Kakao

Kakao

Son dakika kakao haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan kakao ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını kakao haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Kakao

haberleri sayfasında son dakika yaşanan kakao gelişmeleri de dahil olmak üzere 453 kakao haberi bulunmuştur. Tüm kakao haberleri aşağıda listelenmiştir.
Kakao krizi geliyor: Sahte ürüne dikkat!  Fiyatların yükseleceği tarih belli oldu
Kakao krizi geliyor: Sahte ürüne dikkat! Fiyatların yükseleceği tarih belli oldu Kakao fiyatları uzun süredir yaşanan rekolte kayıpları yüzünden hızla seyrettiği yukarı yönlü gidişten vazgeçmiyor. Kısa sürede fiyatını ikiye katlayan kakao, aynı zamanda gıda üreticilerinin de girdi maliyetlerinde ani bir şok etkisi yarattı. Kakao fiyatlarında yaşanan artışın Ramazan Bayramı öncesine gelmesi, kârlılığı sınırlı etkiledi. Çünkü üreticiler Ramazan ve Kurban Bayramı için üretim planlarını aylar öncesinden yaptılar. Bu nedenle krizin iki bayramı da teğet geçmesi beklenirken iç piyasada kakao maliyetlerinin fiyatlara yansımasının eylül ayını bulacağı belirtiliyor.
6.04.2024 Ekonomi
Fiyatlar yükselecek! Sahte ürünlere dikkat: Çikolatanın tadı kaçabilir
Fiyatlar yükselecek! Sahte ürünlere dikkat: Çikolatanın tadı kaçabilir Kakao fiyatları uzun süredir yaşanan rekolte kayıpları yüzünden hızla seyrettiği yukarı yönlü gidişten vazgeçmiyor. Kısa sürede fiyatını ikiye katlayan kakao, aynı zamanda gıda üreticilerinin de girdi maliyetlerinde ani bir şok etkisi yarattı. Eğer yeni hasat döneminde beklenen katkı sağlanamazsa çikolata başta olmak üzere pek çok ürün için hem yüksek fiyatlar hem de tedarik sorunu kaçınılmaz olacak.
29.03.2024 Ekonomi
Fiyatlar artıyor, yarım asırlık rekor kırıldı! Yeni kriz kapıda: Erişim daha da zorlaşacak
Fiyatlar artıyor, yarım asırlık rekor kırıldı! Yeni kriz kapıda: Erişim daha da zorlaşacak Kakao fiyatları uzun süredir yaşanan rekolte kayıpları yüzünden hızla seyrettiği yukarı yönlü gidişten vazgeçmiyor. Kısa sürede fiyatını ikiye katlayan kakao, aynı zamanda gıda üreticilerinin de girdi maliyetlerinde ani bir şok etkisi yarattı. Eğer yeni hasat döneminde beklenen katkı sağlanamazsa çikolata başta olmak üzere pek çok ürün için hem yüksek fiyatlar hem de tedarik sorunu kaçınılmaz olacak.
20.03.2024 Ekonomi
Türk şirket ESG performansıyla dünya birincisi oldu
Türk şirket ESG performansıyla dünya birincisi oldu Gıda şirketi Ülker; çevresel, sosyal ve yönetişim (ESG-Environmental, Social & Governance) performansıyla kendi kategorisinde dünya genelinde değerlendirilen şirketler arasında birinci olarak önemli bir başarı elde etti. Şirket ayrıca Borsa İstanbul’da işlem gören tüm sektörlerden 108 şirket arasında da ilk sıranın sahibi oldu.
19.01.2024 Ekonomi
Serotonin İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Serotonin Barındıran Gıdalar Listesi...
Serotonin İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Serotonin Barındıran Gıdalar Listesi... Serotonin, mutluluk hormonu olarak da bilinen ve vücutta doğal olarak üretilen bir kimyasaldır. Serotoninin %90'a bağırsaklarda %10'u ise beyinde bulunur.
5.01.2024 Sağlık
Kurukahveci Mehmet Efendi kimin? Kurukahveci Mehmet Efendi İsrail'e destek mi veriyor, Kurukahveci Mehmet Efendi'nin sahibi kimdir, Yahudi mi?
Kurukahveci Mehmet Efendi kimin? Kurukahveci Mehmet Efendi İsrail'e destek mi veriyor, Kurukahveci Mehmet Efendi'nin sahibi kimdir, Yahudi mi? Kurukahveci Mehmet Efendi kimin, sahibi kimdir? Kurukahveci Mehmet Efendi'nin İsrail ordusuna destek için kahve gönderdiği iddiaları sosyal gündemin en çok konuşulan konularından biri oldu. Söz konusu iddiaların ardından vatandaşlar boykot çağrıları yapmaya başladı. Peki, Kurukahveci Mehmet Efendi kimin, Kurukahveci Mehmet Efendi İsrail’e destek mi veriyor? Kurukahveci Mehmet Efendi'nin sahibi kimdir? Kurukahveci Mehmet Efendi İsrail malı mı, Kurukahveci Mehmet Efendi boykot mu ediliyor? Öte yandan Kurukahveci Mehmet Efendi söz konusu iddialara da yanıt verdi.
11.11.2023 Gündem
ABD'li bilim insanları açıkladı:O besin beyni gençleştiriyor
ABD'li bilim insanları açıkladı:O besin beyni gençleştiriyor ABD'de yapılan bir araştırma, kakao tüketiminin yaşla bağlantılı zihinsel gerilemeyi azalttığını ortaya koydu. Kakao ve benzeri besinlerdeki flavonoidlerin antioksidan bileşenlerinin beyindeki hafıza fonksiyonlarını iyileştirdiği ve yaşa bağlı zihinsel gerilemeyi azalttığı saptandı. ​​​​​​​
1.08.2023 Sağlık
Beyni 30 yaş gençleştiriyor, kan dolaşımını düzenliyor! Bilim insanları ilk kez açıkladı
Beyni 30 yaş gençleştiriyor, kan dolaşımını düzenliyor! Bilim insanları ilk kez açıkladı Hafıza problemlerini yavaşlatıyor ve hafıza kapasitesini artırıyor. Ciltteki ölü derilerin atılmasına yardımcı oluyor, gözenekleri temizliyor. Kan dolaşımını hızlandırıyor, kuru ve hassas ciltler için şahane bir bakım kremi olabiliyor. ABD'de yapılan bir araştırma, bu besini tüketmenin yaşla bağlantılı zihinsel gerilemeyi azalttığını ortaya koydu.
8.07.2023 Sağlık
Çikolata Kaç Kalori? Çikolata Besin Değerleri Ve Kalorisi...
Çikolata Kaç Kalori? Çikolata Besin Değerleri Ve Kalorisi... Damak tadı olarak vazgeçilmeyen en önemli tatlıların başında şüphesiz çikolata gelir. Farklı marka kapsamında ürün olarak sunulan çikolata, aynı zamanda ham şekilde de farklı yiyeceklerle değerlendirilir. Tropik olan kakao ağacının çekirdek tohumlarından elde edilen çikolata, dünya çapında belki de en çok tüketilen tatlı olarak öne çıkar. Tabii aynı zamanda yüksek oranda bir kaloriye sahip olduğunu da söylemek gerekir. Çünkü 100 gram üzerinden bakıldığında 545,6 kalori ettiğini eklemek mümkün.
7.07.2023 Sağlık
Bayram öncesi çikolata ve şekerleme hakkında tüketicilere tavsiyeler
Bayram öncesi çikolata ve şekerleme hakkında tüketicilere tavsiyeler Türkiye’deki hediyelik ve ikramlık çikolata ve şekerleme tüketimi hakkında ayrıntılı bilgiler paylaşan Ülker Pazarlama Üst Yöneticisi (CMO) Mustafa Kabakçı, Marmara Bölgesi’nin hediyelik ve ikramlık çikolata satışlarında yüzde 30,8 ile ilk sırada yer aldığını söyledi.
27.06.2023 Ekonomi
11 aylık bebeğin üzerine sıcak kakao döküldü! Hemen hastaneye kaldırıldı
11 aylık bebeğin üzerine sıcak kakao döküldü! Hemen hastaneye kaldırıldı Bursa'nın İnegöl ilçesinde, mutfakta emeklediği sırada üzerine sıcak kakao dökülen 11 aylık Kadir D., hastaneye kaldırıldı. Kadir bebeğin vücudunun çeşitli yerlerinde 2'nci derece yanıklar oluştuğu öğrenildi.
10.06.2023 Yaşam
Uzun yaşamanın sırrı bu besinlerde! Ölüm riskini yüzde 30 düşürüyor
Uzun yaşamanın sırrı bu besinlerde! Ölüm riskini yüzde 30 düşürüyor Ömrü uzatan besinler bir bir açıklandı. Bilim insanları, uzun yaşamak için sağlıklı beslenmenin ne kadar önemli olduğunu duyurdu. Araştırmaların sonucunda ölüm riskini yüzde 30 düşüren gıdalar ortaya çıktı.
25.04.2023 Sağlık
Uzmanından sahurda tokluğu artıran 4 yiyecek önerisi
Uzmanından sahurda tokluğu artıran 4 yiyecek önerisi Sahur sofrasında 4 yiyecek grubunu bulundurarak tokluğu artırmanın mümkün olduğunu belirten Diyetisyen Duygu Yıldırım Sökmen, “Yumurta hem düşük kalorisi hem de protein kalitesinin yüksek olması sebebiyle uzun süre tokluk sağlar. Tam buğday ürünleri sindirim problemlerini önleyerek tokluğu artırır. Süt de uzun süre tokluğu artıran bir içecektir. Tarçın ise kan şekerini dengede tutup, tatlı ihtiyacını baskılamayı sağlar” dedi.
8.04.2023 Ramazan Sofrası
Bitter çikolata ve kakao ile ilgili korkutan uyarı
Bitter çikolata ve kakao ile ilgili korkutan uyarı Gıda Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanı Ali Manavoğlu, çikolata ve kakao kullanılan ürünlerde kurşun değerinin incelenmesi gerektiğini belirterek, "Yapılan bir analizde, bitter çikolatada kurşun oranı 400 mikrogram çıktı. Çocuklar için vücutta 2,2 mikrogramdan sonrası istenmiyor. Ağır metaller vücutta hem kanserojenik, hem zihinsel, hem de psikolojik sonuçlar ortaya çıkarabilir" dedi.
4.02.2023 Sağlık
Evinizi mis gibi ıslak kurabiye kokusu sarsın! Tam ölçüsünde esmer kurabiye tarifi
Evinizi mis gibi ıslak kurabiye kokusu sarsın! Tam ölçüsünde esmer kurabiye tarifi Soğuk kış günlerinde evinizi mis gibi ıslak kurabiye kokusu sarsın. Kakao sevmeyenlerin bile ağzının suyunu akıtan ıslak kurabiyenin yanında bir finca kahve de varsa zaman dursun isteyeceksiniz. Bu tarifte sıcak kurabiyelerin ıslatılması kakao tadını yoğunlaştırıyor. Peki browni tadında ıslak kurabiye nasıl yapılır? Malzemeleri nelerdir?
30.01.2023 Gündem
Akciğer kanseri riskini azaltıyor, antioksidanlar bakımından çok zengin! İşte akciğer sağlığı için etkili 10 besin
Akciğer kanseri riskini azaltıyor, antioksidanlar bakımından çok zengin! İşte akciğer sağlığı için etkili 10 besin Akciğer sağlığını güçlü bir şekilde koruyor, akciğer kanseri riskini azaltıyor. Tam bir antioksidanlar zengini, vitamin-mineral, C,E ve B vitamini, magnezyum ile selenyum bakımından çok zengin. Mukus yapısının korunmasını sağlıyor. Diyetisyen Hande Güngör, akciğer sağlığı için tüketilmesi gerekli sebze ve meyveleri bir bir sıraladı.
17.11.2022 Sağlık
Ülker, 9 aylık bilançosunu açıkladı
Ülker, 9 aylık bilançosunu açıkladı Ülker, 2022'nin 9 ayında hem Türkiye operasyonları hem de ihracat ve yurt dışı operasyonlarıyla büyümeye devam etti. Şirket cirosunu 19 milyar TL’ye ulaştırdı.
10.11.2022 Ekonomi
BİM 1 Kasım aktüel ürünler kataloğunda hangi indirimler var? 1 Kasım BİM aktüel ürünler kataloğu 2022 yayınlandı! BİM 1-4 Kasım Salı ve Cuma günü indirimleri!
BİM 1 Kasım aktüel ürünler kataloğunda hangi indirimler var? 1 Kasım BİM aktüel ürünler kataloğu 2022 yayınlandı! BİM 1-4 Kasım Salı ve Cuma günü indirimleri! BİM 1 Kasım 2022 aktüel ürünler kataloğu yayınlandı. BİM her hafta Salı ve Cuma günleri birbirinden farklı ürünleri indirimli fiyatlarla tüketiciye sunuyor. Vatandaşlar Salı gününün gelmesiyle BİM’de bu Salı neler var? Sorusuna yanıt aramaya başladı. Çikolata ve Bisküvi ürünlerinden Temizlik ve Hijyen ürünlerine, Dondurulmuş gıdalardan, Kahvaltılık grubuna kadar birçok ürün indirimli fiyatlarla raflardaki yerini aldı.
1.11.2022 Ekonomi
13 Ekim A101 kataloğu 2022! A101 13 Ekim 2022 kataloğu indirimli perşembe aktüel ürünleri raflarda! 13 Ekim 2022 A101 kataloğuna göz atın!
13 Ekim A101 kataloğu 2022! A101 13 Ekim 2022 kataloğu indirimli perşembe aktüel ürünleri raflarda! 13 Ekim 2022 A101 kataloğuna göz atın! 13 Ekim 2022 A101 kataloğu yayınlandı. En çok ziyaret edilen market zincirlerinin başına gelen A101 market bu hafta da birbirinden farklı ürünleri tüketiciye sundu. A101 13 Ekim kataloğunda; Teknoloji ürünleri, Beyaz Eşya, Elektrikli Ev Aletleri, Televizyon çeşitleri, mini döküm ürünler, cep telefonu, mutfak ürünleri, züccaciye, ev tekstili ve giyim ürünleri indirimli olarak satışa sunulacak. Peki, A101 indirimli ürünlerde bu Perşembe neler var, A101 13 Ekim 2022 kataloğunda hangi ürünler indirimli? İşte 13 Ekim A101 kataloğu 2022…
13.10.2022 Ekonomi
Uzmanlardan kritik uyarı geldi: Okul korkusu ve reddine neden oluyor
Uzmanlardan kritik uyarı geldi: Okul korkusu ve reddine neden oluyor Milyonlarca öğrenci için ders zili çaldı. Uzun bir yaz tatilinin ardından okula geçiş süreci uyumu da zorlaştırıyor. Çocukların uyum sorunu uykudan, beslenmeye, oyun sürecinden televizyon izleme vakitlerine kadar pek çok şeyi baştan değiştirecek. Okul, sorumluluk ve düzeni getirirken yazın getirdiği rahatlığın yerini kuralların eşlik ettiği okul dönemi yer alacak. Aileler tatil sonrası rutine dönme konusunda endişe yaşarken uzmanlardan da uyarılar geldi. Uzman Psikolog Melis Tiftikci ve Diyetisyen Duygu Çiçek’le uyum süreci ve beslenme konusunda konuştuk. İşte okula dönüşü kolaylaştıracak ve beslenme düzeni oluşturacak tüyolar…
12.09.2022 Eğitim
Merkez Bankası'ndan son dakika enflasyon açıklaması! Aylık fiyat artışları...
Merkez Bankası'ndan son dakika enflasyon açıklaması! Aylık fiyat artışları... Merkez Bankası son dakika açıkladı. Resmen değişti. Dün açıklanan temmuz ayı enflasyon rakamları sonrası bugün TCMB, Fiyat Gelişmeleri Raporu'nu yayımladı. Rapora göre, gıda ve alkolsüz içecek fiyatları Temmuz ayında yüzde 3,15 oranında arttı. Enerji fiyatları Temmuz ayında yüzde 3,13 oranında geriledi. İşte son dakika haberinin detayları...
4.08.2022 Ekonomi
Kefirin faydaları nedir? Kefirin yan etkisi var mı? Kefir tüketirken nelere dikkat etmeli?
Kefirin faydaları nedir? Kefirin yan etkisi var mı? Kefir tüketirken nelere dikkat etmeli? Kefir pek çok sağlık yararı bulunan fermente içeceklerinden biri. Bağırsak sağlığı için önemli besinlerden olan kefir, bağışıklık sistemini de koruyan içeceklerden biridir. Yapılan çalışmalarda, kefirin potansiyel antimikrobiyal, antienflamatuar, antioksidan ve antikanser özelliklerine sahip olduğu tespit edildi. Peki, Kefirin faydaları nedir? Kefirin yan etkisi var mı? Kefir tüketirken nelere dikkat etmeli? Günde kaç bardak kefir tüketilmeli? Diyetisyen Tuğçe Sert kefir ile ilgili merak edilenleri anlattı.
31.07.2022 Sağlık
Uyarıcı etkisiyle vücuda dinçlik veriyor, kalp, felç, kanser ve diyabet riskini azaltıyor! 1 çay kaşığı tüketmek yeterli, tek başına doğal şifa deposu...
Uyarıcı etkisiyle vücuda dinçlik veriyor, kalp, felç, kanser ve diyabet riskini azaltıyor! 1 çay kaşığı tüketmek yeterli, tek başına doğal şifa deposu... Binlerce yıl önce ilaç olarak kullanıldı. Şu an dünyada 70 bin kilo metrekare üzeri bir ekim alanına sahip. Doğal şifa deposu ama çoğu kişi faydalarından habersiz. Kalp, felç, kanser ve diyabet riskini azaltıyor. Uyarıcı etkisiyle yorgunluğu gideriyor ve vücuda dinçlik veriyor. Bir çay kaşığı tüketildiğinde bile içerdiği besin değerleri sayesinde vücudun demir ihtiyacını karşılıyor. İdrar söktürücü etkisi olduğu gibi hazmı kolaylaştırıyor. Hipoglisemik etkisiyle kötü kolesterolün düşmesine yardımcı oluyor. B ve C vitaminlerini de içeriyor. İşte faydaları saymakla bitmeyen o besin...
25.07.2022 Sağlık
Bayramda çikolatayı yeşil çayla tüketin
Bayramda çikolatayı yeşil çayla tüketin Uzm. Diyetisyen Canel Öner Sayar, bayramda tatlı ve çikolata tüketiminde aşırıya kaçmanın ciddi sorunlara yol açabileceğini söyleyerek, "Antioksidan kapasiteleri yüksek olduğu için çikolatanın yanında kahve ve yeşil çay tercih edilebilir" dedi.
11.07.2022 Sağlık
En kolay bayram tatlıları! Bayramda tatlı ne yapsak? Kurban Bayramı için pratik hazır yufkadan 5 tatlı tarifi!
En kolay bayram tatlıları! Bayramda tatlı ne yapsak? Kurban Bayramı için pratik hazır yufkadan 5 tatlı tarifi! Kurban Bayramı hazırlıkları sürüyor. Özel anları içinde barındıran bayram günleri birbirinden güzel yemekleri ve tatlılarıyla sofraların kurulduğu önemli günler arasında geliyor. Büyük aile sofralarının kurulacağı Kurban Bayramı için birbirinden güzel tatlılar yemekleri eşlik edecek. Henüz Kurban Bayramı için tatlısını yapmamış, ne yapacağını düşünenler için birbirinden güzel hazır yufkadan yapılabilecek bayram tatlılarını sizin için derledik. Bayramda tatlı ne yapsak diyorsanız, işte Kolay, lezzetli, sütlü ve şerbetli bayram tatlı ve tarifleri!
6.07.2022 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Kakao ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki kakao haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.