hastalığın altında yatan nedenlerin başında olan obezite; kalp hastalığı, diyabet, yüksek tansiyon, belirli kanser türleri, uyku apnesi, eklem problemleri ve psikolojik sorunlara sebep olabiliyor. Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Ali Kağan Gökakın Dünya genelinde obeziteye bağlı hastalıkların artmasıyla birlikte, kilo kaybı yöntemlerine olan talebin yükseldiğini söyleyerek tercih edilen yöntemlere dair bilgi verdi.
17.03.2024 Yaşam
Diyetisyen uyardı! Kilo veremeyen kişilerin gözden kaçırdıkları
Diyetisyen uyardı! Kilo veremeyen kişilerin gözden kaçırdıkları Egzersiz yapılmasına rağmen kilo kaybı yaşayamayan kişilerin motivasyonu düştüğünü belirten diyetisyen Cemre Balkan, kilo veremeyen kişilerin gözden kaçırılan küçük detayları atladığı için zayıflayamadığını söyledi.
5.03.2024 Yaşam
Mineral İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Mineral Barındıran Gıdalar Listesi...
Mineral İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Mineral Barındıran Gıdalar Listesi... Mineral, vücudun aldığı besinlerin yakılmasından sonra vücutta kalan inorganik maddelerdir. Vücutta kalan mineraller besinlerin içerisinde kendiliğinden de bulunur.
1.02.2024 Yaşam
Folat İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Folat Barındıran Gıdalar Listesi...
Folat İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Folat Barındıran Gıdalar Listesi... Folat, sekiz B vitamininden biri olan B9'un diğer bir adıdır. Folot birçok gıdada doğal olarak bulunur. Güçlendirilmiş gıdalarda folik asit formunda da bulunabilir. Yumurtalar, baklagiller, turunçgiller ve güçlendirilmiş tahıllar folat içeren gıdalardandır.
1.02.2024 Yaşam
Gluten İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Gluten Barındıran Gıdalar Listesi...
Gluten İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Gluten Barındıran Gıdalar Listesi... Glüten, bir tür protein grubudur ve genellikle çavdar, buğday ve arpa gibi tahıllarda yer alır. İnsan vücudu tarafından sindirilmesi zor bir besin olan glüten bazı kişilerde alerjik reaksiyonlara ve semptomlara neden olabilir.
25.01.2024 Sağlık
Çinko İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Çinko Barındıran Gıdalar Listesi...
Çinko İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Çinko Barındıran Gıdalar Listesi... Sorunsuz ve sağlıklı bir yaşam için vitaminlerin ve minerallerin vücutta yeteri kadar olması gerekir. Çinko dışarıdan karşılanması gereken bir mineraldir ve bağışıklık sistemi üzerinde de oldukça etkilidir.
24.01.2024 Sağlık
Yağ Yakan Yoğurt Kürü Tarifi İle Zayıflama Önerileri...yağ Yakan Yoğurt Kürü Nasıl Yapılır, Nasıl Kullanılır?
Yağ Yakan Yoğurt Kürü Tarifi İle Zayıflama Önerileri...yağ Yakan Yoğurt Kürü Nasıl Yapılır, Nasıl Kullanılır? Zayıf ve fit görünüme sahip olmak isteyen kişiler için kısa sürede yağ eriten kür tarifleri bulunmaktadır. Özellikle göbek bölgesinden şikayetçi olan kişilere önerilen yoğurt kürü kısa sürede yağları parçalamaktadır. Göbek yağlarından kurtulmak isteyen kişiler için 1 kase yoğurt içerisinde pul biber ve limon eklenir.
25.12.2023 Sağlık
Maydanoz Limon Kürü Tarifi İle Zayıflama Önerileri...maydanoz Limon Kürü Nasıl Yapılır, Nasıl Kullanılır?
Maydanoz Limon Kürü Tarifi İle Zayıflama Önerileri...maydanoz Limon Kürü Nasıl Yapılır, Nasıl Kullanılır? Günümüzde internette bulduğunuz kilo kaybına iyi gelen meyve sularının çoğu oldukça farklı içeriklere sahip olmaktadır. Elbette öne çıkan iki bileşeni içerirler ve genellikle başka hiçbir şey içermezler. Sağlam bir kilo verme içeceği olarak karşımıza çıkarlar. 
