Murat Kurum'dan İmamoğlu'na mal varlığı tepkisi: Rakibimiz villa yapmakla meşgulmüş!
Murat Kurum'dan İmamoğlu'na mal varlığı tepkisi: Rakibimiz villa yapmakla meşgulmüş! Cumhur İttifakı İBB Başkan Adayı Murat Kurum CNN Türk'te Ahmet Hakan ile Tarafsız Bölge programında projelerini anlattı. Kurum mevcut belediye yönetimini eleştirerek 'Depreme harcanan paranın 2 katı reklama harcamışlar.' ifadelerini kullandı. Kurum, İmamoğlu'nun mal varlığıyla ilgili iddialara da değindi.
26.03.2024 Gündem
İstanbul Taksiciler Odası Başkanı Aksu'dan zam talebi... 'İndi-bindi 120 TL olmalı'
İstanbul Taksiciler Odası Başkanı Aksu'dan zam talebi... 'İndi-bindi 120 TL olmalı' İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu, 8 Ocak'ta gerçekleştirilmesi planlanan UKOME Toplantısı öncesinde "Bu mesleği sürdürebilmek, İstanbul halkına ve turistlerimize konforlu, güvenli bir seyahat sunmamız için en az yüzde 65 oranında bir zam istedik. Tabii biz de vatandaşımızı düşünüyoruz, kaliteyi artırmamız lazım. Onun için en az yüzde 65 oranında zam almamız lazım" diye açıklamalarda bulundu. Aksu, 'İndi-bindi ücreti en az 120 lira olmalı' ifadelerini kullandı.
4.01.2024 Gündem
İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Aksu: İndi-bindi 120 lira olmalı
İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Aksu: İndi-bindi 120 lira olmalı İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu, 8 Ocak'ta gerçekleştirilmesi planlanan UKOME Toplantısı öncesinde İstanbul'da taksicilerin zam talebi hakkında açıklamalarda bulundu. İBB Ulaşım Daire Başkanlığı'na yüzde 65'lik zam talebi iletildiğini ifade eden Aksu, "Bu mesleği sürdürebilmek, İstanbul halkına ve turistlerimize konforlu, güvenli bir seyahat sunmamız için en az yüzde 65 oranında bir zam istedik. Tabii biz de vatandaşımızı düşünüyoruz, kaliteyi artırmamız lazım. Onun için en az yüzde 65 oranında zam almamız lazım" dedi. Aksu, 'İndi-bindi ücreti en az 120 lira olmalı' ifadelerini kullandı.
4.01.2024 Ekonomi
Okul servislerine yapılan fahiş zam sonrası 'komşu turizm' başladı
Okul servislerine yapılan fahiş zam sonrası 'komşu turizm' başladı Okul sevisi ücretlerine yapılan artış sonrası veliler kendi çözüm yollarını buldu. Bazı veliler birkaç komşu çocuğunun taşındığı ‘komşu turizm’e yöneldi. Ancak bu yöntemin de bazı sakıncaları ortaya çıktı.
24.08.2023 Gündem
15 Temmuz’da İstanbul’da ulaşım ücretsiz mi, belediye otobüsleri bedava mı? Metro, metrobüs, Marmaray, vapur, tramvay (toplu taşıma) ücretsiz mi?
15 Temmuz’da İstanbul’da ulaşım ücretsiz mi, belediye otobüsleri bedava mı? Metro, metrobüs, Marmaray, vapur, tramvay (toplu taşıma) ücretsiz mi? 15 Temmuz (bugün) toplu taşıma ücretsiz mi, 15 Temmuz'da metrolar, otobüsler, metrobüsler bedava mı? FETÖ’nin hain darbe girişiminin halk tarafından bastırıldığı gün olan ve Türkiye tarihine 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü olarak geçen bugün resmi tatil olduğundan kamu kurumları kapalı oluyor. 15 Temmuz’un bu yıl cumartesi gününe denk gelmesi nedeniyle vatandaşlar sıcak havayı da fırsat bilip dışarı çıkmaya hazırlanırken 15 Temmuz’da toplu taşımanın ücretsiz olup olmadığını araştırmaya başladı. Hafta sonu metro, marmaray, metrobüs, otobüs ve diğer toplu taşıma araçlarını kullanacak vatandaşlar arama motorlarına yöneldi ve “15 Temmuz’da metrolar ücretsiz mi 2023? Bugün (15 Temmuz) toplu taşıma bedava mı, 15 Temmuz İstanbul Ankara İzmir’de ulaşım ücretsiz mi?” sorularının yanıtını araştırmaya başladı.
