İstanbulun Fethi

İstanbulun Fethi

Son dakika İstanbulun fethi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan İstanbulun fethi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını İstanbulun fethi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

İstanbulun Fethi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan istanbulun fethi gelişmeleri de dahil olmak üzere 35 istanbulun fethi haberi bulunmuştur. Tüm istanbulun fethi haberleri aşağıda listelenmiştir.
29 Mayıs İstanbul'un fethi resmi tatil mi 2023? İstanbul'un Fethi Pazartesi bankalar, hastaneler, kargolar, sağlık ocakları, borsa açık mı, 29 Mayıs resmi tatil mi?
29 Mayıs İstanbul'un fethi resmi tatil mi 2023? İstanbul'un Fethi Pazartesi bankalar, hastaneler, kargolar, sağlık ocakları, borsa açık mı, 29 Mayıs resmi tatil mi? 29 Mayıs 1453 İstanbul'un fethi hem Türk tarihi hem de Dünya tarihinde bir dönüm noktasıdır. Bu yıl İstanbul'un fethinin 570. yılı kutlanacak. Bir çağı kapatıp yeni bir çağ başlatan İstanbul'un fethinin kutlanacağı pazartesi gününün tatil olup olmadığı özellikle İstanbullular tarafından merak ediliyor. Peki, 29 Mayıs İstanbul'un fethi resmi tatil mi? İstanbul'un Fethi Pazartesi bankalar, hastaneler, kargolar, sağlık ocakları, borsa açık mı, 29 Mayıs resmi tatil mi?
28.05.2023 Gündem
İstanbul'un fethinin yıl dönümünde savaş atları gösterisi heyecanı!
İstanbul'un fethinin yıl dönümünde savaş atları gösterisi heyecanı! Sivas'ta İstanbul'un fethinin 569'uncu yıl dönümü etkinlikleri kapsamında geleneksel atlı okçuluk, cirit ve savaş atları gösterisi heyecanı yaşandı.
29.05.2022 Gündem
İstanbul'da fetih coşkusu! Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi diktikleri fidanlara can suyu verdi!
İstanbul'da fetih coşkusu! Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi diktikleri fidanlara can suyu verdi! İstanbul Fethi'nin 569. yıl dönümünde Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi'ne ilk fidanlar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan tarafından dikildi. Alanda coşkuyla karşılanan Erdoğan çifti, diktikleri fidanlara can suyu verdi.
29.05.2022 Gündem
İstanbul'un fethi ile ilgili mesajlar! İstanbul'un fetihine özel resimli, anlamlı, hadisli mesajlar
İstanbul'un fethi ile ilgili mesajlar! İstanbul'un fetihine özel resimli, anlamlı, hadisli mesajlar İstanbul'un fethinin 569. yılı kutlamaları başladı. Sultan II. Mehmed'in komutanlığında 54 günlük kuşatmanın sonucunda 29 Mayıs 1453'te gerçekleşen İstanbul’un fethi Türk ve İslam tarihi açısından büyük önem taşıyor. Bu özel günü sevdikleriyle paylaşmak isteyen milyonlarca vatandaş, İstanbul’un fethini anlatan, İstanbul’u anlatan anlamlı mesajları araştırıyor. İşte İstanbul'un fethi ile ilgili mesajlar ve sözler…
29.05.2022 Gündem
29 Mayıs İstanbul'un fethi ile ilgili en güzel mesajlar!
29 Mayıs İstanbul'un fethi ile ilgili en güzel mesajlar! Hz. Muhammed tarafından "Kostantîniyye elbette fetholunacaktır. Onu fetheden kumandan ne güzel kumandandır! Onu fetheden askerler ne güzel askerlerdir!" diyerek fethi müjdelenen, İstanbul'un fethinin bugün 569. yılı kutlanıyor. Bir çağın kapanıp yeni bir çağı İstanbul'un fethi çoşkuyla kutlanıyor. 29 Mayıs 1453 İstanbul'un fethine en güzel mesajları derledik. İşte İstanbul'un fethi ile ilgili en güzel mesajlar ve sözler!
