Kabir Ziyareti

Kabir Ziyareti

Son dakika kabir ziyareti haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan kabir ziyareti ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını kabir ziyareti haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Kabir Ziyareti

haberleri sayfasında son dakika yaşanan kabir ziyareti gelişmeleri de dahil olmak üzere 53 kabir ziyareti haberi bulunmuştur. Tüm kabir ziyareti haberleri aşağıda listelenmiştir.
Mezarlığa abdestsiz gidilir mi? Kabir ziyareti abdestsiz yapılır mı?
Mezarlığa abdestsiz gidilir mi? Kabir ziyareti abdestsiz yapılır mı? Mezarlık ziyareti yapacak olanların akıllarında "mezarlığa abdestsiz gidilir mi?" sorusu yer alıyor. Bugün veya yarın mezarlıklara gidip yakınlarının kabirlerini ziyaret edecekler olanlar için mezarlık ziyareti abdestsiz yapılır mı? İşte detaylar...
11.04.2024 Gündem
Arefe günü mezar ziyareti neden yapılır? Ölüye bir faydası var mı? İslam'da mezar ziyareti var mı?
Arefe günü mezar ziyareti neden yapılır? Ölüye bir faydası var mı? İslam'da mezar ziyareti var mı? 9 Nisan Salı günü idrak edilecek arefe günü mezar ziyaretleri de yapılıyor. On Bir Ayın Sultanı Ramazan'ın bitişi haber veren arefe gününde müslümanlar, ölmüş yakınlarının mezarlarını ziyaret ederek onları hatırlıyor. Bu dünyadan göçen sevdikleri ya da büyüklerinin anılarını tazelemek isteyenler, onların da bayramlarını kutlamak için mezar ziyaretleri yapıyor. Peki İslam'da mezar ziyareti var mı? arefe günü mezar ziyareti neden yapılır?
9.04.2024 Gündem
Bayramda mezar ziyareti ne zaman yapılır, bayramda mezarlığa hangi gün gidilir? Ramazan Bayramı'nda kabir ziyareti
Bayramda mezar ziyareti ne zaman yapılır, bayramda mezarlığa hangi gün gidilir? Ramazan Bayramı'nda kabir ziyareti Bayramda mezar ziyareti hangi gün yapılır? Ramazan-ı Şerif'e veda edilirken bayrama kavuşan vatandaşlar, bayram günü mezar ziyaretinin ne zaman yapıldığını araştırıyor. Mezarlık ziyaretinde okunacak dualar da sorgulanıyor. Peki, bayramda mezar ziyareti ne zaman yapılır? Ramazan Bayramı kabir ziyaretine hangi gün gidilir?
6.04.2024 Yaşam
Migren hastası oruç tutabilir mi? Oruç tutarken migren atağı gelirse ne yapılmalı? Nihat Hatipoğlu cevapladı
Migren hastası oruç tutabilir mi? Oruç tutarken migren atağı gelirse ne yapılmalı? Nihat Hatipoğlu cevapladı İslam alimi Nihat Hatipoğlu köşesinde bu kez günlük telaşın içinde kaybolup giden insanları, bu insanların hayatlarını sadece dünyevi hazlar ve geçici tatminler üzerine kurduklarına değindi. Ahirette bekleyen sonsuz güzellikler ve nimetlerin varlığından bahseden Hatipoğlu oruca yönelik gelen sorulara da köşesinden yanıt verdi.
14.03.2024 Ramazan
Van'da 12 yıl önceki depremde hayatını kaybedenler anıldı! 644 kişi vefat etmişti
Van'da 12 yıl önceki depremde hayatını kaybedenler anıldı! 644 kişi vefat etmişti Van’ın Erciş ilçesinde, 23 Ekim 2011 tarihinde meydana gelen 7.2 büyüklüğündeki depremde hayatını kaybeden 644 kişi, mezarları başında anıldı.
23.10.2023 Yaşam
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bosna Hersek’in merhum lideri Aliya İzzetbegoviç’in kabrini ziyaret etti
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bosna Hersek’in merhum lideri Aliya İzzetbegoviç’in kabrini ziyaret etti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bosna Hersek ziyareti kapsamında Bosna Hersek’in ilk Devlet Başkanı merhum Aliya İzzetbegoviç’in kabrini ziyaret etti.
