İstisna

İstisna

Son dakika istisna haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan istisna ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını istisna haber sayfamızda bulabilirsiniz.

İstisna

haberleri sayfasında son dakika yaşanan istisna gelişmeleri de dahil olmak üzere 2.004 istisna haberi bulunmuştur. Tüm istisna haberleri aşağıda listelenmiştir.
AK Parti Sözcüsü Çelik: Karşımızdaki aşırı iddialılar yanılacak, güçlü bir başarı ortaya koyacağız
AK Parti Sözcüsü Çelik: Karşımızdaki aşırı iddialılar yanılacak, güçlü bir başarı ortaya koyacağız AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik katıldığı canlı yayın programında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Ömer Çelik, "Geçen seçim gibi AK Parti ve Cumhur İttifakı'na aşırı iddialı olanların yanıldığını ve neticenin bizim lehimize tecelli ettiğini göreceğiz" dedi.
29.03.2024 Gündem
Ev sahibi milyonları ilgilendiriyor! Süre uzatıldı
Ev sahibi milyonları ilgilendiriyor! Süre uzatıldı Kira vergisi ile ilgili dikkat çeken detaylar ortaya çıktı. Mart ayı vergi beyannamesi ayı. Milyonlarca kişiyi ilgilendiren kira gelirleri ve vergilendirilmesi bu yıl da beyan dönemi olan mart ayında gündemde. Öte yandan Kira gelir vergisinin zamanında ödenmemesi veya beyanname verilmemesi durumlarında cezai işlemler uygulanır. Bu ceza miktarı, kira bedelinin yüzde 5'ine kadar değişebilir ve istisna tutarından yararlanılamaz. Ayrıca, gecikme zammı aylık olarak eklenir ve usulsüzlük cezası da getirilebilir.
29.03.2024 Ekonomi
Ev sahibi milyonları ilgilendiriyor! 4 gün içerisinde müracaat edilmesi gerekiyor, 21 bin TL...
Ev sahibi milyonları ilgilendiriyor! 4 gün içerisinde müracaat edilmesi gerekiyor, 21 bin TL... Evi olan milyonları yakından ilgilendiriyor! Son günlere girildi. 21 bin TL detayı oraya çıktı. Kira Gelir beyanında son gününü 1 Nisan olduğunu hatırlatan emlak uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı, ''Mesken kira geliri elde edenler elde ettikleri kira gelirinin 2023 yılı için istisna tutarı olan 21 bin TL’yi aşması halinde beyanname vermeleri gerekiyor. Vergi kesintisine (tevkifata) tabi işyeri kira gelirleri elde edenlerde ise, kira gelirlerinin brüt tutarı 2023 yılı için beyanname verme sınırı olan 150 bin TL’yi aşması halinde beyanname verirler'' dedi.
27.03.2024 Ekonomi
ÖTV istisnası! Limit güncellemesi yapıldı,  1 milyon 591 bin TL oldu
ÖTV istisnası! Limit güncellemesi yapıldı, 1 milyon 591 bin TL oldu Araba alma planı yapan binlerce kişiyi dorudan ilgilendiriyor. ÖTV ayarı yapıldı. Ticaret Bakanlığı detayları paylaştı. Engelli kişilerin kullanımı için yurt dışından ithal edilen özel tertibatlı araçlar, 2024 yılı için 1 milyon 591 bin 200 TL’ye kadar ÖTV istisnasından yararlanabilecek.
19.03.2024 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ramazan Bayramı ikramiyelerini 2 ile 5 Nisan tarihleri arasında emeklilerimizin hesaplarına yatırmış olacağız
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ramazan Bayramı ikramiyelerini 2 ile 5 Nisan tarihleri arasında emeklilerimizin hesaplarına yatırmış olacağız Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Bu yıl emeklilerimizin bayram ikramiyelerinde de yüzde 50 artışa gittik. Ramazan Bayramı ikramiyelerini inşallah 2 ile 5 Nisan tarihleri arasında emeklilerimizin hesaplarına yatırmış olacağız. Devletimizin deprem bölgesiyle ilgili yükümlülükleri azaldıkça, artan kaynağı emeklilerimiz ve çalışanlarımız başta olmak üzere milletimizin istifadesine sunmaya devam edeceğiz. Bunun yanında enflasyonu yeniden tek haneli rakamlara düşürerek tüm toplum kesimlerinde daha kalıcı refah artışı sağlayacağız" dedi.
