İslamofobik

İslamofobik

Son dakika islamofobik haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan islamofobik ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını islamofobik haber sayfamızda bulabilirsiniz.

İslamofobik

haberleri sayfasında son dakika yaşanan islamofobik gelişmeleri de dahil olmak üzere 160 islamofobik haberi bulunmuştur. Tüm islamofobik haberleri aşağıda listelenmiştir.
4. Uluslararası Medya ve İslamofobi Forumu Ankara'da düzenlendi
4. Uluslararası Medya ve İslamofobi Forumu Ankara'da düzenlendi Uluslararası Medya ve İslamofobi Forumu’nun 4’üncüsü, ‘Küresel ve Yerel Boyutlarıyla İslamofobi’ temasıyla düzenlendi. Forumun açılışında konuşan RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, “Dünyaya İslam’ın değil, İslam düşmanlığının küresel bir tehdit olduğunu anlatmalıyız” dedi.
14.03.2024 Gündem
Karabağ'da peş peşe patlamalar! Azerbaycan Savunma Bakanlığı terörle mücadele operasyonları başlatıldığını duyurdu
Karabağ'da peş peşe patlamalar! Azerbaycan Savunma Bakanlığı terörle mücadele operasyonları başlatıldığını duyurdu Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Karabağ'da terörle mücadele operasyonları başlatıldığını duyurdu. Karabağ’da mayın patlaması sonucu 2 kişinin ölmesinin ardından olay yerine giden polis aracının geçişi sırasında mayın patlamış 4 polis ölmüştü. Operasyonlar sürerken Azerbaycan Savunma Bakanı, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler ile telefon görüştü. Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Maria Zaharova'dan operasyonla ilgili yorumlar gelirken Ermenistan Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklama ise Erivan'ın 'U' dönüşünü gözler önüne serdi. Fransa Dışişleri Bakanlığından Azerbaycan'ın Karabağ'da başlattığı terörle mücadele operasyonuna dair yapılan açıklamada, "Fransa, bu kabul edilemez saldırıya bölgenin güvenliğine yönelik oluşturduğu risklerle orantılı olarak güçlü bir yanıt verilmesi için Avrupalı ve ABD’li ortaklarıyla yakın iş birliği içinde çalışıyor” ifadeleri kullanıldı. BM Güvenlik Konseyi de acil toplantıya çağırıldı. Azerbaycan Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan açıklamada, Karabağ’daki terörle mücadele operasyonun sona ermesini tek yolunun, Karabağ’daki yasadışı Ermeni silahlı güçlerin teslim olması ve Karabağ’daki sözde rejimin feshedilmesi olduğu bildirildi.
19.09.2023 Dünya
Skandal sonrası İsveç Başbakanı'ndan ilk açıklama: Saygısızca bir davranış
Skandal sonrası İsveç Başbakanı'ndan ilk açıklama: Saygısızca bir davranış Türkiye ile İsveç arasında NATO üyelik görüşmeleri devam ederken Rasmus Paludan isimli siyasetçinin Türkiye'nin Stockholm Büyükelçiği önündeki skandal hareketine Türkiye'den sert tepki geldi. Gelen tepkiler üzerine İsveç Başbakanı Ulf Kristersson sessizliğin bozdu. İşte ilk açıklama...
22.01.2023 Dünya
Bella Hadid’ten Hindistan’daki başörtü yasağına tepki
Bella Hadid’ten Hindistan’daki başörtü yasağına tepki Ünlü model Bella Hadid, Hindistan’daki eğitim kurumlarında Müslüman kadınların başörtü takmasını yasaklayan kurallara karşı tepkisini dile getirdiği açıklamada, “Kadınlara ne giyeceklerini söylemek sizin işiniz değil” dedi.
