İstiklal marşı kabulü ile ilgili şiirler… İstiklal Marşının kabulü 100. yılında! 12 Mart istiklal marşının kabulü ile ilgili anma sözleri ve mesajları…
İstiklal marşı kabulü ile ilgili şiirler… İstiklal Marşının kabulü 100. yılında! 12 Mart istiklal marşının kabulü ile ilgili anma sözleri ve mesajları… İstiklal Marşının kabulü üzerinden 100 yıl geçti. Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin millî marşı olan İstiklâl Marşı 100 yıl önce ilk defa bugün Meclis’te okundu. Millî Mücadele devam ederken, Mehmet Âkif Ersoy tarafından kaleme alınan şiir, 12 Mart 1921'de Birinci Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından İstiklâl Marşı olarak kabul edildi. Savaştan etkilenen Anadolu insana cesaret vermesi için yazışan şiir, Osman Zeki Üngör tarafından bestelendi. Orkestrasyonu ise Edgar Manas tarafından yapıldı. İstiklal Marşının kabulü ile ilgili şiir, anma sözleri ve mesajları…
11.03.2021 Gündem
Erdoğan: Çanakkale'de yazılan destandan alacağımız çok önemli dersler olacağına inanıyoruz
Erdoğan: Çanakkale'de yazılan destandan alacağımız çok önemli dersler olacağına inanıyoruz Şehitler Abidesi'nde 18 Mart Şehitleri Anma Günü Töreni'ne katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye Yüzyılı'nın inşasında Çanakkale'de yazılan destandan alacağımız çok önemli dersler olacağına inanıyoruz." dedi.
18.03.2024 Gündem
Atatürk vefatının 85'inci yılında Demirören Medya Center'da anıldı
Atatürk vefatının 85'inci yılında Demirören Medya Center'da anıldı Cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, vefatının 85. yılında Demirören Medya Center'da yapılan programla anıldı. Programda 10 Kasım'a özel hazırlanan Hürriyet, Milliyet, Posta ve Fanatik gazetelerinin arşivindeki kapaklardan oluşan sergi ile Atatürk'ün Trablusgarp, Çanakkale ve Kurtuluş Savaşı dönemlerine ait kıyafetleriyle hazırlanan canlandırma sergisi yoğun ilgi gördü.
10.11.2023 Gündem
TBMM Başkanı Kurtulmuş: Bu Müslümanlıkla ilgili değil insanlıkla ilgili bir meseledir
TBMM Başkanı Kurtulmuş: Bu Müslümanlıkla ilgili değil insanlıkla ilgili bir meseledir İstanbul Üniversitesi'nin 2023-2024 Akademik Yılı Açılış Töreni'nde konuşan TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, "Türkiye'nin varlığı, Türkiye'nin güçlü bir şekilde sözünü ifade etmesi, Türkiye'nin ortaya koyduğu diplomatik çabalarıyla ümit ediyoruz ki Ortadoğu'da bugün yaşadığımız insanlık sorunu da geride kalacaktır. Meselenin iki tarafı, siyasi meseleyi bir tarafa bırakarak önce acilen şimdi Gazze'de insani ateşkesin sağlanması ve bu anlamda da başta tıbbi malzemeler olmak üzere gerekli desteğin Gazze halkına gönderilmesi şarttır. Bu Müslümanlıkla ilgili bir mesele de değildir. Bu insanlıkla ilgili bir meseledir. Eğer bu insanlık vazifesini 8 milyara yakın insanoğlu yerine getiremezse vay gelsin insanoğlunun başına" dedi.
30.10.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözleri dünya basınında manşet oldu! 'Gazze'ye kimse elini uzatamaz'
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözleri dünya basınında manşet oldu! 'Gazze'ye kimse elini uzatamaz' Cumhuriyet'in 100. yılı yurdun dört bir yanında coşkuyla kutlandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında önemli mesajlar verdi. Erdoğan'ın sözleri dünya basınında geniş yer buldu
30.10.2023 Gündem
Ata Koleji’nden Cumhuriyet kutlaması
Ata Koleji’nden Cumhuriyet kutlaması Ata Koleji, Cumhuriyetimizin 100’üncü yılını büyük bir coşku ve gururla Kemer Country Club’da kutladı. Törende resim yarışması ve Cumhuriyet Koşusu’nda dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi.
