12 noktaya deprem erken uyarı sistemi geliyor! Artık önceden öğrenilebilecek
12 noktaya deprem erken uyarı sistemi geliyor! Artık önceden öğrenilebilecek Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü Genel Jeoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Sözbilir, 3 yıl önce İzmir için başlattıkları deprem erken uyarı sistemi projesinin sonuna geldiklerini belirtti. Sözbilir, "Hem yazılı hem tasarım hem de mekanizma açısından tamamen yerli, yeni bir deprem uyarı sistemi geliştirdik. Geliştirdiğimiz sistemi önümüzdeki aydan itibaren 6 aylık bir deneme sürecine sokacağız. İzmir'de farklı lokasyonlardaki 12 istasyona yerleştireceğimiz bu sistem oluşacak depremlerle ilgili saniye saniye bize bilgi aktaracak" dedi.
16.03.2024 Gündem
Deprem uyarısı Prof. Dr. Görür'den geldi: Bu işi halletmemiz lazım, aksi halde tarihin çöplüğüne gideriz
Deprem uyarısı Prof. Dr. Görür'den geldi: Bu işi halletmemiz lazım, aksi halde tarihin çöplüğüne gideriz Prof. Dr. Naci Görür, "Deprem dirençli yerler, bugünkü bilimle, teknoloji ile yapılabilir. Bunu yapabilecek her şeyimiz var. Olmayan, siyasetin iradesidir, halkın gözetim ve denetim görevidir. Eğer insanlarımız talep etmezse, siyaseti zorlamazsa siyasetçi bu işe girmez. Biz de her depremde binlerce insanımızı toprağa veririz. Bu iş böyle gitmez. Bu deprem işini halletmemiz lazım; aksi halde tarihin çöplüğüne atılır, gideriz."
11.03.2024 Gündem
Japon deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki kimdir? Deprem uzmanı Türkiye için ne dedi? Yoshinori Moriwaki’nin İstanbul depremi yorumu
Japon deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki kimdir? Deprem uzmanı Türkiye için ne dedi? Yoshinori Moriwaki’nin İstanbul depremi yorumu Japon deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki Türkiye'de depreme yönelik açıklama yaptı. Türkiye'deki fay hatlarının doğudan batıya doğru harekete geçtiğini belirten Moriwaki, Bingöl, Bitlis, Muş ve Van tarafında bir deprem beklenebileceğini söyledi. Peki, Japon deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki kimdir, Türkiye için ne dedi?
30.11.2023 Gündem
Marmara Bölgesi için kritik deprem uyarısı! Japon uzmandan önemli açıklama
Marmara Bölgesi için kritik deprem uyarısı! Japon uzmandan önemli açıklama Adıyaman’a gelerek deprem hakkında seminer veren Japon Deprem Uzmanı Yoshınorı Morıwakı, Marmara Bölgesi'ni ciddi bir depremin beklediğini ve deprem olması halinde binlerce kişinin hayatını kaybedebileceğini vurguladı.
4.12.2023 Gündem
İzmir'de deprem mi oldu? 28 Mayıs İzmir Kemalpaşa depremi kaç büyüklüğünde oldu?
İzmir'de deprem mi oldu? 28 Mayıs İzmir Kemalpaşa depremi kaç büyüklüğünde oldu? İzmir Kemalpaşa depremi hakkında araştırmalar başladı 28 Mayıs 2023 Pazar günü saat 17:47'de meydana gelen İzmir depremi sonrasu vatandaşlar korkulu anlar yaşadı. Kemalpaşa depremi Turgutlu'da da hissedildi. Peki İzmir Kemalpaşa depremi yüzde kaç büyüklüğünde oldu?
28.05.2023 Gündem
Bakan Kurum: Yatırımların arkasında tefeciler değil, sizin emekleriniz var
Bakan Kurum: Yatırımların arkasında tefeciler değil, sizin emekleriniz var Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi'nde düzenlenen “Büyük İstanbul Mitingi”nde konuştu. Bakan Kurum, 'Yatırımların arkasında tefeciler değil, sizin emekleriniz var. Bu meydan Türkiye Yüzyılı'nı müjdeliyor' dedi.
7.05.2023 Gündem
Bakan Kurum: İstanbul’da 100 yılın dönüşümünün temellerini attık
Bakan Kurum: İstanbul’da 100 yılın dönüşümünün temellerini attık Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı ve AK Parti İstanbul 1. Bölge Milletvekili Adayı Murat Kurum, “Bir tarafta ülkemiz, milletimiz için ‘Türkiye Yüzyılı’ diyenler var diğer tarafta ülkemizi yüzyıl geri götürmek isteyenler var.” dedi.