28.05.2022 Gündem
29 Mayıs tatil mi, İstanbul’un Fethi resmi tatil mi? 29 Mayıs mesai alınacak mı?
29 Mayıs tatil mi, İstanbul’un Fethi resmi tatil mi? 29 Mayıs mesai alınacak mı? İstanbul'un fethinin yılı dönümü 29 Mayıs için az bir süre kaldı. Vatandaşlar 29 Mayıs tarihi yaklaştıkça, günün resmi tatil olarak geçip geçmediğini sorgulamaya başladı. Peki, 29 Mayıs tatil mi, 21 Mayıs İstanbul’un fethi resmi tatil mi, 21Mayıs okullar tatil mi? 29 Mayıs mesai alınacak mı?
21.05.2022 Gündem
İstanbul'un Fethinin 568. yılı görsel şölenle kutlandı
İstanbul'un Fethinin 568. yılı görsel şölenle kutlandı İstanbul'un Fethi'nin 568. yıl dönümü kapsamında Ayasofya semalarında ve Galata Kulesi'nde bir dizi görsel etkinlik düzenlendi.
29.05.2021 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul'un fethinin 568. yıl dönümünü  kutladı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul'un fethinin 568. yıl dönümünü kutladı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'un fethinin 568. yıl dönümünü tebrik etti.
29.05.2021 Siyaset
İstanbul'un fethinin 568. yıl dönümü dolayısıyla anma töreni düzenlendi
İstanbul'un fethinin 568. yıl dönümü dolayısıyla anma töreni düzenlendi İstanbul Valiliği, İstanbul'un fethinin 568. yıl dönümü dolayısıyla Fatih Sultan Mehmet Han'ın türbesinde anma töreni düzenledi.
29.05.2021 Gündem
İstanbul'un fethi ile ilgili en güzel mesajlar!
İstanbul'un fethi ile ilgili en güzel mesajlar! Tarihte pek çok kez kuşatılan ancak alınamayan, Hz. Muhammed tarafından "Kostantîniyye elbette fetholunacaktır. Onu fetheden kumandan ne güzel kumandandır! Onu fetheden askerler ne güzel askerlerdir!" diyerek fethi müjdelenen, medeniyetlere başkentlik yapmış İstanbul'un fethinin bugün 568. yılı kutlanıyor. Bir dönemi kapatıp yeni bir dönemi başlatan İstanbul'un fethi 7'den 77'ye pek çok kişi tarafından kutlanıyor. 29 Mayıs 1453 İstanbul'un fethine özel en güzel mesajları derledik. İşte İstanbul'un fethi ile ilgili en güzel sözler ve mesajlar!
29.05.2021 Gündem
Gün gün İstanbul'un fethi! İstanbul kaç kez kuşatıldı? İstanbul'un fethi kaç gün sürdü?
Gün gün İstanbul'un fethi! İstanbul kaç kez kuşatıldı? İstanbul'un fethi kaç gün sürdü? Fethi müjdelenen, medeniyetlere başkentlik yapmış İstanbul'un fethinin 568. yılı kutlanıyor. Fatih Sultan Mehmet'in askeri dehası, kuşatma teknikleri, ateşli silahları ve düzenli askeri gücü karşısında yenildiği İstanbul’un alınması en büyük askeri zaferlerden biri olarak tarihe geçti. Peki, İstanbul kaç kez kuşatıldı? İstanbul'un fethi kaç gün sürdü? İstanbul nasıl alındı? İşte İstanbul’un gün gün fethi ile ilgili merak edilenler…
29.05.2021 Gündem
İstanbul’un fethinin 568. yılı! 29 Mayıs 1453 İstanbul'un fethi nasıl gerçekleşti? İstanbul'un Fethinin önemi!
