İstanbul’un fethinden sonra Ayasofya’da neler oldu? Fatih Sultan Mehmet'in Ayasofya Vakfiyesi ne anlatıyor? Fethiye Camii ne demek?
İstanbul’un fethinden sonra Ayasofya’da neler oldu? Fatih Sultan Mehmet'in Ayasofya Vakfiyesi ne anlatıyor? Fethiye Camii ne demek? İstanbul'un fethinin en önemli sembollerinden biri olan Ayasofya Cami, bir geleneğin de sembolüdür. Osmanlı’da asırlar boyu sürdürülen bir gelenek, fethedilen bir şehrin en büyük mabedinden ezan okunması ve ilk Cuma namazının bu mabedde kılınmasıdır. İstanbul’un fethinden sonra ilk namaz da Ayasofya’da kılınmıştır. Peki, İstanbul’un fethinden sonra Ayasofya’da neler oldu? Fatih Sultan Mehmet'in Ayasofya Vakfiyesi ne anlatıyor? Fethiye Camii ne demek? İşte detaylar…
29.05.2022 Gündem
29 Mayıs İstanbul'un fethi ile ilgili en güzel mesajlar!
29 Mayıs İstanbul'un fethi ile ilgili en güzel mesajlar! Hz. Muhammed tarafından "Kostantîniyye elbette fetholunacaktır. Onu fetheden kumandan ne güzel kumandandır! Onu fetheden askerler ne güzel askerlerdir!" diyerek fethi müjdelenen, İstanbul'un fethinin bugün 569. yılı kutlanıyor. Bir çağın kapanıp yeni bir çağı İstanbul'un fethi çoşkuyla kutlanıyor. 29 Mayıs 1453 İstanbul'un fethine en güzel mesajları derledik. İşte İstanbul'un fethi ile ilgili en güzel mesajlar ve sözler!
28.05.2022 Gündem
Pinhani ve Teoman konseri ne zaman? Konserler ücretsiz mi? İBB 29 Mayıs Maltepe Konserleri saatleri!
Pinhani ve Teoman konseri ne zaman? Konserler ücretsiz mi? İBB 29 Mayıs Maltepe Konserleri saatleri! İstanbul’da fetih coşkusu etkinliklerle kutlanacak. Fatih Sultan Mehmet Han’ın fetih öncesinde ve sonrasında ordusuyla silinmez izler bıraktığı Anadolu yakası bugüne kadarki en büyük fetih kutlamasına ev sahipliği yapacak. İBB, İstanbul’un fethinin yıldönümünü Teoman ve Pinhani konseri ile kutlayacak. Peki, Pinhani ve Teoman konseri ne zaman? Teoman konseri ücretsiz mi? Maltepe Teoman konseri saat kaçta başlayacak? İşte 29 Mayıs Maltepe Teoman konseri detayları!
28.05.2022 Kültür Sanat
29 Mayıs toplu taşıma ücretsiz mi? 29 Mayıs Marmaray ücretsiz mi? 29 Mayıs İstanbul’un fethinin yıldönümünde ulaşım ücretsiz mi?
29 Mayıs toplu taşıma ücretsiz mi? 29 Mayıs Marmaray ücretsiz mi? 29 Mayıs İstanbul’un fethinin yıldönümünde ulaşım ücretsiz mi? İstanbul’un fethinin 569. Yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde 29 Mayıs günü toplu ulaşımın ücretsiz olup olmayacağı merak ediliyor. Marmaray, otobüs, metro, metrobüs, ve metrolarda ulaşımın ücretsiz olup olmadığı pek çok kişinin araştırdığı konuların başında geliyor. Peki, 29 Mayıs toplu taşıma ücretsiz mi? 29 Mayıs İstanbul’un fethinin yıldönümünde ulaşım ücretsiz mi? Otobüs, marmaray, vapur, metro ve metrobüs ücretsiz mi? İşte detaylar…
29.05.2022 Gündem
İstanbul’un fethi kutlama programı belli oldu mu? Fetih kutlamaları nerede? İstanbul’un fethi etkinlikleri nerede, ne zaman yapılacak?