19.02.2022 Dünya
AK Parti Sözcüsü Çelik'ten AB Adalet Divanı'na tepki
AK Parti Sözcüsü Çelik'ten AB Adalet Divanı'na tepki AK Parti Sözcüsü Çelik, Avrupa Birliği Adalet Divanı’nın (ABAD), Almanya’daki iki ayrı işletmenin çalışanlarına uyguladığı başörtüsü kısıtlaması kararına tepki gösterdi. "Hak ve özgürlükler düzeniyle bağdaşmamaktadır" dedi.
18.07.2021 Gündem
Son dakika haberi; Kanada’da dehşet! Müslüman anne ve kızına İslamofobik saldırı
Son dakika haberi; Kanada’da dehşet! Müslüman anne ve kızına İslamofobik saldırı Kanada’nın Ontario bölgesinde 40 yaşında bir şüpheli, aracını bir anne ve kızının üzerine sürerek İslam karşıtı hakaretlerde ve tehditlerde bulundu. Polis, şüphenin gözaltına alındığını, olayın ‘nefret suçu’ kapsamında incelendiğini duyurdu.
14.07.2021 Dünya
Emine Erdoğan: İslamofobik nefreti lanetliyorum
Emine Erdoğan: İslamofobik nefreti lanetliyorum Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Kanada'da aynı aileden 4 Müslümanın öldürülmesine sosyal medyadan tepki gösterdi.
8.06.2021 Gündem
ABD'de camiye çirkin saldırı
ABD'de camiye çirkin saldırı ABD'nin Minnesota eyaletine bağlı Moorhead şehrinde bir camiye İslamofobik saldırı düzenlendi. İslam Toplumu Merkezi'ne gece gelen bir kişi caminin camlarını kırarak etrafa zarar verdi.
26.04.2021 Dünya
Bakan Çavuşoğlu'dan Avrupa Birliği ve vize açıklaması
Bakan Çavuşoğlu'dan Avrupa Birliği ve vize açıklaması Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Türkiye ile AB ilişkileri hakkında konuşarak, "AB ile ilişiklerde son dönemde olumlu atmosfer var. Vize serbestisi hayata geçebilir, bu bir sözdür." ifadelerini kullandı.
18.01.2021 Gündem
Devlet Bahçeli'den çok sert tepki: Şerefsizliktir, kepazeliktir!
Devlet Bahçeli'den çok sert tepki: Şerefsizliktir, kepazeliktir! MHP lideri Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında gündeme dair açıklamalarda bulundu. Bahçeli, "Bunlar yerli milli olamazlar. Bu milletin evladı asla olamazlar. CHP, Türkiye’ye cephe almış bir siyaset tablosudur. CHP milletvekilinin Türk ordusuna ‘satılmış’ demesi şerefsizliktir, kepazeliktir. Askere düşmanlık, düşmana askerliktir." dedi
1.12.2020 Siyaset
Aliyev Batılı liderlere seslendi! 'Hiç kimse bizim işimize karışmasın'
Aliyev Batılı liderlere seslendi! 'Hiç kimse bizim işimize karışmasın' Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Ermenistan'ın işgalinden kurtarılan bölgelerdeki Hristiyan mabetleriyle ilgili bazı Batılı ülkelerin endişe duyduğunu belirterek "Camileri kapatanlar mı bizi eleştirecek? Camilere domuz kafası atanlar mı bize ders verecek ve endişelerini bildirecek? Bize herhangi bir endişe belirtmeye gerek yok. Tüm tarihi eserlerimiz devlet tarafından korunmaktadır." dedi.
24.11.2020 Dünya
Fransız dergisi Charlie Hebdo'nun Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik hakaretine Türkiye'den sert tepki
Fransız dergisi Charlie Hebdo'nun Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik hakaretine Türkiye'den sert tepki Charlie Hebdo'dan bir skandal daha. Fransa'da yayınlanan Charlie Hebdo dergisinin Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret içeren kapağına Türkiye'den sert tepki geldi. Daha önce Hz. Muhammed'e hakaret içeren karikatürle alçakça saldıran dergi, şimdi de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef aldı. Hakaret içerikli görsele Türkiye'den çok sert tepki yağdı.