25.04.2023 Ekonomi
Bakan Kurum açıkladı! İstanbul’da kentsel dönüşüm hamlesi
Bakan Kurum açıkladı! İstanbul’da kentsel dönüşüm hamlesi Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum canlı yayında açıklamalarda bulundu. "Gönlümüz, kulağımız, kalbimiz deprem bölgesinde" diyen Bakan Kurum, bölgedeki çalışmaları aktardı. Kurum, "Bayramda sayın Cumhurbaşkanımızın da katılımıyla ilk başlattığımız konutlarımız teslim edilecek. Köylerde konutlarımızı bitireceğiz. Bunlar tek katlı konutlar. Bir köyün tamamı bitecek, bayrama yetişecek" ifadelerini kullandı.
10.04.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 14 Mayıs'ın sloganını duyurdu: Doğru adımlarla yola devam
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 14 Mayıs'ın sloganını duyurdu: Doğru adımlarla yola devam Cumhurbaşkanı Erdoğan katıldığı canlı yayında gündeme dair merak edilen soruları yanıtladı. Seçim kampanyasındaki sloganlarını 'Doğru adımlarla yola devam' olarak belirlediklerini açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Hem şahsım, hem teşkilat olarak seçim kampanyamızı yüz yüze yürüteceğiz. Siyasette, 'Erdoğan stili' olarak kabul edilen bir tarz var. Nedir o? Yüz yüze, gönül gönüle ilişki" dedi. Deprem bölgesinde 27 bin 949 konutun inşasına başlandığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, muhalefete tepki göstererek, "Hayatında inşaat nedir görmemiş, kalkmış bizi eleştiriyor, temele çukur diyor" ifadelerini kullandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan kentsel dönüşümle ilgili olarak ise "Biz hocalarımızla beraber çalışıyoruz, yeni dönemde daha detaylı bir şekilde ele alıp yasal çerçevelerde de bir adımı atabiliriz. Artık imar affı düşünemeyiz. Düşünme vakti yok" dedi.
29.03.2023 Gündem
İzmir Körfezi'nde yeni ve aktif faylar bulundu! Prof. Dr. Dondurur anlattı
İzmir Körfezi'nde yeni ve aktif faylar bulundu! Prof. Dr. Dondurur anlattı Yıkıcı depremlerin ardından Türkiye'deki deprem riski akademisyenlerce mercek altına alındı. İzmir Körfezi'ndeki dış kısmında yapılan o incelemelerden birinde yeni ve aktif faylar bulundu.
4.03.2023 Gündem
Bakan Kurum: Bir yıl içerisinde ülkemize 2 milyon yeni, sağlam ve güvenli konut kazandırmış olacağız
Bakan Kurum: Bir yıl içerisinde ülkemize 2 milyon yeni, sağlam ve güvenli konut kazandırmış olacağız Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Türkiye Ulusal Risk Kalkanı Modeli Toplantısı’nda yaptığı sunumda, “Cumhuriyet tarihinin en büyük afet konut yapım seferberliği kapsamında 405 bin afet konutunun yapımını başlattık. Bu kapsamda 83 bin köy evini de illerimizdeki tespitler çerçevesinde çalışmalarımızı yürütüyoruz. Bu çalışmaları büyük bir hassasiyetle; sahadaki zemin etüt ekiplerimizce hocalarımızla eş güdüm içinde onların görüşleriyle birlikte yapıyoruz… Toplam 1 milyon 582 bin binada tespit yapıldı. Bu çerçevede 4 milyon 859 bin bağımsız bölüm incelendi ve bu bağımsız bölümlerden 214 bin 577 tanesinin acil yıkılacak, ağır hasarlı veya yıkık olduğunun tespitini yaptık. Deprem bölgesinde yıkılan binaların yüzde 96.69’unun, 1999 öncesi yapılan yapılar olduğunu görüyoruz… Yaklaşık 1 milyon yeni konutun yapımı ve 1 milyon konut amaçlı arsa tahsislerimizi de hesap ettiğinizde son 1 yıl içerisinde ülkemize 2 milyon yeni, sağlam ve güvenli konut kazandırmış olacağız… İstanbul’da bugüne kadar 695 bin konutun dönüşümünü sağladık. 93 bin konutun dönüşümün fiilen sahada devam ediyor…” şeklinde konuştu.  
4.03.2023 Gündem
İzmir'de deprem olacak mı, bekleniyor mu? Naci Görür İzmir depremi açıklaması: İzmir’de beklenen deprem var mı? İzmir depremi ne zaman bekleniyor? İzmir deprem risk haritası!
