Gazete Vatan Logo

Kamu kuruluşları tatil mi? İstanbul kamu çalışanları idari izinli mi? Memurlar izinli mi?

İstanbul’da kar hayatı olumsuz etkiliyor! İstanbul’da ulaşım sorunları nedeniyle Valilik kamu çalışanları için duyuru yayınladı. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya yaptığı açıklamada kamu çalışanları için idari izin açıklaması yaptı. Peki, Kamu kuruluşları tatil mi? İstanbul kamu çalışanları idari izinli mi? Memurlar izinli mi? İşte detaylar…

Kamu kuruluşları tatil mi? İstanbul kamu çalışanları idari izinli mi? Memurlar izinli mi?

İstanbul’da kar yağışı ulaşım başta olmak üzere tüm hayatı olumsuz etkiledi. Kar yağışı nedeniyle trafik ve toplu ulaşımda önlemler alındı. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, kamuda görevli memur, işçi ve diğer personel ile ilgili alınan kararı duyurdu. Peki, Kamu kuruluşları tatil mi? İstanbul kamu çalışanları idari izinli mi? Memurlar izinli mi?

KAMU KURULUŞLARI TATİL Mİ? MEMURLAR İZİNLİ Mİ?

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, kötü hava koşulları nedeniyle güvenlik, sağlık ve ulaşım hizmetleri dışında kamuda görevli memur, işçi ve diğer personel 25 Ocak 2022 Salı günü tam gün idari izinli sayılacağını duyurdu.

Vali Yerlikaya Twitter'dan yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: Kötü hava koşulları nedeniyle; kurumlarımızca zorunlu hizmetlerin yürütülmesi ve asgari seviyede personel bulundurulması kaydıyla; güvenlik, sağlık ve ulaşım hizmetleri dışında kamuda görevli Memur, işçi ve diğer personel 25 Ocak 2022 Salı günü tam gün idari izinli sayılacaklardır.

DENİZLİ’DE HAMİLE VE ENGELLİ KAMU ÇALIŞANLARI İZİNLİ Mİ?

Haberin Devamı

Denizli’de olumsuz hava şartları nedeniyle hamile ve engelli personellerin, 25 ile 26 Ocak 2022 tarihinde idari izinli sayılacağı açıklandı.

Denizli Valiliği kar yağışı ile birlikte olumsuz hava şartları nedeniyle hamile ve engelli personellere iki gün idari izinli sayılacağını belirtti. Yapılan açıklamada; “Tüm Türkiye'yi etkisi altına alan ve ilimizde de etkisini sürdüren yoğun kar yağışı ve olumsuz hava şartları sebebiyle ilimiz genelindeki tüm kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan hamileler ile engelli personelimiz, 25-26 Ocak 2022 Salı ve Çarşamba günü (2 gün) süreyle idari izinli sayılacaktır” ifadelerine yer verildi.

ELAZIĞ’DA İDARİ İZİN VAR MI?

Elazığ il ve ilçelerinde görevli tüm engelli ve hamile kamu personelinin 4 gün süre ile idari izinli sayılmalarına karar verildi.

Elazığ İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi, Vali Dr. Ömer Toraman Başkanlığı’nda olağanüstü olarak toplandı. Toplantı sonunda alınan kararın, “ Elazığ Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü’nden alınan verilerin değerlendirilmesi neticesinde; ilimiz genelinde, yoğun kar yağışı, tipi ve buzlanma beklendiğinden, yaşanması muhtemel olumsuzlukların önüne geçilebilmesi amacıyla; Elazığ il ve ilçelerinde görevli tüm engelli ve hamile kamu personelinin 25.01.2022 Salı, 26.01.2022 Çarşamba, 27.01.2022 Perşembe ve 28.01.2022 Cuma 4(dört) gün süre ile idari izinli sayılmalarına, bu kararın basın yayın yolu ile duyurulmasına ve bu duyurunun tebligat yerine geçmesine, oy birliği ile karar verilmiştir” denildi.

Haberin Devamı