İşitme Engelli

İşitme Engelli

Son dakika işitme engelli haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan işitme engelli ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını işitme engelli haber sayfamızda bulabilirsiniz.

İşitme Engelli

haberleri sayfasında son dakika yaşanan işitme engelli gelişmeleri de dahil olmak üzere 581 işitme engelli haberi bulunmuştur. Tüm işitme engelli haberleri aşağıda listelenmiştir.
Dünya Engelliler Günü’nde Atatürk filmi işaret dili çevirisiyle işitme engelliler ile buluştu
Dünya Engelliler Günü’nde Atatürk filmi işaret dili çevirisiyle işitme engelliler ile buluştu Atatürk 1881 – 1919 filmi, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü vesilesiyle işaret diline çevrilmiş formatıyla işitme engellilerle buluştu.
7.12.2023 Vitrin
Okul çağındaki çocuklarda büyük tehlike! 10 çocuktan 1’inde işitme kaybı var!
Okul çağındaki çocuklarda büyük tehlike! 10 çocuktan 1’inde işitme kaybı var! İşitme kaybı, doğuştan gelen bir rahatsızlık olup en sık görülen problemlerden biridir. Her bin canlı doğumdan 1 ila 3’ü sağırlık derecesinde, binde 30 ila 60’ı da değişik şiddetlerde işitme kaybı ile doğar. Okul dönemi, ergenlik, yetişkinlik ve yaşlılık dönemleri de hesaba katıldığında toplumdaki işitme kaybı oranı %50’leri geçiyor. Prof. Dr. Yıldırım Ahmet Bayazıt çocuklarda görülen işitme kaybı ile ilgili önemli değerlendirmelerde bulunuyor.
2.10.2023 Sağlık
Diyanet 2 bin 450 personel alımı yapacak! Diyanet İşleri Başkanlığı sözleşmeli personel alımı şartları ve başvuru tarihi…
Diyanet 2 bin 450 personel alımı yapacak! Diyanet İşleri Başkanlığı sözleşmeli personel alımı şartları ve başvuru tarihi… Diyanet İşleri Başkanlığı, taşra teşkilatında açık bulunan pozisyonlara sözlü sınav sonucuna göre 2 bin 450 sözleşmeli personel alacak. İşte Diyanet İşleri Başkanlığı sözleşmeli personel alımı şartları ve başvuru tarihi…
21.09.2023 Personel Alımı
İşitme engelliye 'Eşime baktın' dayağı
İşitme engelliye 'Eşime baktın' dayağı Hatay'ın İskenderun ilçesinde, özel temizlik şirketine bağlı çalışan, sokakta görevli işitme engelli İbrahim Kerem Yıldırım, yakınından geçerken eşine baktığı iddiasıyla kimliği belirsiz kişi tarafından darbedildi. Yıldırım, saldırgandan şikayetçi oldu.
21.01.2023 Gündem
OPPO INNO DAY 2022'de yeni teknolojilerini tanıttı
OPPO INNO DAY 2022'de yeni teknolojilerini tanıttı OPPO, INNO DAY 2022'de sağlık takip çözümü OHealth H1, MariSilicon Y Bluetooth audio SoC adlı kendi geliştirdiği ikinci çipi ve gerçek akıllı yaşam deneyimleriyle kullanıcılarını destekleyen OPPO Air Glass 2'yi tanıttı.
15.12.2022 Advertorial
Tek gözü maviye dönüşen çocuk hayaline kavuştu
Tek gözü maviye dönüşen çocuk hayaline kavuştu Adana’da bir aylıkken tek gözü maviye dönüşen, doğuştan işitme engeli ve hiperaktif 10 yaşındaki Emir Yıkılmaz’ın zarar gören biyonik kulaklığının masrafı yardımseverler tarafından karşılanınca, çocuk tekrar duymaya başladı.
10.12.2022 Yaşam
Uzman ve başöğretmenlik eğitim programına giriş nasıl yapılır? Uzman ve başöğretmenlik sınavı nasıl olacak?