İzmir'de deprem olacak mı, bekleniyor mu? Naci Görür İzmir depremi açıklaması: İzmir’de beklenen deprem var mı? İzmir depremi ne zaman bekleniyor? İzmir deprem risk haritası! İzmir’de deprem bekleniyor mu, İzmir’de deprem olacak mı? Prof. Dr. Naci Görür, birinci derece deprem kuşağında yer alan İzmir’le ilgili endişeli olduğunu belirterek önemli uyarılarda bulundu, vatandaşlara çağrı yaptı. Peki, İzmir fay hattı nereden geçiyor? İşte İzmir deprem risk haritası...
23.02.2023 Gündem
İzmir fay haritası! İzmir depremi uyarısı geldi: İzmir’de deprem riski az olan yerler ile İzmir deprem riski olan ve dayanıklı ilçeler!
İzmir fay haritası! İzmir depremi uyarısı geldi: İzmir’de deprem riski az olan yerler ile İzmir deprem riski olan ve dayanıklı ilçeler! İzmir deprem fay haritası için yapılan araştırmalar Jeolog, Deniz Jeolojisi Uzmanı ve Bilim Akademisi Üyesi Prof. Dr. Naci Görür, Türkiye'de depremden daha gerçek başka bir konu olmadığının altını çizerek İzmir'i uyarınca yoğunluk kazandı. Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler Türkiye’nin deprem gerçeğini bir kez daha yüzümüze vurdu. Artçı sarsıntılar devam ederken Görür depremle ilgili uyarılarına devam ediyor. İzmir'in gerçek anlamda bir deprem kenti olduğunu belirten Prof. Görür'ün İzmir depremine dikkat çekti. Peki, İzmir’de deprem riski az olan yerler ile İzmir deprem riski olan ilçeler hangileri? İşte İzmir deprem haritası ile 2023 İzmir fay hattı haritası...
23.02.2023 Gündem
İzmir son dakika depremi! İzmir’de deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli rasathanesi son depremler listesi!
İzmir son dakika depremi! İzmir’de deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli rasathanesi son depremler listesi! İzmir son dakika depremi… AFAD'dan son dakika deprem açıklaması geldi. Merkez üssü İzmir'in Gaziemir ilçesi olan 3.2 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremi hisseden vatandaşlar büyük korku yaşadı. İşte AFAD ve Kandilli rasathanesi son depremler listesi…
26.11.2022 Gündem
İzmir'de deprem mi oldu 19 Kasım Cumartesi 2022? Kandilli Rasathanesi ve AFAD son depremler  listesi 19 Kasım!
İzmir'de deprem mi oldu 19 Kasım Cumartesi 2022? Kandilli Rasathanesi ve AFAD son depremler listesi 19 Kasım! İzmir'de deprem mi oldu 19 Kasım? İzmir Yerel saat 08:17 sularında bir deprem ile sallandı. İşte Kandilli Rasathanesi ve AFAD son depremler listesi 19 Kasım...
19.11.2022 Gündem
Son depremler listesi 19 Kasım 2022! Kandilli Rasathanesi ve AFAD az önce deprem mi oldu, en son nerede deprem oldu, İzmir’de mi?
Son depremler listesi 19 Kasım 2022! Kandilli Rasathanesi ve AFAD az önce deprem mi oldu, en son nerede deprem oldu, İzmir’de mi? İzmir’de deprem mi oldu 19 Kasım 2022, en son nerede deprem oldu? Kandilli Rasathanesi ve AFAD verileriyle güncel 19 Kasım 2022 son depremler listesi merak ediliyor.
19.11.2022 Gündem
İzmir’de deprem mi oldu 18 Kasım? İzmir son dakika deprem 18 kasım kaç şiddetinde, saat kaçta oldu?
İzmir’de deprem mi oldu 18 Kasım? İzmir son dakika deprem 18 kasım kaç şiddetinde, saat kaçta oldu? İzmir'de az önce deprem mi oldu? sorusuna sabah saatlerinde sarsıntı yaşayan İzmirliler tarafından yanıt aranmaya başlandı. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) verilerine göre, İzmir'in Gaziemir ilçesinde 3,5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Saat 04.09'daki depremin derinliği 8, 24 km olarak ölçüldü. İşte İzmir son dakika deprem haberleri…
18.11.2022 Gündem
Son depremler Kandilli Rasathanesi ve AFAD listesi! 18 Kasım 2022 deprem mi oldu? Deprem son dakika İzmir’de mi?