30.10.2023 Eğitim
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 100. yıl mesajı: Türkiye Cumhuriyeti'nin önüne kimse geçemeyecektir
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 100. yıl mesajı: Türkiye Cumhuriyeti'nin önüne kimse geçemeyecektir Cumhurbaşkanı Erdoğan, 100. Yıl Hitabı'nı gerçekleştirdi. Erdoğan, "Vahdetttin Köşkü'nden dünyaya seslenmek istiyorum. Türkiye Cumhuriyeti'nin mesut ve muzaffer olması konusunda hiçbir emperyal güç Türkiye'nin önüne geçemeyecektir." dedi.
29.10.2023 Gündem
TCG Anadolu Gemisinde 29 Ekim töreni
TCG Anadolu Gemisinde 29 Ekim töreni TCG Anadolu Gemisi’nde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı töreni düzenlendi. Törende konuşan Amiral Gökçen Fırat, 'Gemilerimiz geçişleri sırasında denizcliğie özgü bir selamlama şekli olan çimariva ile Vahdettin Köşkü'nde bulunan Sayın Cumhurbaşkanımızı selamlayacaktır.' dedi.
29.10.2023 Gündem
Türkiye Cumhuriyeti 100 yaşında! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Anıtkabir'de 100. yıl mesajı
Türkiye Cumhuriyeti 100 yaşında! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Anıtkabir'de 100. yıl mesajı Başkent Ankara'da da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve beraberindeki devlet erkanı, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Anıtkabir'e ziyarette bulundu. Erdoğan, Anıtkabir Özel defterine "Aziz Atatürk, 21 yıllık iktidarımızda emanetinize sahip çıkmaya çalıştık. En büyük yatırım hamlelerinde bulunarak Cumhuriyet'imizin 2. asrını Türkiye yüzyılı ile taçlandıracağız. Cumhuriyetimiz, hiç olmadığı kadar güvendedir." yazdı.
29.10.2023 Gündem
Atatürk’ün sevdiği şarkılar bin kadın tarafından söylendi
Atatürk’ün sevdiği şarkılar bin kadın tarafından söylendi Kocaeli’nin İzmit ilçesinde Cumhuriyet’in 100. yılı dolayısıyla bin kadın aynı anda, Mustafa Kemal Atatürk’ün sevdiği şarkı ve marşları söyledi. Renkli görüntülere sahne olan konser dron ile görüntülendi.
28.10.2023 Yaşam
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Ankara ve İstanbul vurgusu
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Ankara ve İstanbul vurgusu Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti 22. kuruluş yıldönümü programında açıklamalarda bulundu. Erdoğan burada yaptığı konuşmada "Ayrım yapmadan 85 milyona saygı duyan, hesap veren, cesaretle hesap sorabileceğiniz parti ve ittifak arıyorsanız gelin AK Parti ve Cumhur İttifakına katılın. Başta İstanbul ve Ankara olmak üzere yerel seçimlerde zafer için koşacağız." ifadelerini kullandı.
24.08.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yanımızda duranların desteğini hiçbir zaman unutmayacağız
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yanımızda duranların desteğini hiçbir zaman unutmayacağız Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde "Cumhurbaşkanlığı Göreve Başlama Töreni" gerçekleştiriliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Külliye'ye girerken 101 pare top atışı yapıldı. Törene 78 ülkeden üst düzey temsilci katılıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan törende açıklamalarda bulundu.
3.06.2023 Gündem
AK Parti'nin seçim beyannamesi açıklandı! Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeleri sıraladı
AK Parti'nin seçim beyannamesi açıklandı! Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeleri sıraladı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Seçim Beyannamesini açıkladı. "Önümüzdeki dönemde ülkemizi ve milletimizi dünyada hak ettiği yere getireceğiz" diyen Erdoğan, "Enflasyonu yeniden tek haneli rakamlara düşürerek, ülkemizi bu sorundan mutlaka kurtaracağız. Kamuya işe alımları, görevin getirdiği zorunluluklar dışında mülakatı kaldırarak, gençlerimizin sınavlardaki başarı sıralamasına göre yapacağız." ifadelerini kullandı. Ankara-İstanbul arasına süper hızlı tren hattının kurulacağını belirten Erdoğan, 6-G teknolojisinin hazırlıklarına da başlanılacağını söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Hayata geçireceğimiz "gelir tamamlayıcı aile destek sistemiyle”, hiçbir hanenin gelirinin belirli bir seviyenin altına düşmemesini temin edeceğiz." dedi. Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile ilgili ise şunları söyledi: Son 5 yıldaki uygulama tecrübesine ve değişen ihtiyaçlara göre restore ederek, Türkiye Yüzyılı hedeflerimize daha fazla katkı verecek şekilde geliştireceğiz.