15.07.2023 Gündem
İstanbul'da ulaşım yılbaşında ücretsiz olacak
İstanbul'da ulaşım yılbaşında ücretsiz olacak İstanbul'da yılbaşında İETT, metro, füniküler, tramvay, şehir hatları vapurları ve toplu taşımaya entegre özel deniz motorlarında ulaşım ücretsiz olacak. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) yılbaşı gecesi olası yoğunluğu göz önüne alarak toplu ulaşım sefer sayılarını artırdı.
29.12.2022 Ekonomi
İstanbulkart QR kodla geçiş nasıl yapılır? Toplu taşımada QR kod nasıl kullanılır? İstanbulkart Mobil nasıl indirilir?
İstanbulkart QR kodla geçiş nasıl yapılır? Toplu taşımada QR kod nasıl kullanılır? İstanbulkart Mobil nasıl indirilir? İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) duyurdu! İstanbulkart Mobil’in sunduğu QR kodla ödeme özelliği artık Marmaray’da da kullanılabilecek. Seyahat etmek için fiziksel karta ihtiyaç duymayan İstanbullular Marmaray aktarmasını da kolayca yapabilecek. Marmaray’a 332 yeni nesil QR kodlu turnike, 346 iade alabileceği turnike konuldu. İBB’nin toplu ulaşım ağıyla entegre bu yeni sistemle İstanbul’da kesintisiz digital ulaşım imkanı da sağlanmış oldu. Peki, İstanbulkart QR kodla geçiş nasıl yapılır? Toplu taşımada QR kod nasıl kullanılır? İstanbulkart Mobil nasıl indirilir? İşte detaylar…
2.08.2022 Yaşam
7 bin 500 lira maaşla çalışacak eleman bulamıyor! Şartları açıklayıp duyurdu: ‘Sıkıntı içerisindeyiz’
7 bin 500 lira maaşla çalışacak eleman bulamıyor! Şartları açıklayıp duyurdu: ‘Sıkıntı içerisindeyiz’ Antalya’da turizmciler, 2 saat üzerinden 3-4 sefere çıkacak ve 7 bin 500 TL maaşla çalışacak şoför bulamadıklarını duyurdu. Konu ile ilgili konuşan Antalya Otobüsçüler Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Yasin Arslan, yaz sezonunun açıldığı kentte, otobüs esnafının sorunlarını anlatarak, çözüm önerilerinde bulundu.
27.04.2022 Ekonomi
İstanbul’da toplu ulaşıma zam! İstanbulkart ücretleri ne kadar? İndirimli İstanbulkart ücreti kaç lira oldu?
İstanbul’da toplu ulaşıma zam! İstanbulkart ücretleri ne kadar? İndirimli İstanbulkart ücreti kaç lira oldu? İstanbul'da toplu ulaşıma yüzde 40 zam geldi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) olağanüstü toplantısında, elektronik bilet, taksi, taksi dolmuş, minibüs ve servis ücretlerine yüzde 40 zam teklifi kabul edildi. Yeni zamla birlikte tek geçişlik İstanbulkart ücreti 7,67 TL oldu. Peki, İstanbulkart ücretleri ne kadar? İndirimli İstanbulkart ücreti kaç lira oldu? İstanbul ulaşım zammı ne zaman uygulanacak? Öğrenci, tam, aylık akbil ne kadar oldu? İşte İstanbulkart zammı ve İstanbulkart fiyat listesi!
7.04.2022 Ekonomi
İETT’ye zam geldi mi, İETT zammı 2022 ne zaman uygulanacak? Toplu taşıma ücretleri ne kadar oldu, otobüs, metrobüs, marmaray, metro ve vapura zam mı geldi?
İETT’ye zam geldi mi, İETT zammı 2022 ne zaman uygulanacak? Toplu taşıma ücretleri ne kadar oldu, otobüs, metrobüs, marmaray, metro ve vapura zam mı geldi? Toplu taşıma ücretleri ne kadar oldu, İETT zam geldi mi? İBB Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) bugün toplu ulaşıma ek zam gündemiyle toplandı. İstanbul'da toplu taşımaya en son üç ay önce yüzde 36 zam kararı alınmıştı. UKOME’nin zam gündemiyle toplanması nedeniyle vatandaşlar “İETT’ye zam geldi mi, İETT zammı 2022 ne zaman uygulanacak, İETT zam tarifeleri açıklandı mı? sorularına yanıt aramaya başladı.
23.03.2022 Ekonomi
İstanbul'da toplu taşımaya zam mı geldi? Toplu taşıma zammı gündemdi!
