Kadın Pilot

Kadın Pilot

Son dakika kadın pilot haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan kadın pilot ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını kadın pilot haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Kadın Pilot

haberleri sayfasında son dakika yaşanan kadın pilot gelişmeleri de dahil olmak üzere 573 kadın pilot haberi bulunmuştur. Tüm kadın pilot haberleri aşağıda listelenmiştir.
THY Yönetim Kurulu Başkanı Bolat CNN TÜRK'te açıkladı! Yeni personel alımı olacak mı?
THY Yönetim Kurulu Başkanı Bolat CNN TÜRK'te açıkladı! Yeni personel alımı olacak mı? Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bolat, CNN TÜRK canlı yayınında açıklamalarda bulundu. Bolat, "Pilot alım programı devam ediyor. Başka alanlara da alıyoruz. Deprem bölgesine pozitif ayrımcılık yapıyoruz. Özellikle son sınıfta olan arkadaşlarımız Take Off programımıza başvursunlar, her yıl 300 öğrenci alıyoruz. Web sitemizi takip etsinler" dedi.
29.04.2023 Ekonomi
THY'nin kadın pilotu kansere yenik düştü
THY'nin kadın pilotu kansere yenik düştü Türk Hava Yolları'nda (THY) kaptan pilot olarak görev yapan ve uzun süredir kanser tedavisi gören 41 yaşındaki Ezgi Tosunoğlu Koca hayatını kaybetti. Kansere yenik düşen Koca, THY Uçuş Akademisi'nde 2011 yılında 90 kişiyle birlikte mezun olan tek kadın pilot adayı olmuştu. 
24.03.2023 Yaşam
Sayıları her geçen gün artıyor! ' Bu meslekte cinsiyet ayrımı yok'
Sayıları her geçen gün artıyor! ' Bu meslekte cinsiyet ayrımı yok' Türk Hava Kurumu (THK) Üniversitesi Hava Ulaştırma Fakültesi Pilotaj Bölümü'nde eğitim gören kadın pilot adayı sayısı her yıl artıyor. Bu yıl üniversiteye başlayan pilot adayları arasındaki kadın oranı, yüzde 20'den yüzde 30'a yükseldi. THK Pilotaj Bölümü Öğretim Üyesi pilot Osman Koç, "Gelecekte hava yolu ile seyahatte uçakların her 4 pilotundan 1'i kadın olacak" dedi.
4.12.2022 Gündem
Afyonkarahisar'da çiftliğe inen eğitim uçağı kırım geçirdi: 2 yaralı
Afyonkarahisar'da çiftliğe inen eğitim uçağı kırım geçirdi: 2 yaralı Afyonkarahisar'da Hava Meydan Komutanlığı’na ait Cessna 172 tipi eğitim uçağı, Afyon Kocatepe Üniversitesi, Eğitim Araştırma ve Uygulama Çiftliği'ne acil iniş yapmak istediği sırada kırım geçirdi. Uçakta bulunan ve yaralanan 2 kişi hastaneye kaldırıldı. 
10.08.2022 Gündem
THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı'dan önemli açıklamalar: Kazakistan'da karışıklık oldu!
THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı'dan önemli açıklamalar: Kazakistan'da karışıklık oldu! THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı CNN TÜRK'te Tarafsız Bölge'de Ahmet Hakan'ın sorularını yanıtladı. Kazakistan'da yaşananları anlatan İlker Aycı, "Ekip arkadaşlarımı bırakmam söz konusu olamaz. "dedi. Aycı THY'nin Avrupa'da zirveye oturduğunu ifade etti.
17.01.2022 Gündem
Hobi olarak başladı, ilk şampiyonada büyük başarı elde etti
Hobi olarak başladı, ilk şampiyonada büyük başarı elde etti İzmir'de Evren Girgin (44), yaklaşık 1 yıl önce hobi olarak başladığı yarış pilotluğunda, ilk sezon yarışlarında dereceye girdi. AVIS 2021 Türkiye Tırmanma Şampiyonası'nda grubundaki 13 erkek pilot arasında Türkiye 3'üncüsü olan Girgin, bir sonraki yarışlarda daha güçlü bir otomobille katılarak şampiyonluğu hedefliyor.
11.12.2021 Motor Sporları
Kaptan Kirk 90 yaşında uzaya çıktı!