16.03.2024 Gündem
Küresel ısınma yaban hayatını etkiledi: Ayılar kış uykusuna yatmadı, leylekler erken göç etti
Küresel ısınma yaban hayatını etkiledi: Ayılar kış uykusuna yatmadı, leylekler erken göç etti Çukurova Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mesut Başıbüyük, son yıllarda dünyada artan sıcaklıklarla beraber göçmen kuşların ve diğer canlıların erken göç ettiklerini belirtti.
17.03.2024 Adana
Kira vergisi için son gün uyarısı yapıldı! Ödemeyenlere ceza kesiliyor
Kira vergisi için son gün uyarısı yapıldı! Ödemeyenlere ceza kesiliyor Kira vergisi ile ilgili dikkat çeken detaylar ortaya çıktı. Mart ayı vergi beyannamesi ayı. Milyonlarca kişiyi ilgilendiren kira gelirleri ve vergilendirilmesi bu yıl da beyan dönemi olan mart ayında gündemde. Öte yandan Kira gelir vergisinin zamanında ödenmemesi veya beyanname verilmemesi durumlarında cezai işlemler uygulanır. Bu ceza miktarı, kira bedelinin yüzde 5'ine kadar değişebilir ve istisna tutarından yararlanılamaz. Ayrıca, gecikme zammı aylık olarak eklenir ve usulsüzlük cezası da getirilebilir.
11.03.2024 Ekonomi
1. derece memura 3600 ek gösterge ne zaman verilecek, torba yasada var mı? 1. dereceye düşen tüm memurlara 3600 ek gösterge verilecek mi, 1. dereceye 3600 ne oldu?
1. derece memura 3600 ek gösterge ne zaman verilecek, torba yasada var mı? 1. dereceye düşen tüm memurlara 3600 ek gösterge verilecek mi, 1. dereceye 3600 ne oldu? 1. dereceye düşen memura 3600 ek gösterge ne zaman verilecek, 1. dereceye 3600 ek gösterge torba yasada var mı? 3600 ek gösterge ile ilgili Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan birinci dereceye yükselen memurlar için 3600 ek gösterge düzenlemesini hayata geçireceklerini bildirmişti. Gözler torba yasaya çevrilmişken, 1. dereceye 3600 ne oldu sorusunun yanıtı araştırılıyor.
7.03.2024 Çalışma Hayatı
Sosyal medyadan hakarete ön ödeme! Ceza yağacak
Sosyal medyadan hakarete ön ödeme! Ceza yağacak Yeni yargı paketine göre sosyal medyadan hakaret suçunda artık mağdur ile failin uzlaştırılması yoluna gidilmeyecek. Savcılık günlüğü 100 TL’den para cezası verecek ve ön ödeme tebligatı çıkaracak. Para cezası ödenince takipsizlik verilecek. Böylece fail hakkında dava açılmayacak ve dosya kapanacak. Avukat Bekir Şabahat’a göre uygulamayla “Parasını verir, hakaret ederim” algısı oluşabilir.
12.02.2024 Gündem
Yemek yardımında gözden kaçan detay! Maaşa ve prime doğrudan etki ediyor
Yemek yardımında gözden kaçan detay! Maaşa ve prime doğrudan etki ediyor Çalışan herkesi ilgilendiriyor. Şirketlerin gelir vergisinden istisna tutulacağı günlük yemek bedeli belli olmuştu. 2024 yılı günlük yemek bedeline yüzde 54.54 zam yapılmıştı. Konuyla ilgili merak edilen soruların başında 'yemek yardımı için sınır var mı?' geliyor. İşte yemek yardımıyla ilgili kritik detay...
9.02.2024 Çalışma Hayatı
Ünsüz Yumuşaması Nedir, Nasıl Bulunur? Ünsüz Yumuşaması Örnekleri Ve Kuralları...
Ünsüz Yumuşaması Nedir, Nasıl Bulunur? Ünsüz Yumuşaması Örnekleri Ve Kuralları... Dilimizi doğru kullanmak ve yazmak oldukça önemlidir. Hele resmi yazışmalar ve kurumsal yazışmalarda imla hatası yapmadan kurallara uygun bir metin ortaya çıkarmak oldukça önemlidir. Bunun için Türk dil bilgisi kurallarına hakim olmak gerekir. Ünsüz yumuşaması da bu kurallardan biridir. Bir ses olayı olan ve sert ünlülerin, kendinden sonra gelen eke bağlı olarak ses değişimi yaşaması gerektiği durumdur.