18.12.2023 Sağlık
Limon Kürü Tarifi İle Zayıflama Önerileri...limon Kürü Nasıl Yapılır, Nasıl Kullanılır?
Limon Kürü Tarifi İle Zayıflama Önerileri...limon Kürü Nasıl Yapılır, Nasıl Kullanılır? Kilo kaybı için limon suyu, kilo vermek için yaygın olarak kullanılan bir içecektir. Aynı zamanda kilo sorunu yaşayanlar için de muazzam sonuçlar verir. Limonun bir narenciye meyvesi olmasından dolayı C Vitamini bakımından yüksektir.
18.12.2023 Sağlık
Uzman isimden HIV uyarısı
Uzman isimden HIV uyarısı HIV virüsü nedeniyle 2022 yılında dünya genelinde 630 bin kişi hayatını kaybettiğini söyleyen Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Kıvanç Şerefhanoğlu, “Ülkemizde HIV pozitif birey sayısı giderek artıyor. Şimdiye kadar tespit edilen toplam vaka sayısı 39 bin 437. Sadece son 10 ayda bin 728 yeni vaka tespit edildi" dedi.
1.12.2023 Sağlık
Erkeklerde ilk 3’ün içinde! Ailesinde olanlarda risk daha yüksek, sigara ve kirli hava tetikliyor!
Erkeklerde ilk 3’ün içinde! Ailesinde olanlarda risk daha yüksek, sigara ve kirli hava tetikliyor! Kanser İstatistikleri 2023 raporuna göre erkeklerde en sık teşhis edilen ilk üç kanser türü arasında görülen akciğer kanseri, öksürük, nefes darlığı, göğüs ağrısı, kan tükürme, halsizlik ve kilo kaybı olarak kendini gösteriyor. Sigara içmemek, sigara içilen ortamlardan kaçınmak dengeli ve sağlıklı beslenme alışkanlıkları edinmek, akciğer kanseri taramalarını aksatmamak akciğer kanseri riskini azaltırken, erken teşhis, hastalığın tedavi edilebilirliğini artıyor. Kasım ayı, bu önemli sağlık sorununa odaklanmak amacıyla küresel çapta 'Akciğer Kanseri Farkındalık Ayı' olarak, 17 Kasım ise 'Akciğer Kanseri Farkındalık Günü' olarak tanımlanıyor. Biz de farkındalık ayında Tıbbi Onkoloji Uzmanı Dr. Tunç Güler’den akciğer kanserinin belirtileri, tedavi ve korunma yöntemlerine yönelik bilgi aldık.
19.11.2023 Yaşam
Kış depresyonu deyip geçmeyin, belirtilere dikkat! Uzmanından 2 hafta uyarısı geldi
Kış depresyonu deyip geçmeyin, belirtilere dikkat! Uzmanından 2 hafta uyarısı geldi Mevsimsel değişiklikler, sadece hava koşullarını etkilemiyor; insanların duygu durumunu da derinden etkiliyor. Kış mevsimiyle güneş ışınları azalıyor, günler kısalıyor. Bu değişiklikler birçok insanın yaşam kalitesinin düşmesine, dolaylı olarak kış depresyonu olarak bilinen rahatsızlığa kapı aralıyor. Kış depresyonu çoğu zaman hafif semptomlarla kendini gösterse de bazı kişileri intihara sürükleyebiliyor. Klinik Psikolog Kübra Aytekin Al da mevsimsel depresyonun bir depresyon türü olduğunu hatırlatarak ağır geçiren vakaların çoğunlukla intihar düşüncesinde olduğuna dikkat çekti ve nasıl baş edileceğine dair önerilerde bulundu.
29.10.2023 Sağlık
Kilo kontrolü için mucize besinler! Birkaç tane tüketen tüm gün tok kalıyor
Kilo kontrolü için mucize besinler! Birkaç tane tüketen tüm gün tok kalıyor Doğru kilo aralığında bulunmak, hemen herkes için zorlanılan konulardan biri. Fakat daha sağlıklı ve zayıf bir bedene ulaşabileceğiniz, birkaç tüyo, aslında o kadar da zor olmadığını gösteriyor. Diyetisyen Kelsey Kunik, kilo kaybı için aslında birkaç besinin hem lezzetli hem de yağ yakan özelliği olduğuna vurgu yaptı.