İstanbul’un fethi kutlama programı belli oldu mu? Fetih kutlamaları nerede? İstanbul’un fethi etkinlikleri nerede, ne zaman yapılacak? 29 Mayıs İstanbul’un fethinin yıl dönümü büyük çoşkuyla kutlanacak. Fetih kutlamaları programı belli oldu. Kutlamalara katılmak isteyen binlerce kişi İstanbul’un fethi etkinliklerini araştırıyor. Peki, İstanbul’un fethi kutlama programı belli oldu mu? Fetih kutlamaları nerede? İstanbul’un fethi etkinlikleri nerede, ne zaman yapılacak? İşte etkinlik programı…
28.05.2022 Gündem
İstanbul’un fethi ne zaman? İstanbul’un fethinin kaçıncı yılı? İstanbul nasıl fethedildi?
İstanbul’un fethi ne zaman? İstanbul’un fethinin kaçıncı yılı? İstanbul nasıl fethedildi? İstanbul'un fethinin 569. yıl dönümü kutlanıyor. Tarihte çağ kapayıp çağ açan, tarihin akışını değiştiren en şanlı zaferlerden olan İstanbul’un fethi, Hazreti Peygamber'in hadisi üzerine, övgüsüne mazhar olmak adına Fatih Sultan Mehmet’in en büyük zaferidir. İstanbul’ın Fethi’nin yıldönümünde pek çok kişi fetih sürecine ilişkin detayları araştırıyor. Peki, İstanbul nasıl fethedildi? İstanbul ne zaman fethedildi? İşte İstanbul’un fethinin tarihi!
28.05.2022 Gündem
29 Mayıs tatil mi, İstanbul’un Fethi resmi tatil mi? 29 Mayıs mesai alınacak mı?
29 Mayıs tatil mi, İstanbul’un Fethi resmi tatil mi? 29 Mayıs mesai alınacak mı? İstanbul'un fethinin yılı dönümü 29 Mayıs için az bir süre kaldı. Vatandaşlar 29 Mayıs tarihi yaklaştıkça, günün resmi tatil olarak geçip geçmediğini sorgulamaya başladı. Peki, 29 Mayıs tatil mi, 21 Mayıs İstanbul’un fethi resmi tatil mi, 21Mayıs okullar tatil mi? 29 Mayıs mesai alınacak mı?
21.05.2022 Gündem
İstanbul'un fethi ne zaman? İstanbul'un fethi şenlikleri nerede yapılacak, Atatürk Havalimanı’nda mı İstanbul’un fethi kutlanacak?
İstanbul'un fethi ne zaman? İstanbul'un fethi şenlikleri nerede yapılacak, Atatürk Havalimanı’nda mı İstanbul’un fethi kutlanacak? Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Arnavutköy Yassıören'de Darülaceze Sosyal Hizmet Şehri Temel Atma Töreni'ne katıldı. Törende konuşan Erdoğan, Darülaceze Sosyal Hizmet Şehri'nin bittiği anda dünyada bu işin tek örneği olacağını belirtti. Erdoğan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “İstanbul’a yakışır bir fetih şenliğini bu yıl Atatürk Havalimanı’nda yapacağız” dedi. Söz konusu gelişmenin ardından “İstanbul'un fethi ne zaman?” sorularına yanıt aranmaya başlandı. Peki, İstanbul'un fethi şenlikleri nerede yapılacak, Atatürk Havalimanı’nda mı İstanbul’un fethi kutlanacak?
20.05.2022 Gündem
Atatürk’ün 'vicdanında sakladığı milli sır! Çankaya sofrası’nda duyuruldu
Atatürk’ün 'vicdanında sakladığı milli sır! Çankaya sofrası’nda duyuruldu Atatürk, zihninde gençlik yıllarında filizlenmeye başlayan cumhuriyet idealini Milli Mücadele yıllarında açıktan dile getirmemiş, Cumhuriyet’in ilanı ilk olarak 28 Ekim 1923 akşamı, ‘Çankaya sofrası’nda duyurulmuştu.