5.02.2024 Gündem
Almanya’da çifte vatandaşlık müjdesi! Yasa tasarısı resmen kabul edildi
Almanya’da çifte vatandaşlık müjdesi! Yasa tasarısı resmen kabul edildi Almanya Federal Meclisi, vatandaşlığa geçişin kolaylaştırılmasını ve çifte vatandaşlık yolunun açılmasını içeren yasayı onayladı.
19.01.2024 Dünya
ÖTV muafiyetli araçlar için istisna tutarı artırıldı!
ÖTV muafiyetli araçlar için istisna tutarı artırıldı! Engelli vatandaşlara sağlanan ÖTV muafiyetli araçlar için istisna tutarı yükseltildi. Bununla birlikte ÖTV muafiyetli araçların kapsamı da genişletildi. Peki istisna tutarı 1 Ocak 2024 tarihinden itibaren yüzde 58,46 oranında artırılan ÖTV muafiyetli araçları kimler kullanabilir? Şartlar neler?
18.01.2024 Ekonomi
18 yaş öncesi çalışana emeklilik yolu açılıyor!
18 yaş öncesi çalışana emeklilik yolu açılıyor! Milyonlarca çalışanın hayali iyi bir aylıkla emekli olup rahat bir ömür sürmek olup, bunun için sigorta kollarına göre kritik ayrıntılara dikkat etmek gerekiyor. Emeklilik aylığı hesabı memur, işçi, kendi hesabına çalışanlar için farklı hesaplanıyor. Aylığı, çalışma yaşamı boyunca üstünden prim hesaplanan kazanç tutarı ve prim ödeme gün sayısı belirliyor. Sigorta primlerinin 18 yaşından önce yatırılmasının emekliliğe etkisi merak edilen konuların başında geliyor. Bu yaştan önceki sürelere ait sigorta günleri kaybolmuyor, emeklilikte aranan prim gün sayısında hesaba katılıyor. Emeklilik başlangıcı 18 yaşının doldurulduğu tarih kabul ediliyor. Ancak bir istisna bulunuyor. İşte merak edilen detaylar...
8.01.2024 Çalışma Hayatı
Kira için yeni rakam belli oldu! 2024 yılı için gelir vergisi istisnası belirlendi
Kira için yeni rakam belli oldu! 2024 yılı için gelir vergisi istisnası belirlendi 2024 yılı için gelir vergisi istisnası belli oldu. Gelir İdaresi Başkanlığı'nın açıklamasına göre mesken kira gelirlerinde gelir vergisi istisnası 2024 yılı için 33 bin lira olarak belirlendi.
4.01.2024 Ekonomi
Ev sahipleri dikkat! Kira sınırı ortaya çıktı, yeni rakam resmen duyuruldu
Ev sahipleri dikkat! Kira sınırı ortaya çıktı, yeni rakam resmen duyuruldu Milyonlarca ev sahibini doğrudan ilgilendiriyor. Evini kiraya verenlerin beklediği rakamlar açıklandı. Gelir İdaresi Başkanlığı, mesken kira gelirlerinde gelir vergisi istisnasının 2024 yılı için 33 bin lira olduğunu açıkladı.
4.01.2024 Ekonomi
Ankaragücü-Ç.Rize yeniden oynayacak! Taraftarlar da yer alacak
Ankaragücü-Ç.Rize yeniden oynayacak! Taraftarlar da yer alacak Trendyol Süper Lig'in 16. haftasında MKE Ankaragücü ile Çaykur Rizespor arasında oynanan maç Faruk Koca'nın hakem Halil Umut Meler'e yaptığı yumruklu saldırıyla son bulmuştu. İki takım kupada yeniden karşı karşıya gelecek. Milliyet yazarlarından Mustafa Anıklı kupadaki maçta ev sahibi takım taraftarlarının tribünde yer alabileceğini belirtti.
21.12.2023 MKE Ankaragücü
Bakan Şimşek'ten enflasyon açıklaması: Kalıcı olarak düşüreceğiz
Bakan Şimşek'ten enflasyon açıklaması: Kalıcı olarak düşüreceğiz Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, yurt dışı seyahatlerinin neredeyse hepsinde ana gündem maddelerinden birinin yeşil ve dijital dönüşüm olduğunu belirterek, “Biz hiç kimseden kaynak istemedik. Hiç kimseden para istemedik. Türkiye’nin paraya ihtiyacı yok” dedi.