6.09.2022 Gündem
15 Temmuz şehitleri kabirleri başında anıldı
15 Temmuz şehitleri kabirleri başında anıldı   Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki darbe girişiminde şehit olanlar kabirleri başında anıldı.
15.07.2022 Gündem
Mezarlık ziyaretinde okunacak dua nedir? Kabristana girerken okunacak dua nedir?
Mezarlık ziyaretinde okunacak dua nedir? Kabristana girerken okunacak dua nedir? Ramazan ayının bitmesiyle birlikte müslüman alemi Ramazan Bayramı’nı kutluyor. Arife gününden itibaren mezarlık ziyaretleri de başlamıştı. Bayramın birinci gününde de pek çok kişi sabah saatlerinden itibaren vefat eden yakınlarının kabirlerini ziyaret ediyor. Bayram boyunca devam edecek ziyaretlerde pek çok kişi dini vecibeleri yerine getirmek için mezarlık ve kabir ziyaretinde okunacak duaları araştırıyor. Peki, Mezarlık ziyaretinde okunacak dua nedir? Kabristana girerken okunacak dua nedir? İşte mezarlıkta okunacak dua…
2.05.2022 Dini Bilgiler
Şevval ayı orucu ne zaman tutulur? Şevval orucu nasıl tutulur?
Şevval ayı orucu ne zaman tutulur? Şevval orucu nasıl tutulur? Ramazan ayının sona ermesiyle birlikte Ramazan Bayramı’nın ilk günü Şevval ayına da girilmiş oldu. Ramazan’ın nimetlerinden faydalanan milyonlarca müslüman Şevval ayında da ibadetlerine devam edecek. Şevval ayında tutulan oruç pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Hz. Peygamber’in, “Ramazanı oruçla geçirip buna şevvalden altı gün ilâve eden kimse bütün yılı oruçlu geçirmiş gibi olur” sözlerinden hareketle bayramda oruç tutmak haram kabul edildiğinden Şevval orucunun ne zaman tutulacağı pek çok kişi tarafından araştırılıyor. Peki, Şevval ayı orucu ne zaman tutulur? Şevval orucu nasıl tutulur? Şevval ayı ne zaman başlıyor? Şevval orucu hangi günlerde tutulur? İşte Şevval orucu hakkında bilmeniz gerekenler…
2.05.2022 Dini Bilgiler
Bayram namazı nasıl kılınır? Bayram namazı kaç rekat? Bayram namazına nasıl niyet edilir? Ramazan Bayramı namazı kılınışı!
Bayram namazı nasıl kılınır? Bayram namazı kaç rekat? Bayram namazına nasıl niyet edilir? Ramazan Bayramı namazı kılınışı! Tüm dünyada müslümanlar Ramazan Bayramı’na ulaşmanın heyecanını yaşıyor. Bayram sabahı kılınacak namazla Ramazan Bayramı başlayacak. Bayram namazı cemaatle kılınan bir namazdır. Her bayram gibi bu bayramda da camiler dolup taşacak. Pek çok kişi de bayram için son hazırlıklarını yaparken bayram namazı kılınışını araştırıyor. Peki, Bayram namazı nasıl kılınır? Bayram namazı kaç rekat? Bayram namazı kaç tekbir ile kılınır? Ramazan Bayramı namazı kılınışı!
1.05.2022 Ramazan
Mezarlık ziyareti ne zaman yapılır? Adetliyken kabir ziyareti yapılır mı? Kabir başında okunacak dualar neler?