29.10.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan emekli maaşlarına zam sinyali: Talimatı verdim
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan emekli maaşlarına zam sinyali: Talimatı verdim Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Genel Merkezi'nde düzenlenen Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda konuştu. Erdoğan, "Dün baba-oğul videosu çekenler bugün gırtlak gırtlağa geldiler. Değişim adıyla yürüyen kayıkçı kavgasıyla işimiz yok ifadelerini kullandı. Erdoğan emekli maaşları ile ilgili olarak da, "Dün enflasyon oranı netleşince emeklilerin alacağı maaş da belli oldu. İyileştirme çalışması için bakanlarımıza gerekli talimatı verdim. Çalışmalar başladı" dedi.
6.07.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na: Nasıl borçları sileceksin, parlamentoda yoksun
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na: Nasıl borçları sileceksin, parlamentoda yoksun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Kongre Merkezi'nde “Kadınlar Buluşması”nda konuştu. CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun 'kredi kartı vaadi'ne tepki gösteren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ya sen bir kere parlamentoda yoksun. Nasıl borçları sileceksin... Cumhur ittifakı var çoğunluk, onların izni olmadan nasıl yapacaksın?" dedi.
26.05.2023 Gündem
Osmanbey metrosu neden kapalı? Ne zaman açılacak?
Osmanbey metrosu neden kapalı? Ne zaman açılacak? Metro İstanbul sosyal medya hesabından duyurdu. M2 Yenikapı-Hacıosman metro hattında yer alan Osmanbey metro istasyonu saat 13:00 itibariyle işletmeye kapatılacak. Peki Osmanbey metro neden kapalı, ne zaman açılacak?
19.01.2023 Gündem
Hrant Dink suikastının perde arkası! 16 yıl önce bugün ne oldu?
Hrant Dink suikastının perde arkası! 16 yıl önce bugün ne oldu? 19 Ocak 2007'de silahlı saldırıya uğrayarak hayatını kaybeden Hrant Dink için her yıl olduğu gibi bu yıl da saat 15.00'te, suikaste uğradığı Agos Gazetesi'nin eski merkezinin bulunduğu Sebat Apartmanı önünde anma töreni düzenlenecek. İşte dakika dakika o gün yaşananlar...
19.01.2023 Gündem
Bahçeli'den Kılıçdaroğlu'na tepki: Birleşik Krallığın sokaklarında kendisini ve partisini rezil etmiştir
Bahçeli'den Kılıçdaroğlu'na tepki: Birleşik Krallığın sokaklarında kendisini ve partisini rezil etmiştir Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında konuştu. Bahçeli, "Kılıçdaroğlu kayıp 8 saatin hemen ardından Birleşik Krallığın sokaklarında kendisini ve partisini rezil etmiştir." dedi.
8.11.2022 Siyaset
Bakan Kirişci: 47 binin üzerinde gazi ile gazi ve şehit yakınımızın kamuda istihdamını sağladık
Bakan Kirişci: 47 binin üzerinde gazi ile gazi ve şehit yakınımızın kamuda istihdamını sağladık Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, 47 binin üzerinde gazi, gazi ve şehit yakınının kamuda istihdamını sağladıklarını, 210 binden fazla gazi ve yakınına ücretsiz seyahat kartı verdiklerini söyledi. Bakan Kirişci, "Aziz şehitlerimiz ve kahraman gazilerimizin hakkını ne yapsak ödeyemeyiz. Vatan toprağında özgürce aldığımız her nefeste onlara borçlanıyoruz" dedi.
19.09.2022 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan net mesaj: Hiç kimsenin gözünün yaşına bakmayız
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan net mesaj: Hiç kimsenin gözünün yaşına bakmayız Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Malazgirt Zaferi’nin 951. Yıl Dönümü Kutlama Programı'nda açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Hiçbir saldırıya, oyuna, tuzağa tahammülümüz yok. Özgürlüğümüzü hedef alan hiç kimseyi affetmeyeceğiz. Vatanımızı bölmeye çalışan hiç kimsenin gözünün yaşına bakmayacağız" dedi.