Uzman ve başöğretmenlik eğitim programına giriş nasıl yapılır? Uzman ve başöğretmenlik sınavı nasıl olacak? Uzman ve başöğretmenlik eğitim programı başladı. Öğretmen kariyer basamakları kapsamında ilk kez uygulanacak eğitim 602 bin 322 öğretmen eğitim alacak. Peki, Uzman ve başöğretmenlik eğitim programına giriş nasıl yapılır? Eğitimler nasıl olacak? Uzman ve başöğretmenlik eğitim programı ne zaman bitiyor? Uzman ve başöğretmenlik sınavı nasıl olacak? İşte detaylar…
18.07.2022 Eğitim
MEB son dakika duyurdu! 5 Eylül saat 23.59'a kadar...
MEB son dakika duyurdu! 5 Eylül saat 23.59'a kadar... Milli Eğitim Bakanlığı'ndan yeni açıklama! Bu yıl ilk kez gerçekleşiyor. Bakanlık tarafından tarihler duyuruldu. Bakan Özer detayları paylaştı. Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, öğretmen kariyer basamakları kapsamında Türkiye'de ilk kez düzenlenen uzman ve başöğretmenlik eğitim programının bugün itibarıyla başladığını söyledi.
18.07.2022 Eğitim
Annesinin öldürdüğü minik Ela’ya acı veda!
Annesinin öldürdüğü minik Ela’ya acı veda! Tekirdağ’ın Çerkezköy ilçesinde annesi tarafından öldürülen 6 yaşındaki kız çocuğu toprağa verildi. Cenazede Ela’nın acılı babasını vatandaşlar sakinleştirmekte güçlük çekti.
23.05.2022 Yaşam
Genç yaştaki anne 6 yaşındaki kızını öldürdü! Komşuları korkunç şekilde buldu
Genç yaştaki anne 6 yaşındaki kızını öldürdü! Komşuları korkunç şekilde buldu Tekirdağ'ın Çerkezköy ilçesinde Sevda K. (25), işitme engelli kızı Ela K.'yi (6) bıçaklayarak öldürdü. Sevda K.'nin ilk ifadesinde cinnet getirip çocuğunu bıçaklayarak öldürdüğü ve pişman olduğunu söylediği öğrenildi.
22.05.2022 Yaşam
AKM Türk Telekom Opera Salonu’nda gala gecesine özel performans
AKM Türk Telekom Opera Salonu’nda gala gecesine özel performans Türk Telekom, ana destekçisi olduğu Atatürk Kültür Merkezi’nde (AKM) dijital dönüşüm ve teknoloji deneyimini kültür sanat alanına da taşıdı. AKM’nin ‘kalbi’ Türk Telekom Opera Salonu’nda düzenlenen gala gecesi, çok özel bir konsere ev sahipliği yaptı. İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası’nın sahnelediği Türk Telekom Özel Performansı katılımcıların beğenisine sunuldu.
18.05.2022 Kültür Sanat
Can Bonomo'nun ablasının hayvana çiftliği görenleri şaşırtıyor! '2 yıldır 'Putin' ile birlikteyiz'
Can Bonomo'nun ablasının hayvana çiftliği görenleri şaşırtıyor! '2 yıldır 'Putin' ile birlikteyiz' İzmir'in Kemalpaşa ilçesinde yaşayan, şarkıcı Can Bonomo'nun ablası Funda Bonomo (40), çoğu engelli ve kimsesiz 165 köpeğe sahip çıktı. Engelli ve sakat 20 köpeğinin yanı sıra 5 kedisi bulunan Bonomo, yasaklı ırk olarak belirlenen çok sayıda Pitbull ile yaşıyor. Arka bacakları felç nedeniyle tutmayan, Pitbull cinsi 'Putin'in de sevgi dolu olduğunu anlatan Bonomo, "Güçlü hayvanlar oldukları için yanlış anlaşılıyorlar. Kötü ellerde ölüm makinesine dönüşebildikleri için o şekilde addediliyor; yasaklanmaları kendi suçları değil" dedi.
