Gazete Vatan Logo

THY Yönetim Kurulu Başkanı Bolat CNN TÜRK'te açıkladı! Yeni personel alımı olacak mı?

Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bolat, CNN TÜRK canlı yayınında açıklamalarda bulundu. Bolat, "Pilot alım programı devam ediyor. Başka alanlara da alıyoruz. Deprem bölgesine pozitif ayrımcılık yapıyoruz. Özellikle son sınıfta olan arkadaşlarımız Take Off programımıza başvursunlar, her yıl 300 öğrenci alıyoruz. Web sitemizi takip etsinler" dedi.

THY Yönetim Kurulu Başkanı Bolat CNN TÜRK'te açıkladı! Yeni personel alımı olacak mı?

THY Yönetim Kurulu ve İcra Kurulu Başkanı Ahmet Bolat açıklamasında şu ifadeleri kullandı: "Dünyada havacılık yüzde 84'lere gelebildi. Asya'da bu daha düşük .Avrupa genelinde yüzde 85'ler yakaladı. THY burada rakiplerin ayrıştı. 2022'de kararlılıkta pandemi öncesine göre iyi durumdayız.

YENİ PİLOT VE KABİN EKİBİ ALINACAK MI?

75 bin kadroya sahibiz, taşeronları kaldırdık. Geçen seneki karımızın yüzde 12'si biz çalışanlarımıza verdik. Türkiye'nin en iyi rakamlarını veriyoruz çalışanlarımıza. 2022 Nisan ayından itibaren pilot alımına başladık. 300 yabancı 5.800 pilotumuz var. Kadın pilot sayımızı yüzde 10'a çıkaracağız. 1400 yeni kabin elemanımız çalışmaya başladı.

"WEB SİTEMİZİ TAKİP ETSİNLER"

Pilot alım programı devam ediyor. Başka alanlara da alıyoruz. Deprem bölgesine pozitif ayrımcılık yapıyoruz. Özellikle son sınıfta olan arkadaşlarımız Take Off programımıza başvursunlar, her yıl 300 öğrenci alıyoruz. Web sitemizi takip etsinler.

"500'E YAKIN DEPREMZEDE VATANDAŞI ALACAĞIZ"

Depremzede vatandaşlar için özel bir alan açtık. 500'e yakın depremzede vatandaşı alacağız. Deprem bölgesine pozitif ayrımcılık yapacağız, ekip kuracağız.

Haberin Devamı

THY'NİN EKONOMİK HEDEFLERİ!

Geçmiş 20 yıla baktığımızda 2003 yıllarında küçük bir havayoluyduk. Biz yerel bir havayoluyduk. THY daha sonra havacılığın gelişmesini çok iyi bir şekilde gördü. Geçmiş 20 yılda biz yüzde 12 büyümüşüz. 20 yılın ortalaması bu. Dünya havacılıktan aldığı pay 40'ta 1. Hedefimiz yıllık yüzde 7 büyüme.

THY AVUSTRALYA'YA NE ZAMAN UÇACAK?

Biz aslında Avustralya'yı dünyaya bağlıyoruz. Singapur'a gidelim yakıt ikmali yapalım 1 saat sonra tekrar kalkalım. 17 saatlik yolculuk 19 saate çıkıyor. Çalışmalar devam ediyor. Bu yıl bitmeden Avustralya'da da uçmuş olacağız. 2023'te Sdney veya Melbourne'e uçacağız. 2025 yılına kadar yeni nesil uçaklar gelirse ikisine birden uçacağız. Detroit'e bu sene uçmayı planlıyoruz. Türkiye'ye direkt gelen Kanadalı sayısını da artırmak istiyoruz.

"UÇAKLAR UÇAN SANAT GALERİSİ OLACAK"

Bu sene UEFA Şampiyonlar Ligi'ne sponsor olduk. Bunların bize çok büyük katkıları var. Sporun yanında sanata ve kültüre de sponsorluk yapacağız. Uçan galeri diye bir projemiz var. Sanatkarlara sponsor olacağız. THY sanatta da farklı bir boyuta geçecek.

Haberin Devamı

Uzun uçuşlara yeni menüler ekleniyor. Dünya mutfağından da yeni örekler koyuyoruz. Karbonhidratı az sağlıklı menülere geçiyoruz. Dijitalleşmede üç yıl içinde ilk üçte olmayı hedefliyoruz.

"UÇAKTA HERKESE İNTERNET VERECEĞİZ"

Ücretsiz internet vermeyi düşünüyoruz. Yurt içi ve yurt dışı uçuşlarda... Hemen değil, altyapısı hazır değil şu anda. Ama amacımız şu.

Sabiha Gökçen'in yeni pisti Mayıs sonunda açılacak. Liyakatli kadroyla bu günlere geldik. THY dünyanın en büyük 59. büyük ekonomisi olacak. Depremzede vatandaşlarımız 5 Mayıs'a kadar başvuru yapabilir. Alımlarımız devam ediyor."