İstanbul’un fethinin 568. yılı! 29 Mayıs 1453 İstanbul'un fethi nasıl gerçekleşti? İstanbul'un Fethinin önemi! İstanbul'un Fethi'nin 568. yıl dönümü kutlanıyor. Hazreti Muhammed tarafından fethi müjdelenen, medeniyetlere başkentlik yapmış İstanbul’un fethinin 568. yıl dönümü etkinliklerle kutlanıyor. Peki, 29 Mayıs 1453 İstanbul'un Fethi nasıl oldu? İstanbul'un Fethinin önemi ne? İstanbul nasıl feth edildi? İstanbul ne zaman fethedildi? Fatih Sultan Mehmet İstanbul fethettiğinde kaç yaşındaydı? İşte 29 Mayıs 1453 İstanbul'un kurtuluşu tarihi!
29.05.2021 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan "29 Mayıs" paylaşımı: Fethedilen bir toprak parçası değil, milyonlarca gönüldür
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan "29 Mayıs" paylaşımı: Fethedilen bir toprak parçası değil, milyonlarca gönüldür Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul fethine ilişkin yaptığı paylaşımda, “Fethedilen bir toprak parçası değil, milyonlarca gönüldür.” ifadelerini kullandı.
30.05.2020 Siyaset
Bahçeli'den 'İstanbul’un Fethi' mesajı
Bahçeli'den 'İstanbul’un Fethi' mesajı MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli İstanbul'un Fethi'nin 567'nci yıl dönümüne ilişkin bir mesaj yayınladı. Bahçeli yayınladığı mesajda MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli İstanbul'un Fethi dolasıyla bir mesaj yayınladı. Bahçeli mesajında, "Fetih, tesadüfen takılmış zafer tacı, sürpriz şekilde elde edilmiş başarı beratı değildir. Uzun senelere dayanan muazzam bir hazırlık evresi, devrin ileri ve ilmi tekniklerini tebarüz etmiş kavrayış enginliği ve vizyon derinliği fethin hamurunu yoğuran başlıca amillerdendir." ifadelerine yer verdi.
29.05.2020 Siyaset
İstanbul Valiliği'nin 'fetih' kutlamasında bir ilk yaşanacak
İstanbul Valiliği'nin 'fetih' kutlamasında bir ilk yaşanacak İstanbul Valiliği, İstanbul'un fethinin 567'inci yılını Topkapı Sarayı'nda özel bir programla kutlayacak. Programda Milli Savunma Bakanlığı Mehteran Birliği ve sanatçı Arslanbek Sultanbekov, ilk kez birlikte bu güne özel mehter marşı söyleyecek.
29.05.2020 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İstanbul'un Fethi mesajı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İstanbul'un Fethi mesajı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Twitter'da İstanbul'un Fethine ilişkin paylaşım yaptı.
29.05.2020 Siyaset
İstanbul ne zaman ve nasıl fethedildi? İşte gün gün İstanbul'un fethi ile ilgili bilgiler
İstanbul ne zaman ve nasıl fethedildi? İşte gün gün İstanbul'un fethi ile ilgili bilgiler Hazreti Muhammed tarafından fethi müjdelenen, medeniyetlere başkentlik yapmış Fatih Sultan Mehmet'in kuşatma teknikleri, ateşli silahları ve düzenli askeri gücü karşısında yenildiği İstanbul’un fethinin 567. yıl dönümü etkinliklerle kutlanıyor. Peki, İstanbul ne zaman fethedildi? İşte İstanbul’un fethi ile ilgili merak edilenler…
29.05.2020 Gündem
Ayasofya'da Fetih Suresi ne zaman okunacak? 29 Mayıs İstanbul'un fethi kutlama programı ve Fetih Suresi okunuşu...
Ayasofya'da Fetih Suresi ne zaman okunacak? 29 Mayıs İstanbul'un fethi kutlama programı ve Fetih Suresi okunuşu... 21 yaşındaki Fatih Sultan Mehmet için İstanbul'un fethi farklı anlamlar taşıyordu. 29 Mayıs'ta İstanbul'un fethi hem Hz. Muhammed'in müjdesini gerçekleştirdi hem de çağ kapayıp yeni bir çağ başlattı. Büyük anlamlar taşıyan İstanbul'un Fethi'nin 567'nci yıl dönümü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla kutlanıyor. 74 gün aradan sonra camilerde cuma namazı kılınmaya başlanmasının da bu kutlu güne denk getirilmesi nedeniyle fetih kutlamaları gerçekleştirilecek. Peki, Ayasofya'da Fetih Suresi ne zaman okunacak? 29 Mayıs İstanbul'un fethi kutlama programı, Fetih Suresi okunuşu ve meali...
29.05.2020 Gündem
Bakan Albayrak, İstanbul'un fethinin yıl dönümünü kutladı
Bakan Albayrak, İstanbul'un fethinin yıl dönümünü kutladı Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, İstanbul'un fethinin 567'nci yıl dönümü dolayısıyla sosyal medyadan mesaj yayımladı.
29.05.2020 Ekonomi
Fetih coşkusunun kutlama programı belli oldu!
Fetih coşkusunun kutlama programı belli oldu! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "İstanbul'un Fethi'nin 567'nci yıl dönümünde, milletimizle birlikte çok güzel programlara şahitlik edeceğiz." açıklamasıyla duyurduğu fetih programının detayları belli oldu. Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "İstanbul'un Fethi'nin 567'nci yıl dönümünde, milletimizle birlikte çok güzel programlara şahitlik edeceğiz." açıklamasıyla duyurduğu fetih programının detayları belli oldu
28.05.2020 Gündem
MEB, İstanbul'un fethine ilişkin bilgi yarışması düzenleyecek
MEB, İstanbul'un fethine ilişkin bilgi yarışması düzenleyecek Milli Eğitim Bakanlığı'nca İstanbul'un Fethi ve Fatih Sultan Mehmet Liseliler Çevrim İçi Bilgi Yarışması düzenlenecek.
26.05.2020 Gündem
İstanbul Büyükşehir Belediyesi fethin videosunu yaptı
İstanbul Büyükşehir Belediyesi fethin videosunu yaptı Cumhurbaşkanlığı İstanbul'un fethinin 565. yılı münasebetiyle tüyleri diken diken eden bir film hazırlattı. Merhum Başbakanlardan Adnan Menderes ve Turgut Özal’ın yanı sıra Cumhurbaşkanı Erdoğan’a da yer verilen video büyük ilgi topladı.
28.05.2018 Haber
Başbakan Yıldırım: Türk ve dünya tarihinin dönüm noktasıdır
Başbakan Yıldırım: Türk ve dünya tarihinin dönüm noktasıdır Başbakan Yıldırım, 'İstanbul'un fethi Türk ve dünya tarihinin dönüm noktasıdır. Fethin siyasi, sosyal ve kültürel neticeleri dünya tarihine yeni bir istikamet belirlemiştir.' dedi.
28.05.2018 Siyaset
İstanbul'un Fethi'nin 564. yılında muhteşem görüntüler!
İstanbul'un Fethi'nin 564. yılında muhteşem görüntüler! İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından İstanbul'un Fethi'nin 564. yılı kutlama etkinlikleri kapsamında Haliç üzerinde mehter konseriyle, ışık, lazer ve havai fişek gösterisi gerçekleştirildi.
28.05.2017 Gündem
Başbakan: Dünya döndükçe, güneş doğdukça...
Başbakan: Dünya döndükçe, güneş doğdukça... Yıldırım, Haliç Kongre Merkezi sahilinde, "İstanbul Protokolü İftarı ve İstanbul'un Fethinin 564. Yılı Kutlamaları"nda yaptığı konuşmada, yalnız kendilerinin değil, milletin gözünde de İstanbul'un çok ayrı bir yere sahip olduğunu söyledi.
28.05.2017 Siyaset

Benzer Haber Etiketleri

İstanbulun Fethi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki istanbulun fethi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.