26.08.2022 Siyaset
Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! Türkiye'nin hamlesi Yunanistan'ı harekete geçirdi
Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! Türkiye'nin hamlesi Yunanistan'ı harekete geçirdi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Şehit Mustafa Cambaz Fotoğraf Yarışması Ödül Töreni'nde açıklama yaptı. Efes 2022 tatbikatıyla ilgili açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yunanistan'ın kendi içinde toplantı yaptığı belirtti. Erdoğan, "37 ülke katıldı bizim bu tatbikatımıza ve Yunanistan bunların yarıdan fazlasına katılmayın diyerek haber göndermiş. Hepsi bizimle beraber tatbikatta yer aldılar, ABD başta olmak üzere. Bu başarılı tatbikat gerekene gereken cevabın verilmesi noktasında çok hayırlı bir adım oldu. Bundan sonra da böyle gidecek, kararlı bir şekilde emin adımlarla." dedi. İşte son dakika haberinin detayları...
10.06.2022 Siyaset
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan dünyaya NATO mesajı: Kimse bizden aynı yanlışa düşmemizi beklemesin
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan dünyaya NATO mesajı: Kimse bizden aynı yanlışa düşmemizi beklemesin Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'nın Kızılcahamam ilçesinde düzenlenen partisinin 30. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nda açıklamalarda bulundu. Erdoğan, ”Dün NATO Genel Sekreteri ile de konuştum. Şunu tüm dünyanın bilmesi lazım. NATO bir terör güvenliği sağlayacak teşkilat değildir. Şu anda İsveç de Finlandiya da terör örgütleri cirit atarken, Türkiye aleyhine bu kampanyalar yürütülürken, Yunanistan 9 ABD üssünün kurulmasına müsaade ederken kimse bizden aynı yanlışa düşmemizi beklemesin” dedi.
4.06.2022 Siyaset
İstanbul'da tarihi gün! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan sert açıklama: Bununla bir yere varamazsınız, kendine gel kendine
İstanbul'da tarihi gün! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan sert açıklama: Bununla bir yere varamazsınız, kendine gel kendine İstanbul'un Fethinin 569'uncu Yılı dolayısıyla Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi'nde düzenlenen etkinlikte konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, resmi rakamlara göre 560 bin kişinin alanda olduğunu açıkladı. Konuşmasının devamında birlik ve beraberlik vurgusu yapan Erdoğan, "Atasını takip eden gençlerimiz olduğu müddetçe bu ülkenin önünde kimse duramaz. Bu milletin önünü kimse kesemez." dedi. Kemal Kılıçdaroğlu'nun kendisini ve ailesini hedef alan açıklamalarına da değinen Erdoğan, "Akşam yalan, sabah yalan... Bununla bir yere varamazsınız. Yalancının mumu yatsıya kadar yanar. Yatsı geldi geçiyor Bay Kemal. Kendine gel kendine." diye konuştu.
29.05.2022 Siyaset
İstanbul’un fethi şiirleri! 29 Mayıs İstanbul'un fethi ile ilgili anlamlı, duygusal, kısa uzun seçenekli en güzel şiirler!
İstanbul’un fethi şiirleri! 29 Mayıs İstanbul'un fethi ile ilgili anlamlı, duygusal, kısa uzun seçenekli en güzel şiirler! İstanbul Fethi ile ilgili şiirler için araştırmalar başladı. İstanbul'un fethinin 569. yılı 29 Mayıs’ta kutlanacak. Fatih Sultan Mehmet'in İstanbul'u fethettiği gün 29 Mayıs her yıl milli zafer olarak anılıyor. Türk milletinin zaferi olan İstanbul'un fethini anmak ve kutlamak için vatandaşlar “İstanbul’un fethi şiirleri” için araştırma yapıyor. İşte 29 Mayıs İstanbul'un fethi ile ilgili anlamlı, duygusal, kısa uzun seçenekli en güzel şiirler!
26.05.2022 Gündem
İnegöl Kalesi nasıl alındı, İnegöl ne zaman fethedildi? Gündüz Bey İnegöl’ün fethinde mi öldü, İnegöl Kalesi nerede?