24.10.2023 Sağlık
Rüştü Onur Atilla nasıl zayıfladı, mide ameliyatı mı oldu? Onur Atilla kaç kilo verdi? Güldür Güldür İbrahim Onur Atilla’nın yeni (son) hali!
Rüştü Onur Atilla nasıl zayıfladı, mide ameliyatı mı oldu? Onur Atilla kaç kilo verdi? Güldür Güldür İbrahim Onur Atilla’nın yeni (son) hali! Güldür Güldür Show’un sevilen oyuncusu Onur Atilla verdiği kilolarla adeta değişime uğradı. Oldukça zayıfladığı gözlemlenen Atilla’nın son hali beğeni toplarken, nasıl zayıfladığı ve kaç kilo verdiği merak konusu oldu. Rüştü Onur Atilla nasıl zayıfladı, Onur Atilla kaç kilo verdi, mide ameliyatı mı oldu?
17.10.2023 Magazin
Şok diyetler metabolizmaya en büyük kötülük! Sonu organ yetmezliği
Şok diyetler metabolizmaya en büyük kötülük! Sonu organ yetmezliği Yanlış diyetler affetmiyor. Hızlı kilo kaybı elde etmek için başvurulan bu diyetler, kişinin kilo vermesini sağlarken, çeşitli hastalıklara da yol açıyor. Zayıflamak için uygulanan yanlış yöntemler kişiyi organ yetmezliğine kadar götürüyor. Diyetisyen Alican Demiroğlu da hızlı kilo kaybı amacıyla uygulanan yanlış diyetlerin bağışıklık sistemini zayıflatarak böbrek yetmezliği, karaciğer yetmezliği gibi ciddi organ hasarlarına yol açabileceğine işaret ederken, aynı zamanda diyetlerin bir beslenme uzmanı ve hekim gözetiminde yapılması gerektiğini önemle vurguladı.
15.10.2023 Sağlık
Berzeg'in köpeği Tina'nın talihleri sonuçlandı! Dikkat çeken rapor
Berzeg'in köpeği Tina'nın talihleri sonuçlandı! Dikkat çeken rapor Balıkesir'in Gönen ilçesinde, tatil için geldiği yazlık evinden 17 Haziran’da 'Tina' isimli Doberman cinsi köpeği ile ayrıldıktan sonra, kendisinden bir daha haber alınamayan Dünya Bankası'ndan emekli ekonomist Korhan Berzeg'i (83) arama çalışmaları 85'inci gününde de devam ediyor. Berzeg ile kaybolduktan 74 gün sonra, kilo kaybı yaşamadan, vücudunda ve patilerinde toz ve çamur bulaşmadan geri dönen Tina'dan, kayıp olduğu süre içinde kapalı alanda mı tutulduğu ya da ormanda mı yaşadığının tespiti için alınan dışkı ve kan örneklerinde yapılan incelemede, delil elde edilecek hiçbir veri elde edilemediği belirtildi.
9.09.2023 Yaşam
Kayıp Ekonomist Korhan Berzeg'in eşi  Angela Berzeg'den yeni açıklama: Köye getirildiğini düşünüyorum
Kayıp Ekonomist Korhan Berzeg'in eşi Angela Berzeg'den yeni açıklama: Köye getirildiğini düşünüyorum Balıkesir'de köpeğiyle birlikte 81 gün önce kaybolan ekonomist Korhan Berzeg'in eşi Angela Berzeg, Köpek Tina'nın 74.günde bulunması sonrasında yaşananlar ve son durum ile ilgili bilgi verdi. Angela Berzeg, " Tina’nın bulunması iyi bir şey ama ben hala eşimin nerede olduğunu merak ediyorum. Özlüyorum ve onu bulmak istiyorum, 81 gün gitti. O kayıpsa ne istiyorlar? Tina’nın arama kurtarma çalışmalarıyla geldiğini düşünmüyorum, bir şekilde köye getirildiğini düşünüyorum. Bir şekilde bizim evimize ve arkadaşlarımızın evine geldi, sabahın erken saatlerinde bulundu. İyi bir durumdaydı " dedi. Berzeg'in avukatı Emre Akkaş ise, " Belli bilgiler, mesajlar geliyor, ancak şuana kadar maalesef somut sonuca getirecek bir ihbar henüz olmadı. " İfadelerini kullandı.