Son depremler Kandilli Rasathanesi ve AFAD listesi! 18 Kasım 2022 deprem mi oldu? Deprem son dakika İzmir’de mi? Deprem mi oldu 18 Kasım 2022? İzmir deprem ile sarsıldı. AFAD verilerine göre; saat 04.09'da Gaziemir ilçesinde korkutan bir deprem meydana geldi. İşte Kandilli ve AFAD son depremler listesi…
18.11.2022 Gündem
Bakan Soylu, İzmir'de deprem haberini aldıktan sonra yaşadıklarını anlattı
Bakan Soylu, İzmir'de deprem haberini aldıktan sonra yaşadıklarını anlattı İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İzmir'de deprem olduğu haberini aldıktan sonra Cumhurbaşkanı Erdoğanı saat 03.45-03.50 gibi aradığını belirterek, Kendileri, 'Giderseniz iyi olur' dedi. 'Milletimiz, çocuklar ürkmüştür. Bu vesileyle orada devletin bulunmasında fayda vardır' dedi. Biz de, 1 saat içerisinde oraya intikal ettik dedi.
4.11.2022 Gündem
İzmir’de deprem mi oldu 4 Kasım 2022? İzmir'de deprem kaç şiddetinde, nerede oldu, büyüklüğü ne?
İzmir’de deprem mi oldu 4 Kasım 2022? İzmir'de deprem kaç şiddetinde, nerede oldu, büyüklüğü ne? 4 Kasım İzmir’de deprem mi oldu? Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, saat 03.29'da İzmir'in Buca ilçesinde 4,9 büyüklüğünde yer sarsıntısı kaydedildi. Depremin 14,47 kilometre derinlikte olduğu belirlendi.
4.11.2022 Gündem
İzmir’de konut fiyatları yükseldi! 'Geçen sene 1 milyon TL'ye satılan villa bu yıl 6 milyon TL'
İzmir’de konut fiyatları yükseldi! 'Geçen sene 1 milyon TL'ye satılan villa bu yıl 6 milyon TL' Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Konut Fiyat Endeksi raporuna göre, İzmir'de konut fiyatları mayıs ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 139,9 oranında arttı. İzmir Emlak Kulübü Derneği Başkanı Rıdvan Akgün, "Kentte son 1 yıl içinde çok ciddi artış oldu. 32 yıllık meslek hayatımda konut fiyatlarında böyle artış görmedim. Metropol bölgelerde yüzde 100, turistik ilçelerde yüzde 200 oranında fiyat artışı yaşandı" dedi.
28.07.2022 Ekonomi
Kamu Başdenetçisi Malkoç: Kiracılar mutlaka hakkını, hukukunu öğrensin
Kamu Başdenetçisi Malkoç: Kiracılar mutlaka hakkını, hukukunu öğrensin Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, "Kiracılar, mutlaka hakkını, hukukunu, devletin rayiç artış bedelini öğrenip, sözleşmelerini buna göre belirlesin; buna göre artış yapsınlar" dedi.
3.06.2022 Ekonomi
Bakan Kurum canlı yayında konut müjdesini verdi: 81 ilimizde yapacağız
Bakan Kurum canlı yayında konut müjdesini verdi: 81 ilimizde yapacağız Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Ahmet Hakan'ın CNN TÜRK ekranlarında yayınlanan Tarafsız Bölge programına konuk oldu. Bakan Kurum ev kira ve satış fiyatlarındaki artışlara ilişkin, "Konut ham maddelerindeki artış etkili oldu. Elbette fırsatçılık yapanlar vardır ama bunu genele mal etmemek gerekli diye düşünüyorum. Artışları biz bakanlıklar olarak denetimlerimizi düzenli olarak yapıyoruz." ifadelerini kullandı. Bakan Kurum, "Fikirtepe 60 bin vatandaşı ilgilendiren bir proje. Bitiyor, 2023'te teslimatları yapacağız. Vatandaşlar evlerinde oturmaya başlayacak." dedi. Kurum, "Biz TOKİ ile yakın zamanda sosyal konut projesini 81 ilde hayata geçireceğiz. Bu sene de Haziran veya Temmuz ayında TOKİ müjdesini Cumhurbaşkanımız verecek." ifadelerini kullandı.
13.04.2022 Gündem
Bakan Pakdemirli: Türkiye'nin durdurulamaz bir yükselişi var
Bakan Pakdemirli: Türkiye'nin durdurulamaz bir yükselişi var Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, 'AK Parti Demokrasi Yolculuğu ve Lider Dersi' konulu toplantıda partililere seslenip, bütün dünyadaki analizlerin 2030 yılı sonrasında Türkiye'nin dünyadaki en büyük ekonomilerden biri haline geleceğini gösterdiğine dikkat çekip, "Türkiye'nin durdurulamaz bir yükselişi var" dedi.
11.12.2021 Siyaset
Son dakika İzmir’de deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli son depremler listesi 30 Kasım 2021!
Son dakika İzmir’de deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli son depremler listesi 30 Kasım 2021! AFAD ve Kandilli Rasathanesi bugün meydana gelen son depremler ile ilgili detayları açıkladı. 30 Kasım 2021 Salı günü en son nerede deprem oldu? İşte son dakika deprem haberleri…
30.11.2021 Gündem