İnegöl Kalesi nasıl alındı, İnegöl ne zaman fethedildi? Gündüz Bey İnegöl’ün fethinde mi öldü, İnegöl Kalesi nerede? Kuruluş Osman’ın 93. Bölüm fragmanı yayınlandı. Çarşamba akşamlarının en çok izlenen dizlerinden biri olan Kuruluş Osman'ın merakla beklenen yeni bölüm fragmanında "Alplar! Ya İnegöl’ü alacağız ya da şehit olacağız!" sözleri sonrası İnegöl fethi ile ilgili aramalar arttı. Peki, İnegöl kalesi nasıl fethedildi, İnegöl’ün fethi ne zaman? Gündüz Bey İnegöl’ün fethinde mi öldü?
6.05.2022 Televizyon
Cumhurbaşkanı Erdoğan: İBB'nin bunun hesabını vermesi lazım
Cumhurbaşkanı Erdoğan: İBB'nin bunun hesabını vermesi lazım Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suudi Arabistan ziyareti dönüşü basın mensuplarına önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, 'Halkımız müsterih olsun, bu meselenin üstesinden geleceğiz.' mesajını verdi. Teröristlerle fotoğrafı ortaya çıkan İBB çalışanıyla ilgili de konuşan Erdoğan, 'Bu fotoğraf bir delildir, bir ispattır. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin bunun hesabını vermesi lazım' dedi.
30.04.2022 Siyaset
Ramazan'da seferi olmak ne demek? Hangi durumlarda seferi olunur? Seferiler oruç tutmalı mı?
Ramazan'da seferi olmak ne demek? Hangi durumlarda seferi olunur? Seferiler oruç tutmalı mı? Ramazan ayının gelmesiyle en çok merak edilen konular arasında seferi olma durumu yer almaktadır. Seferi olmak ne demek ya da nasıl olunur ve bu dönemde oruç tutulmalı mı soruları internet üzerinden çok sık araştırılıyor. Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesi altında bu soruların cevapları verilmiş durumda. Hangi durumlarda seferi olunur ya da oruç tutma durumu nedir detaylı olarak öğrendikten sonra seferi hak ve hükümleri kullanılabilir.
1.04.2022 Ramazan
Cumhurbaşkanı Erdoğan BAE dönüşü açıkladı: Fiyatlar öyle veya böyle inecek
Cumhurbaşkanı Erdoğan BAE dönüşü açıkladı: Fiyatlar öyle veya böyle inecek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, BAE ziyareti sonrası açıklamalarda bulundu. KDV indiriminin fiyatlara yansımadığı eleştirilerine yanıt veren Erdoğan, "Fiyatlar belli oranlarda geri gelmiş görünüyor. Öyle veya böyle inecek" dedi. 6 muhalefet liderinin bir araya gelmesini "Manidar" olarak nitelendiren Erdoğan, "Cumhurbaşkanlığı Sistemini milletin kendisi getirdi, bunu kabul etmeyenler millet iradesine saygısızlık yapıyor" diye konuştu. Cumhurbaşkanı'nın gündeminde Ukrayna-Rusya krizi başta olmak üzere dış gelişmeler de vardı.
16.02.2022 Siyaset
Cumhurbaşkanı Erdoğan 'Dünyada birinci olacak' diyerek canlı yayında müjdeyi verdi!
Cumhurbaşkanı Erdoğan 'Dünyada birinci olacak' diyerek canlı yayında müjdeyi verdi! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Ümraniye Millet Bahçesi açılışında konuştu. Erdoğan, "Açılış töreni vesilesiyle bir araya geldiğimiz Millet Bahçemizin hayırlı olmasını diliyorum. Hekimbaşı Millet Bahçemizin özelliği de gürültü kirliliğini önlemek için 5735 metrekare gürültü bariyeriyle donatılmış olmasıdır. Atatürk Havalimanı'nda oluşturacağımız Millet Bahçesi, dünyadaki şehir parkları arasında ilk sıralarda yer alacak." dedi.
5.11.2021 Siyaset