Kaptan Kirk 90 yaşında uzaya çıktı! Star Trek dizisinde Kaptan Kirk karakteriyle hafızalara kazınan aktör William Shatner, uzay yolculuğuna çıktı. 90 yaşındaki usta oyuncu, Jeff Bezos'un sahibi olduğu Blue Origin şirketinin New Shepard roketiyle Teksas'tan uzaya fırlatıldı.
13.10.2021 Bilim ve Teknoloji
Selin Sevimli kimdir? 9 milyon yolculu TK1919 Samsun uçağı pilotu Selin Sevimli'nin hikayesi...
Selin Sevimli kimdir? 9 milyon yolculu TK1919 Samsun uçağı pilotu Selin Sevimli'nin hikayesi... Türk Hava Yolları'nın (THY), 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'na özel tarihi bir uçuş gerçekleştirdi. Samsun uçağının kaptan pilot koltuğunda, şirketin en genç kaptan pilotu Selin Sevimli oturdu. Peki, Selin Sevimli kimdir? Selin Rudar Sevimli kaç yaşında ve nereli? Samsun pilotu Selin Sevimli'nin hikayesi...
20.05.2020 Gündem
THY'nin en genç kaptan pilotu Selin Sevimli tarihe geçti!
THY'nin en genç kaptan pilotu Selin Sevimli tarihe geçti! Türk Hava Yolları'nın (THY), 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'na özel dün tarihi bir uçuş gerçekleştirdiği Samsun uçağının kaptan pilot koltuğunda, şirketin en genç kaptan pilotu 29 yaşındaki Selin Sevimli oturdu.
20.05.2020 Yaşam
THY’nin en genç kaptan pilotu belli oldu!
THY’nin en genç kaptan pilotu belli oldu! Türk Hava Yolları’nın (THY) en genç kaptan pilotu da belli oldu. Eğitimdekiler de dahil toplam 4 bin 974 pilotun görev yaptığı milli havayolu şirketinin en genç kaptan pilotu 29 yaşındaki Boeing 737 tipi uçaklarda görev yapan kadın pilot Selin Sevimli oldu.
1.02.2020 Ekonomi
THY, kadın pilot sayısında tarihi rekor kırdı
THY, kadın pilot sayısında tarihi rekor kırdı Türk Hava Yolları (THY), kadın pilot sayısında tüm zamanların rekorunu kırdı. 2006 yılında sadece 6 olan kadın pilot sayısı bu yıl itibarıyla 35 kat artarak 211’e çıktı. Milli havayolu şirketinde kadın pilotlar uzun menziller de dahil her uçakta görev alıyor. THY, eğitimdekiler de dahil 39 kaptan ve 172 de ikinci pilotun bulunmasıyla dünyada en çok kadın pilotun görev yaptığı sayılı havayolu şirketlerinden biri oldu.THY’de görev yapan kadın pilotlardan Selin Sevimli, Didem Bayrakdar ve İrem Poyraz, hemcinslerine pilot olmaları çağrısında bulundular.
18.01.2020 Yaşam
Ukraynalı kadın, pilot eşinin cenazesine son kez baktı
Ukraynalı kadın, pilot eşinin cenazesine son kez baktı Antalya'nın Manavgat ilçesinde sivil eğitim uçağının düşmesi sonucu hayatını kaybeden emekli Yüzbaşı Levent Arslan'ın cenazesi eşi ve yakınları tarafından adli tıp morgundan alındı. Arslan'ın Ukrayna uyruklu eşi İrina Arslan, cenazenin tabuta konulmasını gözyaşları içinde izledi.
11.06.2019 Yaşam
Dev uçağın ilk Türk kadın pilotu
Dev uçağın ilk Türk kadın pilotu Gökyüzü hayallerini gerçekleştirmeyi başaran 35 yaşındaki Safiye Ademoğlu Türkyılmaz, dünyanın en büyük yolcu uçağı Airbus A-380’i uçuran ilk Türk kadın pilot oldu.
19.03.2019 Gündem
Pilotların maaşı 60 bin TL'yi buluyor! Nasıl pilot olunur
Pilotların maaşı 60 bin TL'yi buluyor! Nasıl pilot olunur Pilotluk son dönemin gözde mesleği. Bunda aldıkları çok özel eğitim nedeniyle sayılarının az olması ve havacılık sektöründeki hızlı gelişme etkili. Yeni başlayana 21 bin liranın verildiği sektörde, tecrübeli bir pilotun maaşı ise 60 bin lirayı buluyor
14.11.2018 Ekonomi