20.12.2023 Ekonomi
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek: Kestirme, kolaycı bir çözüm yok, doğru yoldayız
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek: Kestirme, kolaycı bir çözüm yok, doğru yoldayız Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. OVP’nin çalıştığını belirten Şimşek, “Attığımız adımlar sonuç vermeye başladı. Sabır ve kararlılıkla programı uygulayacağız, zamana ihtiyacımız var. Kestirme, kolaycı bir çözüm yok ama son birkaç ayda birçok alandaki gelişmeye baktığımızda programın çalıştığını, doğru yolda olduğumuzu göreceksiniz” ifadelerini kullandı.
14.12.2023 Ekonomi
MB Başkanı Erkan duyurdu: Reeskont limitlerini daha da artıracağız
MB Başkanı Erkan duyurdu: Reeskont limitlerini daha da artıracağız Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan "3 milyar liraya yükselttiğimiz reeskont limitini daha da artıracağız, çalışmalar devam ediyor" dedi.
8.12.2023 Ekonomi
En güzel Yunan adaları sıralaması! 10 Yunan Adasına vize muafiyeti heyecan yarattı, gözler en güzel Yunan Adasına çevrildi!
En güzel Yunan adaları sıralaması! 10 Yunan Adasına vize muafiyeti heyecan yarattı, gözler en güzel Yunan Adasına çevrildi! Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ortak basın açıklaması düzenleyen Yunanistan Başbakanı Miçotakis, "Ege'deki bütün yıl boyunca 7 günlük süreyle vizeden muaf tutarak Türk vatandaşlarının Ege'deki Yunan adalarını ziyaret etme serbestisini ele aldık" ifadelerini kullandı. Söz konusu açıklama seyahat severlerde heyecan yaratırken en güzel Yunan Adasının hangisi olduğu sorgulanmaya başlandı. Peki, en güzel Yunan Adası hangisi? İşte en güzel Yunan adaları sıralaması…
7.12.2023 Gündem
Borsaya vergi gelecek mi? Borsada yüzde 40 vergi mi olacak, borsada vergi ne kadar düşünülüyor?
Borsaya vergi gelecek mi? Borsada yüzde 40 vergi mi olacak, borsada vergi ne kadar düşünülüyor? Bankada döviz hesabı olan, Hazine’nin dövizli kağıtlarından alan ve hisse senedinden kazanç elde edenlerin ödeyeceği verginin yüzde 40’a kadar çıkarılacağı iddiaları sosyal medyada dolaşınca vatandaşlar arama motorlarına yönelerek Borsaya vergi gelecek mi? Borsada yüzde 40 vergi mi olacak, borsada vergi ne kadar düşünülüyor? Sorularına yanıt aramaya başladı.
28.11.2023 Finans
Yurtdışındaki dövizi getirmek için hükümetten flaş hamle! Dövizi getirene ek vergi indirimi
Yurtdışındaki dövizi getirmek için hükümetten flaş hamle! Dövizi getirene ek vergi indirimi Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, yurtdışındaki dövizin ülkeye getirilmesini teşvik etmek için kazanç istisna oranının yüzde 50’den yüzde 80’e çıkarılacağını açıkladı. Şimşek, “Gelir ve kurumlar vergisi mükelleflerinin yurtdışındaki bazı faaliyetlerine uygulanacak vergi indirim ve istisna oranını dövizi Türkiye’ye getirmek şartıyla arttırıyoruz” dedi.
23.11.2023 Ekonomi
MHP lideri Devlet Bahçeli: AYM kapatılmalı ya da yeniden yapılandırılmalı
MHP lideri Devlet Bahçeli: AYM kapatılmalı ya da yeniden yapılandırılmalı MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Anayasa Mahkemesi (AYM) ile Yargıtay arasındaki tartışmalara ilişkin, "Anayasa Mahkemesi Başkanı, zillet ittifakının yüksek yargıya yuvalanmış hastalıklı koludur. Bunu reddediyoruz, bu kişinin haddini ve hududunu çok açık şekilde aştığını düşünüyoruz. Anayasa Mahkemesi kapatılmalı ya da yeniden yapılandırılmalıdır" dedi.
14.11.2023 Gündem
2024 asgari ücret ne kadar olacak? Bakan Işıkhan tarih verdi
2024 asgari ücret ne kadar olacak? Bakan Işıkhan tarih verdi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, 3600 ek gösterge ve asgari ücret çalışmalarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Bakan Vedat Işıkhan, "2024 yılı asgari ücretini belirlemek için aralık ayı başında komisyonumuz toplanacak. Herkesin mutabık kaldığı bir tutarda uzlaşılacağını ümit ediyoruz" dedi.
3.11.2023 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

İstisna ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki istisna haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.