11.05.2022 Yaşam
Okulda kavga ederken merdivenden düşüp başını çarpan Enes öldü
Okulda kavga ederken merdivenden düşüp başını çarpan Enes öldü Sakarya’nın Geyve ilçesinde, okulda bir öğrenciyle kavga ederken merdivenlerden düşüp başını yere çarpan lise öğrencisi Enes İşcan (17) yaşamını yitirdi.
20.04.2022 Yaşam
Engelliyi darp davasında tepki çeken karar! Hepsi tahliye edildi
Engelliyi darp davasında tepki çeken karar! Hepsi tahliye edildi İzmit'te kendisi gibi işitme engelli olan Engin E.'yi darbedip görüntüleri sosyal medyada paylaşınca gözaltına alınan Fırat Kaya ve arkadaşlarının yargılama sırasında cezaevinde kaldıkları sürenin dikkate alınıp tahliye edilmesi, sosyal medyada tepki aldı. Engin E.'nin avukatı Didem Özhan, karara itiraz edeceklerini söyledi.
31.03.2022 Gündem
Oscar ödülleri kazananlar! 2022 en iyi film, en iyi kadın oyuncu ve en iyi erkek oyuncu Oscar’ını kim kazandı, Oscar ödülleri kimlere verildi? İşte Oscar kazananlar!
Oscar ödülleri kazananlar! 2022 en iyi film, en iyi kadın oyuncu ve en iyi erkek oyuncu Oscar’ını kim kazandı, Oscar ödülleri kimlere verildi? İşte Oscar kazananlar! Oscar ödülleri kazananları merak ediliyor. 2022 Oscar Ödülleri sahiplerini buldu. Sinema dünyasının en prestijli ödüllerinden olan Oscar ödülü olarak da bilinen 94. Akademi Ödüllerinde "En İyi Film" film, “En iyi kadın oyuncu” ve “en iyi erkek oyuncu” ödülü belli oldu. Peki, Oscar ödülleri kimlere verildi? Oscar ödülleri kazananları kim? İşte Oscar kazananlar tam liste…
28.03.2022 Televizyon
65 yaş üstüne ücretsiz işitme testi
65 yaş üstüne ücretsiz işitme testi Kadıköy Belediyesi, 65 yaş üstü vatandaşların en büyük şikayetlerinden biri olan işitme sorunlarının erken tanısı için 9-10 Şubat’ta ücretsiz işitme testi taraması gerçekleştirdi.
11.02.2022 Sağlık
İBB'nin 5 bin taksi teklifi 12. kez reddedildi
İBB'nin 5 bin taksi teklifi 12. kez reddedildi İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) 500'ü engellileri taşımaya tahsis edilmek üzere 5 bin yeni taksi teklifi Ulaştırma Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplantısında oy çokluğuyla 12. kez reddedildi. İstanbul Taksiciler Esnafı Odası (İTEO) Başkanı Eyüp Aksu, engellilerden herhangi bir taksi talebi almadıklarını ifade ederek “2 tane ticari taksimizi, engellileri taşıyabilecek şekilde dönüştürdük. Ama ne yazık ki bu hizmete başladığımız günden bu yana bir tane bile engelli taşıyamadık. Talep olmadı veya engellilerimiz taksiye ihtiyaç duymadı" dedi.
28.01.2022 Gündem
İşitme engeliler pandemi döneminde şeffaf maske mağduru
İşitme engeliler pandemi döneminde şeffaf maske mağduru Pandemi döneminde birçok alanda mağduriyetler yaşanırken bunlarından biri de işitme engelli vatandaşların şeffaf maske sıkıntısı oldu. İşitme engellilerin hastanelerin yoğun bakım servislerinde ve adliye gibi alanlarda sıkıntılar çektiklerini öne sürüldü.