İstanbul'da toplu taşımaya zam mı geldi? Toplu taşıma zammı gündemdi! İstanbul Özel Halk Otobüsçüleri Odası Başkanı Göksel Ovacık, İstanbul Minibüsçüler Odası Başkanı Emin Alagöz ve İstanbul Servisçiler Birliği Başkanı Turgay Gül, UKOME'ye ay sonunda zam talebiyle gideceklerini ve zam talebinin onaylanmaması durumunda ulaşımı durduracaklarını açıkladı. İstanbul'da 1 Ocak 2022 tarihinde metro, İETT, metrobüs ve tramvay ücretlerine yüzde 36 oranında, minibüs ücretlerine ise yüzde 27 oranında zam yapılmıştı. Toplu taşımaya yapılan zam sırasında motorin fiyatlarının 11 lira civarında seyredildiğine dikkat çekilerek, artan petrol fiyatları sonrasında zam kararının gündeme geldiği ifade edildi. Motorinin 20 liraya dayanmasının ardından en son İzmir’de toplu ulaşıma zam yapıldı. Peki, İstanbul'da toplu taşımaya zam gelecek mi? İETT zammı ne zaman uygulanacak 2022, toplu taşıma zammı ne zaman başlıyor?
18.03.2022 Yaşam
Kamu kuruluşları tatil mi? İstanbul kamu çalışanları idari izinli mi? Memurlar izinli mi?
Kamu kuruluşları tatil mi? İstanbul kamu çalışanları idari izinli mi? Memurlar izinli mi? İstanbul’da kar hayatı olumsuz etkiliyor! İstanbul’da ulaşım sorunları nedeniyle Valilik kamu çalışanları için duyuru yayınladı. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya yaptığı açıklamada kamu çalışanları için idari izin açıklaması yaptı. Peki, Kamu kuruluşları tatil mi? İstanbul kamu çalışanları idari izinli mi? Memurlar izinli mi? İşte detaylar…
25.01.2022 Gündem
CHP lideri Kılıçdaroğlu, Kirazlı-Halkalı metro hattı inşaatındaki törene katıldı
CHP lideri Kılıçdaroğlu, Kirazlı-Halkalı metro hattı inşaatındaki törene katıldı Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kirazlı-Halkalı Metro Hattı İnşaat alanındaki törene katıldı. Butona basarak temele harç döken Kılıçdaroğlu, burada yaptığı konuşmasında "Demokrasisi gelişmiş, insan haklarına saygılı, kadın-erkek toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlandığı, herkesin aşının, herkesin işinin olduğu, evlatlarımızın geleceklerini yurt dışında değil Türkiye coğrafyasında aradıkları güzel bir Türkiye'yi inşa edeceğiz.ö dedi.
27.03.2021 Siyaset
Prof. Dr. Ahmet Ercan: Marmara şu anda 17. yıkımcıl depremini bekliyor
Prof. Dr. Ahmet Ercan: Marmara şu anda 17. yıkımcıl depremini bekliyor Marmara Denizi'nde bu sabah meydana gelen depremi, "depremcik' olarak değerlendiren Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, "Bugün olan deprem, 2045 yılında beklemiş olduğum, İstanbul kolu ve Tekirdağ kolu depremciklerinden bir tanesidir. 2 bin 300 yıllık veri tabanını kullandığımızda, 9 yıkım gücünden büyük 16 tane deprem görmüş Marmara. Şu anda 17. yıkımcıl depremini bekliyor. Deprem yılı 2045 artı-eksi beş yıldır. Yani 2040 ile 2050 arasında deprem bekliyoruz. Yıkımların yüzde 70'i Avrupa İstanbul'unda, yüzde 30'u ise Anadolu İstanbul'unda olacaktır. Şimdi İstanbul'da olabilecek depremin büyüklüğü 6 onda 5 ila 6 onda yedi arasında olacak. Bunun yıkıcılığı İzmir'den biraz daha fazla olur. Ölümcüllüğü İzmir'den daha fazla. Bu deprem, Küçükçekmece-Avcılar'ın önünde olacaktır. Dolayısıyla en fazla etkileyeceği yer yine özellikle Avcılar." dedi.
5.11.2020 Gündem
Ulaştırma Bakanı Karaismailoğlu'ndan hızlı tren müjdesi!
Ulaştırma Bakanı Karaismailoğlu'ndan hızlı tren müjdesi! Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, gelecek 5 yıl içerisinde demir yolunda çok önemli işlere imza atacaklarını belirterek, "Hızlı tren hattımızı ise 5 yılda 1200 kilometreden 5 bin 500 kilometreye çıkarma hedefindeyiz." dedi.
24.06.2020 Ekonomi
Güncel fiyatlar kaldırıldı! Fiyatların yarı yarıya düşeceği iddiası...