Mezarlık ziyareti ne zaman yapılır? Adetliyken kabir ziyareti yapılır mı? Kabir başında okunacak dualar neler? Ramazan Bayramı öncesinde mezarlıklar, şehitliklerde ziyaretler başladı. Milyonlar Ramazan Bayramı’nı karşılamayı hazırlanırken, arife günü pek çok kişi de dini vecibelerini yerine getiriyor. Pek çok kişi bayramın hemen öncesinde vefat eden yakınlarının kabirlerine giderek ziyerette bulunuyor. Bayramda yapılan kabir ziyaretlerinde çoğu kişinin aklında mezarlık ve kabir ziayretlerine ilişkin sorular bulunuyor. Peki, Mezarlık ziyareti ne zaman yapılır? Kabir ziyareti arife günü mü yapılır? Adetliyken kabir ziyareti yapılır mı? Kabir ziyaretinde abdest gerekir mi? Kabir başında okunacak dualar neler? İşte mezarlık ziyaretlerinde dikkat edilmesi gerekenler…
1.05.2022 Ramazan
Mezarlık ziyareti ne zaman yapılır? Mezarlık ziyaretinde okunacak dualar neler?
Mezarlık ziyareti ne zaman yapılır? Mezarlık ziyaretinde okunacak dualar neler? Ramazan ayının sonuna gelirken tüm Türkiye’de bayram hazırlıkları da devam ediyor. Tüm Türkiye’de camiler, türbeler, şehitlikler ve mezarlıklarda hummalı bir çalışma yapılırken özellikle belediyeler de mezarlıkları bayram ziyaretlerine hazırlamak için temizlik çalışmalarına devam ediyor. Bu bayram mezarlıkları ve şehitlikleri ziyaret edecek olanlar da mezarlık ziyaretinin adabını, ne zaman yapılması gerektiğini ve ziyaret esnasında hangi duaların okunması gerektiği konusunda araştırma yapıyor. Peki, Mezarlık ziyareti ne zaman yapılır? Mezarlık ziyaretinde okunacak dualar neler? Mezarlık ziyaretleri ne zaman başlar? İşte detaylar…
29.04.2022 Ramazan
Mezarlık ziyaretleri yasak mı? Kurban Bayramı mezar ziyareti yasak olan iller
Mezarlık ziyaretleri yasak mı? Kurban Bayramı mezar ziyareti yasak olan iller Bayramda mezar ziyareti yasak mı? Mezarlık ziyareti yasak mı? soruları Kurban Bayramı'na 2 gün kala merak edilen konuların başında geliyor. Corona virüs pandemisi nedeniyle alınan önlemler gereği bazı illerde Valilikler tarafından mezarlık ziyaretleri yasaklandı. Peki, Mezarlık ziyaretleri yasak mı? Bayramda mezarlığa gitmek yasak mı? Kurban Bayramı mezar ziyareti yasak olan iller...
29.07.2020 Gündem
Bayramda mezar ziyareti serbest mi? Bayramın 1. Günü mezar ziyareti yapılır mı, bayramda kabir ziyareti yasak mı?
Bayramda mezar ziyareti serbest mi? Bayramın 1. Günü mezar ziyareti yapılır mı, bayramda kabir ziyareti yasak mı? Bayramda mezar ziyareti yasak mı? Bayramda kabir ziyareti serbest mi? Bayramda şehitlik ziyareti yapılabilecek mi? soruları 22 Mayıs gece itibariyle başlayan 4 günlük sokağa çıkma yasağının bayrama denk gelmesi nedeniyle merak ediliyor. Aileler, anneler, babalar, çocuklar yakınlarının mezarlarını bayramda ziyaret edip, edemeyeceklerini İçişleri Bakanlığı’nın genelgesinde araştırıyor. İçişleri Bakanlığı tarafından yayımladığı Sokağa Çıkma Kısıtlaması genelgesinde mezarlık ziyareti ile ilgili çok net ifadelere yer verildi. Peki, Bayramda mezarlık ziyareti serbest mi? Bayramda mezar ziyareti ne zaman yapılır?
24.05.2020 Gündem
65 yaş üstü pazar günü (24 Mayıs) sokağa çıkabilecek mi? 65 yaş üstü bayram izni ne zaman, izin saatleri kaç?