28.10.2020 Gündem
Fransa boykotuna Türkiye de katıldı! Macron yelkenleri suya indirdi
Fransa boykotuna Türkiye de katıldı! Macron yelkenleri suya indirdi Fransa, Arap ülkelerinde ürünlerinin boykot edilmesine yönelik çağrıların ve Fransa karşıtı eylemlerin durdurulmasını talep etti. Ardından Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron twitter hesabından arapça bir açıklama yaparak, "Asla pes etmeyeceğiz. Barış ruhu içinde tüm farklılıklara saygı duyuyoruz. Nefret söylemini kabul etmiyoruz ve mantıklı tartışmaları savunuyoruz. Her zaman insan onurunun ve evrensel değerlerin tarafında olacağız” dedi.Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fransa Cumhurbaşkanı Macron'un İslam karşıtı söylemlerinin ardından yaşanan İslamofobik saldırılara ilişkin açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Fransa'nın akli noktada kontrole muhtaç olan liderinin teşvikiyle bu saldırılar yapılmaya başlandı. Buradan milletime sesleniyorum, Fransız mallarını asla satın almayın." dedi. Erdoğan'a ilk destek TESK'ten geldi.
26.10.2020 Gündem
Paul Pogba nereli? Fransa Milli Takımı’ndan ayrılan Paul Pogba kimdir, kaç yaşında, Müslüman mı?
Paul Pogba nereli? Fransa Milli Takımı’ndan ayrılan Paul Pogba kimdir, kaç yaşında, Müslüman mı? Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un İslamiyet hakkında yaptığı açıklamanın ardından, Manchester United'ın Müslüman yıldızı Paul Pogba'nın, milli takımı bıraktığını öne sürdü. Peki, Paul Pogba aslen nereli? Paul Pogba kimdir, kaç yaşında?
26.10.2020 Gündem
Trump, Müslümanlara 'terörist' diyen sunucunun kovulmasını istedi
Trump, Müslümanlara 'terörist' diyen sunucunun kovulmasını istedi ABD Başkanı Donald Trump, MSNBC sunucusu Joy Reid'in katıldığı bir yayında "Müslüman teröristler" ifadesini kullanmasını eleştirerek sunucunun kovulmasını talep etti.
2.09.2020 Dünya
Ömer Çelik'ten: En büyük düşmanımız rehavettir
Ömer Çelik'ten: En büyük düşmanımız rehavettir AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK), toplantısı sonrası AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik açıklamalarda bulundu. Çelik, ''En büyük düşmanımız rehavettir. Normalleşmenin daha da devam etmesi için maske mesafe temizlik üçgenine ne kadar dikkat ederse elimiz o kadar güçlü olur. Bir takım rakamların artışı üzüntü verici bir durumdur.'' dedi. Çelik ayrıca, "(Sultanahmet Camisi'ni müze yapalım) gibi bir yaklaşım, şimdiye kadar gördüğümüz en İslamofobik yaklaşımdır." ifadelerini kullandı.
15.06.2020 Siyaset
Ve resmen başladı! Türkiye ile AB artık...
Ve resmen başladı! Türkiye ile AB artık... Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu Eş Başkanı İsmail Emrah Karayel, AB-Türkiye Dostluk Grubunun kurulmasına ilişkin, "AB-Türkiye Dostluk Grubu sayesinde Türk ve Avrupa halkları arasında sosyal ve kültürel alışverişi teşvik etmek için geliştirilecek ortak projeler ile Türkiye-AB arasındaki bağlar daha da kuvvetlenecektir." dedi.