11.04.2023 Gündem
Bakan Soylu: Kimse birtakım rüyalar görmesin
Bakan Soylu: Kimse birtakım rüyalar görmesin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Kimse birtakım rüyalar görmesin. Kimse güneyimizde bir terör devleti kurmak için içeride birtakım iş birliği yapan, terör örgütü PKK'yı, onun siyasi destekçilerini masum göstermeye çalışan anlayışların üzerine yatacağımızı zannetmesin." dedi.
10.04.2023 Gündem
Bakan Karaismailoğlu: Tatil planı yapacaklarına keşke metro planı yapsalar
Bakan Karaismailoğlu: Tatil planı yapacaklarına keşke metro planı yapsalar Cebeci Mahallesi Kapalı Pazar, Otopark ve Galericiler Sitesi Temel Atma ve Yatay Delgi Yağmur Suyu Açılış töreni düzenlendi.
16.01.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Biz gençlerimizle Türkiye Yüzyılı'na yürüyoruz
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Biz gençlerimizle Türkiye Yüzyılı'na yürüyoruz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ÜNİAK FEST Programında 81 ilden gelen üniversiteli gençlerle buluştu. Erdoğan burada yaptığı konuşmada, "Birileri sosyal mecralarda kendilerini gaza getirirken, biz gençlerimizle yüz yüze, göz göze, diz dize, el ele, gönül gönüle Türkiye Yüzyılı'na yürüyoruz" ifadelerini kullandı.
8.01.2023 Gündem
Türkiye Yüzyılı'nın ilk eseri Togg! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ön satışı şubatta, ilk siparişi ben veriyorum
Türkiye Yüzyılı'nın ilk eseri Togg! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ön satışı şubatta, ilk siparişi ben veriyorum Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Togg Gemlik Kampüsü Açılış Töreni'nde açıklamalarda bulundu.Cumhurbaşkanı Erdoğan togg için ön siparişlerin Şubat ayında başlayacağını duyururken otomobilin fiyatına ilişkin ise "Önümüzdeki senenin mart ayı sonunda pazara çıkacak ürünün fiyatının bugünden ilanı hem doğru hem de mümkün değildir. Ön satışın başlayacağı Şubat ayında Togg’un fiyatı da açıklanacaktır. Telaşa gerek yok" ifadelerini kullandı.
29.10.2022 Gündem
Dünya Astsubaylar Günü ne zaman, Astsubaylar Günü neden 17 Ekim? Astsubaylar günü tarihi…
Dünya Astsubaylar Günü ne zaman, Astsubaylar Günü neden 17 Ekim? Astsubaylar günü tarihi… Astsubaylar Günü ne zaman ilen edildi, 17 Ekim neden astsubaylar günü? Dünya Astsubaylar Günü 2012 yılından beri her 17 Ekim’de kutlanıyor. İlk kez 2012 yılında kutlanmaya başlanan astsubaylar günü Büyükelçi ve Askeri ataşeler ve siyasi liderlerin katılımlarıyla gerçekleştiriliyor. Peki, Dünya Astsubaylar Günü ne zaman ilan edildi, Dünya Astsubaylar Günü neden 17 Ekim?
17.10.2022 Gündem
Ak Partili Ünal: Türkiye, yalan habere maruz kalan ülkeler sıralamasında 1'inci sırada
Ak Partili Ünal: Türkiye, yalan habere maruz kalan ülkeler sıralamasında 1'inci sırada AK Parti Grup Başkanvekili ve Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal, Türkiye'nin en çok yalan habere maruz kalan ülke olduğunu belirterek, "Türkiye, yalan habere maruz kalan ülkeler sıralamasında 1'inci sırada yüzde 49 ile. O yüzden lütfen bunların yalanlarına asla inanmayın" dedi.
9.09.2022 Siyaset
Bakan Kasapoğlu: 30 Ağustos ile bir memleket küllerinden doğmuştur
Bakan Kasapoğlu: 30 Ağustos ile bir memleket küllerinden doğmuştur Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Kütahya'da 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlama törenlerinde konuştu. Kasapoğlu, "30 Ağustos'ta kazanılan sadece bir savaş değildir. 30 Ağustos ile bir memleket küllerinden doğmuştur." dedi.
30.08.2022 Gündem
Bakan Akar'dan Yunanistan'a sert tepki: Bu kadar pervasızlık kabul edilemez
Bakan Akar'dan Yunanistan'a sert tepki: Bu kadar pervasızlık kabul edilemez Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Yunanistan'ın son dönemde yaptığı hava ihlallerine ve tacizlere ilişkin, "23 Ağustos'ta S-300'ler NATO görevi yapan Türk F-16'larını radar kilidine aldılar. Kötü komşumuzun bu yaptığının görülmesi lazım, anlaşılması ve anlatılması lazım. Bu kadar aleni şımarıklık, bu kadar pervasızlık kabul edilemez" dedi.
29.08.2022 Siyaset
TOGG'la ilgili yeni gelişme! Gözler o aya çevrildi
TOGG'la ilgili yeni gelişme! Gözler o aya çevrildi Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı (TOBB) Başkanı Hisarcıklıoğlu, Türkiye’nin 120 yıllık hayali ve 60 yıl önce yarıda kalmış rüyası olan TOGG için 1 milyon 800 bin tüccar ve sanayicinin adına görevi üstlendiğini belirterek, “Buraya Bursa Gemlik’ten geldim. Orada TOGG var. 1 milyon 800 tüccar ve sanayi adına bu görevi üstlendim. İnsanımızın 120 yıllık hayali ve 60 yıl önce yarıda kalmış bir rüyaydı. Cumhurbaşkanı ‘yapar mısın’ deyince ben Türk iş dünyasına güvendim. Allah’a şükürler olsun ilk defa Türkiye’nin markası olan, her şeyi yerli olan dünya otomobil teknolojisiyle aynı anda yarışa çıkacağımız yüzde 100 elektrikli otomobili ve yüzde 51 yerli ve milli olmak üzere 29 Ekim’de fabrikanın açılışını Gemlik’te yapacağız. İnşallah mart ayında Bitlis ve Tatvan yollarında TOGG arabasını göreceğiz” ifadelerini kullandı.
4.08.2022 Ekonomi
Bahçeli'den 'Millet Bahçesi' açıklaması: Atatürk Havalimanı'nda yıkım yok, ihya faaliyeti var
Bahçeli'den 'Millet Bahçesi' açıklaması: Atatürk Havalimanı'nda yıkım yok, ihya faaliyeti var Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İstanbul’un Fethinin 569. Yılı Kutlamaları ve Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi İlk Fidan Dikim Töreni'ne katıldı. Bahçeli "Millet bahçesi kucaklaşmanın adresidir. Müflis ve iki yüzlü siyasetçilerin estirdiği yalan rüzgarının tam tersine Atatürk Havalimanı'nda yıkım yoktur, israf yoktur, heba edilmiş miras yoktur. İstanbullu kardeşlerimi ferah ve sefaya kavuşturacak ihya vardır" dedi.
29.05.2022 Siyaset
İYİ Parti'nin İstanbul'da 100 bin üyeye ulaşması kutlaması
İYİ Parti'nin İstanbul'da 100 bin üyeye ulaşması kutlaması İYİ Parti, İstanbul’da 100 bin üyeye ulaşmasını kutladı. Partililere seslenen İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İstanbul’da 100 bin kişilik bir aile olduklarını ifade ederek, "İstanbul’da birinci parti olacağız biz" dedi. Akşener, İYİ Parti’ye üye olan emekli askeri hakim Ahmet Zeki Üçok’a da rozet taktı.
22.05.2022 Siyaset
23 Nisan Anıtkabir ziyaret saatleri ve 23 Nisan anıtkabir programı! Anıtkabir saat kaça kadar açık?
23 Nisan Anıtkabir ziyaret saatleri ve 23 Nisan anıtkabir programı! Anıtkabir saat kaça kadar açık? 23 Nisan Anıtkabir ziyaret saatleri ve programı 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle gündeme geldi. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü ziyaret etmek isteyenler Anıtkabir ziyaret saatlerini araştırıyor. Peki, Anıtkabir saat kaça kadar açık? 23 Nisan Anıtkabir programı ve ziyaret saatleri 2022… 23 nisan anıtkabir ziyaret saatleri ve anıtkabir 23 nisan 2022 programı
23.04.2022 Gündem

Benzer Haber Etiketleri