Gazete Vatan Logo

Mezarlık ziyaretleri serbest mi? Şehit aileleri kabir ziyareti yapabilecek mi? Şehitlik ziyareti başvurusu nereden yapılır?

Ramazan Bayramı'na çok az bir süre kala pek çok kişi bayramda mezarlık ziyaretlerinin olup olmayacağını merak ediyor. Mezarlık ziyaretleri serbest mi, mezarlık ziyaretleri yasak mı, kabristan ziyareti yasak mı, Şehit aileleri kabir ziyareti yapabilecek mi soruları internette sıklıkla araştırılıyor. İşte İçişleri Bakanlığı'nın genelgesine göre mezarlık ziyaretleri ile ilgili son durum...

Mezarlık ziyaretleri serbest mi? Şehit aileleri kabir ziyareti yapabilecek mi? Şehitlik ziyareti başvurusu nereden yapılır?

Ramazan Bayramı'na sayılı günler kala pek çok kişi mezarlık ziyaretleri serbest mi, mezarlık ziyaretleri yasak mı, kabristan ziyareti yasak mı sorularını merak ediyor. Cumhurbaşkanlığı Kabine toplantısının ardından corona virüs ve Ramazan Bayramı ile ilgili kısıtlamalar geçtiğimiz gün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanmıştı. 81 ilde sokağa çıkma yasağı ilan edilmesinin ardından İçişleri Bakanlığı da Ramazan Bayramı genelgesini yayınladı. Buna göre mezarlık ziyaretleri ile ilgili karar İçişleri Bakanlığı'nın genelgesinde yer aldı. Peki, Mezarlık ziyaretleri serbest mi? Mezar ziyaretleri yasak mı? Şehit aileleri kabir ziyareti yapabilecek mi? Şehitlik ziyareti başvurusu nereden yapılır? İşte tüm detayları ile Ramazan Bayramı genelgesinin detayları...

Geçtiğimiz gün Cumhurbaşkanlığı Kabine toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Ramazan Bayramı tedbirleri kapsamında 81 ilde sokağa çıkma yasağı ilan edildiğini açıklamıştı. Açıklamanın ardından İçişleri Bakanlığı da Ramazan Bayramı Genelgesi'ni yayınladı. Genelgede corona virüs nedeniyle Ramazan Bayramı'nda uyulması gereken kurallar ve kısıtlamalar madde madde açıklandı.

Haberin Devamı

BAYRAMDA MEZAR ZİYARETİ YASAK MI? KABİR ZİYARETİ YAPILABİLECEK Mİ?

İçişleri Bakanlığı'nın Ramazan ayı başında 81 ilin valiliğine gönderdiği Ramazan tedbirleri' genelgesinde ramazan ayı boyunca türbe ziyaretleri yasaklanmış, mezarlık ziyaretleri de kontrollü olmak şartıyla izin verilmişti.

RAMAZAN BAYRAMI GENELGESİ YAYINLANDI! SADECE ŞEHİTLİKLERE İZİN VAR!

İçişleri Bakanlığı'nın Ramazan Bayramı genelgesinin açıklandı. Yasaklar Arife gününden itibaren geçerli olacak.

İçişleri Bakanlığı Genelgesi'ne göre mezarlık ziyaretlerine de kısıtlama getirildi. Sadece şehit yakınları valilik ve kaymakamlıklara başvurarak ziyaretlerini gerçekleştirebilecek. İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan Ramazan Bayramı genelgesinde şu ifadelere yer verildi:

"24.05.2020 Pazar gününe (bayramın birinci günü) münhasır olmak üzere aziz şehitlerimizin kabirlerini ziyaret edecek anne, baba, eş, çocuk ve kardeşleri ile ihtiyaç halinde refakatçileri (şehit yakınlarımızın şehitliklere ulaşımları talepleri halinde valilik/kaymakamlıklarca sağlanacaktır.)

Haberin Devamı

Belirtilen istisnalar dışındaki tüm vatandaşlarımızın evlerinde kalması esastır."

MEZARLIK ZİYARETLERİ BAYRAM ÖNCESİNDE YAPILACAK

Belediyelerin mezarlıklar müdürlükleri şimdiden mezarlıkları bakımdan geçiriyor. Ramazan Bayramı öncesinde vatandaşların kabir ziyaretlerinde sıkıntı çekmeden, sosyal mesafeyi korumak suretiyle ziyaretlerini yapabilmeleri için genel temizlik çalışması yapıyor.

81 ilde uygulanacak sokağa çıkma yasağı nedeniyle mezarlıklara gidilemeyeceği için mezar ziyaretleri bayramdan önce yapılabilecek. Mezarlıkların girişlerinde ateş ölçümü yapılacak, sosyal mesafe kuralı ve maske kullanımına ilişkin kontrollere ağırlık verilecek.

Mezarlık ziyaretli ile ilgili düzenlemeler İl Hıfzısıhha Kurulları tarafından alınıyor. İl Hıfzıssıhha Kurulu gerekli gördüğünde mezarlıklara girişleri yasaklayabilecek.

Haberin Devamı