16.01.2022 Sağlık
Cinayet 16 yıl sonra çözüldü! İşitme engelli şüpheli suçunu itiraf etti
Cinayet 16 yıl sonra çözüldü! İşitme engelli şüpheli suçunu itiraf etti Ordu'da 16 yıl önce boş arazide cesedi bulunan Erdal Şenol'un (51) işitme engelli Mahmut Ali Aydın (67) tarafından tüfekle vurulup, öldürüldüğü ortaya çıktı. İşaret dili çevirmeni eşliğinde jandarma sorgusunda suçunu itiraf eden Aydın, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.
7.12.2021 Yaşam
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) resmen açıkladı! Ve değişiyor, ilk kez uygulanacak
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) resmen açıkladı! Ve değişiyor, ilk kez uygulanacak MEB duyurdu! Sınavlar değişiyor! İlk kez uygulanacak... Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer açıkladı. Millî Eğitim Bakanlığı eğitimde dijitalleşme hedefleri doğrultusunda ehliyet sınavlarında yeni bir uygulama getirdi. e-Sınav formatında yapılan ehliyet sınavlarında ilk kez animasyonlu soruların yer alacağını belirten Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, “Uygulama, soruların daha anlaşılabilir olmasını sağladığı gibi ölçülmek istenen davranışların da net bir şekilde ortaya konulmasına katkıda bulunacak.” dedi.
14.11.2021 Eğitim
KPSS şartı yok! İstanbul'da 7 bin 500 kişi  işe alınacak
KPSS şartı yok! İstanbul'da 7 bin 500 kişi işe alınacak KPSS şartsız personel alımı yapılacak. 150 bin kişiye ihtiyaç var. İstanbul pilot şehir olarak seçildi. İlk etapta 7 bin 500 kişi işe alınacak. Türkiye Ayakkabı Sanayicileri Derneği’nin (TASD) geçen günlerde ayakkabı sektöründe oluşan yoğun talebi karşılamak üzere 150 bin kişilik ek istihdama ihtiyaç duyulduğunu açıklamasının ardından, İşitme Engelliler Federasyonu bu çağrıya yanıt verdi.
2.11.2021 Çalışma Hayatı
Açık Kapı başvurularının yüzde 99,76'sı çözüldü!
Açık Kapı başvurularının yüzde 99,76'sı çözüldü! İçişleri Bakanlığı’nın Valilik ve kaymakamlıklarda hizmete sunduğu "Açık Kapı" uygulaması ile 4 yılda 5 milyon 747 bin talep çözüme kavuşturuldu.
31.10.2021 Gündem
İşitme kaybı tedavisinde erken aksiyon önemli
İşitme kaybı tedavisinde erken aksiyon önemli Çukurova Üniversitesi KBB Ana Bilim Dalı Klinik Odyoloji Uzmanı Rasim Şahin’e göre işitme kayıplı çocukların gelişim alanlarında istenen düzeyde ilerleme ancak erken dönemde yapılan koklear implant ameliyatıyla mümkün olabiliyor.
6.10.2021 Sağlık
Kulakta basınç neden olur ve nasıl geçer?
Kulakta basınç neden olur ve nasıl geçer? Kulaktaki basınç kişileri rahatsız eden bir durumdur. Belli başlı nedenleri olsa da kulaktaki basınç bazen hastalıkların da habercisi olabilir. Kulaktaki basıncı kendi kendinize geçirebileceğiniz bazı yöntemleri haberimizde bulabilirsiniz.
26.08.2021 Sağlık
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan sert tepki: Başlarına geçireceğiz
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan sert tepki: Başlarına geçireceğiz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti grup toplantısında konuştu. Erdoğan, "CHP yalan ve iftira çıtasını sürekli yükseltiyor. Bunların gerçek yüzünü milletimize göstermek boynumuzun borcudur. Sadece hakikati göstererek sergilenen oyunu bozacağız. CHP'nin içinde saklanamaz hale gelen, taciz, tecavüz, istismar skandallarını saklamak için başlattığı karalama kampanyalarını bunların başlarına geçireceğiz." dedi.
14.07.2021 Siyaset

Benzer Haber Etiketleri

İşitme Engelli ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki işitme engelli haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.