5.09.2023 Gündem
Kayıp Ekonomist Korhan Berzeg'in köpeği Tina ile Angela kavuştu! Esrarengiz kayıpta senaryolar değişti
Kayıp Ekonomist Korhan Berzeg'in köpeği Tina ile Angela kavuştu! Esrarengiz kayıpta senaryolar değişti İstanbul'dan geldiği memleketi Balıkesir'in Gönen ilçesinde, 17 Haziran'da yürüyüşe çıktıktan sonra kaybolan Korhan Berzeg'in (83) yanındaki Doberman cinsi eğitimli köpeği 'Tina', 74 gün sonra eve döndü. Yöre sakinlerinin gördüğü doberman cinsi köpek Tina'yı alıp Berzeg Ailesi'nin evine getirdiği anda Korhan Berzeg'in eşi Angela Berzeg ile kavuşma anları kameralara yansıdı. Kayıp Korhan Berzeg ile evden ayrılan ve Berzeg'in akıbetine şahitlik ettiği tahmin edilen Tina ile Angela'nın buluşma anı duygu dolu dakikaları da beraberinde getirdi.
1.09.2023 Gündem
Korhan Berzeg'in köpeği 74 gün sonra eve döndü! Esrarengiz kayıpta senaryolar değişti
Korhan Berzeg'in köpeği 74 gün sonra eve döndü! Esrarengiz kayıpta senaryolar değişti İstanbul'dan geldiği memleketi Balıkesir'in Gönen ilçesinde, 17 Haziran'da yürüyüşe çıktıktan sonra kaybolan Korhan Berzeg'in (83) yanındaki Doberman cinsi eğitimli köpeği 'Tina', 74 gün sonra eve döndü. 17 Haziran gününden bu yana kayıp olan Korhan Berzeg’in köpeği Tina’nın geri dönüşü hem umutlandırdı hem de akıllara yeni soruları getirdi. Peki Tina, nasıl bu kadar bakımlı ve sağlıklı kalmıştı? Üzerinde durulan senaryolar değişti mi?
1.09.2023 Yaşam
Şekeri dengeliyor, kolesterolü düşürüyor! Sapı da şifa kaynağı...
Şekeri dengeliyor, kolesterolü düşürüyor! Sapı da şifa kaynağı... Böbrek ve idrar yolunu temizliyor, vücut direncini artırıyor ve sindirimi rahatlatıyor. Kolesterolü düşürüyor, insülini dengeliyor. Sivilce ve siyah noktaları temizliyor. Sakinleştirici özelliği ile stresi azaltıyor. Düşük kalori ve yüksek lif içeriği ile zayıflama sürecinde olan bireylerin en büyük destekçilerinden biri oluyor. Tok tutan ve ödem attıran özelliğiyle kilo kaybı yaşamanıza yardımcı oluyor. Sadece sapı bile her derde deva...
20.08.2023 Sağlık
Uzmanlardan uyarı, klima zatürreye sebep oluyor
Uzmanlardan uyarı, klima zatürreye sebep oluyor Yaz aylarında serinlemek için kullanılan klimalar, artan sıcaklıklarda ev, iş yeri ve araçlarda daha uzun süre kullanılmaya başlandı. Ancak klimaların düşük sıcaklıklarda, uzun süre ve kontrolsüz kullanılması ciddi sağlık problemlerine yol açabiliyor.
21.07.2023 Yaşam
Kolesterolü düşürüyor, insülini dengeliyor! Sapı sıcak suda kaynatılırsa şifa bombardımanına dönüşüyor
Kolesterolü düşürüyor, insülini dengeliyor! Sapı sıcak suda kaynatılırsa şifa bombardımanına dönüşüyor Böbrek ve idrar yolunu temizliyor, vücut direncini artırıyor ve sindirimi rahatlatıyor. Kolesterolü düşürüyor, insülini dengeliyor. Sivilce ve siyah noktaları temizliyor. Sakinleştirici özelliği ile stresi azaltıyor. Düşük kalori ve yüksek lif içeriği ile zayıflama sürecinde olan bireylerin en büyük destekçilerinden biri oluyor. Tok tutan ve ödem attıran özelliğiyle kilo kaybı yaşamanıza yardımcı oluyor. Sadece sapı bile her derde deva...
18.07.2023 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Kilo Kaybı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki kilo kaybı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.