10.06.2020 Gündem
Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: İslamla yeşerteceğiz
Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: İslamla yeşerteceğiz Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, "Sebzelerin, meyvelerin yetişmesi için toprak suya ne kadar muhtaçsa bugün dünya da İslam'a o derecede muhtaçtır. Kuraklaşmış, çoraklaşmış yürekleri inşallah İslam'la yeşerteceğiz." ifadelerini kullandı.
8.06.2020 Gündem
AK Parti Sözcüsü Çelik: Bu kadar çirkin, insanlık düşmanı metin görmedim
AK Parti Sözcüsü Çelik: Bu kadar çirkin, insanlık düşmanı metin görmedim AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Ankara Barosu'nun açıklamalarını eleştirdi ve "Tam bir faşist zihniyetin ürünü." ifadelerini kullandı. Çelik, "İnsanlık dışı çok metin gördüm, hukuk düşmanı çok metin gördüm ama Ankara Barosu'nun yayınladığı islamofobik, hukuk düşmanı, nefret düşmanı bir metin görmedim. Tüm bu çirkinliklerin ötesine geçen bir metin olmuştur." diye konuştu. Çelik, corona virüsle mücadeleye ilişkin de "Tedbirlere sıkı bir şekilde uyarsak Mayıs sonuna doğru normalleşmeyi konuşmaya başlayabileceğiz." dedi.
28.04.2020 Siyaset
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik Ankara Barosu açıklaması
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik Ankara Barosu açıklaması AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Ankara Barosu doğrudan hukuk devletinin ve demokrasinin teminatı altında olan, üstelik Diyanet İşleri Başkanı'na yasalarla, anayasayla verilmiş göreve dönük bir saldırı gerçekleştirmektedir. Ankara Barosu içindeki bu İslamofobik yaklaşımı saklayamamış ve netice itibarıyla doğrudan aslında Diyanet İşleri Başkanı ile ilgili bir saldırı gerçekleştirdiğini düşünerek hukuk devleti ve demokrasi ile mücadele etmeye girişmiştir." dedi.
27.04.2020 Siyaset
Bakan Çavuşoğlu'ndan İdlib açıklaması!
Bakan Çavuşoğlu'ndan İdlib açıklaması! Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rus mevkidaşı Lavrov ile görüşmesiyle ilgili olarak, "İdlib'de saldırganlığın durması ve artık kalıcı ateşkes tesis edilmesi gerektiğini söyledik" dedi.
16.02.2020 Siyaset
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'ndan İdlib açıklaması
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'ndan İdlib açıklaması Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İdlib meselesine ilişkin, "Pazartesi günü bizim heyetimiz Moskova'ya gidecek, daha önce Rus heyeti Ankara'daydı. Görüşmelerimizi sürdüreceğiz." dedi.
15.02.2020 Siyaset
Londra'da camilere çirkin saldırı!
Londra'da camilere çirkin saldırı! Londra'da bir caminin yakınlarındaki cadde üzerinde duvara, İslam karşıtı graffitiler çizildi. Londra Belediye Başkanı Sadık Khan, "graffitilerden iğrendiğini ve suçluların kanun karşısına çıkacağını" söyledi.
2.01.2020 Dünya
İngiltere'de 14 yaşındaki Müslüman kız çocuğuna ırkçı saldırı
İngiltere'de 14 yaşındaki Müslüman kız çocuğuna ırkçı saldırı İngiltere'de 14 yaşındaki başörtülü kız çocuğu, 40 yaşındaki kadın tarafından dövülerek otobüsün dışına atıldı.
7.12.2019 Dünya
Dijital oyunlardaki büyük tehlike!
Dijital oyunlardaki büyük tehlike! Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Siber Güvenlik Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Ahmet Ali Süzen, 26 oyunda hem İslam'a hem de Hazreti Muhammed'e hakaretler içeren subliminal mesajlar tespit ettiklerini bildirdi.
12.10.2019 Bilim ve Teknoloji

Benzer Haber Etiketleri

İslamofobik ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki islamofobik haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.