Kahraman pilot Ebru Ünsal'a yeni görev
Kahraman pilot Ebru Ünsal'a yeni görev Türk Hava Yolları (THY) uçağında kalp krizi geçiren yolcu için Atatürk Havalimanına acil iniş yaparak hayatını kurtaran kadın pilot Ebru Ünsal, THY'de pazarlama şefi oldu.
3.10.2018 Gündem
Ralli şampiyonasının tek Türk kadın pilotu Çetinkaya: "Hazırım ve heyecanlıyım"
Ralli şampiyonasının tek Türk kadın pilotu Çetinkaya: "Hazırım ve heyecanlıyım" Muğla'nın Marmaris ilçesinde düzenlenecek Dünya Ralli Şampiyonası'na hazırlanan tek Türk kadın yarış pilotu Burcu Çetinkaya, yeni aracının deneme sürüşlerini gerçekleştirdi. Çetinkaya, "Dünya devleri arasında mücadele vereceğiz. Zorlu mücadelede otomobil güçlü olunca erkek ve kadın ayrımı ortadan kalkıyor. Heyecanlıyım ve hazırım" dedi.
9.09.2018 Arşiv
Japonya'da ilk kez bir kadın savaş uçağı pilotu oldu
Japonya'da ilk kez bir kadın savaş uçağı pilotu oldu Hava kuvvetlerinin 'cam tavanını' delen Misa Matsushima, ilkokulda ünlü film Top Gun'ı izlediğinden beri jet pilotu olmak istediğini söyledi.
24.08.2018 Dünya
THY'den kadın pilot çağrısı
THY'den kadın pilot çağrısı TÜRK Hava Yolları (THY)'nda kadın pilot sayısının 178 olduğu açıklayan THY Genel Müdürü Bilal Ekşi, bu sayının artması için davette bulundu.
8.08.2018 Ekonomi
Uçak kazasında hayatını kaybedenler uğurlanıyor
Uçak kazasında hayatını kaybedenler uğurlanıyor Geçtiğimiz Pazar günü İran'da düşen jette hayatını kaybedenler Mina Başaran, Burcu Urfalı, Sinem Akay, Ayşe And, Aslı İzmirli, Jasmin Buruh, Liana Hananel ve Melike Kuvvet için bugün cenaze töreni düzenlenecek.Lianna Hananel, Ayşe And, Alı İzmirli ve Eda Uslu'nun cenaze törenleri başladı.
15.03.2018 Gündem
Kazayı öğrenen Aslıhan'ın ilk sözleri!
Kazayı öğrenen Aslıhan'ın ilk sözleri! 11 kişinin yaşamını yitirdiği uçak kazasında yakın arkadaşını kaybeden Aslıhan Doğan, sosyal medya hesabındna paylaştığı mesajda "Başımız sağolsun. Mekanları cennet olsun" notunu düştü.
13.03.2018 Magazin
81 yıldır kayıptı! Gizemi çözüldü!
81 yıldır kayıptı! Gizemi çözüldü! Pasifik Okyanusu'nun doğusundaki Nikumaroro Adası'nda 1940 yılında bulunan insan kemiklerinin, 1937'de uçuş sırasında bölgede kaybolan Amerikalı kadın pilot Amelia Earhart'a ait olduğu anlaşıldı.
9.03.2018 Dünya
Atatürk Havalimanı’na inen uçak martıya çarptı
Atatürk Havalimanı’na inen uçak martıya çarptı Türk Hava Yollarının (THY) Mombasa-İstanbul seferini gerçekleştiren tarifeli uçağı, Atatürk Havalimanı'na indiği sırada pist üzerinde uçan martıya çarptı. Kadın pilot konu hakkında kuleyi bilgilendirirken, uçak sorunsuz şekilde havalimanına indi.
8.09.2017 Yaşam
Samsun'da eğitim uçağı düştü!
Samsun'da eğitim uçağı düştü! Öğrenci kadın pilot Ecenaz Kalyoncu’nun kullandığı Ondokuz Mayıs Üniversitesi Havacılık ve Uzay Teknolojileri Uygulama Araştırma Merkezine ait eğitim uçağı, Samsun-Çarşamba Havalanına inmeye çalışırken kaza yaptı. Pist dışına çıkan pilot, toprak zemine çarparak takla attı. Uçakta büyük maddi hasar meydana gelirken, kadın pilot ise kazayı yaralı olarak atlattı.
24.03.2017 Haber
Samsun’da eğitim uçağı  düştü
Samsun’da eğitim uçağı düştü Samsun’da bir eğitim uçağı havaalanına iniş yaparken düştü.
24.03.2017 Yaşam

Benzer Haber Etiketleri

Kadın Pilot ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki kadın pilot haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.