Güncel fiyatlar kaldırıldı! Fiyatların yarı yarıya düşeceği iddiası... Taksi plakalarının alım-satımını yapan galericilerin tabelalarından ve internet sitelerinden güncel plaka fiyatlarını kaldırması tartışma yarattı. Plaka sahipleri bu durumun ‘Belediye yeni ihale yapacak’ dedikodusuna neden olduğunu iddia ederken İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu “Tabelaların kapanmasını galericilerden biz istedik. Alıcı da satıcı da fiyatı galeride görüp ona göre işlemini yapsın” dedi.
21.01.2020 Ekonomi
İmamoğlu'ndan ulaşım yorumu: Tam bir ömür törpüsü
İmamoğlu'ndan ulaşım yorumu: Tam bir ömür törpüsü İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, "İstanbul’da ulaşım maalesef hepimiz için çok zorlu bir kişilik sınavı, tam bir ömür törpüsü durumunda" dedi.
17.12.2019 Siyaset
Binali Yıldırım gençlerle buluştu 'Türkiye'nin en büyüğünü İstanbul'a kuruyoruz'
Binali Yıldırım gençlerle buluştu 'Türkiye'nin en büyüğünü İstanbul'a kuruyoruz' Yıldırım, Medipol Üniversitesinin Kavacık'taki kampüsünde düzenlenen "Gençler Soruyor, Başkan cevaplıyor" programında gençlerle sohbet etti. AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, metro istasyonlarında kütüphaneler kuracaklarını, araçlardan inenlerin buradan kitap alıp okuyup geri getireceğini belirterek, "İstanbul'a Türkiye'nin en büyük kütüphanelerini kuruyoruz. Rami Kışlası en büyük kütüphane olacak. Burada 7 milyon kitap olacak." dedi.
25.03.2019 Siyaset
CHP'nin İstanbul adayı Ekrem İmamoğlu ulaşım projelerini açıkladı!
CHP'nin İstanbul adayı Ekrem İmamoğlu ulaşım projelerini açıkladı! CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu,İstanbul’daki ulaşım sorununun çözümüne ilişkin projelerini açıkladı. 2024 yılına kadar 630 kilometre metro ağı hedeflediklerini açıklayan İmamoğlu, TEM Otoyolunda Megabüs projesini hayata geçireceklerini açıkladı.
20.02.2019 Siyaset
İstanbul'da ulaşım yarın yüzde 50 indirimli
İstanbul'da ulaşım yarın yüzde 50 indirimli Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında yarın İstanbul'da toplu ulaşım araçları yüzde 50 indirimli olacak.
21.09.2018 Ekonomi
Ankara ve İstanbul'da YKS'ye girecek öğrencilere ulaşım ücretsiz
Ankara ve İstanbul'da YKS'ye girecek öğrencilere ulaşım ücretsiz Başkent Ankara ve İstanbul'da 30 Haziran - 1 Temmuz tarihlerinde yapılacak Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (YKS) katılacak adayların, belediyeye ait toplu taşıma araçlarından ücretsiz yararlanacağını açıkladı
29.06.2018 Ekonomi
TYT-AYT puanları nasıl hesaplanır?
TYT-AYT puanları nasıl hesaplanır? Testlerin yüzdesel oranları Türkçe ve Matematik yüzde 33, Sosyal ve Fen Bilimleri yüzde 17 olarak açıklandı...
25.05.2022 Eğitim
Son dakika: Üniversite sınavında bedava, bayramda yüzde 50 indirimli olacak
Son dakika: Üniversite sınavında bedava, bayramda yüzde 50 indirimli olacak İstanbul'da ulaşım üniversite sınavlarının olduğu gün ücretsiz, bayramda yüzde 50 indirimli olacak.
11.06.2018 Gündem
Mesele tamamen duygusal!
Mesele tamamen duygusal! İstanbul’da ‘Taksiciler ile UBER’ arasındaki kavganın temelinde aylık 300 milyon TL’yi bulan ‘konforlu ulaşım’ kavgası yatıyor. Bu paranın yaklaşık 130 milyon TL’sini riske girmeden plaka sahipleri kazanıyor. Geriye kalan 170 milyon TL’liyi sayısı 36 bini bulan şoförler kazanmak zorunda. Ancak bu rakamın üstüne çıktıklarında kâr elde edebiliyorlar. İşte bu rekabete ‘UBER’ de girince kızılca kıyamet koptu
15.03.2018 Gündem
Eğitim yılının ilk günü İstanbul'da ulaşım ücretsiz!
Eğitim yılının ilk günü İstanbul'da ulaşım ücretsiz! İstanbul'da 18 Eylül'de toplu taşıma araçları 06.00-13.00 saatlerinde ücretsiz hizmet verecek.
13.09.2017 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri