Tuzla Piyade Okulu'ndaki olay! MSB: Sıralı amirlerin görev yerleri değiştirildi
Tuzla Piyade Okulu'ndaki olay! MSB: Sıralı amirlerin görev yerleri değiştirildi Tuzla Piyade Okulu'nda Atatürk fotoğrafı tartışmasıyla başlayan ve bazı askerin görevden uzaklaştırılmasına neden olan tartışmanın yankıları sürüyor. Konuya ilişkin bilgi veren Milli Savunma Bakanlığı kaynakları, söz konusu olayda gözetim ve denetim sorumluluğunu tam olarak yerine getirmeyen sıralı amirlerin görev yerleri değiştirildiğini belirtti. Kaynaklar ayrıca, “Türk Silahlı Kuvvetlerimizin ve Sayın Bakanımızın (Yaşar Güler) Atatürk sevgisini ve Atatürk’e olan bağlılığını sorgulamaya çalışmak kimsenin haddi değildir” açıklamasını yaptı.
21.12.2023 Gündem
PKK’dan İsveç’te küstah eylem! Her kesimden tepkiler peş peşe geldi
PKK’dan İsveç’te küstah eylem! Her kesimden tepkiler peş peşe geldi İsveç’te terör örgütü PKK/YPG yandaşları Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a benzetilen bir cansız mankeni başkent Stockholm’deki belediye binasının önünde ayaklarından astı. Dışişleri Bakanlığı, İsveç’in Ankara Büyükelçisi’ni bakanlığa çağırarak sert dille uyardı. Olay her kesimden büyük tepki çekti. Kınama mesajları yayınlandı.
13.01.2023 Gündem
Karadeniz'de tahıl koridoru planı! Cumhurbaşkanı Erdoğan: 1 hafta-10 gün içinde neticelendirmeye çalışacağız
Karadeniz'de tahıl koridoru planı! Cumhurbaşkanı Erdoğan: 1 hafta-10 gün içinde neticelendirmeye çalışacağız Cumhurbaşkanı Erdoğan, İtalya Başbakanı Draghi ile ortak basın toplantısında konuştu. Erdoğan, "Birçok alanda işbirliğimizi pekiştirecek 9 anlaşmaya imza attık. Ticaret hacmimiz rekorla 23 milyar doların üzerine çıktı. Mevcut rakamlar 25 milyar eşiğini aşacağımızı gösteriyor. Şirketlerimizi yatırımları artırma yönünde teşvik etmeye devam edeceğiz" dedi. Erdoğan, Karadeniz'deki tahıl koridoruyla ilgili olarak ise "Putin ve Zelenski'nin yaklaşımı önem arz ediyor. 1 hafta-10 gün içinde görüşmeleri yoğunlaştırıp neticelendirmeye çalışacağız" dedi.
5.07.2022 Siyaset
Rusya'nın Ukrayna işgali gıda krizine neden oldu!
Rusya'nın Ukrayna işgali gıda krizine neden oldu! Ukrayna limanlarının Rusya işgali altında olması sebebiyle ihraç edilemeyen buğdayın çıkartılması için bir teklif de Fransa’dan geldi. Ukrayna, Birleşmiş Milletler’in güvenlik konvoyu olmaksızın yaklaşık 400 adet mayının temizlenmesine yanaşmazken, Avrupa Birliği 13 Mayıs’ta ‘Ray Genişliği’ engeline rağmen buğdayın demiryoluyla taşınması planını açıklamıştı. Diğer yandan Rusya, Ukrayna’nın ürettiği buğdayın dünya pazarının yüzde 1’inden daha azına denk geldiğini belirtirken Türkiye ve İtalya BM planına destek verdiğini ifade etti.
18.06.2022 Dünya
İtalya'nın Ankara Büyükelçisi Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı
İtalya'nın Ankara Büyükelçisi Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı İtalya'nın Ankara Büyükelçisi Giorgio Marrapodi, Roma'da PKK sembolleri ve terörist başının fotoğraflarının alenen sergilendiği PKK gösterisi nedeniyle Dışişleri Bakanlığına çağrıldı.
6.06.2022 Gündem
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı İtalya’da panel düzenledi
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı İtalya’da panel düzenledi Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’nın uluslararası meselelere ilişkin sorunlar ve çözüm önerilerini değerlendirmek ve Türkiye’nin tezlerini ve yaklaşımlarını uluslararası kamuoyuna aktarmak hedefiyle yürüttüğü kamu diploması faaliyetlerinin yeni durağı İtalya oldu. İletişim Başkanlığınca İtalya’nın başkenti Roma’da “Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi Reformu: Uluslararası Düzenin Yeniden İnşasına Yönelik Yeni Bir Yaklaşım” başlıklı bir panel düzenlendi.
27.04.2022 Dünya
Rusya - Ukrayna savaşında son dakika gelişmesi... Rusya'nın kaybı belli oldu! 14 bin 700 Rus askeri...
Rusya - Ukrayna savaşında son dakika gelişmesi... Rusya'nın kaybı belli oldu! 14 bin 700 Rus askeri... Ukrayna ile Rusya arasındaki savaşta 25. güne girildi. Savaş bölgesinde yaşananlar tüm dünya tarafından korku ve endişe ile takip ediliyor. Rusya'nın Ukrayna'nın deniz üssüne saldırısı dünyada şok etkisi yarattı. ABD'nin Ukrayna'ya yardım miktarı 1 milyar dolara ulaştı. Kiev'e gönderilecek askeri destek paketinin içinde İHA'lar, Stinger füzeler ve daha pek çok mühimmat ve silah bulunuyor. Rusya Ukrayna savaşında Kinjal füzelerini ilk kez kullandığını duyurdu. Ukrayna, Azak Denizi’ne bağlantısını kaybetti.
20.03.2022 Dünya
Rusya-Ukrayna savaşında son dakika gelişmesi! Amerikan askerleri kritik bölgede görüntülendi...
Rusya-Ukrayna savaşında son dakika gelişmesi! Amerikan askerleri kritik bölgede görüntülendi... Ukrayna ile Rusya arasındaki savaşda kritik gelişmeler yaşanıyor. Dünyanın beklediği Rusya ve Ukrayna arasındaki görüşme başladı. Cephe hattında Rus ordusu Bayraktar TB2 SİHA'lar karşısında çaresiz. Belarus sınırına yakın Chernihiv kenti ve çevresi bombardıman altında. Borodyanka'dan Makariv'e doğru ilerleyen Rus tanklarındaki askerler, Ukraynalılarla çatıştı. Zelenskiy, Rus askerlerine "Gidin ve canınızı kurtarın" diyerek seslendi. Associated Press (AP) haber ajansı ise, çok ses getirecek fotoğraflar servis etti.
28.02.2022 Dünya
Rusya - Ukrayna savaşında son dakika gelişmesi! Resmen açıkladı, zaferi ilan ettiler! Putin'den 'nükleer' tehdit...
Rusya - Ukrayna savaşında son dakika gelişmesi! Resmen açıkladı, zaferi ilan ettiler! Putin'den 'nükleer' tehdit... Rusya'nın Ukrayna'ya karşı başlattığı savaş 4. gününde devam ediyor. Rus askerleri Harkov'dan geri püskürtüldü ve kent tamamen Ukrayna'nın kontrolüne geçti. Ülkenin pek çok noktasındaki çatışma ve bombardımanlar devam ederken Kremlin'den 'Rusya konuşmaya hazır, Moskova Ukraynalıları bekliyor' açıklaması geldi. Ukrayna lideri Zelenski dakikalar içinde bu çağrıya olumsuz yanıt verdi. Ancak ilerleyen saatlerde Rusya, Ukrayna heyetinin görüşmeler için yola çıktığını duyurdu. Putin ise NATO'nun agresif açıklamaları üzerine 'Rus Nükleer Caydırıcı Kuvvetleri'ne 'yüksek alarma' geçme emri verdi. Öte yandan Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitry Kuleba "Rus ordusu peş peşe mağlubiyet yaşadıktan sonra bize ön şartsız görüşme yapabileceklerini bildirdiler. Bu şimdiden Ukrayna için bir zaferdir." dedi. İşte son dakika haberinin detayları...
27.02.2022 Dünya
Rusya - Ukrayna savaşında 4. gün! Müzakere masası kuruluyor, ön şartsız, Belarus sınırında...
Rusya - Ukrayna savaşında 4. gün! Müzakere masası kuruluyor, ön şartsız, Belarus sınırında... Rusya'nın Ukrayna'ya karşı başlattığı savaş 4. gününde devam ediyor. Rus askerleri Harkov'dan geri püskürtüldü ve kent tamamen Ukrayna'nın kontrolüne geçti. Bununla birlikte Zelenski, Rusya'nın Belarus'ta müzakere teklifini reddetti ve İstanbul da dahil olmak üzere başka şehirlerde müzakereler için açık kapı bıraktı. Rusya ise Ukrayna'ya müzakere görüşmeleri için süre verdi. Müzakere için verilen sürenin dolmasının ardından Rusya'dan flaş açıklama geldi. Rus Medyası, Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski'nin Belarus Gobel kentine müzakereleri kabul ettiğini iddia etti. Rusya Devlet Başkanı Yardımcısı Medinskiy, "Ukrayna Gomel bölgesinde görüşme yapmayı kabul etti, Rus heyeti oraya gidiyor" açıklamasını yaptı.
27.02.2022 Dünya
Rusya-Ukrayna savaşında son dakika gelişmesi! Kiev ateş altında, bomba yağıyor, çok sayıda ölü ve yaralı var...
Rusya-Ukrayna savaşında son dakika gelişmesi! Kiev ateş altında, bomba yağıyor, çok sayıda ölü ve yaralı var... Dünyanın korktuğu oldu, Rusya Ukrayna'ya saldırdı. Dün başlayan savaş ile ilgili son dakika haberleri peş peşe geliyor. Ukrayna ordusu direniyor ama Rus ordusu Kiev bölgesine kadar ilerledi. Çok yoğun çatışmalar yaşanıyor. Rus ordusu uçaklarla ve füzelerle vuruyor. Ukrayna'da yaşananlarla ilgili ABD, NATO ve Batılı devletlerden Rusya'ya karşı art arda yaptırım kararları alınmaya başladı. Ukrayna'da halk daha güvenli bölgelere kaçıyor. Ukrayna'nın başkenti Kiev'de patlama sesleri duyuluyor. Ukrayna’nın başkenti Kiev güne ağır bombardıman saldırılarıyla uyandı. Ukrayna lideri Vladimir Zelenski ise acı tabloyu paylaşarak ilk günde hayatını kaybeden insanların sayısını açıkladı. İşte dakika dakika Rusya Ukrayna savaşında yaşananlar...
25.02.2022 Dünya
Cumhurbaşkanı Erdoğan, İtalya Büyükelçisi'nin 'güven mektubu'nu kabul etti
Cumhurbaşkanı Erdoğan, İtalya Büyükelçisi'nin 'güven mektubu'nu kabul etti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İtalya'nın Ankara Büyükelçisi Giorgio Marrapodi'nin güven mektubunu kabul etti.
26.01.2022 Siyaset
10 büyükelçi kim? Büyükelçilerin durumu ne olacak? 10 büyükelçi kabinenin gündeminde!
10 büyükelçi kim? Büyükelçilerin durumu ne olacak? 10 büyükelçi kabinenin gündeminde! Kabine bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanıyor. Toplantının ana gündem maddeleri virüs salgını ve 10 büyükelçi ile ilgili gelişmelerin olması bekleniyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, "İstenmeyen adam" ilan edeceğiz dediği, Osman Kavala çağrısına imza atan 10 büyükelçinin durumu da toplantıda ele alınacak. Peki, 10 büyükelçi kim? 10 büyükelçi hangi ülkelerden? Büyükelçilerin durumu ne olacak? İşte son gelişmeler...
25.10.2021 Gündem
Protokol tartışmasının asıl nedeni ortaya çıktı! 'Türkler mağdur oldu'
Protokol tartışmasının asıl nedeni ortaya çıktı! 'Türkler mağdur oldu' AB Konseyi Başkanı Charles Michel ve AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen’in (VDL) Ankara’ya yaptıkları ziyareti gölgeleyen protokol tartışmasında ibre Brüksel aleyhine döndü. Başlangıçta Türkiye’yi suçlayan Avrupa medyası, asıl nedenin iki AB yetkilisi arasındaki mücadele olduğunu yazdı.
11.04.2021 Dünya
İtalya Başbakanı'nın skandal sözleri peş peşe sert tepkiler
İtalya Başbakanı'nın skandal sözleri peş peşe sert tepkiler İtalya'nın Ankara Büyükelçisi Gaiani, Başbakan Draghi'nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik ifadeleri nedeniyle Türk Dışişlerine çağrıldı. Dışişleri Bakanlığı, İtalya Başbakanı Draghi'nin Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik "hadsiz ve çirkin ifadelerini" derhal geri almasını istedi. Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu "Atanmış İtalya Başbakanı Draghi’nin, seçimle göreve gelmiş Cumhurbaşkanımız hakkındaki hadsiz ifadelerini kuvvetle kınıyor, iade ediyoruz" ifadelerini kullandı. Skandal sözlere tepkiler peş peşe geldi.
9.04.2021 Siyaset
İtalya'nın Ankara Büyükelçisi, Dışişleri'ne çağrıldı! Peş peşe tepkiler
İtalya'nın Ankara Büyükelçisi, Dışişleri'ne çağrıldı! Peş peşe tepkiler İtalya'nın Ankara Büyükelçisi Massimo Gaiani, Başbakan Mario Draghi'nin Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik ifadeleri nedeniyle Türk Dışişleri'ne çağrıldı. Dışişleri Bakanlığı, İtalya Başbakanı Draghi'nin Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik "hadsiz ve çirkin ifadelerini" derhal geri almasını istedi. Öte yandan siyasiler, Draghi'nin sözlerine sert tepki gösterdi.
8.04.2021 Gündem
Bağdat Büyükelçisi Ali Rıza Güney kimdir? Büyükelçiler Kararnamesi 2020!
Bağdat Büyükelçisi Ali Rıza Güney kimdir? Büyükelçiler Kararnamesi 2020! Büyükelçiler Kararnamesi 2020 yayınlandı! Türkiye'nin Bağdat Büyükelçiliği görevine, Ali Rıza Güney getirildi. Peki, Ali Rıza Güney kimdir, kaç yaşında ve nereli? Bağdat Büyükelçisi Ali Rıza Güney'in hayatı...
8.12.2020 Gündem
Akdeniz'de sıcak gelişme! Türkiye harekete geçti...
Akdeniz'de sıcak gelişme! Türkiye harekete geçti... Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar İrini Harekatı'na tepki göstererek, "İrini Harekatı başlangıcından beri sakat doğmuş bir harekat. Uluslararası hukuk tarafından sağlam temellere dayanmıyor." ifadelerini kullandı.
24.11.2020 Gündem
Türkiye'den dış politikada dengeleri değiştiren hamleler
Türkiye'den dış politikada dengeleri değiştiren hamleler Türkiye pandemi sonrası normalleşme sürecinde dış politikada hızlı bir trafik işletiyor. Son dönemde, Yunanistan, Fransa, İsrail, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Mısır’ın Türkiye’ye karşı attığı adımlara Türkiye, “Sahada ve masada kazanım” stratejisi kapsamında Asya, Afrika, Ortadoğu ve Balkanlar’da diplomatik, askeri, siyasi alanlarda dikkat çekici hamleleriyle karşılık veriyor.
2.08.2020 Gündem
BM 75. Genel Kurul Başkanlığına Volkan Bozkır seçildi
BM 75. Genel Kurul Başkanlığına Volkan Bozkır seçildi Birleşmiş Milletler (BM) 75. Genel Kurul Başkanlığına Türkiye'nin adayı eski Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci, TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Büyükelçi Volkan Bozkır seçildi.
17.06.2020 Gündem
Türkiye'nin gönderdiği tıbbi yardım malzemeleri Bosna Hersek'e  ulaştı
Türkiye'nin gönderdiği tıbbi yardım malzemeleri Bosna Hersek'e ulaştı Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına karşı mücadeleye destek amacıyla Türkiye'nin Balkan ülkelerine gönderdiği tıbbi yardımları taşıyan askeri kargo uçağı, Sırbistan'ın ardından ikinci durağı Bosna Hersek'e ulaştı.
8.04.2020 Gündem
3 bin kişi yaşamını yitirdi, 89 bin kişide covid 19 (Koronavirüs) var! (2 Mart 2020 Corona Virüsü son durum)
3 bin kişi yaşamını yitirdi, 89 bin kişide covid 19 (Koronavirüs) var! (2 Mart 2020 Corona Virüsü son durum) Corona virüsü yayılmaya devam ediyor. 12 Aralık 2019 yılında ilk kez Vuhan'da ortaya çıkan Kovid-19, kısa sürede Çin'in diğer şehirlerine ve başka ülkelere yayıldı. Corona virüsü nedeniyle ölen kişilerin sayısı 2 bin 914'ü Çin'de olmak üzere toplam 3 bin 44 kişiye ulaştı. 89 bin kişiye ise Covid-19 teşhisi konuldu. Dünya Sağlık Örgütü ise (DSÖ) salgının ilk yıllarında "acil durum" ilan etmiş, hızlıca artan ölümlerin akabinde küresel risk seviyesini "yüksekten", "çok yüksek"e çıkardı. İşte 2 Mart 2020 itibariyle corona virüsü son durum...
2.03.2020 Gündem
Bakan Çavuşoğlu açıkladı: Mart ayında Türkiye'de başlıyor
Bakan Çavuşoğlu açıkladı: Mart ayında Türkiye'de başlıyor Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, gelecek yıl mart ayında ilk defa Türkiye'de "Antalya Diplomasi Forumu"nu başlatacaklarını söyledi.
1.12.2019 Gündem
Dışişleri Bakanlığı uluslararası toplumu bilgilendirdi!
Dışişleri Bakanlığı uluslararası toplumu bilgilendirdi! Türkiye, güney sınırında oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu yok etmek, bölgeye barış ve huzuru getirmek amacıyla başlatılan Barış Pınarı Harekatı'na yönelik uluslararası toplumu bilgilendirdi.
9.10.2019 Dünya
Dışişleri Bakanlığı'ndan İtalya Berceto belediyesine kınama!
Dışişleri Bakanlığı'ndan İtalya Berceto belediyesine kınama! Dışişleri Bakanlığı, İtalya'nın Berceto ilçesinde terörist başı Abdullah Öcalan’a fahri hemşehrilik verilmesini şiddetle kınadı.
8.10.2019 Dünya

Benzer Haber Etiketleri