65 yaş üstü pazar günü (24 Mayıs) sokağa çıkabilecek mi? 65 yaş üstü bayram izni ne zaman, izin saatleri kaç? 65 yaş üstü bayramda sokağa çıkabilecek mi? Bugün 65 üstü sokağa çıkmak serbest mi? soruları 65 yaş üstü vatandaşlar tarafından merak ediliyor. 81 ilde sokağa çıkma yasağı ilan edilince 65 yaş ve üstü vatandaşlar sokağa çıkma izninden yararlanıp, yararlanamayacaklarını merak ediliyor. İşte bayram günü 65 yaş üstü sokağa çıkma konusu ile ilgili detaylar…
24.05.2020 Gündem
81 ilde 4 gün sürecek sokağa çıkma kısıtlaması başladı
81 ilde 4 gün sürecek sokağa çıkma kısıtlaması başladı Yeni tip corona virüsle (Kovid-19) mücadele kapsamında 81 ilde 23-24-25 ve 26 Mayıs'ta uygulanacak sokağa çıkma kısıtlaması başladı.
22.05.2020 Gündem
Mezarlık ziyaretleri serbest mi? Şehit aileleri kabir ziyareti yapabilecek mi? Şehitlik ziyareti başvurusu nereden yapılır?
Mezarlık ziyaretleri serbest mi? Şehit aileleri kabir ziyareti yapabilecek mi? Şehitlik ziyareti başvurusu nereden yapılır? Ramazan Bayramı'na çok az bir süre kala pek çok kişi bayramda mezarlık ziyaretlerinin olup olmayacağını merak ediyor. Mezarlık ziyaretleri serbest mi, mezarlık ziyaretleri yasak mı, kabristan ziyareti yasak mı, Şehit aileleri kabir ziyareti yapabilecek mi soruları internette sıklıkla araştırılıyor. İşte İçişleri Bakanlığı'nın genelgesine göre mezarlık ziyaretleri ile ilgili son durum...
20.05.2020 Gündem
Bayramda mezar ziyareti yasak mı? Bayramda mezarlıklar açık mı? İşte İçişleri Bakanlığı Genelgesi'nin detayları...
Bayramda mezar ziyareti yasak mı? Bayramda mezarlıklar açık mı? İşte İçişleri Bakanlığı Genelgesi'nin detayları... Ramazan Bayramı'na çok az bir süre kala bayram hazırlıkları da başladı. Bayramda sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacağının açıklanmasının ardından pek çok kişi Ramazan Bayramı'nda ve Arife günü mezarlık ziyaretleri ile ilgili son durumu merak ediyor. Peki, Bayramda mezarlıklar açık mı? Bayramda mezar ziyareti yasak mı? Ramazan Bayramı'nda kabir ziyaretleri yapılabilecek mi? İşte İçişleri Bakanlığı Genelgesi'nin detayları ve mezarlıklar ile ilgili merak edilenler...
20.05.2020 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Aliya İzetbegoviç'in kabrine ziyaret
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Aliya İzetbegoviç'in kabrine ziyaret Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bosna Hersek'in ilk Cumhurbaşkanı Aliya İzzetbegoviç'in kabrinin de bulunduğu Kovaçi Şehitliği'ni ziyaret etti.
8.07.2019 Siyaset
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kabir ziyareti
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kabir ziyareti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da anne ve babasının mezarlarını ziyaret etti.
5.06.2019 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kabir ziyareti
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kabir ziyareti Cumhurbaşkanı Erdoğan, annesi Tenzile ve babası Ahmet Erdoğan ile kayınvalidesi Hayriye ve kayınpederi Cemal Gülbaran'ın mezarlarını ziyaret etti.
29.09.2021 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kabir ziyareti
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kabir ziyareti CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan eşi Emine Erdoğan’la birlikte arife günü mezar ziyaretlerinde bulundu...
29.09.2021 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan kabir ziyareti
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan kabir ziyareti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, babası Ahmet, annesi Tenzile Erdoğan ile 15 Temmuz şehitleri Erol Olçak ve oğlu Abdullah Tayyip Olçak’ın Karacaahmet Mezarlığı’ndaki kabirlerini ziyaret etti...
29.09.2021 Gündem
Arefe Günü mezarlıklar doldu taştı
Arefe Günü mezarlıklar doldu taştı Van’da her bayram öncesi olduğu gibi Ramazan bayramı arefesinde de mezarlıklar kabir ziyareti yapanlarla doldu taştı
4.07.2016 Yaşam

Benzer Haber Etiketleri

Kabir Ziyareti ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki kabir ziyareti haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.